PR uutisia

Seuranmestaruuskisat 2021 22.11.2021 klo 15:07

KUTSU

PR:n seuranmestaruuskisat juostaan Peimarin Rastien yhteydessä 30.9.2021.

Sarjat: H/D6RR-HD90
Ratamestari: Pertti Arola
Kartta: Luontopolku
Metsään saa lähteä vapaasti klo 16:30-18 välillä, kuitenkin siten että samalle radalle lähtijät pitävät vähintään 1min väliä.
Palkitaan H/D12 ja nuoremmat, palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä.
Osanotto-oikeus kaikilla seuran jäsenillä (ja samalla ilmainen osallistuminen).

Sarjat ja radat:
6km: H20-45
4kmA: D20-45, H16-18 ja H50-60
3km: D16-18 ja D50-65 ja H65-75
4kmB: H/D 14
2km: D70-, H80-
TR H/D12
RR: H/D6-10

Tervetuloa!

PS Ei tarjoilua. Oma vesipullo / palautuseväät siis mukaan autoon.
Ilmoittautuminen mahdollista paikan päällä.

----------------------------------------------
Tulokset ja väliajat alla:

Rasti suunnistaa 17.11.2021 klo 21:48

Rasti suunnistaa - koko seuran suunnistusharjoitus

Radat
2km helppo
3km helpohko
5km vaativa
7km vaativa
kaikki rastit -kartta

Ohjelma
la 13.11. Kevola, RM Katri&Markus
su 21.11. Vakka-Alho/Rautalho, RM Toni
la 4.12. Testijuoksu, Ankkalampi
ma 6.12. Sattela, RM Jukka
la 11.12. AV-leiripäivä, TuS&TuMe
su 9.1. Luontopolku, RM Inga ja Signe
su 16.1. RM Sami
su 23.1. RM Satu
la 29.1. Testijuoksu, Ankkalampi
su 6.2. RM Juha
la 12.2. AV-leiripäivä
su 6.3.
su 13.3.
su 20.3.
la 26.3. Testijuoksu, Ankkalampi

Ohjeet su 21.11.
Rasti suunnistaa -harjoitus Rautalho-Vakka-alho -alueella.
Opastus Valtatie 126, kts. linkki. Tienvarsipaikoitus ja kartat opastuksen välittömässä läheisyydessä.
Lähdöt klo 10.30-11.00.
Rasteilla rastilippu tai oranssi-siniset krepit.
Ratavaihtoehdot mittakaavoin: 1,9km helppo 1:7500, 2,9km helppo/helpohko 1:7500, vaativat 5,1km ja 6,7km 1:7500 sekä kaikki rastit kartta 1:7500
Ilmoittaudu (linkki) perjantaihin klo 16.00 mennessä.
Yhteyshenkilö: Toni Hartvik, 0415447288.

Syyskokous ja kauden päättäjäiset 16.11.2021 klo 18:45

Paimion Rastin sääntömääräinen syyskokous ja kauden päättäjäiset pidetään Tillintuvalla lauantaina 27.11.2021 klo 14.

Pyydämme ilmoittautumaan linkin takana olevaan taulukkoon sunnuntaihin 21.11. mennessä. Kokousmateriaali lähetetään ilmoittautuneille ennen kokousta.

Aloitamme syyskokouksella ja virallisten asioiden jälkeen on vuorossa palkitsemisia ja riisipuuroa. Tarjoilujen takia tarvitsemme ilmoittautumiset, jotta osaamme varata riittävästi puuroa.

Halutessasi voit ottaa mukaan pikkupaketin, niin tontuilla on jotain jaettavaa juhlan lopuksi.AVI päätti 15.11., että Varsinais-Suomessa saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia vain koronapassin käyttöönottaen. Näin ollen jokaiselta syyskokoukseen ja kauden päättäjäisiin saapuvalta vähintään 16 vuotta täyttäneeltä vaaditaan koronapassi. Koronapassit tarkastetaan ovella THL:n Koronatodistuksen lukija -sovelluksella THL:n ohjeiden mukaan.

Koronapassin voi jokainen helposti ladata kännykkäänsä netistä Omakannasta (kanta.fi) ja sovellus näyttää koronapassien tarkastajalle vain nimen ja koronapassin olevan voimassa. On myös mahdollista itse tulostaa koronapassi ladattuaan sen ja paperinen koronapassi toimii samoin kuin kännykällä oleva.

Suosittelemme kaikille tilaisuuteen osallistuville kasvomaskin käyttämistä, jotta voimme yhdessä turvallisesti kokoontua päättämään seuran asioista ja juhlimaan päättynyttä kautta.

Peimarin Rastien syksyn tiedotuksia 14.09.2021 klo 13:07

Torstaina 16.9 starttaa Peimarin Rasteilla yösuunnistukset ja sen myötä Peimari-yöcup ja -höntsäyöcup.
Sääntöuudistuksen myötä yösuunnistuksessa ei enää käytetä rasteilla heijastimia, joskin Peimarin Rasteilla joillain rasteilla saattaa olla vielä kiinnitettynä heijastin tai leimasimeen on jäänyt heijastavaa narua.
Yösuunnistuksen myötä alkaa Peimari-yöcup sekä Peimari-höntsäyöcup. Yöcup on henkilökohtainen kisa ja höntsäyöcup parikisa jossa pisteitä annetaan joukkupeimarisäännöin. Kumpaankin lasketaan mukaan 5 parasta suoritusta 7:stä. Lisää tietoa allaolevissa linkeissä.

Anssin muistorastit pidetään 23.9 Rastituvan peimareilla. Sen kerran yksittäismaksut menevät Anssin rahastoon nuorten hyväksi.

Seuranmestaruudet ratkotaan 30.9 Luontopolun kartalla Ruokolinnasta käsin. Tarjolla myös rastireitti.

7.10 Paipilla on tarjolla myös helppo 7km rata (7B).

PR:n miehet ja naiset suunnistivat plakettisijoille 14.09.2021 klo 12:20

SM-viikonlopun ainoat paimiolaismitalit veteraanisarjojen sprinttimatkalta

Suunnistuksen SM-viikonlopusta eteläisessä Savossa ei tullut aivan vastaavaa mitalisadetta kuin joinakin aiempina vuosina. Sekä miehillä että erityisesti naisilla tiedettiin onnistuessaan olevan mahdollisuudet taistella kärkisijoista. Naisten kohdalla viestimitali näytti pitkään jopa toteutuvan.

Erinomaista työtä Mikkelin Tornimäen pikkutarkoilla radoilla sunnuntaina tehneet Ina Westerlund ja Milja Väätäjä päästivät Aleksandra Hornikin ankkuriosuudelle kakkostilalla. Sekä eteen että taakse eroa oli sen verran, että hopea alkoi jo näyttää lähes todennäköiseltä.

Toisin kuitenkin kävi. Hyväkuntoisen Hornikin meno alkoi takkuilla, ja mukaan sattui pari reippaampaakin virhettä. Takaa tultiin ohi usean joukkueen voimin. Maalissa sijoitus oli sinällään tyydyttävä seitsemäs, joskin hieman kitkerä sivumaku mitalin lipeämisestä varmasti jäi.

– Tuntuma on ollut viime ajat todella hyvä. Viestimaasto oli kuitenkin yllättävän haastavaa ja peitteistä. Mitalisaumojen kadottaminen virheisiin tuntui kipeältä, summasi Hornik.

Vastaavaan loppusijaan ylsivät miehet. Lari Takanen, Frédéric Tranchand, Pasi Ikonen ja Tobias Henriksson tekivät sijoituksellisesti nousujohteista työtä. Erot venähtävät myös miesten viestissä siinä määrin, että Henriksson sai ankkurina juosta kuin henkilökohtaisen kisan kilpakumppaneita näkemättä.

– Fyysisesti hieman heikko päivä, tuntuu etten ollut vielä palautunut edellisestä SM-viikonlopusta. Ei tullut isompia virheitä, pari heikkoa reitinvalintaa ehkä, kommentoi Henriksson.

Miesten kakkosjoukkue suunnisti sekin tasaisen hyvin ollen lopulta 19:s. Sekä H45- että D55-sarjan PR-kolmikot ylsivät viesteissä sijalle 8. Paras juniorisijoitus oli H18-sarjan 13:s.

Lauantaina kamppailtiin sprinttimatkan Suomen-mestaruuksista naapurikunta Juvan kirkonkylällä. Pää- tai juniorisarjoissa ei Paimion Rastilla mitaleilla ollut asiaa, mutta Aleksandra Hornik oli hyvässä vauhdissa suunnistaen 3,7 kilometrin rypistyksen seitsemänneksi nopeimmin. Hän tosin suunnisti puolalaisena ja ei-Suomessa asuvana varsinaisen SM-kilpailun ulkopuolella.

– Maailmancupin jälkeen panostus on ollut sprintissä Puolan-mestaruuskisojen vuoksi. Kisassa oli hyvä flow, ja tulokseen olen tyytyväinen, sanoi Hornik.

Seuraavaksi parhaana PR-naisena Ina Westerlund oli kilpailun 18:nneksi nopein, SM-sijoituksissa 14:s. Miesten puolella Lari Takanen ylsi SM-kilpailussa 20:nneksi.

Niin kutsuttujen veteraanisarjojen puolella Inga Dambe otti D35-sarjassa jälleen omansa: SM-kultaa yli puolen minuutin erolla. Tero Heikkilä puolestaan kipitti pronssille H50-sarjassa.

Paula Savolainen oli D55-sarjan kahdeksas. Hugo Hannula sprinttasi parhaana juniorina H14-sarjassa sijalle 13.

Suunnistuksen SM-kautta jatketaan ensi viikolla yökilpailulla Haminassa.

Miljalla ja Topiaksella takana tyly MM-viikko 12.09.2021 klo 12:08

Nuorten MM-kilpailut Turkissa kuluneella viikolla eivät olleet PR:n Topias Arolalle ja Milja Väätäjälle mitään riemukulkua ja kansainvälistä läpimurtoa. Homma ei maastoissa sujunut juuri alkuunkaan, ja lisäksi riesana oli kummallakin pientä sairastelua.

Sprintissä Topias oli 35:s. Keskimatkalla tiputettiin lumet kunnolla katolta 49:nnen sijan myötä.

– Ei kyllä mennyt yhtään niin kuin toivoi ja odotti. Keskimatka oli katastrofisuoritus, jollaisin ei vain pitäisi tulla. Alussa tein jättivirheen.

Välipäivänä iskenyt pikkuflunssa ei estänyt jäljellä olevia startteja, mutta paras terä oli poissa.

– Oli todella huonoa fyysisesti, ei mitään paukkua hyville sijoille tai hyvään aikaan, kommentoi Topias sijaan 32 päättynyttä pitkää matkaa.

– Viestissä oli vähän jo eri mies, ja oma osuus oli ihan hyvä taistelu, vaikka huippusuoritusta ei tullutkaan. Kokonaisuutena kisa olivat aika pettymys, joskin huonoa tuuriakin oli mukana. Kaikkien haasteiden eteen työtä riittää vielä.

Viestissä Topias hoiteli toisen osuuden Suomen ykkösjoukkueessa. Lähes kärjessä matkaan päässyt Topias joutui taipumaan vaihtoon pari minuuttia vaihtaen viidentenä. Joukkue oli viestissä lopulta yhdeksäs.

Juuri paremmin ei Mustanmeren rantamilla kulkenut Miljallakaan. Pientä flunssaa pukkasi jo avauspäivän aamuna, mikä epäilemättä osaltaan vaikutti tuleviin suorituksiin. Keskimatka karsintoineen meni särkylääkkeiden avustamana, eikä lopputulos ollut kummoinen: sprintin sijan 31 jatkoksi keskarilla 27:s.

– Pitkän matkan kisaan en sitten lähtenyt, ei nähty järkeä lähteä niin rajuun kisaan puolikuntoisena. Viestiin pystyin starttaamaan kun olin pari päivää saanut levätä, kertasi Milja.

Viesti menikin jo lähtökohtiin nähden hyvin, sillä Milja nosti Suomen kakkosjoukkueen ankkuriosuudella viisi sijaa kymmenenneksi.

– Terveys on nyt kohentunut ja tauti voitettu. Tarkoituksena onkin juosta SM-viestissä huomenna, viestitti Milja lauantaina.

Miljan ja Topiaksen MM-urakka alkaa 04.09.2021 klo 20:05

Nuorten MM-kilpailut Turkissa käynnistyvät huomenna sunnuntaina sprintillä. Kisat ovat PR:n näkökulmasta poikkeuksellisen mielenkiintoiset, sillä Suomen maajoukkuepaitaa MM-viikon aikana kantavat Milja Väätäjä ja Topias Arola.

– On innostunut fiilis, onhan tätä jo koko vuosi odotettu. Vielä alkuvuonna oli epävarmaa, pidetäänkö kisoja lainkaan, kertoo Topias.

– Päällimmäinen tunne on positiivinen epätietoisuus. Tässä varmasti auttaa eräs vahvuuteni, kyky adaptoitua hyvin, ennakoi puolestaan Milja edessä odottavia päiviä.

Kisajoukkue matkasi paikan päälle jo maanantaina, ja viikon aikana onkin ollut aikaa hyville harjoituksille tyyppimaastoissa. Lisäksi Topias on ottanut tuntumaa harjoitusmaastoihin jo kaksi vuotta sitten runsaan viikon leirillä.

Molemmilla olo on luottavainen ja kunto hyvällä tasolla. Erityisesti Milja on pystynyt kesän myötä ottamaan selkeitä askelia eteenpäin.

– Konkreettisia tavoitteita kisoihin ei ole. On vain halu pärjätä, sanoo Milja.

Jos Milja onkin arvokisatasolla keltanokka, löytyy Topiakselta kokemusta jo kolmista nuorten EM-kisoista. Tosin MM-kilpailut ovat hänellekin ensimmäiset, osin jalkavammojen vuoksi ja osin siksi, että viime vuonna kisoja ei koronapandemian vuoksi käyty lainkaan vaan ne siirrettiin tälle vuodelle. Silti Topiaskaan ei tähtää tiettyihin sijoituksiin.

– Tavoitteeni on tyytyväisyys suorituksiin. Ja se voi riittää tuloksissa korkeallekin, Topias pohtii.

Kilpailut käydään aivan suurkaupunki Istanbulin kupeessa, Mustanmeren ja Marmaranmeren välisellä kannaksella. Sprintti Izmitin kaupungissa sisältää erilaisia kortteleita, isoja ja jyrkkiä rinteitä ja sitä myötä runsaasti portaikkoja. Maastomatkoilla on odotettavissa pääosin niin sanottua mannermaista suunnistusta lehtimetsineen ja paikoin pienipiirteisine notkomuotoineen, höystettynä erittäin kivisillä alueilla.

Sprintin jälkeen kisat jatkuvat tiistaina keskimatkalla, johon käydään karsinta maanantaina. Torstaina on vuorossa pitkä matka, ja kisat päätetään perjantaina totuttuun tapaan viesteillä.

