Milja valittu Suomen maailmancupin joukkueeseen

Milja Väätäjä on valittu Suomen joukkueeseen maailmancupin avauskiertueelle, joka suunnistetaan Norjassa Sarpsborgin lähistöllä huhtikuun lopulla. Milja lunasti paikan joukkueesta onnistuneilla suorituksilla viikonlopun näyttökilpailuissa, jotka kilpailtiin myös Norjassa lähellä tulevia maailmancupin maastoja.  Keskimatkan näyttökilpailussa Milja oli viides ja pitkällä matkalla 10.

- Tiesin etukäteen, että maastotyyppi sopii minulle. Viimeiset harjoitukset ennen kisaviikonloppua olivat sujuneet hyvin. Erityisesti lauantain keskimatkan suoritukseen olen tosi tyytyväinen. Se oli lähestulkoon virheetön, kertasi Milja tyytyväisenä näyttökilpailujen sujumista.

Keskimatkalla Milja jäi voittaja Marika Teinistä 1.39 minuuttia ja kolmanneksi tulleesta Miia Niittysestä vain 19 sekuntia. Pitkän matkan näyttökilpailussa ero kärkeen jäi alle neljään minuuttiin.

- Sunnuntaina oli kiva startata kisaan luottavaisin mielin lauantain onnistumisen jälkeen. Pienistä haparoinneista huolimatta sain tehtyä hallitun suorituksen.

Muista Paimion Rastin suunnistajista Ina Westerlund oli keskimatkan näyttökilpailussa suomalaisista 14. Miesten puolella Topias Arola oli pitkällä matkalla 16. ja keskimatkalla 17. 

Tulevaa debyyttiään aikuisten edustusjoukkueessa Milja Väätäjä odottaa luonnollisesti innostunein mielin.

- Tavoitteena on vetää samaan tapaan kuin katsastuskisoissa, joka startissa omantasoinen hallittu suoritus. Maailman kärki on vielä jonkun verran itseä edellä, joten ensisijaisesti lähden hakemaan kokemusta kovista kisoista. Uskon kuitenkin, että varsinkin keskimatkan kisassa voin onnistuneella suorituksella olla ihan hyvillä sijoillakin, miettii Milja.