Tiomilasta ei odotettua menestystä

Naisten joukkueessa aloittajan tehtävät oli uskottu Jaana Röytiölle, joka osuuden alussa jäi hieman kärjelle. Loppumatka sujui kuitenkin vauhdikkaammin ja sijoitus vaihdossa 76. Eroa kärkeen 3.37min. Kakkosjoukkueen aloitti keväällä paluukilpakentille tehnyt Annamaria Väli-Klemelä. AVK:n vaihtosijoitus oli 366 joukkueen joukossa kivasti 154.

Toiselle osuudelle ampaisi Silja-rasteilla oivaa kevätkuntoaan väläytellyt Mirkka Salmelin. Heti alkumatkasta sijoitus parani roimasti ja vaihdossa sija oli lupaavasti jo 31. - ero kärkeen venähti kuitenkin 5.13 minuuttiin. Kakkosen Matleena Lindeqvist juoksi vaihtoon sijalla 179.

Valokuva
PR-naisten sijoitus 18.
Huhtikuun alun nilkannyrjähdyksestä toipunut Elisa Dresen näytti kolmannella (putki)osuudella, että tossu nousee. Elisa juoksi osuuden kärjen vauhtia ja nosti sijoituksen jo kahdenkympin sakkiin. Sijoitus tasan 20. ja ero +5.13min. Kakkosjoukkueessa Heli nosti sijoitusta hieman; vaihdossa 146.

Katri Kerkola pääsi neljännelle osuudelle metsään heti IK Hakarpspojkarnan jälkeen, mikä tarkoitti sitä, että Katri pääsi seuraamaan takavuosien maailmanmestarin, Annette Granstedin, työskentelyä. Sijoitus pysyi samana (20.), mutta ero kärkeen kasvoi hieman ollen nyt +6.38min. Satu perään lähti letka, mutta toisaalta kahdeksanteen sijaan oli vain 1,5 minuuttia. Kakkosjoukkueessa Camilla Hellström teki kanuunajuoksun ohittaen 37 joukkuetta ja vaihtaen sijalle 109.

Satu Vesalainen pääsi Minna Kaupin kanssa samassa letkassa maastoon. Kuitenkin jo ensimmäisellä radiorastilla Minna leimasi minuutin ennen Satua ja jatkoi samaa vauhtia maaliin asti ylittäen maalilinjan seitsemäntenä eli heti parhaan suomalaisjoukkueen Tampereen Pyrinnön jälkeen. Satu teki puolimatkassa parin minuutin virheen, mutta muuten matka eteni tasaisesti. Loppukirissä vastassa oli mm. TuSsin Vroni König-Salmi, joka tällä kertaa spurttasi Satun edellä maaliin. Maalissa PR:n sijoitus oli viidenneksi parhaana suomalaisjoukkueena 18. Satu siis nosti mukavasti pari sijaa ankkuriosuudella. Lopulliseksi eroksi kärkeen kertyi 11.20 minuuttia. Milla Vehkaoja ankkuroi kakkosjoukkueen sadan sakkiin - sijoitus 99. Näitä sijoituksia on hyvä lähteä parantamaan kesäkuussa Venlojen Viestissä Anjalankoskella.

Aiemmin päivällä suunnistetussa nuorisoviestissä PR sijoittui 132:ksi joukkueella Tommi Reponen, Janne Nieminen, Henna Reponen ja Niko-Petteri Salo.

Paimion Rastin miesten osalta viesti loppui lyhyeen, kun Benno Schulerin suoritus avausosuudella hylättiin. Benno otti harmittavasti leiman väärältä rastilta. Joukkue sai kuitenkin kilpailun ulkopuolella jatkaa viestiä. Epäonni jatkui vielä seitsemännellä osuudelle, kun Juha Suomisen leimaustikku putosi ja hävisi. Viestin voitti Södertälje, joka pudotti Haldenin tänä vuonna toiseksi. Kolmas oli Kalevan Rasti. Angelniemen Ankkurin joukkue yllätti hienosti ja oli Maxim Davidovin kanuuna-ankkuroinnin jälkeen yhdeksäs. Onnittelut Halikkoon!