Kisasivuilta luvataan kattavat live-tulospalvelut GPS-seurantoineen ja TV-lähetyksineen.


Paimion Rastin naiset 13:s Venlojen viestissä 26.08.2021 klo 22:48

Paimion Rastin taival Jukolan viestissä Rovaniemellä viime viikonloppuna oli yhtä monijakoinen kuin Vennivaaran kisamaasto: jatkuvaa nousua, tasaista kangasta, kivikon röykyttämää alamäkeä sekä pudotus rinnesuon pohjattomaan allikkoon.

Venlojen viesti päättyi mukavalla tavalla tavoitteiden mukaisesti, kun Aleksandra Hornik ankkurina toi joukkueen seitsemän naisen loppukirin päätteeksi maaliin 13:ntena. Matkaan hän oli päässyt sijalla 20.

Viesti oli joukkueelta muutenkin nousujohteinen. Ina Westerlundin ja Emma Valkaman viemän kahden ensimmäisen osuuden jälkeen edellä kulki 35 joukkuetta ja eroa kärkeen oli lähes kahdeksan minuuttia. Juniori Milja Väätäjä teki viestin pisimmällä kolmososuudella vauhdikasta ja tarkkaa työtä imien kärkeä kiinni lähes kaksi minuuttia.

– Ihan kontrolloitu viestiveto. Ehkä pari minuuttia olisi ajasta pois saanut täydellisellä juoksulla. Tarkkaa suunnistusta ja monin paikoin huonoa maastopohjaa, ne sopivat minulle hyvin, summasi Väätäjä.

Kahden viimeisen osuuden noususta kertoo myös se, että Paimion Rasti oli toisesta vaihdosta maaliin viestin kolmanneksi nopein. Edellisestä Venlojen viestistä kahden vuoden takaa samalla petrattiin kolme sijaa.

– Aloitus oli ok, toisella osuudella odotetusti hieman jäätiin. Oli jännää nähdä kahden osuuden kiri kun tiesi, mihin Milja ja Aleksandra pystyvät. Joukkueena tulos oli hyvä, ja loppuun asti taisteltiin, summasi päävalmentaja Sami Valkama.

Naisten kakkosjoukkue ylsi tällä kertaa sijalle 101. Voiton nappasi toista kertaa ruotsalainen Alfta-Ösa OK, joka oli lopulta vahvin tapahtumarikkaalla ankkuriosuudella.

Miehille aloituksessa kova kohtalo

PR-miesten valmistautuminen ja tavoitteet olivat taatusti vähintään naisten tasolla, mutta niin vain kamppailu katkesi jo alkuvaiheessa kenties karuimmalla tavalla: avaaja Samuel Heinonen nappasi oman viitosrastinsa sijaan leiman aivan vierestä toisen hajonnan samankaltaiselta nenältä. Tuloksena oli armotta hylkäys. Loppujoukkueen miehet juoksivat "varikkorangaistuksen" jälkeen osuutensa kisanomaisesti saaden ainakin yhden kokemuksen lisää sekä merkinnän harjoituspäiväkirjaan.

Tunnelmaa historian pimeimmässä Jukola-yössä onneksi nostivat kakkosjoukkueen suoritukset ja erityisesti Lari Takasen vauhdikas meno kärjen vauhtia toisella osuudella. Alkuun saavutetut sijat pysyivät hyvin loppuun asti, ja ankkuri Jonas Jern kaarsi maaliin Mäntyvaaran raviradalle loppusijalla 62.

– Valitettavan musta hetki aloittaja-Sampalle, eihän tuollaista kukaan toivo. Joukkue otti tapauksen ihailtavan tyylikkäästi keskittyen hyviin osuusaikoihin. Onneksi urheilu on muutakin kuin tuloksia! sanoi Valkama.

– Syksyn SM-kisoihin jäi selvästi nälkää. Eikä kymmenen kuukauden päästäkään varmasti laiteta päätä pensaaseen, muistutti Valkama seuraavasta Jukolan viestistä Mynämäellä.

Jukolan viestin voiton uusi ruotsalainen Stora Tuna OK Taalainmaan Borlängestä siitä huolimatta, että se vaihtoi ensimmäiseltä osuudelta vasta yli 11 minuuttia kärjen takana. Joukkueen selkäranka olivat tälläkin kertaa neljä Svenskin veljestä.

Napapiiri-Jukolan osanottajamäärät jäivät lopulta vain noin puoleen vuoden 2019 ennätysmääristä. Venlojen viestiin starttasi vajaat 800 naisnelikkoa, Jukola-yöhön noin 950 seitsikkoa.

Paimion Rasti Napapiiri-Jukolaan haastajina 20.08.2021 klo 09:03

Vihdoinkin, huokaa suuri joukko suunnistuksen ystäviä. Edellisestä Jukolan viestistä on koronapandemian johdosta jo pitkälti kolmatta vuotta, ja nyt viikonloppuna odotus palkitaan Rovaniemellä Napapiiri-Jukolassa. Mäntyvaaran ravirata tulee toimimaan tapahtumakeskuksena 43. Venlojen ja 72. Jukolan viestille.

Koronaan liittyvät seikat lisättynä normaalia hankalammalla ajankohdalla sekä kaukana massoista sijaitsevalla kilpatantereella ovat vähentäneet osanottajamääriä reippaasti. Venlojen viestiin starttaa noin 1000 naisnelikkoa, Jukolaan runsaat 1200 pääosin miehistä koostuvaa seitsikkoa. Täten osanottajien kokonaismäärä on noin 12500, joten edelleen puhutaan massatapahtumasta. Vertailun vuoksi: vuonna 2019 Jukola-suunnistajien yhteismäärä ylitti reilusti 20000:n rajan.

Myös Paimion Rastin osanotto on normaalia pienempi, sillä sekä Venlojen että Jukolan viestiin startataan kumpaankin ”vain” neljällä joukkueella. Myös kärkeä lähellä olevat sijat ovat ykköstiimien tavoitteena, joskin sekä naisten että miesten puolella ollaan selkeästi haastajan asemassa.

Vuonna 2019 Kangasalla PR-miehet suunnistivat kahdeksanneksi, ja vuotta aiemmin Hollolassa irtosi ennätyksellinen kolmossija. Ainakin lähelle näitä sijoituksia on hyvin mahdollista päästä, mutta se vaatii sitä, että osuuksiltaan palaa seurateltalle seitsemän tyytyväistä miestä. Joukkue on paras mahdollinen, pois lukien henkilökohtaisista syistä pois jäänyt ranskalainen Nicolas Rio.

Venlojen viestiin starttaa tämän hetken paras nelikko. Hieman poikkeuksellisesti viestin pisin on jo kolmas osuus, jolle PR voi asettaa erinomaiseen kuntoon tänä vuonna päässeen juniori Milja Väätäjän. MM-kisoissa hienosti esiintynyt puolalainen Aleksandra Hornik on itseoikeutettu ankkuri.

Ennakkotietojen mukaan aivan kaikki maailman huiput eivät eri syistä Jukolassa tänä vuonna juokse. Päävalmentaja Sami Valkama kuitenkin uskoo, ettei kisa lässähdä liikaa ja aikaan saadaan hyvät ”painit”.

– Pystymme tappelemaan sijoituksista 15:n ja jopa kymmenen joukkoon. Fiksuja ja nöyriä kun ollaan, niin kovalla tahdolla se on täysin realistista. Valmentajana odotan, että esiin tulee meidän hyvä, vahva taso, ennakoi Valkama.

– Kuluva viikko on vietetty Rovaniemellä, ja urheilijat ovat nauttineet virallisten harjoitusten upeista maastoista ja radoista.

Oman mausteensa yön yli käytävään Jukolan viestiin tuo se, että ajankohdan myötä keskikesän yötön yö muuttui täysipainoiseksi yösuunnistukseksi. Tämän ei pitäisi olla Paimion Rastille ainakaan huono asia.

– Yömiehiä meiltä löytyy, ja treenit ovat menneet hienosti. Joka tapauksessa tärkeintä on, että osaa suunnistaa. Ja housuissa pitääkin olla vähän ”jännäkakkaa” kun pimeään metsään lähdetään, päättää Valkama.

Napapiiri-Jukola 2021 21.08.2021 klo 08:10

Napapiiri-Jukola juostaan Rovaniemellä 21.-22.8.2021.

Paimion Rastilta on ilmoitettu mukaan 4 joukkuetta sekä venloihin että jukolaan, mutta erinäisten poisjääntien johdosta, 4.joukkueita ei saada täytettyä. Joukkueissa löytynee siis vielä avoimia osuuksia, mikäli haluat lähteä mukaan kilpailuun.

Seuran tuulisuojapaikat ovat T012 ja T014. Majoitusteltta-alue 10x10m on TC03.
Kilpailumateriaali löytyy seurateltalta.


Venlat
1.joukkue 1.osuus Ina Westerlund 2.osuus Emma Valkama 3.osuus Milja Väätäjä 4.osuus Aleksandra Hornik
2.joukkue 1.osuus Nina Temyakova 2.osuus Jaana Haapala 3.osuus Vieda Lusa 4.osuus Lina Buchberger
3.joukkue 1.osuus Laura Fröjdö 2.osuus Eija Sipponen 3.osuus Milla Vehkaoja 4.osuus Hanna Lähde
4.joukkue 1.osuus Kaija Hulkkonen

Jukola
1.joukkue 1.osuus Samuel Heinonen 2.osuus Topias Arola 3.osuus Tobias Henriksson 4.osuus Bartosz Pawlak 5.osuus Loic Capbern 6.osuus Pasi Ikonen 7.osuus Frederic Tranchand
2.joukkue 1.osuus Ari-Pekka Joensuu 2.osuus Lari Takanen 3.osuus Toni Saari 4.osuus Tero Heikkilä 5.osuus Aapo Virtanen 6.osuus Jere Sipponen 7.osuus Jonas Jern
3.joukkue 1.osuus Pertti Arola 2.osuus Janne Virtanen 3.osuus Tuomo Haapala 4.osuus Tommi Haapala 5.osuus Juuso Haapala 6.osuus ei juoksijaa 7.osuus ei juoksijaa

4.joukkue -

Lisätiedot kilpailusta löytyvät alla olevien linkkien kautta.

Nuorten Jukola 11.08.2021 klo 10:04

14.-15.8 on luvassa suunnistuksen superviikonloppu Valkeakoskella.

Lauantaina suunnistetaan 12-18-vuotiaiden legendaarinen Nuorten Jukola ja sen jälkeen aikuisten Viestiliiga.
Sunnuntaina on vuorossa valtakunnallinen Kompassi-kilpailu alle 14-vuotiaille sekä 16-20-vuotiaiden INOV-8 -liigan finaali. Lisäksi ohjelmassa on normaali kansallinen kilpailu aikuisille.

Paimion Rastilta kisaa yksi joukkue Nuorten Jukolassa, seuraa kisaa tästä: ISTV:n lähetys

Nuorten Jukolaan on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Aikaisempina vuosina mukana on ollut joukkueita myös Ruotsista, Virosta ja Venäjältä, mutta vallitseva tilanne pitää ulkomaalaiset tällä kertaa pois viestistä.
Lähetys näkyy ISTV:ssä vain suorana, mutta jälkilähetys on myöhemmin katsottavissa Youtubesta.

Lumonite Peimarin yö valmisti Jukolaan 13.08.2021 klo 20:18

Runsas viikko ennen poikkeuksellisen pimeää Jukolan viestiä suunnistettiin Lumonite Peimarin yö -lähikilpailu. Antti Veijalaisen tekemä uusi kartta Kaimalan ja Kerrosvuoren laakeilta rinteiltä tarjosi hienon ympäristön viritellä mieltä ja koneistoa kohti Jukolaa. Etenkin miesten pääsarjaan osallistuikin mukavasti suunnistajia. Harvemmin nimittäin löytyy kilpailuja, joissa osallistujista yli kolmannes on 21-sarjalaisia!

Tulokset löytyvät tulospalvelu-sivustolta.
Ensimmäisen Lumonite Peimarin yö -lähikilpailun kokeilu oli kaikkien eri-ikäisten suunnistajien välinen kilpailu, jossa verrattiin kilometriaikoja sarjahyvityksellä muokattuna. 21-sarjalaiset pitivät tässä vertailussa kohtuullisen hyvin asemansa - etenkin naisissa Inga Damben ja Päivi Aution johdolla. Sen sijaan miehissä pääsarjan voittajan Topias Arolan jälkeen seuraavaksi nopein oli H40-sarjan Markus Lindeqvist, kun hyvityssekunnit oli laskettu ajasta pois. Tarkempi taulukko löytyy sivun alalaidasta.

Nämä neljä veivät nimiinsä siis palkintoina olleet Nvii:n tossut ja Lumoniten Compass R -lamput. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotun Str8 -kompassin voitti Piffenin Patrik Ahlbäck. Onnea voittajille!

Kerrosvuoren uudelle kartalle pääsee suunnistamaan omatoimi-Peimarien myötä vielä lauantaihin 21.8. asti. Pysäköinti ja kartat on maankaatopaikan kentällä osoitteessa Inkeriäistentie 62.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille, järjestäjille ja maanomistajille!

Hornik loisti MM-rasteilla 12.07.2021 klo 12:16

Paimion Rastia edustavilla suunnistajilla eivät hienoiset mitalisaumat toteutuneet perjantaina päättyneissä MM-kisoissa Tšekissä. Hienoja suorituksia kuitenkin nähtiin, erityisesti Aleksandra Hornikin toimesta.

Huippukuntoon päässyt puolalainen osasi odottaa MM-rasteilta hyviä sijoituksia. Etenkin sprintissä hän onnistui erinomaisesti sijoittuen seitsemänneksi, joten top 15 -sijoitustavoite täyttyi heittämällä. Pitkällä matkalla sijoitus oli mukavasti 20:s, ja viestissä hän nosti ankkurina maansa kuudenneksi.

–Parhaat MM-kisat minulta. Pystyin lähes kaikissa starteissa hyviin suorituksiin. Viimein tuntui siltä, että pystyn tosissani taistelemaan mitaleista lähitulevaisuudessa. Sprinttiin olen kaikkein tyytyväisin, iloitsi Hornik.

Frédéric Tranchandille kisat olivat pieni pettymys. Mies loukkasi sprintissä polvensa sen verran pahoin, että joutui jättämään sprinttiviestin väliin. Polvi vaivasi kuitenkin koko loppuviikon eivätkä suoritukset olleet lähelläkään parasta mahdollista. Pitkällä matkalla Fredo kuitenkin jaksoi punnertaa 13:nneksi.

Toinen ranskalainen Nicolas Rio oli viivalla ainoastaan keskimatkalla. Alkumatkan isohkon virheen jälkeen mies kokosi itsensä ja nousi lopulta mukavasti sijalle 18.

