PR ylsi kohtalaisille Jukola-sijoituksille

Paimion Rastin haaveet erityisesti naisten sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon Venlojen viestissä viikonloppuna eivät aivan toteutuneet. PR-Venlat ylsivät Porvoossa tasaiseen suoritukseen, joka palkittiin kohtuumukavalla 19. sijalla. Huippuvedot jäivät uupumaan, mutta toisaalta isot virheet onnistuttiin välttämään.

Ina Westerlund, Tuulia Viberg ja Inga Dambe hoitivat ensimmäiset osuudet lauantai-iltapäivän helteessä siinä määrin hyvin, että viimeiseen vaihtoon tultiin sijalla 14. Erot olivat haasteellisen maaston ja ratojen myötä tavallista isompia, ja eroa kärkeen oli tässä vaiheessa lähes kahdeksan minuuttia.

Milja Väätäjällä oli ankkuriosuudella kovia haastajia, eivätkä päivän vire ja kulku helteisessä maastossa olleet parasta mahdollista. Loppukiri kuitenkin sujui vahvasti muutamaa kilpakumppania vastaan.

– Oma suoritus oli aika haastava, taisteluksi meni. Loppuun sain kuitenkin vielä väsyneenä taidollisesti tsempattua ja kamppailtua top 20 -sijoista, iloitsi Väätäjä.

Ruotsalainen IFK Göteborg osoitti olevansa tämän hetken kovin viestiseura napaten voiton ylivoimaiseen tyyliin. Seura voitti Venlojen viestin myös viime vuonna, ja tänä keväänä tuli Tiomila-viestistä peräti kaksoisvoitto.

Paimion Rastin miesseitsikon matka Jukolan yössä alkoi lupaavasti Tobias Henrikssonin kaartaessa avausosuudelta vaihtoon 19:ntenä. Matkanteko kuitenkin takkusi Topias Arolalla ja etenkin Lari Takasella, ja ero kärkeen repesi 24 minuuttiin.

Loppuosuuksilla isoja nousuja ei nähty, ja Loïc Capbern toi joukkueen maaliin sijalla 24. Suhteellisesti joukkueen parhaana suorituksena voi pitää Aki Saaren nelososuutta 13:nneksi parhaalla osuusajalla. Niin ikään Frédéric Tranchand nosti kuutososuudella nipun sijoja.

Ykköseksi lopulta noussut ruotsalainen Stora Tuna OK teki Jukola-historiaa yltäessään ensimmäisenä neljään perättäiseen voittoon. Kaiken lisäksi joukkue on ollut joka kerralla juoksujärjestystä lukuun ottamatta täsmälleen sama.