Annalle SM-hopeaa!!

Paimion Rastin Annamaria Väli-Klemelä nousi komeasti toiseksi suunnistuksen SM-sprintissä Raisiossa. Viimeistä vuotta nuorten sarjoissa kilpailevalle Väli-Klemelälle SM-mitali oli uran ensimmäinen. Mestaruuskin oli lähellä, sillä sekuntitaistelussa eroa voittajaan, KooVeen Pinja Satriin jäi ainoastaan kaksi sekuntia.

- Oli tämä tulos yllätys, kun tein pieniä virheitä pari-kolme. Toisaalta mitali oli tavoitteenani ja olen hyvässä kunnossa, Anna riemuitsi.

Kymmenen minuutin sprintti on suunnistuksessa uusi laji. Radat ovat tavallista suunnistusta nopeampia ja rastit helpommissa paikoissa. Avainasemassa on sujuva, kovavauhtinen eteneminen ja reitinvalinnat.

Väli-Klemelä kertoi saaneensa arvokasta oppia ja tuntumaa matkaan PM-kisoissa. Siellä hän erehtyi liian kovaan aloitusvauhtiin.

- Nyt osasin keskittyä koko matkan tarkasti. Ja tulihan PM-kisoista itseluottamusta, kun pystyin taistelemaan tasaväkisesti muiden kanssa. Viime vuonna olin pitkään loukkaantunut, joten nyt tuntuu hienolta, kertoi tosissaan töitä tehnyt Anna.

Seuraavaksi ohjelmassa ovat jo viikon päästä Joroisissa juostavat nuorten MM-katsastukset, joihin Väli-Klemelä lähtee edustuspaikkaa. Jäljellä on vielä neljä paikkaa.

- Paikoista käydään kova taisto, ja jo joukkueeseen pääsy olisi hieno saavutus. Aion kyllä pärjätä myös kisoissa, jos sinne pääsen, lupaa Anna.

Pääsarjoissa hyviä suorituksia

Miesten sähäkässä sprintissä PR sai A-finaaliin kolme miestä. Janne Virtanen oli paras paimiolainen 53 sekuntia suomenmestari Valentin Novikovista, mikä riitti mainioon 15. tilaan. Väliajat paljastivat, että vaativalla ykkösvälillä erosta syntyi jo yli puolet eli 30 s.

- Sujuvuutta olisi voinut paikoitellen olla enemmän, totesi vahvassa kunnossa oleva Janne.

Lähes nappisuoritukset tulivat 23-vuotiaille Markus Lindeqvistille ja Matti Tahvoselle, jotka saivat sekuntipelissä sijat 23. ja 29. Tulos oli molemmille uran paras pääsarjan SM-sijoitus. Kun vielä heinäkuun alussa PR:n riveihin Norjasta palaava Antti Ryynänen rutisti 28. sijalle, oli miesten kokonaispanos hieno.

Paimion naiset eivät pistäneet huonommaksi, sillä kolmikko Katri Kerkola, Milla Vehkaoja ja Jaana Röytiö toi kotiin hyvät sijat 16, 25 ja 29. Täksi kaudeksi PR:iin siirtynyt 23-vuotias Katri Kerkola on kehittynyt vuoden aikana selvästi eteenpäin. Nyt tuli myös oma SM-sijaennätys. 16. tila irtosi 1.10 minuutin marginaalilla Tampereen Liisa Anttilaan.

Liedon Parman järjestämät SM-kisat juostiin Raision Kerttulassa.

D20 : 1,620 km
(Lähti: 28, Keskeytti: 0, Hylätty: 0)