PR odottavissa tunnelmissa haastavaan Jukolaan

Jukolan viesti ja kesäkuun valoisa yö. Tämä taianomainen yhdistelmä on jälleen vuorossa viikonloppuna, kun kauden huipputapahtuma suunnistetaan Porvoossa.

Paimion Rasti starttaa Venlojen viestiin kaikkiaan viidellä ja Jukolan viestiin neljällä joukkueella. Kärkeä lähellä olevat sijat ovat ykköstiimien tavoitteena, joskin molemmissa viesteissä ollaan selkeästi haastajan asemassa.

PR-venlat ylsivät viime vuonna Mynämäessä hienosti yhdeksänneksi. Tuota sijaa lähtee Epoon metsiin puolustamaan tämän hetken paras nelikko. Ankkuriksi jo ”vakiintunut” Milja Väätäjä on viimeisen osuuden viejä tälläkin kertaa. Viimekuisen Tiomila-viestin epäonnistumisesta sisuuntunut Väätäjä odottaa kisaa innolla.

– Viime kesältä on hyviä Venla-muistoja kun suoriuduttiin joukkueena hyvin. Samanlaisiin varmoihin suorituksiin pyritään tänäkin vuonna. Olen valmis pistämään itseni likoon ja taistelemaan joka sijasta, Väätäjä lupaa.

– Venloihin saamme kuin saammekin viivalle ”dream teamin”. Alkukesä on ollut naisillakin melko tasaista suorittamista, mutta nyt odotellaan vielä parempaa. Mahdollisuudet on sijoittua jopa viiden joukkoon, ennakoi päävalmentaja Pasi Ikonen.

Kaikille ykkösjoukkueen miehille löytyi kunkin ominaisuuksille ja mieliteoille sopiva osuus. Vaikka usealla osuudella monilta joukkueilta löytyy paperilla kovempia miehiä, saattaa PR kaiken natsatessa keikkua kovillakin sijoilla. Viime vuodesta jäi parannettavaksi lähtökohtiin nähden kohtalainen 18. sija.

– Varsin kova on myös miesten seitsikko. Tavoitteena on molemmissa viesteissä yltää kymmenen joukkoon. Mikäli tulee parempaa, otamme avosylin vastaan! innostuu pelaaja-valmentaja Ikonen, joka itse vie Jukolan yössä viitososuutta.

Yhdestä koronapandemian aiheuttamasta välivuodesta huolimatta Jukolan historia on mittava: ensimmäisen kerran kisattiin jo vuonna 1949. Porvoo Borgå Jukolan Venlojen viesti on järjestyksessä 45:s ja Jukolan viesti 74:s.

Jukolan osanottomäärät lähestyvät taas huippuvuosia. Venlojen viestiin starttaa lauantai-iltapäivällä 1550 naisnelikkoa, Jukolaan yön hämärtyessä 1695 pääosin miehistä koostuvaa seitsikkoa. Osanottajien yhteismäärä on täten runsaat 18000.

Paimion Rastin Venla-ennätys on kakkossija vuonna 2012. Jukolan viestissä PR-veljekset ovat yltäneet parhaimmillaan kolmanneksi vuonna 2018.