SM-keskimatkalla ja viestissä mitalisadetta

Suunnistuksen SM-kilpailujen keskimatkalla ja viesteissä koettiin hienoja paimiolaishetkiä, kun Paimion Rastin suunnistajat pääsivät juhlimaan useita SM-mitaleita. Parin 2-ryhmän kullan ohella erityisen ilahduttavaa oli miesten viestijoukkueen nousu hopeapallille kovatasoisessa kisassa.

Lauantain keskimatkalla Alavudella naisten pääsarjassa Inga Dambe jatkoi kauden tasaisen kovia suorituksiaan ja nappasi kisasta hopeaa. Dambe suunnisti virheittä muttei voinut mitään maailmanmestari Minna Kaupin kultarynnistykselle. Katri Lindeqvist täydensi hienosti seuran hyvää tasoa neljännellä sijallaan.

Miesten tiukassa taistossa parhaaksi paimiolaiseksi pinnisti Kim Fagerudd 11. sijallaan. Nuorten puolella parhaiten suoriutui Emma Silvennoinen ollen 13. 20-vuotiaiden sarjassa.

Keskimatkalla kakkosryhmän puolella napattiin Paimioon viikonlopun kirkkaimmat mitalit. Tero Heikkilä otti H40-sarjassa omansa kuitaten kultaa 23 sekunnin erolla Tampereen Pyrinnön Jouni Mähöseen. Helena Mannervesi ei jäänyt D65-sarjassa yhtään huonommaksi vaan suunnisti suorastaan suvereeniin voittoon; marginaali hopeamitalistiin oli miltei puolitoista minuuttia.

Vimpelin legendaarisessa vuoden 1991 Jukola-maastossa Lakeaharjulla käydyissä ykkösryhmän SM-viesteissä saavutettiin upeaa PR-menestystä: Miesten ja naisten pääsarjoista kotiintuomisena on SM-hopeaa ja lisäksi H20-pojat suunnistivat hienosti SM-pronssille.

Naisten paimiolaiskolmikko Saara Norrgrann, Katri Lindeqvist ja Inga Dambe juoksivat kilpailun läpi nousujohteisesti. Saara joutui taipumaan avauksessa yli viisi minuuttia, mutta Katri nosti sijoituksen jo kolmanneksi ja Inga pystyi ohittaman vielä pronssimitalisti MS Parman. Lopulta vain tuoreen maailmanmestari Anni-Maija Fincken ankkuroima Tampereen Pyrintö jäi lopputuloksissa edelle.

Miesten viestissä Vaajakosken ja Paimion viesti kulki rinta rinnan kaksi ensimmäistä osuutta. PR:llä liekeissä olivat Teemu Väre ja Kim Fagerudd. Kolmannella osuudella Ranskan MM-kisoissa maailman suunnistuskärkeen palannut Vaajakosken Pasi Ikonen hyvästeli muut - myös Markus Lindeqvistin, joka tosin karisti kannoiltaan muut joukkueet. Näin PR oli vahvasti kiinni hopeassa ennen ankkuriosuutta.

Ankkuriosuudella eivät kärkisijoitukset enää muuttuneet, vaan voiton vei Vaajakosken Terä. Kolmanneksi jätettiin Kalevan Rasti, jonka ankkuriosuuden juossut moninkertainen maailmanmestari Thierry Gueorgiou ei pystynyt enää parantamaan joukkueensa sijoitusta Vaajakosken Anders Nordbergin ja Paimion Fredric Portinin porskuttaessa edellä. Nimivahva Vehkalahden Veikot oli neljäs.

Kolmas viestimitali kääräistin H20-sarjasta, josta tasaisessa kilpailussa saaliina oli SM-pronssia. Joukkueessa suunnistivat Henri Kalve, Janne Nieminen ja Tommi Reponen.