Huippuryhmän kevätleiri

Edarin pääsiäisleirillä päästiin nauttimaan jopa poikkeuksellisen loistavista olosuhteista Västervikin rantamaastoissa. Lämpöä riitti ja askeleen pitävyyttä ei häirinnyt lumi tai jää, kerrankin näin.

Viking Line kuljetti totutun varmasti kuusitoista leiriläistä pitkäperjantai aamuksi Tukholmaan, jossa päivä saatiin käyntiin virallisen 10Mila treenin merkeissä. Paikkana Paradiset, joka oli nimensä mukainen. Tullinge SK:n maja tarjosi mainiot tilat virkistäytyä ennen kolmen ja puolen tunnin pikataivalta Västervikiin. Päivä laitettiin pakettiin majoituksen lähimaastossa, jonne pääsi mukavasti suoraan majoituksen ovelta. Osa lähti viilaamaan jo yösilmäänsä seuraavan päivän yöskabaa varten.

Lauantaiaamulla nautiskeltiin Gransön saaren rantakallioista merinäköalalla. Iltapäivällä laskettiin löytyneitä punkkeja ja valmistauduttiin illan yökisaan. Yöskaba käytiin ehkäpä alueen hienoimmassa suunnistusmaastossa Ytterhultissa, joka oli muutama vuosi sitten käytössä erikoispitkänmatkan ruotsinmestaruuskisoissa. Tunnelmaan sopien paikalle oli tuotu äänentoisto ja kaiuttimista pauhasi 10Milan selostus. Tämän siivittämänä suurin osa urheilijoista palasi maastosta pääosin tyytyväisinä suorituksiinsa.

Sunnuntaina luvassa oli pitkä treeni upeassa maastossa aivan Västervikin keskustan tuntumassa ja paikalle oli saapunut myös median edustajia tekemään juttua paikallislehteen. Osalla kirittäjänä toimi maaston puolella paikallinen isäntä eli metso, joka piti huolen, että treeni ei päässyt liian kevyeksi. Iltapäivällä oli vuorossa tietysti munakuvasuunnistus ja aamupäivän treenin tai yökisan väsymyksestä ei vauhdin perusteella ollut tietoakaan. Joukkueille oli annettu tehtäväksi toteuttaa alkushow sisääntulobiisillä ja paras joukkue palkittiin edulla kilpailuun. Lopulta munajahdin voittajiksi tiensä selvittivät Aleksi, Milja ja Henna. Pari hurjaa lähti vielä yötreeniin ja muilla ohjelmassa oli kevyt iltalenkki.

Maanantaina puristettiin vielä viimeiset mehut viestitreenissä, jossa vauhdikas maasto tarjoili mukavaa kilometrivauhtia koko matkan ajan. Treenin jälkeen otettiin suunta kohti Tukholmaa ja Turkua. Västervik OK:n maastot ja kartat keräsivät lukuisia kehuja ja taisivat muutamat jopa harkita joskus muuttavansa paikkakunnalle. Kaikkinensa leirillä saatiin rutiinit herätettyä talviunilta laadukkailla suunnistustoistoilla ja sitä tarvitaankin jo ensi viikolla, kun kotimainen Viestiliiga -kausi käynnistyy Paraisilla Kevätyönviestillä.

Leirilaiset

Ohjelma:

Pe 30.3.
ap: 10Mila malliharjoitus 5 km, Huddinge
ip: Suunnistus 7,7 km, Pitkät välit, Marsbäcken

La 31.3.
ap: Suunnistus, 6,2 km, loopit, Lillön
ip: "Yöleirikisa", 8,5 / 7,2 km, Ytterhult

Su 1.4.
ap: Suunnistus, 11,6 km, Mörekärr
ip: Kevyt lenkki tai suunnistus 6km, Kilmare Ö

Ma 2.4.
ap: Viestitreeni 8,5 km, Gransö
ip: Ajo Tukholmaan