–Kaikkien vaivojen jälkeen oli jo hienoa päästä mukaan MM-kisoihin. Alussa tuli vähän turha virhe, se olisi ollut vältettävissä. Karsinta oli jo hyvin tasapainoista tekemistä. Motivaatio tästä vain kasvoi seuraaviin kisoihin! sanoi Rio.

Puolan Bartosz Pawlak jaksoi pitkällä matkalla varsin hyvin 20:nneksi. Viestissä hänellä oli Suomen Miika Kirmulan tapaan ongelmia vettyneen kartan kanssa, kuten TV-katsojatkin saattoivat lähetyksen palautteesta huomata.

Myös Inga Dambe oli mukana Latvian kisajoukkueessa. Hän oli keskimatkalla 41:s ja viestijoukkueessa 16:s.

Koko seuran leiri 24.-25.7.2021 24.07.2021 klo 10:23

Paimion Rastin syyskausi alkaa koko seuran leirillä Paimion ja Varsinais-Suomen alueella. Leirin ohjelma ja harjoitteet on suunniteltu kaikilla Paimion Rastin jäsenille. Leirin harjoitusten suunnittelusta ja leirivalmennuksesta vastaavat PR:n valmennusryhmien valmentajat.

Leirin tavoitteena on tarjota laadukas harjoitusviikonloppu Paimion seudulla ja viettää mukavaa sosiaalista yhdessäoloa eri ikäisten rastilaisten kesken.

LEIRIOHJELMA

Lauantaina 24.7.

• Aamupäivä:
o AM-keskimatka, Vakka-Rasti, Lokalahti
o Sarjat H/D12-
o Ilmoittautumiset IRMA:an

• Lounas omatoimisesti kilpailun jälkeen

• Klo 16-22 Rastitupa
- Pihapelejä
- Pihasprinttiviesti (lapset) ja rastinottoharjoitus 3-5km (aikuiset)
- Pesu / Sauna
- Illallinen n. klo 19 pitopalvelu Anskulta (Kebabkiusaus / kasviskiusaus)
- AM-keskimatkan analysointi pienryhmissä
- Lettujen paisto
- Purku ja kotiin

Sunnuntai 25.7.

• Klo 10.00 yhteislähtö taitoharjoitukseen, kaupingintalon etuparkkipaikka
• Klo 10.40 taitoharjoitus "Jukolan haasteet", Marttila (kts. sijaintilinkki)
o Aikuisten ja lasten ratavaihtoehdot: 2km-10km väliltä
o UINTIMAHDOLLISUUS treenipaikalla! (Palaisten uimapaikka, kts. linkki)

Hinta: Leiri on ilmainen. Lauantain illallisesta kerätään 7-8€:n ateriamaksu kulujen mukaisesti.

Ilmoittautumiset sunnuntaihin 18.7.mennessä linkin Googlesheettiin.

Yhteyshenkilö: Markus Lindeqvist, p.0443635082

TERVETULOA!

MM-taistoihin viisi PR-suunnistajaa 02.07.2021 klo 19:11

Tšekin MM-kilpailut starttaavat huomenna lauantaina. Mukana mitalijahdissa on neljä ”siviilissä” Paimion Rastin paidassa juoksevaa – yksi Latvian, kaksi Puolan ja kaksi Ranskan väreissä.

MM-kilpailut oli tarkoitus järjestää nykyisen vuorovuosityylin mukaan vain maastomatkoilla, mutta viime kaudelta perutut Tanskan sprinttikilpailut käydään nyt samassa yhteydessä. Näin tavallaan palataan täksi kerraksi takavuosien malliin sillä poikkeuksella, että knockout- eli pudotussprintti on jätetty ohjelmasta pois.

Inga Dambe, Aleksandra Hornik, Bastosz Pawlak, Nicolas Rio ja Frédéric Tranchand lähtevät pohjois-Tšekin haasteisiin hyvillä mielin ja kunnolla valmistautuneina.

– Olen suunnistanut paljon sekä MM-treenimaastoissa että Puolassa vastaavan kaltaisilla alueilla. Niistä olen saanut hyvin rakennettua suunnistustaktiikkaa, joka on juuri näissä kisoissa haastavaa. Kisarupeamaani kuuluvat kaikki matkat. Tavoitteet ovat top 15 -sijoituksissa ja unelmat vielä korkeammalla, ennakoi Hornik.

– Osallistun vain keskimatkalle, ja viestissä olen varamiehenä. Jo MM-viivalle pääseminen tuntuu voitolta alkuvuoden ongelmien näkökulmasta. Kunto on kuitenkin hyvässä nousussa, joten tulosodotuksia ei ole helppo sanoa. Päämääränä on teknisesti hyvä suorittaminen, joka lienee ratkaisevassa asemassa keskimatkalla, pohtii Rio.

– Kisoihini sisältyvät kaikki startit keskimatkaa lukuun ottamatta. Sen kanssa kisaviikko olisi liian rankka, ja haluan startata pitkälle matkalle hyvissä voimin. Pääpanos on juuri maastomatkoilla, ja niihin onkin harjoiteltu paljon. Taidollisesti ja fyysisesti olen valmis, joskin parhaista reitinvalinnoista ei oikein koskaan voi olla varma. Myös sprinttejä ajatellen tuntuma jaloissa on parantunut. Sprinttiviestissä tähtäämme kuuden joukkoon, muuten on hieman vaikea asettaa sijatavoitteita, sanoo Tranchand.

Kisaviikko alkaa sprinteillä: henkilökohtainen kilpailu käydään lauantaina ja sprinttiviesti sunnuntaina. Ensi viikolla siirrytään maaston puolelle, jossa luvassa on keskimatka tiistaina, viesti torstaina ja kisat päättävä pitkä matka perjantaina.

Erityisesti maastomatkojen osalta edessä on omalla tavallaan poikkeuksellisen haastavat kilpailut. Hiekkakivisokkelot yhdistettynä monimuotoisiin jyrkkiin rinteisiin saattavat aiheuttaa isojakin yllätyksiä, mutta toisaalta näissä maastoissa – jos jossain – hyvä valmistautuminen palkitaan korkojen kera.

Kaikki kilpailut näkyvät suorina lähetyksinä Yleltä – viestiin asti TV-kakkoselta ja pitkä matka vain Yle Areenan kautta nettilähetyksenä.


PR-miehille Viestiliigan kakkossija 23.06.2021 klo 23:19

Paimion Rastin miesviisikko suunnisti laadukkaasti ja nappasi Lakeuden viestistä komean kakkossijan lauantaina Etelä-Pohjanmaan Vimpelissä. Viestiä tässä Viestiliigan toisessa osakilpailussa veivät Samuel Heinonen, Toni Saari, Topias Arola, Pasi Ikonen ja Tobias Henriksson.

Miesten viesti käytiin osittain hämärissä niin, että maaliin tultiin vasta sunnuntain puolella. Lakeaharjun syheröiset rinteet tarjosivat jo päivänvalossa paikoin maksimaalista haastetta, ja erot muodostuivat jo varhaisessa vaiheessa poikkeuksellisen suuriksi.

Heinonen kokikin avausosuuden vaativuuden tylyllä tavalla, sillä kärkeen kertyi eroa lähes yhdeksän minuuttia. Monessa muussa viestissä kärkisijat olisivat vastaavassa tapauksessa mennyttä, mutta isohkoja virhesaldoja kertyi lähes kaikille, ja kolmanteen vaihtoon juniori Arola toikin viestin jo peräti kakkosena.

Kolmantena ankkuriosuudelle päässyt Henriksson otti varmoja reitinvalintoja ja kykeni välttämään pahimmat virheet. Hän ohitti Tampereen Pyrinnön Mikko Eerolan tämän mittavan pummin johdosta ja piti kakkossijan tiukasti näpeissä maaliin asti.

– Tiesin, että edessä on tekninen ja melko hidas rata, mikä sopii minulle. Paria lippua piti vähän etsiä, mutta olin koko ajan varma suunnistuksesta, sanoi suoritukseensa tyytyväinen Henriksson.

– Loppupuolella tuli seilattua pahasti tiheikössä, ja piti lisätä vauhtia kun lamppu alkoi vilkkua takana. Siinä vaiheessa en vielä tiennyt, että se oli juuri Pyrinnön Eerola.

Paimion Rastin kakkosjoukkue vei viestiä nousujohteisesti ja sijoittui lopulta mukavasti kymmenenneksi. Mikkeliläinen Navi karkasi jo varhaisessa vaiheessa viestiä ja vei voiton yllättävänkin suvereenisti.

Myös naisten jo iltapäivällä käydyssä neljän osuuden viestissä avausosuus oli muodostua PR:lle kohtalokkaaksi, kun Vieda Lusa taipui kärkeen kymmenisen minuuttia. Ina Westerlund ja Emma Silvennoinen tekivät riittävän hyvää työtä, jotta juniori Milja Väätäjä pääsi ankkuriosuudelle varsin hyvistä asemista.

Väätäjä suunnisti kutakuinkin virheittä nostaen osuuden kakkosajalla joukkueen maalissa neljänneksi. Matkan aikana taakse jäi muiden muassa tuore naisten keskimatkan Suomen-mestari, Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen.

Milja ja Topias nuorten MM-kisoihin 31.05.2021 klo 18:32

Seuran nuoret huippusuunnistajat Milja Väätäjä ja Topias Arola on valittu Suomen joukkueeseen nuorten MM-kilpailuihin. Miljan ja Topiaksen kisapaikat ratkesivat viikonlopun viimeisissä näyttökilpailuissa Joensuun seudulla. MM-kisat suunnistetaan Turkissa syyskuun alussa.

Sekä tyttöjen että poikien joukkueessa oli tavoiteltavana viisi paikkaa, kun Ida Haapala ja Touko Seppä oli valittu kisoihin jo aikaisempien näyttöjen perusteella. Paimion Rastin suunnistajat varmistivat lopulta kisapaikkansa selvästi, sillä Topias oli katsastuskisojen pistetaulukossa toinen ja Milja kolmas.

Katsastuskilpailut olivat nuorille varsin tiukka rutistus. Kolmena viikonloppuna suunnistettiin seitsemän kisaa ja näistä neljä parasta laskettiin mukaan kokonaistulokseen. Milja Väätäjä hankki itselleen hyvät asetelmat voittamalla toissa viikonloppuna Jyväskylässä Haukkavuoren keskimatkan.

- Keskittyminen pysyi tuolloin tosi hyvin suorituksessa. Vaikka maaston tyhjät rinteet aiheuttivat välillä suuriakin epävarmuuden tunteita, tekeminen tuntui kuitenkin koko ajan hallitulta. Voitto vahvisti oloa, että kyllä se oma perustekeminen riittää hyville sijoille, kertasi Milja suoritustaan.

- Ennen viimeistä viikonloppua olin ehtinyt käydä mielessä läpi kaikki mahdolliset skenaariot, että mitä kisoissa voi tapahtua. Paineita en kyllä tuntenut, vaan enemmän ajattelin, että taas on kolme mahdollisuutta onnistua. Aika rennolla mielellä pystyin lähtemään nauttimaan kisaamisesta, myhäili Milja.

- Aika rutiinilla lopulta kaikki kolme kisaa sujuivatkin. Ei mitään superonnistumisia, mutta sunnuntain kilpailun pientä eksymistä lukuun ottamatta aika perus rutiinisuoritukset, kertasi Milja suunnistuksiaan, jotka riittivät sijoille 2, 5 ja 6.

Topias Arolan lähtökohdat viimeiseen karsintaviikonloppuun Itä-Suomen vaaramaisemissa olivat hieman haastavammat. Vaihtelevasti menneet aikaisemmat karsintakisat olivat tuoneet kaksi kolmossijaa, jotka eivät vielä riittäneet varmistamaan MM-kisavalintaa. Kun perjantain sprintissä yksi reitinvalintavirhe tiputti 9. sijalle, oli viimeisissä maastokisoissa syytä onnistua.

Topias onnistuikin tärkeällä hetkellä mainiosti ja otti lauantain keskimatkalta selkeän voiton lähes minuutin erolla kakkoseksi tulleeseen Lauri Syrjäläiseen. – Kerrankin oli ihan hyvää menoa. Ei täydellistä, pari pientä koukkua tuli, mutta selkeät virheet vältin, kertasi Topias vakuuttavaa voittosuoritustaan.

Sunnuntain raju pitkä matka Tohmajärven rinteillä toi Topiakselle vielä kakkossijan, joten lopulta pisteet riittivät kirkkaasti MM-kisalippuun.

Sekä Milja Väätäjä että Topias Arola lähtevät nyt ensimmäistä kertaa nuorten MM-suunnistuksiin. Topias on edustanut Suomea aikaisemmin kolme kertaa nuorten EM-kilpailuissa.

Varsinais-Suomen Kompassi-viesti Paimiossa ti 1.6. 01.06.2021 klo 14:03

Paimion Rasti järjestää Varsinais-Suomen lasten ja nuorten suunnistuksen Kompassi-viestin 1. osakilpailun Paimion Oinilassa Muurahaispolulla tiistaina 1.6.2021.

Tämä Kompassi-kisa toteutetaan lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.

Juoksujärjestys:
Kilpasarjat (lisenssi pakollinen)
H Kulta: 13-14 -v. suora rata
D Hopea: 11-12 -v. TR-rata
H Pronssi: 10 -v. ja alle, RR-rata
D Pronssi: 10 -v. ja alle, RR-rata
H Hopea: 11-12 -v. TR-rata
D Kulta: 13-14 -v. suora rata

Lisätiedot kisasivuilta.

Aleksandra, Loïc ja Fredo valmiina EM-koitoksiin 12.05.2021 klo 21:41

Loppuviikolla palataan suunnistuksessa kansainvälisten arvokisojen pariin lähes kahden vuoden tauon jälkeen, kun EM-mitaleista taistellaan läntisen Sveitsin Neuchâtelissa. Edelliset EM-kilpailut käytiin kolme vuotta sitten, silloinkin Sveitsissä ja kaikilla kilpailumatkoilla. Nyt vuorossa on siis ensimmäiset pelkästään sprinttimatkojen kansainväliset arvokisat.

Paimion Rastin suunnistajista EM-viivalla nähdään Loïc Capbern ja Frédéric Tranchand Ranskan sekä Aleksandra Hornik Puolan joukkueessa. Muun muuassa alkukevään MM-leirikisoissa loistanut Hornik on suorastaan erinomaisessa kunnossa. Tavoitteet onkin voitu asettaa korkealle.

– Kunto on ehkä kovempi kuin koskaan, joten olen asettanut tavoitteeni kahdeksan parhaan joukkoon kaikilla kilpailumatkoilla. Itse asiassa tuntuu siltä, että voin taistella jopa himoituista mitalisijoista, ennakoi Hornik.

Tranchandilla ranskalaiskaksikosta kokeneempana kauden ehdoton päätavoite on heinäkuiset MM-kilpailut, jonne EM-kisat toimivat hyvänä välitavoitteena.

– Sprinttivire ei ole aivan uran paras, eikä vauhti välttämättä riitä ihan mitalisijoille. Mutta parhaani tulen kaikilla matkoilla tekemään, sittenhän nähdään mitä tulee tapahtumaan. On todella hienoa, että viimein päästään arvokisatasolla kilpailemaan! iloitsee Tranchand.

