Tuulia Vibergin unelmissa Kuopio 2025

Naisten ryhmän vahvistus tälle kaudelle, Tuulia Viberg, haluaa kehittyä urheilijana ja saada suunnistukseen uusia näkökulmia. Paljolti näistä syistä hän halusi hakea uutta ympäristöä ja virikkeitä juuri Paimion Rastista.

Käytännössä koko pääsarja-aikansa Viberg, 31, suunnisti MS Parman paidassa. Naantalista kotoisin oleva Turun Suunnistajien kasvatti on saavuttanut urallaan muun muassa isohkon kasan SM-mitaleita erityisesti junnusarjoissa. Kestävyysjuoksunkin puolella tuli aikanaan kisattua.

– Vauhtia on jo nuoresta lähtien löytynyt, taitoa ei aina niinkään. Tavoitteeni onkin kehittyä varmemmaksi suunnistajaksi, linjaa Viberg.Vahvuuksiinsa hän laskee kilpailuhenkisyyden sekä määrätietoisen tekemisen. Sitkeät polvivaivat ovat kiusanneet pari vuotta, mutta suunta näyttäisi olevan parempaan. Päämäärä onkin asetettu tämän kauden lisäksi myös kauemmas eteen.

– Tällä kaudella ehkä tavoitteet ovat SM-kisoissa, ja viestit sytyttävät aina. Seuran vaihto tuo oman lisänsä myös tavoitteiden puolella, Viberg sanoo.

– Tuonnempana ajatuksissa on edelleen kansainvälinen taso, erityisenä haaveena koti-MM-kisat 2025.

***

Milloin ja miten sinusta tuli suunnistaja?
Aloitin suunnistuksen 10-vuotiaana. Kävimme perheeni kanssa harrastemessuilla, jossa pääsi kokeilemaan eri harrastuksia ja innostuimme suunnistuksesta. Metsä tuntui silloin aika jännittävältä, mutta silti siinä jokin koukutti.

Ikimuistoisin suunnistuskokemus?
Ikimuistoisimpia suunnistuskisoja ovat olleet Venlojen viestit, joissa oon päässyt suunnistamaan top 5 joukkueen joukossa. Kun onnistuu kisoissa, joissa eniten sitä haluaa, se jää mieleen. Erityisesti jos menestyksen pääsee vielä jakamaan  seurakavereiden kanssa.

Mielimaasto?
Tykkään nopeista kangasmaastosta, mutta myös vaativista vaaramaastoista - avokalliomaastoja unohtamatta.

Esikuvat, jos sellaisia on?
Inspiroidun ihmisistä, jotka ovat löytäneet oman juttunsa, tekevät pitkäjänteisesti ja innostuneesti asioita sen eteen, että saavuttavat omat unelmansa.

Mitä uutta tuot Paimion Rastiin?
Tuon lisää positiivista fiilistä Paimion Rastiin.

Tulevaisuuden suunnitelmat elämässä yleensä?
Olla onnellinen ja kasvaa ja kehittyä ihmisenä.

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Talvisin tykkään hiihdellä. Retkeileminen ja avantouinti on myös mukavia.

Mainitse jokin taito tai muu asia, jossa olet ylivertaisen hyvä?
Tekemään to-do-listoja.

Terveiset uusille seurakavereille?
Kaikille onnistuneita suunnistussuorituksia ja menestystä ens kisakauteen!