Rastin joukkueet lähelle tavoitteitaan Jukolassa

Inga eteni avausosuuden kärjessä

Jämi-Jukola oli jälleen suuri kesäinen suunnistusjuhla, joka keräsi 12 500 kilpailijaa suunnistamaan Pohjois-Satakuntaan. Paimion Rastin Venla- ja Jukola joukkueet olivat valmistautuneet kauden tärkeimpään kisaan huolella. Naisten tavoitteena oli parantaa vuodelta 1988 olevaa sijaennätystä 19. Miehet hamusivat sijoitusta kymmenen parhaan joukossa.

Inga löi komeat alkutahdit naisten viestiin

Venlojen ensimmäisellä osuudella Paimion Rastin uudet suunnistusasut saivat kaipaamaansa näkyvyyttä, kun Inga Dambe joukkueensa aloittajana viihtyi kärjessä lähes koko osuuden ajan. Vahtoon Inga saapui neljäntenä aivan kärjen kannassa.
Toisella osuudella Jaana Röytiö selviytyi ilman suurempia virheitä. Tiukassa kamppailussa sijoitus putosi sijalle 21. Ero kärkeen oli kuitenkin vain 2 minuuttia.
Mirkka Salmelin suoriutui osuudestaan Jaanan tavoin eli eroa kärkeen nousseeseen Tampereen Pyrintöön oli osuuden jälkeen tullut lisää kaksi minuuttia. Sijaluku kuitenkin lähes puolittui, joten ankkuri Katri Kerkola pääsi maastoon sijalta 14.
Ankkureiden osuus nopeassa kangasmaastossa ei ollut helppo. 5,7 km:n tasaisen osuuden jälkeen Katri oli sijalla 17. Viimeinen 2,4 kilometrin loppulenkki kävi viereisen korkean harjun päällä. Nousu pisti väsyneet jalat koville. Maaliin Katri toi Paimion Rastin sijalla 20. Sijoitus jäi vain yhden sijan tavoitteesta eli ennätyssijasta 19. Joukkue oli kuitenkin syystäkin tyytyväinen esitykseensä.
Viestin voitti meni Tiomilan tavoin ruotsalaiselle Ulricehamnille. Ankkuri Simone Niggli-Luder karkasi muilta naisilta viimeisellä osuudella. Paras suomalainen oli Tampereen Pyrintö sijalla 7.

Miehet jälleen lähellä kymppisakkia

Miesten joukkueen aloittaja Francois Gonon eteni osuutensa alkumatkan kärjen välittömässä läheisyydessä. Loppumatkasta ranskalainen kuitenkin harhautui rastistaan ohi. Kärjen takaa-ajo tuotti jo tulosta, kunnes matkaan esteeksi sattui toinen pummi. Vaihdossa sija oli 51:s ja ero kärkeen 1.37 min.
Toisella osuudella Mika Lyytikäinen nousi jo lähelle kymppisakkia, mutta myös hänelle loppumatkasta tuli virhe, joka vei yhden ylimääräisen minuutin. Sijoitus vaihdossa 28:s ja ero kärkeen 4.42 min. Kärjessä pelätty Halden oli ottanut ohjat tukevasti käsiinsä. Ykkös- ja kakkosjoukkue vaihtoivat piikkipaikalla rinta rinnan.
Teemu Väre juoksi Rastin kolmannella osuudella. Pitkä 14,9 km:n osuus ei sujunut Teemulta täysin ongelmitta. Jo lähdössä vatsavaivat hidastivat menoa. Osuuden nopeimmille Väre hävisi 5.30 minuuttia. Sijoitus kolmannessa vaihdossa oli kuitenkin edelleen 30:s, mutta ero kärkeen oli kasvanut yli yhdeksään minuuttiin.
Jukolaan jalkavaivoista toipunut Juuso Lindeqvist teki hyvää jälkeä neljännellä nopealla osuudella. Osuuden 10. nopein aika siivitti Paimion vaihdossa sijalle 18. Juuso harmitteli muutamaa pientä virhettä, joita ilman osuuden nopein aika olisi ollut saavutettavissa.
Viidennellä ja kuudennellä osuudella Paimion sijoitus pidettiin lähes samana. Matti Tahvonen ja Markus Lindeqvist suoriutuivat osuuksistaan hyvin ja lähettivät Janne Virtasen matkaan sijalta 17. Kärkipariin Halden-Kalevan Rasti oli matkaa 14.41 minuuttia.
Erinomaisessa kunnossa tällä kaudella ollut Virtanen teki loistavan suorituksen ja nosti sijoituksen yleisörastille mennessä sijalle 13. Loppulenkillä hän niittasi vielä Pasi Ikosen ja Björnar Valstadin ohi. Maalissa Paimion Rasti oli sijalla 11, joka on seuran toiseksi paras sijoitus. Vuonna 2001 PR oli 9. Virtasen aika oli kovimman osuuden 10. nopein.
Jukolan voitosta käytiin ikimuistettava kamppailu. Haldenin Emil Wingstedtin ja Kalevan Rastin Thierry Gueorgioun raivoisa mies miestä vastaan kamppailu päättyi Jukola-yleisön riemuksi ranskalaisen voittoon. Kalevan Rastin pitkä odotus palkittiin vihdoinkin.

Jukolan Viesti keräsi taas uudet osanottajaennätykset kaikissa osallistujamäärissä. Venlojen viestiin oli tulossa 813 joukkuetta. Jukolan viestiin joukkueita oli ilmoittautunut 1321. Yhteensä viestissä oli kilpailijoita siis hulppeat 12 500.
Aikaisemmat ennätykset olivat Asikkala-Jukolasta vuodelta 2002. Venlojen joukkueita oli Asikkalassa 740 ja Jukolan joukkueita 1269.

PR sai jalkeille seitsemän venla- ja viisi jukola-joukkuetta. Huoltajineen paikalla oli satakunta Paimion värejä tunnustavaa.