Capbernin valmistautuminen on ollut kaikkea muuta kuin optimaalinen: mies pyöräytti nilkkansa Ranskan katsastuskisoissa runsas kuukausi sitten, josta seurasi juoksutauko ja kuntoutusjakso. Lisäksi riesana on ollut kipuileva akillesjänne. Näistä ja kansainvälisten kisojen tauosta johtuen tavoitteiden asetanta on hankalaa.

– Motivaatio on kaikesta huolimatta korkealla, ja on hienoa taas kisata pitkän tauon jälkeen. Henkistä ja taidollista valmistautumista olen tehnyt paljon. Pudotussprintin osalta olen tyytyväinen neljännesfinaalipaikkaan ja sprintissä top 30 -sijaan. Sprinttiviestiä en juokse, kertoo Capbern.

Muista normaalisti EM-kisoihin tyrkyllä olleista PR-suunnistajista Bartosz Pawlak kävi syksyllä akillesjänneleikkauksessa ja aloitti juoksuharjoittelun vasta maaliskuussa, joten hän tähtää suunnitellusti vain MM-kilpailuihin. Kunto on kuitenkin jyrkässä nousussa, sillä mies voitti viime viikonloppuna Puolan-mestaruuden keskimatkalla.

Nicolas Rio puolestaan jättää EM-kisojen ohella muutkin sprinttailut väliin osittain ”ennaltaehkäisevästi”, sillä juoksu kovalla alustalla tuottaa suurella todennäköisyydellä vammoja ja vaikeuksia. Miehen itsensä mukaan löytyy toinenkin hyvä syy: huonot sprinttitaidot.

Kisat avataan helatorstaina sprinttiviestillä. Lauantaina vuorossa on pudotussprintti ja sunnuntaina ”normaali” sprintti. Kilpailut kuuluvat myös maailmancupiin. Kaikki kilpailut näkyvät suorina lähetyksinä Yle Areenan kautta nettilähetyksenä.


Kompassi-leiripäivä 06.06.2021 klo 23:42

Paimion leiripäivän ohjelma
Paikka: Hiekkahelmen uimaranta os. Valtatie 589, Paimio

Saapuminen, ohjeet ja lähtö aamupäivän harjoitukseen:
9.30-10 Saapuminen
10.00 Aloitus ja lähtö harjoitukseen
Alkuverryttely sis. metsäparkour
Viuhkasuunnistusharjoitus:
Taso 1, lähtö 1, 0,5 + 1,1 km (+taso2)
Taso 2, lähtö 1, 2 x 0,9 + 1,7 km
Taso 3, lähtö 2, 3 x 0,8 - 0,9 km
Taso 4, lähtö 2, 4 x 0,8 - 0,9 km
12–13 Lounas ja vapaa-aikaa
Ruokana makaronilaatikko, salaatti, vesi, leipä ja levite.
13–14.30 Amazing Kompassi-race
Seikkailullinen ryhmäkisailu, joka vaatii hoksaamista ja taktiikkaa.
14.30–16 Välipala ja vapaa-aikaa
16–17 Rantarastit -leirikisa
Kultakompassi-ikäiset (13-14v.) 3,2km
Hopeakompassi-ikäiset (11-12v.) 2,3km


Tiedustelut
PR/Katri Lindeqvist katri.lindeqvist@suunnistusliitto


Suomen Suunnistusliitto on uudistanut lasten ja nuorten tapahtumatoimintaa. Tapahtumat tähtäimessä -uudistuksen olennainen osa on uusi alle 14-vuotiaiden Kompassi -tapahtumakokonaisuus: valtakunnallinen suurtapahtuma, alueelliset cup- ja viestitapahtumat sekä alueleiri.

Alueleiri on suunnattu 11–14-vuotiaille (kulta- ja hopeakompassi-ikäisille).

Varsinais-Suomen Kompassi-leiri järjestetään vuonna 2021 kahtena leiripäivänä:
7.6 Salossa Angelniemen Ankkurin järjestämänä
8.6. Paimiossa Paimion Rastin johdolla.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki alueen nuoret suunnistajat ilman taitotasovaatimuksia. Ohjelma sisältää suunnistuksen lisäksi paljon muutakin mukavaa. Tarkoituksena on pitää hauskaa ja oppia tuntemaan ikätovereita yli seurarajojen. Jokaisesta seurasta pitää olla mukana yksi huoltaja.

Hinta
45 €/ molemmat päivät tai 25€/päivä (sis. lounaat, välipalat, harjoitukset ja muun leiriohjelman). Toivomme ensisijaisesti osallistumista kahden päivän kokonaisuuteen.

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Ilmoittautuminen ja maksu tuli tehdä lauantaihin 22.5. mennessä
Ilmoittautuneille lähetetään leiri-info toukokuun lopussa.

Tobias Henriksson pukeutuu PR:n asuun 17.04.2021 klo 11:58

Huipputiimiin on ilmestynyt alkaneelle kaudelle uusi nimi ja naama, kun Tobias Henriksson vaihtoi Pargas IF:n väreistä Paimion Rastiin. Itse siirto varmistui jo tammikuussa. Henrikssonin sopimus on kahden vuoden mittainen.

Turkulainen Henriksson, 29, on Piffenin kasvatti, joka muutaman OK Trian -kauden jälkeen ehti välissä palata toviksi kasvattajaseuraansa. Paimion Rastiin miestä on varovasti kyselty jo vuosikausia, ja nyt aika oli lopulta oikea siirrolle.

– Halusin vielä uutta motivaatiota ja hyvää kisailua kilpauralleni. Lisäksi seurassa oli valmiiksi useita kavereita, sanoo Henriksson.

Opettajana työskentelevä Henriksson ehti päästä lähelle maajoukkuetasoa erityisesti kausilla 2014–15. Sitten alkoivat täysipäiväiset työt, ja vammojakin tuli kuvioihin. Pedanttinen huippusatsaus on jäänyt taakse, mutta tavoitteet eivät.

– Alkavalla kaudella tavoitteena on yksinkertaisesti pitää hauskaa ja pysyä kunnossa.

Alta voit lukea muun muassa, missä Tobias on todella hyvä!

Henrikssonin lisäksi vahvistusta kauteen tuo pienimuotoista paluuta tekevä Vili Niemi. Kaudesta 2018 PR-paidassa suunnistanut oululainen hieman himmasi satsaustaan viime vuonna viimeistään koronan ja kilpailutauon myötä. Urheilu ja treenaaminen yleensä ei ole kuitenkaan mihinkään jäänyt, ja nytkin suurin muutos on lähinnä lisäkilometrit suunnistusharjoitteluun.

– Ei tämä tosiaan varsinainen comeback ole, mutta hieman olen suunnistuspuolelle tavoitetta asettanut. Tarkoitus olisi olla viesteissä ykkösjoukkuetta avittamassa ja muutenkin kilpailua joukkuepaikoista lisäämässä, kertoo Niemi.

Päävalmentaja Sami Valkama puhuu varmasti koko tiimin puolesta todetessaan, että Henriksson on otettu suurella ilolla vastaan.

– ”Neuvotteluiden” Tobben kanssa voidaan sanoa kestäneen noin 2500 päivää, joten onhan tästä työvoitosta hyvä fiilis. Ja meillähän on jo ennestäänkin erittäin hyviä kokemuksia pitkäjalkaisista ruotsia puhuvista suunnistajista, virnistää Valkama.

– Uskon, että meillä on seurana annettavaa Tobiakselle laadukkaan valmennuksen, harjoitustarjonnan ja viikottaisen sparrauksen ansiosta.

– Viliä puolestaan pidän yhtenä 2010-luvun luotettavimmista viestisuunnistajista. Toivottavasti pääsemme vielä antamaan hänelle sopivan haastavan viestiroolin tärkeimmissä viesteissä, pohtii Valkama.


Tobias Henriksson

Milloin ja miten sinusta tuli suunnistaja?
Varmaan 6–8-vuotiaana. Nyt kun miettii niin ei se varmaan ihan oma valinta ollut.

Tavoitteet tälle kaudelle? Koko suunnistusuralle?
Nyt kun on viestijoukkue niin varmaan olla mokaamatta liikaa yöosuuksilla. Ainakaan täksi vuodeksi ei ole muuta omaa tavoitetta kuin nauttia treenaamisesta ja tehdä omia testijuoksuennätyksiä.

Ikimuistoisin suunnistuskokemus?
Varmaan elämäni ainoa Jukolan ensimmäinen osuus Kuopiossa. Tein typeriä valintoja alussa ja olin varmaan sadan paikkeilla puolessa välissä. Sitten alkoi yhtäkkiä sujua ja lopulta hyppään metsästä aivan tyhjälle loppuoralle. Kaas ja Indgaard olivat tosin päässeet karkuun jo aikaisemmin. Silloin tuli sellainen fiilis että ”mitkä rastit jätin tällä kertaa käymättä?”.

Mielimaasto?
Tekninen ja nopea erämaa. Jahtimaasto?

Esikuvat, jos sellaisia on?
Fredo tietysti.

Mitä uutta tuot Paimion Rastiin?
Kapeita jalkoja

Tulevaisuuden suunnitelmat elämässä yleensä?
Olen aika huono suunnittelemaan mutta huomenna on varmaan töitä taas.

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Tällä hetkellä asun varmaan eniten puukässäsalissani missä nikkaroin jotain pientä. Olen siis puutyönopettaja yläasteella tällä hetkellä. Tietää että on ollut huono kesä jos ei ole ehtinyt ainakaan pari viikkoa purjehtia saaristossa ja vaeltaa Lapissa.

Mainitse jokin taito tai muu asia, jossa olet ylivertaisen hyvä?
Olen aika hyvä bongaamaan hirvensarvia juostessa. Kotona alkaa olemaan 20+.
Ripustan pyykkejä nopeasti.
Nukahdan heti.

Terveiset uusille seurakavereille?
Toivottavasti pidätte treenaamisesta sillä sitä saa nyt tehdä eikä mitkään kisat estä.


Peimarin Rastit omatoimiperiaatteella keväällä 2021 17.06.2021 klo 19:29

Haluamme tukea metsään menemistä ja liikunnan riemua myös näinä poikkeuksellisina aikoina.
Peimarin Rastit siirtyy omatoimisiksi 01.04 alkaen. Alla olevan linkin kautta pääset Peimarin Rastien ohjelmaan.

Metsä on edelleen turvallisin paikka liikkua. Toimithan kuitenkin hallituksen ohjeiden mukaisesti erityisen varovasti ja vastuullisesti! Ja luonnollisesti matkaan lähdetään vain täysin terveenä!

Yleisohjeet
- Suunnistamaan voi mennä itselle sopivana aikana. Rastit viedään metsään torstaiksi klo 17 ja haetaan pois seuraavan viikon lauantaina klo 21. Rastit ovat siis metsässä 10 päivää.
- Metsässä on pelkät rastiliput ilman koodinumeroita - kolmella ensimmäisellä kerralla myös heijastimet yösuunnistuksen mahdollistamiseksi.
- Emit-leimasimia ei ole käytössä.
- Paikalla ei ole järjestäjiä, joten oman turvallisuutesi vuoksi ota metsään mukaan puhelin tai ilmoita perheenjäsenelle / ystävälle että olet lähdössä suunnistamaan (ja myös paluustasi kotiin).

Erityistoimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi
- Jos havaitset muita kartanjakopaikalla, odottele rauhassa ja nouda oma karttasi hetken päästä. Toimi samalla tavoin myös lähtöpaikalla ja metsässä. Jätä aina riittävä väli muihin metsässä liikkujiin!
- Rastille tullessasi älä kosketa rastilippua.
- Suunnistuksen jälkeiset turinoinnit omasta suorituksesta käydään vasta jälkikäteen. Kilauta kaverille tai suuntaa someen! Älä jää oleilemaan paikalle!
- Tule suunnistamaan vain terveenä!

Kartta
1. Tulosta itse. Saat linkin PDF-tiedostoon käyttämällä tilauslomaketta (uusi kartta lähetetään edeltävänä keskiviikkoiltana, jo käynnissä olevan saanet saman päivän aikana)
2. Nouda kartta karttalaatikosta, joka löytyy lähtöpaikalta ja Rastituvan grillikatoksen luota . Käytä käsidesiä. Tarkista opaskartta Peimarin Rastien nettisivulta.

Maksu
Hinta on 7e / kartta. Maksutavat (löytyvät myös kartan kääntöpuolelta):
- Maksa Paimion Rastin tilille FI87 5319 0420 0059 31 . Viikkokohtaiset viitenumerot löytyvät Peimarin Rastien nettisivuilta.
- Maksa "sähköisillä liikuntaseteleillä". Jos haluat maksaa “fyysisellä liikuntasetelillä”, niin jemmaa niitä itselläsi ja maksa myöhemmin.
SmartumPay, Edenredin mobiilimaksu, Sporttipassi, MobilePay.
- Mahdollista on ostaa myös kausikortti. Ilmoita asiasta Hannelelle: hannele_g(ät)yahoo.com / 040-7795549 (pyydä viitenumero ja kerro nimesi kausikorttilistalle). PR:n jäsenet 60€, seuran ulkopuoliset 120€..
- Lippuvihko tai käteinen ei tässä vaiheessa käy maksuvälineenä
- Paimion Rastin ulkopuoliset alle 16-v 2€ (PR:n alle 16v ilmaiseksi)

Koulu kartalla-viikon Perheseikkailu 22.10.2021 klo 11:49

Paimion Rasti on mukana Suomen Suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikolla.

Pääsisäisen jälkeisellä viikolla Paimion varhaiskasvatukselle, esiopetukselle ja kouluille tarjotaan suunnistuksellisia virikkeitä. Viikon päätteeksi seura järjestää avoimen Perheseikkailun.

Paimion Rasti järjestää Perheseikkailun Ankkalammen ympäristössä sunnuntaina 11.4. klo 11-17. Perheet voivat saapua oman aikataulun mukaan paikan päälle ja suorittaa mukavia suunnistustehtäviä omaan tahtiin. Tarjolla on viisi erilaista viuhkarataa, jotka ovat pituudeltaan n. 500m. Ratoja voi kiertää haluamassaan järjestyksessä niin monta kuin haluaa.

Kartat ja yksi päivystävä seuran edustaja löytyvät Ankkalammen eteläisen päädyn parkkipaikan lähistöltä. Merkkinä paikan päällä liehuu Paimion Rastin lippu.

Tervetuloa kokeilemaan suunnistusta, joka sopii kaiken ikäisille ja perheen yhteiseksi harrastukseksi!

Testijuoksun tulokset 27.3.2021 22.10.2021 klo 11:48

Harjoituskauden toinen testijuoksu juostiin lauantaina koronan takia vain Minipowerien osalta. Mukana oli hyväntuulisia ja innokkaita nuoria. Vauhti oli lennokasta ja uusia ennätyksiä saatiin hyvällä prosentilla.

Keli oli erinomainen, aurinko paistoi, +7C ja täysin sula tien pinta.

Tulokset (1,8km):

1. Niilo Saari 7.35
2. Samuli Lahdenperä 7.37
3. Aaro Lahdenperä 8.06 (8.43)
4. Aapeli Heikinmaa 8.07 (8.42)
5. Oliver Koponen 8.39
6. Silva Pihlaja 10.52
7. Eeli Pihlaja 16.06 (13.37)

(Sulkeissa edellisen testijuoksun 7.2.2021 aika)

Tästä on hyvä jatkaa!

Peimarin Rastit 2021 -alustava ohjelma 09.03.2021 klo 10:52

Peimarin Rastien alustava ohjelma on julkaistu.
Nyt ensin ilman maastoja ja ratamestareita / vastuuhenkilöitä.

Mikäli huomaat että kyseiset kerrat ei ryhmällesi sovi tai sinulla on kommentoivaa esim. maastosta, niin ole yhteydessä harraste@paimionrasti.fi

Ohjelma kannattaa vilkaista vielä toisenkin kerran muutaman viikon päästä:
-ohjelmaan on tullut mahdollisesti muutoksia palautteiden tai muiden syiden takia
-ryhmiä tullaan täydentämään uusilla jäsenillä, joten jos et vielä nimeäsi listalla näe, se voi siellä viikon päästä olla.
-ryhmien kokoonpanoja voidaan vielä vähän fiksata

Peimarin Rastien alustava ohjelma 2021

Testijuoksun tulokset 07.02.2021 klo 20

Talven ensimmäinen testijuoksu juostiin tyynessä, -12C pakkasessa Oinilassa. Tienpinta oli luminen, mutta pitävä. Testijuoksussa juostiin 1,8km lenkkiä Kiirulan- ja Jägerhornintiellä.

Tulokset:

9,0km
Topias Arola 33.19 (6.51; 13.38; 20.16; 26.57)
Ari-Pekka Joensuu 33.47 (6.51; 13.38; 20.16; 26.57)
Jere Sipponen 34.10 (6.51; 13.38; 20.27; 27.25)

7,2km
Emma Silvennoinen 29.51 (7.22; 14.53; 22.25)
Matti Sipponen 33.15 (8.30; 16.55; 25.07)

5,4km
Aapo Virtanen 22.38 (7.33; 15.21)

3,6km
Topi Virtanen 18.41 (9.00)

1,8km
Aapeli Heikinmaa 8.42
Aaro Lahdenperä 8.43
Eeli Pihlaja 13.37

Seuraava Paimion Rastin testijuoksu juostaan samalla reitillä 27.3. Toivottavasti saamme silloin lisää rohkeita itsensä kehittäjiä viivalle.

Testijuoksu / vauhdikas juoksuharjoitus 25.03.2021 klo 15:13

Lauantaina 27.3. testijuoksu Ankkalammella (korona-rajoitusten vuoksi vain s.2008 ja nuoremmille). Lähtö klo 11.00. Matka 1,8km

***

Paimion Rastin talven 2021 testijuoksut juostaan Oinilassa lauantaina 6.2.

Yhteislähtö on klo 11.00. Omat tai valmennusryhmäkohtaiset verryttelyt ennen sitä. Pakkasta on luvattu lauantaiksi n. -12°C. Valmennusvaliokunta on päättänyt, että testijuoksu järjestetään. Ehdoton pakkasraja on -15°C.

Parkki ja keskuspaikka Ankkalammen eteläpään parkkipaikalla (kts. linkki). Testijuoksun lähtö Jägerhornintien ja Kiirulantien risteyksessä.

Testijuoksu juostaan 1,8km:n reitillä. Katso reitti liitteestä.

Matkat ovat:
- 1 kierros / 1,8km: H/D10-12
- 2 kierrosta / 3,6km: H/D 13-14
- 3 kierrosta / 5,4km: H15-16, D15-18, kuntovenlat
- 4 kierrosta / 7,2km: H17-18, D19-21, kuntojussit
- 5 kierrosta / 9,0km: H19-21

Tule testaamaan kuntoasi tai tekemään vain hyvä vauhdikas juoksuharjoitus hyvässä seurassa!

Varustesovitus 05.01.2021 klo 19:22

Varusteita pääsee sovittamaan Rastituvalla sunnuntaina 17.1. klo 12-15. Varustetoimittajan vaihdoksen takia mallit vaihtuu ja myös varusteiden design uudistuu.

Paikalla Nonamen edustaja.

Muistakaa turvavälit!


Lisätietoja Jenniltä.

Peimarin Rastien tilastot 2020 04.01.2021 klo 11:03

Peimarin Rastien 40. kausi käytiin poikkeusoloissa. Omatoimirastit mahdollistivat kuitenkin ennätysmäisen osallistumisen kuntorasteille, kokonaismäärän noustessa lukemaan 8964.

Muun suunnistustoiminnan ollessa tauolla toukokuussa Peimarin Rastit keräsi parhaimmillaan yli 500 omatoimista kävijää; Hiekkahelmessä jopa 585 suoritusta.

Elokuusta alkaen käytiin tavanomaisia torstairasteja 11 kertaa, osalla näistä oli edelleen mahdollisuus omatoimisuuteen.

Omatoimisuudesta johtuen kävijätilastoa ei tältä vuodelta ole koottu.

Räntärastit 04.03.2021 klo 09:25

Paimion Rasti järjestää talvisen suunnistustapahtumasarjan Räntärastit su 29.11. alkaen. Tapahtuman ideana oli tarjota tapahtumaa myös seuran ulkopuolisille, mutta voimassa olevien Avi:n rajoituksien vuoksi tammikuun ja helmikuun tapahtumat järjestetään vain seuran jäsenille.

Kyseisen viikon Rasti suunnistaa harjoitus korvautuu Räntärasteilla, missä tarjolla on useita eritasoisia ratavaihtoehtoja ja Emit -leimaus. Sopivat vaihtoehdot löytyy myös lapsille ja aloittelijoille.

Räntärastit on maksuton seuran jäsenille, kun ilmoittautuu nettilomakkeen kautta viimeistään 2 päivää ennen tapahtumaa. Muutkin osallistujat pääsevät ennakkoilmoittautuen mukaan edullisempaan hintaan. Lähdöt tapahtuvat vapain lähtöajoin kuntorastityyliin klo 11.00-11.30 välillä.

Su 14.2. Oinila-Spurila PERUTTU
Su 7.3. Peimariareena, Sauvo PERUTTU


Katso tarkemmat tiedot Räntärastit -sivuilta.

Tule suunnistamaan Paimion Rastiin! 18.11.2020 klo 14:18


Paimion Rasti jatkaa entistä yhtenäisempänä 13.11.2020 klo 10:28

Rasti jumppaa, Rasti juoksee, Rasti suunnistaa. Siinä luja perusta Paimion Rastin ryhmien aiempaa tiiviimmälle yhteistoiminnalle.

Uuteen kauteen suunnataan yhtenäisemmällä harjoituskalenterilla. Mukana ovat niin lapset ja nuoret, kuntoilijat kuin huipputiimikin.

– Halusimme päivittää valmennusryhmäkokonaisuuden nimenomaan valmentajien näkökulmasta. Erityisesti juniorien ja huipputiimin välillä tiivistetään yhteistyötä, ja satsaamme yhä yhtenäisempään valmennuslinjaan eri ikäryhmien valmennustoiminnan välillä, linjaa valmennusvaliokunnan tuore vetäjä Markus Lindeqvist.

Nuorten toiminnassa tapahtuu merkittävimmät muutokset, kun valmennuspäällikkönä kaksi vuotta toiminut Milka Reponen jättää tehtävänsä. 14–18-vuotiaiden Power-ryhmän vetäjäksi palaa tauon jälkeen mm. Suomen nuorten maajoukkuetta valmentanut Satu Tahvonen. Taustaltaan ammattivalmentaja Katri Lindeqvist jatkaa 10–14-vuotiaiden MiniPower-ryhmän puikoissa. Alle 10-vuotiaiden ryhmistä vastaa Sari Pihlaja.

Talvikaudella yli 10-vuotiaiden nuorten ryhmät harjoittelevat kolme kertaa viikossa. Uuden linjauksen mukaisesti harjoituksia yhdistetään eri ryhmien välillä aiempaa enemmän.

– Milkan johdolla tehdystä nuorisotoiminnan tasonnostosta on hyvä jatkaa. Nuoria on aiempaa enemmän ja toiminnan laatu on ottanut harppauksia eteenpäin, kiittelee Lindeqvist.

– Jatkossa haluan kannustaa nuorten ryhmiä asettamaan vahvemmin kilpailullisia tavoitteita. Iso tavoite onkin lisätä kilpailevien nuorten määrää.

Aikuisten huipputiimissä valmennuksen kokonaisvastuu siirtyi aiemmin naisia luotsanneelle Sami Valkamalle. Jatkossa avainteemana on satsata aiempaa enemmän urheilijoiden henkilökohtaiseen kehitykseen, tärkeitä viestejä toki unohtamatta. Ryhmä on mahdollisesti myös saamassa vahvistuksia ensi kaudeksi.

Seuran yhtenäisemmän harjoitustarjonnan taustalla on vahvasti myös seuran harrastesuunnistajat. Erityisesti naisten harrasteryhmä Kuntovenlat on järjestänyt toimintaa viime vuodet erittäin aktiivisesti, ja nyt toimintaan on tullut mukaan myös miehiä. Nyt myös tämä kokonaisuus on siirretty valmennusvaliokunnan alle. Samalla kuntoilijat ovat tulleet tiiviimmin mukaan koko seuran yhteisiin harjoituksiin.

– Tavoittelemme tällä ennen kaikkea yhteisöllisyyttä ja me-henkeä, mutta tottakai myös synergiaetuja harjoitusten järjestelyissä, linjaa Lindeqvist.

Seuran uuden, yhtenäisemmän harjoituskalenterin ohella tausta harjoittelulle on todella laadukas.

– Meillä on seurassa erinomaisia valmentajia kaikissa valmennusryhmissä. Löytyy MM- ja SM-mitalisteja niin urheilijoina kuin valmentajina. Vastaavaa kokoonpanoa ei taida suunnistusmaailmasta helpolla löytyä, arvelee Lindeqvist.

AV-yöharjoitus 29.03.2021 klo 13:26

Järjestäjät ja paikka:

12.11 MS Parma, Parmaharju
19.11 TUS,Turku
3.12 PIF, Parainen
10.12 PR, Paimio

Ilmoittautuminen edeltävänä maanantaina klo 24 asti:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V_pBG0uE-NZuVqEvm7rGlZzbWlHjlOtbERvwmRQfS2M/edit?usp=sharing

Paimion Rasti Halikko-viestin kakkoseksi 27.10.2020 klo 10:50

Viime vuosina Halikko-viestiä pitkälti hallinnut Paimion Rasti jatkoi menestysputkeaan nappaamalla kakkossijan. Suunnistuskauden perinteinen päätös käytiin lauantaina Salakallion maastoissa.

15-osuuksinen viesti sujui PR:ltä erinomaisesti lähdöstä maaliin. Toisen ja kolmannen osuuden jälkeen kärkipaikka oli vakuuttavasti hallussa, mutta seuraavalla osuudella Tampereen Pyrintö nousi ohi eikä johtopaikastaan enää luopunut.

Tällä kertaa ankkurin vastuullisen tehtävän saanut Pasi Ikonen pääsi osuudelleen runsaan minuutin erolla lähimpiin uhkaajiin. Etumatka piti, vaikka virheittä ei mies selvinnytkään.

– Ei ollut isompia vaikeuksia, ja juoksukin oli helppoa. Lopussa tuli ehkä minuutin virhe entisellä hiekkakuoppa-alueella, siinä sekosin hetkeksi. Taakse en kuitenkaan katsellut, niin kuin en muutenkaan katso koskaan, myhäili Ikonen.

Tampereen Pyrintö maajoukkuetähtineen oli lopulta juuri niin kova kuin saatettiin ennakoida. Voittomarginaali venähti lähes kymmeneen minuuttiin.

Paimion Rasti on voittanut Halikko-viestin vuodesta 2012 lähtien neljästi, viimeksi vuosi sitten. Viime vuosi oli jonkinlainen poikkeus, sillä tuloksena oli ”vasta” neljäs sija.

Halikko-viesti käydään 15-henkisin joukkuein siten, että osalla osuuksista suunnistaa kolme yhtäaikaisesti. Joukkueen kokoonpanon määräävät tietyt ikä- ja sukupuolirajoitukset.

Paimion Rastin kakkosjoukkue suunnisti 96 startanneen joukossa sijalle 26.

XXXII Halikko-viesti ja VIII Lasten Halikko-juoksu lauantaina 24.10.2020 Salossa 20.10.2020 klo 20:28

Tämän vuoden Halikko-viesti juostaan Salon Salakalliolla. Paimion Rasti on mukana kahdella kilpasarjan joukkueella.

Halikko-viesti on 15-osuuksinen seuraviesti, joka järjestetään jo 32. kerran. Tapahtuma kerää vuosittain paikalle vajaat 2000 suunnistuksen ystävää. Halikko-viestissä joukkueet koostuvat eri-ikäisistä suunnistajista. Joukkueen nuorimpien ollessa vasta 14-sarjalaisia, voivat vanhimmat olla yli 60-vuotiaita. Osuuspituudet vaihtelevat 3 kilometristä 7 kilometriin.

Halikko-viesti -tapahtuman avaa Lasten Halikko-juoksu, jonne saavat osallistua korkeintaan 13-vuotiaat tytöt ja 12-vuotiaat pojat. Kilpailu käydään yhteislähtönä ja kilpailumatka on 4 kilometriä eli hieman kilpailijoiden tavanomaista kilpailumatkaa pidempi.


Saavuhan paikalle hyvissä ajoin ennen oman osuutesi alkua.
Tutustu kilpailunjärjestäjän "koronaohjeisiin" huolellisesti!

Arola suunnisti SM-kultaa, Haapala pronssia 19.10.2020 klo 10:57

Suunnistuskauden viimeiset SM-mitalit ratkottiin lauantaina erikoispitkällä matkalla Orivedellä todellisessa korpimaastossa. Paimion Rastin juniorit olivat vahvassa vedossa: tuloksena kultaa ja pronssia. Suomen-mestaruus irtosi lisäksi ikäsarjojen puolelta.

Topias Arola päätti menestyksekkään SM-kautensa kultaan. Tällä kertaa mestaruus oli tiukassa: MS Parman Oskari Lepistö taipui 17,6 kilometrin yhteislähtökisassa vasta loppumetreillä, ja Arolan ykkössija tuli vain kahden sekunnin erolla.

– Ei ollut juuri ennakko-odotuksia, kun viime viikkoina on ollut kaikennäköistä. Vauhti tuntui koko matkan mukavalta, pääsi sikäli suht helpolla. Toki oli minultakin paikoin aika huonoa suunnistamista, summasi Arola yli kahden tunnin rypistystä.

– En halunnut jättää ratkaisua ihan maalisuoralle, joten piti lisätä loppurasteilla entisestään vauhtia. Loppukiri ei ehkä oikein irronnut, piti tehdä töitä ihan loppuun asti.

SM-kulta oli Arolalle kaikkiaan uran kahdeksas, mutta tällä kaudella ”vasta” ensimmäinen kahden pronssin jatkoksi. Edellinen Suomen-mestaruus tuli vuosi sitten juuri erikoispitkältä matkalta. Ensi vuonna viimeistä juniorikauttaan juokseva nuorukainen hieman harmitteli käyttämättä jäänyttä potentiaalia.

– Pätkäkausi oli tiivis ja tiukka. Harmillisen monessa kisassa jäi vähän piippuun ja tuli virhettä. Toki oli suorituksellisesti muutama onnistuminenkin, pohti Arola.

D16-sarjassa Jaana Haapala teki lähes virheetöntä työtä ja pääsi juhlimaan uransa toista SM-pronssia. Kaksi kärkisijaa karkasivat jo hyvissä ajoin ennen maalia, mutta pronssitila pysyi Haapalan hyppysissä maaliin asti, vaikka takaa tultiinkin todella lähelle. Erikoispitkä matka vaikuttaa Haapalalle sopivan, siellä ensimmäinen SM-mitali tuli samalta matkalta vuosi sitten.

Naisten nuorin ”ikäsarja” D35 oli tälläkin kertaa Inga Damben heiniä. Hän suunnisti 11,3 kilometrin otatuksessa SM-kultaan yli kolmen minuutin kaulalla hopeamitalistiin. Dambe voitti kaudella kaikki sarjansa henkilökohtaiset SM-kilpailut yötä lukuun ottamatta.

Milja Väätäjällä ei ollut aivan paras päivänsä, mutta hän kuitenkin pinnisteli D20-sarjan kisassa kuudenneksi. Eelis Axelin syksyn vauhti jatkui hyvänä, mistä tuloksena oli seitsemäs sija H16-sarjassa.

Paula Savolainen oli D55-sarjan kahdeksas. Naisten pääsarjan – ja yleensäkin pääsarjojen – ainoa PR-osanottaja Salla Laitinen sijoittui 17:nneksi.

PR:n viestikausi päättyi yllätyksittä 19.10.2020 klo 10:56

Suunnistuksen Viestiliiga päättyi toissa lauantai-iltana Ikaalisten Kylpylän maastoissa Paimion Rastin osalta etenkin sijoituksellisesti ilman yllätyksiä. Naiset suunnistivat Aleksis Kiven viestissä kymmenenneksi ja miehet 11:nneksi.

Miehet uusivat sijansa edellisviikonlopun Lukkari-viestistä. Pasi Ikosen avattua pienin virhein oli hämärtyvän kakkososuuden Topias Arolalla huono päivä sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti, johon varmasti vaikutti myös nuorukaisen viime aikojen sairastelut. Vasta sijalla 22 ankkuriosuudelle päässyt Toni Saari oli syysillan valopilkku ohittaessaan matkan aikana peräti 11 kilpakumppania.

Saarenkaan veto ei riittänyt Viestiliigan kokonaiskilpailun tilanteen ylläpitämiseen. PR tipahti pari sijaa ollen lopulta miesten kokonaispisteissä yhdeksäs.

Naistiimiltä loisto jäi Ikaalisten yössä uupumaan. Jo avauksessa Ina Westerlund taipui lähes viisi minuuttia, ja sama vaisuhko meno jatkui myös Milja Väätäjän ja Eveliina Hirvosen osuuksilla. Kymppisijasta huolimatta PR nousi Viestiliigan hyvin tasaisessa kokonaiskilpailussa pykälällä kuudenneksi.

Ennakko-odotuksiin nähden kokonaissijoitukset ovat melko odotetut. Yksittäisten suunnistajien erinomaisia onnistumisia nähtiin, mutta kokonaisuutena huipputulokset jäivät saavuttamatta.

– Ei tullut viestikisaa, jossa olisi onnistuttu kaikin puolin hyvin. Se harmittaa eniten, summasi kulunutta lyhyttä kautta naisten valmentaja Sami Valkama.

– Olen kuitenkin tyytyväinen tiimin erinomaiseen henkeen ja siihen, että lähdettiin rohkeasti haastamaan ”isompia” joka kisassa.

Miesten valmentaja Ossi Vesalainen komppasi miesten osalta pitkälti Valkaman ajatuksia mutta suuntasi samalla katsetta myös tulevaan.

– Suomen kärkisuunnistaja meiltä puuttuu, mikä toki vaikuttaa merkittävästi huipputulosten uupumiseen. Mutta muutenkin edessä on itsetutkiskelua – pystymmekö kehittymään nykyryhmällä ja nykymetodein? pohti Vesalainen.

Arola yösuunnisti SM-pronssille 28.09.2020 klo 20:38

Suunnistuksen SM-syksyä jatkettiin lauantai-iltana yökilpailulla Pohjois-Karjalan Liperissä. Paimion Rastin lamppuotsista kirkkaimmin Pärnävaaran haastavassa suppamaastossa loisti tuttu mies: Topias Arola.

Nuorukainen otti H20-sarjasta pronssia yltäen jälleen kerran SM-mitalisijalle, joita toistaiseksi on uralla kertynyt jo yhteensä 15. Nyt ei jännätty sekuntitaistoa, sillä kultaan jäi 8,1 kilometrin radalla eroa peräti viisi minuuttia ja hopeaankin kaksi. Yösuunnistuksessa huomattavat erot ovat toki tavallisempia kuin päivällä, ja toisaalta joitakin Arolan kovimpia kilpakumppaneita puuttui tällä kertaa lähtöviivalta eri syistä.

Arola ei omaan vetoonsa ollut kovin tyytyväinen, ja pummiakin pukkasi jo alkuun.

– Oli aika samperin huono suoritus. Ykköselle heti iso virhe, ja muutamia tyhmiä koukkuja myöhemmin lisää, mutta yöllä tekee virhettä melkein kaikki muutkin. Jalkakin oli melko raskas, tuumasi edeltävän viikon Joensuun seudulla nuorten maajoukkueen mukana leireillyt Arola.

Samassa sarjassa Klaus Haanpää sijoittui 15:nneksi.

Eelis Axelin jatkoi H16-sarjassa toissa viikonlopun SM-viestin hyvää menoaan ja suunnisti viidenneksi. Kultamitaliin jäi matkaa runsaat kolme minuuttia, mikä pitkälti selittyy parilla heikommin sujuneella rastivälillä.

Kymmenen parhaan plakettisijalle junioreissa ylsi lisäksi Jaana Haapala, joka jatkoi hyvää syksyään sijalla 10 D16-sarjassa.

Pääsarjojen parhaat PR-suunnistajat olivat naisissa mukavasti 11:nneksi suunnistanut Eveliina Hirvonen ja miehissä Toni Saari, joka ehti sijalle 16.

Seniorisarjoissa vauhdikkaimmin ja tarkimmin pimeäsuunnisti Paula Savolainen, joka ylsi D55-sarjassa neljänneksi.

PR ei pysynyt maaliin asti mitalivauhdissa 24.09.2020 klo 20:30

Sunnuntaina Pöytyän Yläneellä suunnistetuissa SM-viesteissä Paimion Rastilla ei ollut lopulta pääsarjoissa asiaa mitalivauhtiin.

Ennakkoon sekä miehillä että erityisesti naisilla oli kaiken natsatessa jopa ohuet mitalisaumat. Tavoitteiden saavuttamista ei helpottanut se, että molemmista joukkueista tipahti pois yksi syömähammas sairastumisten vuoksi.

Eveliina Hirvosen klaarattua naisten avauksesta mallikkaasti pääsi pikahälytyksen viestiin saanut Katri Lindeqvist jahtaamaan kärkeä puolentoista minuutin takamatkalta. Kokeneena kettuna Lindeqvist oikoi kylmäpäisesti muiden mutkat ja saatteli juniori Milja Väätäjän ankkuriosuudelle neljäntenä, alle kaksi minuuttia kärjestä.

Vastassa Väätäjällä oli useita Suomen ykkösnimiä. Kakkosrastin ikävä pummi tiputti vauhtia antaneista ryhmistä, ja vielä lopussa tultiin vahvemmalla jalalla ohi. Lopputuloksena oli maajoukkuenaisten puristuksessa yhdeksäs sija.

– Kakkosrastin koukku oli aika ratkaiseva ja oikeastaan häiritsi loppuun asti. Muutenkin tuli pientä ylimääräistä. Fyysisesti olin aika omalla tasolla, joka ei vielä riitä parhaita vastaan, pohti Väätäjä.

– Kuuden joukkoon tavoiteltiin vielä joukkuemuutoksen jälkeenkin. Milja on tänä vuonna laittanut itseään hienosti likoon ankkuriosuuksilla. Nyt se ei riittänyt, mutta toi taatusti arvokasta oppia, summasi valmentaja Sami Valkama.

Miesten viestissä Toni Saaren avattua teki Frédéric Tranchand toisella osuudella odotetusti maailmanluokan työtä ohittaen edellä menijöitä ja vaihtoi kakkosena käytännössä yhtä aikaa kärjen kanssa. Viime hetkellä ykkösjoukkueeseen nostettu Topias Arola ei maajoukkuemiesten kyytiin aivan kyennyt vastaamaan, mutta päästi kuitenkin Pasi Ikosen ankkurien taistoon kaksi ja puoli minuuttia kärjestä.

Ikonen sai peräänsä muiden muassa Suomen ykkösmiehen, Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahon. Osataktiikkana ollut mukana roikkuminen kaatui kuitenkin alun virheeseen.

– Otin ykkösrastilla riskin ja lähdin Ojanahon perään. Heti kakkoselle tulin kuitenkin väärälle hajonnalle ja seurauksena iso pummi. Muuten meni virheittä, mutta lopussa muut olivat vahvempia. Alku oli hieman liian kova, en enää ehtinyt täysin palautua, kertoi seitsemänneksi joukkueen ankkuroinut Ikonen.

– Suoritukset olivat nykytason mukaisia. Tason nosto vaatii nyt valmennustoiminnan kehittämistä ja koko joukkueen kehittymistä, linjasivat Valkama ja miesten valmentaja Ossi Vesalainen kuin yhdestä suusta.

Axelin tykitti junnuankkurina

Paimion Rastin ainoa juniorijoukkue kisasi H16-sarjassa. Siinä Aapo Virtasen ja Leo Haanpään osuuksien myötä Eelis Axelin starttasi ankkuriosuudelle sijalta 17. Axelin sai hyvän vaihteen päälle edeten maastossa huimaa kyytiä ja nosti joukkueen viimeiselle plakettisijalle kymmenenneksi.

Yksi SM-kultakin Paimioon kuitenkin tipahti, tälläkin kertaa niin sanottujen veteraanijuoksijoiden toimesta. Niistä nuorimpien H35-sarjassa Juuso Lindeqvist, Teemu Väre ja Markus Lindeqvist nappasivat ykkössijan maukkaasti loppusuoran rutistuksessa. Ankkuri-Lindeqvist juhli saman sarjan mestaruutta jo vuosi sitten, tuolloinkin ratkaisten viestin viimeisellä osuudella.

Muista senioreista Paimion Rastin kolmikko oli sekä D55- että H70-sarjassa kuudes ja H45-sarjassa yhdeksäs.

Damben kultaputki sai jatkoa 24.09.2020 klo 20:27

Paimion Rastin Inga Dambe jatkoi kultaista SM-kauttaan ja suunnisti D35-sarjan sprinttimatkan Suomen-mestaruuteen lauantaina Salossa. Ykkössija 2,7 kilometrin otatuksessa tuli sprintin mittapuulla ylivoimaisella 43 sekunnin marginaalilla hopeamitalistiin.

Dambelle mestaruus oli jo syksyn kolmas. Hän juhli SM-kultaa jo toissa viikonlopun pitkällä matkalla sekä aiemmin keskimatkalla.

SM-mitali tipahti Paimioon myös pykälää vanhemmista. Katri Lindeqvist nappasi pronssia D40-sarjasta. Hänellekään mitalisija ei ollut syksyn ensimmäinen, sillä keskimatkalta tuli jo Suomen-mestaruus.

Lisäksi äärimmäisen täpärällä oli mitali myös H50-sarjassa, jossa Tero Heikkilä suunnisti neljänneksi. Vain kaksi sekuntia jäi erottamaan pronssipallilta. D55-sarjassa Paula Savolainen oli yhdeksäs.

PR:n parhaat kaksikymppiset suunnistivat vakuuttavan varmasti kymmenen parhaan joukkoon, mutta aivan terävin isku jäi uupumaan. Topias Arolan vauhti riitti H20-sarjan kahdeksanteen tilaan 53 sekuntia kultamitalistia hitaampana. Vastaavasti naisten puolella Milja Väätäjä sprinttasi pykälää paremmin seitsemänneksi, 51 sekunnin tappiolla kärkeen.

– Ihan ok veto, suunnistus pysyi edessä. Pari jälkikäteen katsottuna huonoa reitinvalintaa tuli. Loukkaantumisten vuoksi viime vuosina on tullut todella vähän sprinttejä, joten tuohonkin voi olla ihan tyytyväinen, summasi Väätäjä.

Pääsarjoissa parhaiten Paimion Rastin suunnistajista sijoittuivat naisissa Eveliina Hirvonen (17.) ja miehissä Lari Takanen (24.).

Anssin muisto elää vahvana 29.03.2021 klo 13:27

Paimion Rastin Grand Old Manin, Anssi Saarisen, muiston velvoittamana Peimarin Rastit on toiminut nyt kaksi vuotta "Anssin jälkeistä aikaa". Viime vuonna seuraväen yhteinen talkoopanos toi Rasteille kaikkien aikojen kävijäennätyksen. Tänä vuonna on eletty kaikkien aikojen erikoisinta suunnistuskesää Omatoimirastien ja nyt myös normaalien Peimarien Rastien myötä.

Erikoista vuotta alleviivaten Anssin Muistorastit suunnistettiin Metsästysmajalla Aila-myrskyn kourissa. Hurjasta kelistä huolimatta paikalla oli lähes 140 suunnistajaa. Tuon kerran osanottomaksut ohjattiin Anssin muistorahastoon, joka on perustettu Paimion Rastin nuorisotyön tukemiseksi.

Varmaan myrskykeli jätti kotiin monta suunnistajaa, jotka olisivat mielellään tulleet haastamaan itseään Louna-Jukolan eteläisiin maastoihin Anssin muistoa kunnioittaen. Noh, Peimarin Rastit jatkuvat onneksi vielä monta viikkoa - toivottavasti mukavammissa keleissä. Myös Anssin muistorahaston tukemiseen on mahdollista edelleen osallistua.

Anssin muistorahastolle on voimassa 16.12. asti keräysnumero RA/2020/1079. Tällä keräyksellä saadut lahjoitukset ohjataan lasten ja nuorten suunnistusleirien järjestämiseen ja lisäksi lahjoitusvaroista on mahdollista hakea tukea lasten ja nuorten kausimaksuihin ja omavastuuosuuksiin. Näin saadaan harrastuksen kynnystä hiottua Paimion Rastissa vieläkin matalammaksi.

Anssin muistorahaston tilinumero on FI74 5319 0420 1355 63. Käytä samalla viitenumeroa 20734.

Jatketaan siis yhdessä työtä alueen suunnistuksen hyväksi - Anssin viitoittamlla tiellä.

Seuranmestaruuskisat 2020 29.03.2021 klo 13:26

KUTSU

PR:n seuranmestaruuskisat juostaan Peimarin Rastien yhteydessä 24.9.2020.

Sarjat: H/D6RR-HD90
Ratamestari: Klaus Haanpää sekä Kari Haanpää (RR ja TR)
Kartta: Kyysilä
Metsään saa lähteä vapaasti klo 16:30-18 välillä, kuitenkin siten että samalle radalle lähtijät pitävät vähintään 1min väliä.
Palkitaan H/D12 ja nuoremmat, palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä.
Osanotto-oikeus kaikilla seuran jäsenillä (ja samalla ilmainen osallistuminen).

Sarjat ja radat:
6km: H20-45
4kmA: D20-45, H16-18 ja H50-60
3km: D16-18 ja D50-65 ja H65-75
4kmB: H/D 14
2km: D70-, H80-
TR H/D12
RR: H/D6-10

Tervetuloa!

PS Ei tarjoilua. Oma vesipullo / palautuseväät siis mukaan autoon.
PPS Linkistä alla voit etukäteen ilmoittautua (karttojen tulostusmääriä ajatellen). Ilmoittautuminen mahdollista kuitenkin myös paikan päällä.

--------------------------------
Tulokset ja väliajat allaolevissa linkeissä.

PR haastajan asemassa SM-viesteihin 19.09.2020 klo 21:54

Korona peruutti suunnistajien alkukauden ja siinä samassa suurviestit. Tätä myötä tulevana sunnuntaina Pöytyällä käytävistä SM-viesteistä muodostui Paimion Rastin kauden pääkilpailu huipputiimin osalta.

Naiset ovat suunnistaneet jo käydyt viestikilpailut tasaisesti ja ovat tällä hetkellä Viestiliigassa neljännellä sijalla. Valmentaja Sami Valkaman mukaan päämääränä on pitää kiinni jo näytetystä tasosta.

– Vielä tätäkin tärkeämpänä tavoitteena on kuitenkin jokaisella onnistua omalla tasollaan. Jokainen on saanut pidettyä suoritustasonsa, jopa nostanut sitä kauden edetessä. Tulos tulee loppujen lopuksi huolellisen valmistautumisen kautta – ja siihen on panostettu, ennakoi Valkama.

– Pari nimekästä joukkuetta erottuu joukosta, mutta sen jälkeen ennakkoasetelma on tasaväkinen. Innolla lähdemme haastamaan kärkijoukkueita!

Miehet ovat tällä hetkellä liigassa naisia pykälää alempana, viidentenä. Pieniä vaivoja joillakin on ollut, mutta miesten valmentaja Ossi Vesalaisen mukaan valmistautuminen on sujunut suunnitellusti.

– Miesten tavoitteena viestissä on paluu plakettikantaan eli Top 6 -sija. Unelmana on mitali, linjaa Vesalainen.

PR-naisten ykkösjoukkueen muodostavat Eveliina Hirvonen, Katri Lindeqvist ja Milja Väätäjä. Miesten neliosuuksista viestiä vievät Toni Saari, Frédéric Tranchand, Topias Arola ja Pasi Ikonen.

Vuosi sitten sekä naiset että miehet epäonnistuivat ja jäivät tylysti kärkikymmenikköjen ulkopuolelle. Tuota ennen etenkin miesten menestys oli todella vakuuttavaa: viiden vuoden aikana kolmesti kultaa ja kahdesti hopeaa. Myös naiset ovat hieman pidemmällä aikavälillä yltäneet kolmeen Suomen-mestaruuteen.

SM-mitaleista kamppaillaan myös jo lauantaina, kun Salossa ratkotaan sprinttimatkan nopeimmat.


PR-joukkueet
D21
1. Eveliina Hirvonen, Katri Lindeqvist, Milja Väätäjä
2. Vieda Lusa, Salla Laitinen, Emma Silvennoinen

H21
1. Toni Saari, Frédéric Tranchand, Topias Arola, Pasi Ikonen
2. Daniel Stenlund, Lari Takanen, Jere Sipponen, Jonas Jern

Dambe suunnisti jälleen SM-kultaa 18.09.2020 klo 17:26

Paimion Rastin Inga Dambe otti jälleen omansa, kun suunnistuksen pitkän matkan Suomen-mestaruuksista kisattiin viime viikonloppuna Pohjois-Satakunnan Siikaisissa. D35-sarjasta irtosi SM-kulta, joskin tällä kertaa ”vain” 37 sekunnin erolla Someron Esan Tiina Väreeseen. Dambe juhli sarjansa ylivoimaista mestaruutta jo kaksi viikkoa aiemmin keskimatkalla.

Niin ikään SM-keskimatkalta kultaa ottanut Markus Lindeqvist oli nytkin loistovedossa. Takavuosien maailmanmestari Jani Lakasen vauhti ja taito olivat H40-sarjassa täysin omaa luokkaansa, mutta Lindeqvist nappasi heti vanavedessä hopeamitalin 10,8 kilometrin radalla.

PR-juniorit eivät tällä kertaa aivan mitalivauhtiin kyenneet. Kovatasoisessa D20-sarjassa Milja Väätäjä paransi keskimatkalta pykälän verran ja oli nyt viides. Kärki jäi runsaan tunnin kisassa yli viiden minuutin päähän, mutta Väätäjä ei suostunut olemaan täysin tyytymätönkään.

– Fyysisesti oli aika surkea päivä, mikä on toki ikävä sattuma yhteen kauden pääkisoista. Suoritus oli suhteellisen tasapainoinen, joskaan ei lähellekään parasta mihin pystyn. Kolmanneksi viimeisen rastin virhe tiputti lopullisesti pois mitaleilta, sanoi Väätäjä.

Vastaavassa miesten sarjassa Topias Arola ei onnistunut toivotulla tavalla, mutta ylsi siitä huolimatta kuudenneksi. Kymppivälin paha eksyminen tuotti tappiota kärkeen kuutisen minuuttia, ja saman tien haihtuvat vähäisetkin mitalihaaveet.

D16-sarjassa Jaana Haapala sijoittui niin ikään ilahduttavasti kuudenneksi. Kärki oli tässäkin sarjassa omassa luokassaan ja vauhdissaan, mutta Haapala onnistui välttämään isommat virheet ja suoriutui 6,5 kilometrin urakastaan tasapainoisesti. Vuoden takainen yhdeksäs sija sarjaa alempana sai näin samalla selvän parannuksen.

Kymmenen parhaan joukkoon suunnistivat edellä mainittujen lisäksi D40-sarjan kaksikko Salla Fagerudd (6.) ja Katri Lindeqvist (10.).

Lumonite Paimion Rastin pääyhteistyökumppaniksi 02.09.2020 klo 23:52

Paimion Rasti ja Lumonite ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Lumonite on näin ollen seuran pääyhteistyökumppani kausilla 2020-2021. Sopimuksen mukaan Lumonite toimittaa Paimion Rastin edustusryhmälle Lumonite-lamput kilpailu- ja harjoitustoiminnassa käytettäviksi.

– Valitsimme Lumoniten yhteistyökumppaniksemme, koska haluamme maksimoida Jukolan ja 10mila-viestien sekä myös harjoittelun tulokset käyttämällä markkinoiden parhaita yösuunnistusvarusteita, linjaa edustusryhmän päävalmentaja Ossi Vesalainen.

– Lumonite on jo pitkään ollut suosittu merkki suomalaisessa huippusuunnistuksessa, joten mekin osaltamme haluamme olla kehittämässä Lumonite-tuotteita yhä paremmiksi.

– On hienoa saada Paimion Rasti myös mukaan Lumoniten tiimiin. Haluamme tehdä yhteistyötä parhaiden suunnistusjoukkueiden kanssa, jota myös Paimion Rasti edustaa. Tehdään tulevista vuosista puolin ja toisin kirkkaampia! kommentoi maahantuoja Handshake Finland Oy:n toimitusjohtaja Petrus Saari.

Lumonite-tuotepalkintoja on tarjolla muun muuassa tulevan viikonlopun Viking Line -Rasteilla.

Paimion Rastille kolme keskimatkan kultaa 31.08.2020 klo 10:50

Suunnistuksen SM-kausi saatiin viimein käyntiin viikonloppuna keskimatkalla. Kilpailut Jyväskylän
Korpilahdella piti käydä jo keväällä, mutta koronaepidemia muutti aikataulut.

Paimion Rastin suunnistajat palasivat kisoista useita mukanaan nippu SM-mitaleja, joista peräti kolme oli
kultaisia. Inga Dambe otti melko odotetustikin omansa ja voitti D35-sarjansa yli kahden minuutin erolla.
Niin ikään nopein oli Katri Lindeqvist pykälää iäkkäämpien D40-sarjassa, joskin voittomarginaaliksi jäi
hänellä vain yhdeksän sekuntia.

Lindeqvistin perheen kultasunnuntaita täydensi aviomies Markus, joka jopa hieman yllätyksellisesti rutisti
nelikymppisten miesten mestariksi makoisalla kolmen sekunnin erolla. ”Mestaruusvyölle” kertyi monta
ennakkoon kovempaa ja kokeneempaa päänahkaa.

Topias Arola oli ennalta yksi H20-sarjan mestarisuosikeista. Nuorukainen pystyikin Päijänteen rantakallioilla
lähes täydelliseen suoritukseen ja nappasi kisasta SM-pronssin. Eroa kultamitalisti, Tampereen Pyrinnön
Mikko Eerolaan jäi tasan kaksi minuuttia.

‒ Suoritus oli ehkä kauden paras, virheetöntä tekemistä. Juoksukin tuntui hyvältä, joten oli hyvä mennä
suunnistus edellä. Eerola oli ihan omaa luokkaansa tänään, hän on parhaimmillaan älyttömän kova,
summasi Arola.

Naisten puolella vastaavassa D20-sarjassa Milja Väätäjä ylsi kuudenneksi. Meno ei ollut aivan parasta, ja
muutama pieni virhekin matkalle mahtui.

Omalla tavallaan ilahduttavinta menoa tarjosi miesten pääsarjassa Pasi Ikonen. Jo nelikymppinen vuoden
2001 maailmanmestari teki loistavaa työtä ja oli lähellä ottaa jopa mitalin, kunnes lopun pieni virhe pudotti
palkintokoroketaistosta. Tuloksena oli kuitenkin komea kuudes sija Suomen ykkösmiesten lomassa.

Miesten hyvää päivää täydensi Toni Saari 14. sijallaan. Naisten pääsarjan ainoa PR-finalisti Eveliina Hirvonen
sijoittui 18:nneksi.

PR-naiset kolmoseksi Viestiliiga-osakilpailussa 17.08.2020 klo 09:36

Monen muun lajin tapaan suunnistuksen kisakausi on viimein loppukesästä päässyt kunnolla vauhtiin, toki tietyin rajoituksin ja toimenpitein. Myös Viestiliiga käydään syksyn aikana kutakuinkin täydessä mitassaan kuuden osakilpailun sarjana.

Paimion Rastin osalta liigan alku on ollut kaukana täydellisestä, mutta erittäin lupaavia yksilösuorituksia on nähty. Eveliina Hirvonen, Ina Westerlund ja Milja Väätäjä suoriutuivatkin sunnuntain kakkososakilpailussa Mikkelissä varsin mukavasti ja ottivat kolmossijan.

Erityisesti Westerlund ja Väätäjä loistivat osuuksillaan sekä taidollisesti että fyysisesti erittäin haastavissa Anttolan maastoissa. Kakkosena ankkuriosuudelle päässyt Väätäjä piti hopeatilaa pitkään itsellään, kunnes kaukaa takaa noussut Kalevan Rasti oli loppurutistuksessa hieman vahvempi. Voiton otti lähes näytöstyyliin oululaisen SK Pohjantähden maajoukkuenaisista koostuva kolmikko. Väätäjä vältti maastossa isommat virheet, mutta myönsi että ihan helppoa ei ollut

– Oli aika kova paikka, kun tiesin monen joukkueen lähtevän lähellä perään. Muistin kuitenkin heti, etten voi vaikuttaa kuin omaan suoritukseeni. Ja sillä ajatuksella suunnistin osuuteni läpi ja kohtuu hyvin, sanoi Väätäjä.

Paimion Rastin naiset sijoittuivat samalla triolla neljänneksi viikkoa aiemmin liigan avauskisassa Lappeenrannassa. Valmentaja Sami Valkama näkeekin naisten tilanteen positiivisessa valossa.

– Tavoitteeksi asetettiin top 3 -taso, ja siihen ollaankin hyvien suoritusten myötä päästy. Erityisen iloinen olen positiivisesta asenteesta, pohti Valkama.

– Syksyn isoin tavoite on SM-viesti ensi kuussa. Tavoitteita sinne on vähän vaikea maalailla, sillä Viestiliigaan eivät kaikki seurat ole vielä saaneet jalkeille kaikkia parhaita nimiään.

Miesten saldona kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta on sijat 5 ja 6. Molemmilla kerroilla muutama isohko virhe on ollut kohtalokas aivan kärkisijojen suhteen.

– Edellisestä viikonlopusta mentiin nyt ehkä hieman eteenpäin. Mutta edelleen sekä miesten että naisten puolella ongelmat jatkuivat juuri avausosuudella. Sille pitäisi pystyä tekemään jotain, linjasi pää- ja miesten valmentaja Ossi Vesalainen.

SM-kisakausi käyntiin pronssitunnelmissa 21.06.2020 klo 22:43

Koronakevään jälkeen pyöräsuunnistajat taisivat olla ensimmäisiä, jotka ehtivät aloittamaan SM-mitalien jakamisen. Juhannuksena Tampereen Kaupin alueella ratkottiin SM-mitalistit sprintissä ja pitkällä matkalla. Paimion Rastin saalis kisoista oli pronssimitali ja kaksi plakettisijaa. Topias Arola oli pronssilla H20-sarjan pitkällä matkalla sekä neljäs sprintissä. Elmeri Juura oli komeasti viides miesten pääsarjan pitkällä matkalla.

Sekä sprintissä että pitkällä matkalla pronssimitalin kohtalosta käytiin H20-sarjassa tiukka taistelu. Juhannuspäivän sprintissä sekunnit kääntyivät Topias Arolan tappioksi, kun Kokkolan Väinö Venetjoki oli kolme sekuntia nopeampi. Sunnuntain pitkällä matkalla Hyvinkään Wertti Autio jäi lopulta vain 12 sekuntia pronssimitalin vieneestä Topiaksesta. Kaupin vaativassa maastossa ylimääräisiä sekunteja sai kulumaan helposti.

- Oli melkoisen haastavaa. Monta kertaa oli olo, että olisi halunnut mennä paljon kovempaa, mutta suunnistus vaati hiljentämään. Polut ja ajourat muodostivat sellaisen syherikön, että piti olla tosi tarkkana, kertasi Topias kilpailun luonnetta.

Samanlaisin äänenpainoin kisaa kuvasi Elmeri Juura, joka jäi mitalista lopulta vajaan minuutin päähän. Miesten mitalitaistelu kävi kisan aikana erittäin jännittävänä. Puolivälin väliaikarastilla Juura oli kolmantena, mutta kaksi lähintä uhkaajaa olivat tuossakin kohtaa kolmen sekunnin sisällä.

- Jäi vähän hampaankoloon. Tämän päivän kisassa kaikki tekivät vuorollaan virheitä. Niinpä se mitali olisi nyt ollut ihan otettavissa, harmitteli Juura. Lauantain sprintissä Juuran sijoitus oli 13.

Kilpailut toimivat samalla katsastuskilpailuina syksyyn suunnitelluille EM- ja MM-kisoille sekä nuorissa että miehissä ja naisissa.

Kesäyö Sauvosta Turkuun Jukolan hengessä 16.06.2020 klo 12:51

Paimion Rasti sijoittui kakkoseksi Jukolan viestiä ”sijaistaneessa” Impivaaran viestissä lauantaina.

Kun korona peruutti suunnistuskevään kilpailukauden ja sitä myötä Jukolan viestin, piti jotain korviketta keksiä. Syntyi ajatus kilpailusta, joka ensimmäisten Jukolan viestien tapaan kiertäisi paikasta toiseen ilman varsinaista kilpailukeskusta.

Turun Suunnistajien, Liedon Parman ja Paimion Rastin aktiivit suunnistuslegenda Janne Salmen johdolla päättivät muuttaa ajatuksen teoiksi. Syntyi Impivaaran viesti, joka starttasi perjantai-iltana Sauvon Ahtelasta ja päättyi lauantaiaamuna Turun Impivaaraan.

Osuuksia oli Jukolan tyyliin 11 – seitsemän miestä ja neljä naista – ja reitti kulki pääpiirteissään Paimion ja Liedon kautta sopivia maastoalueita kiertäen. Mukaan mahtui niin pitkää yöosuutta Louna-Jukolan maastossa kuin sprinttisuunnistusta yön hämärimmillä hetkillä Paimion keskustassa. Lähtöajat Ahtelasta laskettiin aikatasoituksin siten, että ennakolta vahvimmiksi arvioidut joukkueet joutuivat starttaamaan myöhemmin. Näin 17 joukkueen lähtöihin kului vajaat puolitoista tuntia.

Yhteensä pitkälti toistasataa kilometriä suunnistusta vaati myös runsaasti ratamestarityötä. Itse suunnistus olikin tapahtumassa pääosassa, kun taas vaihdot ja muu oheistoiminta pidettiin mahdollisimman kevyinä.

– Ratamestarina oli mielenkiintoista toteuttaa eriteemaisia ratoja. Samalla me ikään kuin kirjoitimme Impivaaran viestin tarinaa. Tapahtumaan konseptin myötä kisaa piti viedä myös vähemmän suunnistetuille alueille. Näin useita karttoja saatiin samalla ajantasaistettua, joten niitä on helpompi hyödyntää myös esimerkiksi Peimarin Rasteilla, kertoi ratamestari Sami Valkama.

– Oli mukava nähdä, että tapahtuman seuraaminen kiinnosti laajaa ihmisjoukkoa. Tunnelma vaihtopaikoilla oli upea, ja palaute oli erittäin positiivista.

Paimion Rastin joukkueelta yö oli nousujohteinen. Takamatka täysin tiltanneen Pasi Ikosen avausosuuden jäljiltä oli melkoinen, mutta kärsivällinen taistelu tuotti tulosta. Seuran ykkösjuniori Milja Väätäjä toi viestin maaliin hienosti toisena, vaikka taival melko tuskaista olikin.

– Alkuun oli vauhdikasta sprinttiä, ja aloitinkin aika kovaa. Mutta ei kulkenut, ei juoksu eikä suunnistus, sanaili kakkosena ankkuriosuudelle lähtenyt Väätäjä.

Paimion Rastin viestiä veivät Pasi Ikonen, Inga Dambe, Markus Lindeqvist, Toni Saari, Emma Silvennoinen, Lari Takanen, Jere Sipponen, Eveliina Hirvonen, Topias Arola, Samuel Heinonen ja Milja Väätäjä.

Voiton yli 14 tunnin viestinviennin päätteeksi kuittasi tamperelaisen Kooveen ja Ikaalisten Nousevan-Voiman yhdistelmäjoukkue.

Aika näyttää, jääkö ensimmäinen Impivaaran viesti samalla lajissaan viimeiseksi. Ainakin ajankohdan pitäisi olla jokin Jukola-viikonlopusta poikkeava.

– Kilpailijoiden kommenttien ja myös järjestäjän näkökulmasta jäi sellainen kuva, että tämän tapaiselle kilpailulle voisi olla tilausta muutenkin kuin vain poikkeusolojen vuoksi, sanoi Jukka Oksa, yksi viestin ratamestareista.

Paimion Rasti ja Nvii yhteistyöhön 15.06.2020 klo 09:51

Paimion Rasti on aloittanut yhteistyön viime vuonna lanseeratun kenkämerkki Nvii:n kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on tukea seuran kehittyvää nuorisotyötä ja mahdollistaa myös lahjakkaimpien urheilijoidemme matkaa kohti suunnistusunelmia. Paimion Rastin nuorista Nvii:n talliin siirtyvät Milja Väätäjä ja Topias Arola. Entuudestaan Nvii:n tallissa on jo ranskalaisässämme Frederic Tranchand.

Seuran jäsenille Nvii tarjoaa mahdollisuuden ostaa laadukkaita kenkiä kampanjahintaan. Kampanja on voimassa 15.-28.6.2020 ja tuotteita voit ostaa webkaupasta -20% hintaan. Webkauppaan pääset menemällä osoitteeseen https://nviisport.com/fi/ ja kassalla käytät -20% alennukseen oikeuttavaa seurakoodia PR20. Muistathan, että kyseinen alennus on huomioitava tilausta tehdessä ja sitä ei hyvitetä enää jälkikäteen. Webkaupan tuotteilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Lisätiedot
Ossi Vesalainen p. 0445676705 tai vesalainen.ossi@gmail.com


Nvii:n tarina – On muutosten aika!

"Saammeko esitellä Nvii:n (lausutaan ”en-vii”), joka on yksi maailman parhaista ja nopeimmista suunnistuskengistä. Tavoitteenamme Nvii:llä on tuoda innovaatiota ja huippuosaamista suunnistajille ja polkujuoksijoille ympäri maailman. Tarkoituksenamme on valmistaa parhaat tuotteet ehdottoman vastuullisesti sekä suurella intohimolla. Olemme täysin omistautuneita suunnistukseen ja se näkyy DNA:mme jokaisessa säikeessä sekä jokaisen tuotteemme yksityiskohdissa. Yli 130 vuoden kokemuksella juoksu- ja urheiluliiketoiminnasta, kehitystiimimme on luonut korkealuokkaisten maastojuoksukenkien seuraavan sukupolven.

Tiimimme jäsenet Peter Ivars (noname), Warren Key (Str8 compass), Petter Thoresen (moninkertainen suunnistuksen maailmanmestari) ja Thierry Gueorgiou (14-kertainen suunnistuksen maailmanmestari) ovat yhdistäneet poikkeuksellisen ammattitaitonsa ja tietonsa tuodakseen Nvii -kengät suunnistukseen ja maastojuoksuun.

Suorituskykyisyys virtaa suonissamme ja esittelemällä Crazy light kisamalliston Nvii rikkoo rajoja maailman parhaille suunnistajille. Crazy Light kenkämallisto tarjoaa suunnistuksessa ennen näkemättömän kevyitä vaihtoehtoja. XXC (Xtreme Cross Country) on useille eri pinnoille (asfaltti, sora, ruoho & kevyet maastot) kehitetty poikkeuksellisen kevyt kenkä, jonka paino on vain ennätykselliset 169 grammaa! Crazy Light malliston odotetaan tarjoavan jännittäviä uusia mahdollisuuksia kaikille aikaa seuraaville nykysuunnistajille.

Forest mallistomme on kehitetty enemmän vaativiin maastoihin. Forest malliston kengät ovat erittäin kestäviä, mutta siitä huolimatta hyvin kevyitä. Niitä on saatavilla niin nastari (metallinastat) kuin nappula (kumiseos) versioina. Uusi ainutlaatuinen sekä innovatiivinen ulkopohjan kuviointi asettaa pitotasolle uuden standardin. Laaja testiryhmämme luonnehtii sitä sanoin ”uskomaton pito ja ohjattavuus”. Uusi suorituskykyisyyttä ajatellen kehitetty Nvii Forest 1 (15 metallinastaa) painaa vain 239 grammaa. Monikäyttöinen Nvii Forest 2 uudella aggressiivisella kumipohjalla painaa vain verrattomat 225 grammaa. Yhdessä kengät Forest 1 & Forest 2 tuovat markkinoille maailman parhaan päällysmateriaalin suunnistukseen, USA:ssa valmistetun Superfabricin.

Olemme erittäin ylpeitä esitellessämme nämä kaksi mallistoa ja uuden Nvii brändimme teille. Yhteinen matkamme on alkanut."

#nviime #bestpartofyourday

PR tähtää Lukkari-Jukolaan osittain uudistuneena 09.06.2020 klo 09:42

Ykkösjunnujen harjoittelua ei kilpailutauko ole häirinnyt

Kulunut koronakevät on asettanut kovia haasteita urheilutoiminnalle. Suunnistus on lajin luonteen johdosta ollut suhteellisen hyvässä asemassa, sillä tietyin toimenpitein omatoimiharjoittelu ja jopa -kilpailut ovat olleet mahdollisia käytännössä koko ajan. Seuratoiminta on asteittain palaamassa kesän myötä kohti normaalia.

Yli kaksi vuotta Paimion Rastin huipputiimin päävalmentajana toiminut Jonne Lehto jätti ennalta sovitusti pestinsä ainakin toistaiseksi. Tämän myötä huipputiimi uudistuu muutoinkin valmennuspuolen osalta.

Jo pitkään managerina toiminut Ossi Vesalainen siirtyy päävalmentajaksi ottaen samalla vastuun miesten valmennuksesta. Sami Valkama jatkaa naisten vastuuvalmentajana, ja Pasi Ikonen ottaa taitovalmentajuuden sijaan enemmän roolia urheilijoiden kapteenina.

Joukkueenjohtajana ja mediavastaavana toiminut Antti Veijalainen ottaa kontolleen osan aiemmista managerin tehtävistä. Paluun taitovalmentajaksi tekee Jukka Oksa. Jonne Lehto toimii jatkossa huipputiimin valmennuksen mentorina.

Huipputiimin tämänhetkinen päämäärä siintää kahden vuoden päässä, jolloin Mynämäellä juostaan Jukolan viesti. Lukkari-Jukolaksi nimetty tapahtuma piti järjestää jo ensi vuonna, mutta koronatilanteen vuoksi kaikki tulevat viestit siirtyivät vuodella eteenpäin. Lähes kotimaastotyypissä käytävä Jukola antanee oman lisänsä tulevan kahden vuoden matkalle.

Erillistä manageria ei tiimillä jatkossa ole, sillä uudelleenorganisoinnin yhteydessä tehtävää ei katsottu enää välttämättömäksi. Urheilijoiden osalta huipputiimi tulee pysymään entisen kaltaisena.

– Etsimme toki edelleen ryhmään sopivia urheilijoita vahvistukseksi. Tässä haluamme painottaa paikallisuutta sekä halua sitoutua päivittäiseen toimintaan. Ja onhan meillä valmennustiimissäkin vielä tilaa sopivalle, haasteita kaipaavalle tyypille. Olkoon tämä samalla vaikka työpaikkailmoitus, naurahtaa päävalmentajaksi siirtynyt Vesalainen.

Jukka Oksa toimi taitovalmentajana jo muutamia vuosia sitten. Hänen päätökseensä palata valmennushommiin vaikutti vahvasti Lukkari-Jukolaan tähtäävä projekti.

– Näkisin itselläni olevan annettavaa tärkeissä viestimenestyksen mahdollistavissa osa-alueissa kuten myös taktisissa ja mentaalisissa asioissa. Jokaiselle suunnistajalle on tärkeää luoda tunne siitä, että hän pystyy tekemään riittävän suorituksen omalla perustasollaan ja että häneen luotetaan, kertoo Oksa.

– Erityisesti tuleva Mynämäen maastotyyppi on hyvin tuttua Louna-Jukolan ja monen muun ratamestaroinnin myötä. Toki oma ajankäyttö on huomioon otettava haaste, sillä taitoharjoitusten rakentamiseen menee helposti paljon aikaa.

Jonne Lehdon kuulumisia ja pohdintoja tulossa lähiaikoina!

Arolan ja Väätäjän harjoittelu sujunut poikkeustilasta huolimatta

Suomen parhaimpiin juniorisuunnistajiin lukeutuvat Paimion Rastin Milja Väätäjä ja Topias Arola ovat merkillisen tilanteen edessä, kun normaalisti vilkas kevään kilpailukausi peruttiin kokonaan. Joitakin kilpailuja järjestetään jo kesällä tietyin erityisjärjestelyin, mutta kunnolla kisaamaan päästäneen vasta syksyllä.

Nuorten suunnistajien harjoittelumotivaatioon tilanne ei kuitenkaan ole vaikuttanut. Kummatkin vakuuttavat urheilemisen olevan sen verran loistavaa puuhaa, että treeni-intoa ei ole tarvinnut etsiä. Perustreeniä on jatkettu pidemmälle kevääseen.

– Toisaalta olen ihan iloinen, kun nyt sai lisäaikaa treenata ja kehittää kuntoa rauhassa kohti kisoja, toteaa Väätäjä.
Molempien urheilua ovat viime vuosina jarruttaneet sitkeät jalkavaivat. Talven yli on kuitenkin pysytty terveenä, mikä on antanut uskoa tulevaisuuteen.

– Viikossa tulee yleensä pari suunnistustreeniä ja yksi hieman kovempi juoksuharjoitus. Näiden lisäksi juoksun korvaavat treenimuodot näyttelevät suurta roolia peruskuntoharjoittelussa, kertoo Arola kuluneen kevään harjoitusrungostaan.

Suunnistusharjoituksia on ollut poikkeustilasta huolimatta tarjolla runsaasti. Seurat ovat ahkerasti innovoineet omatoimisia suunnistusmahdollisuuksia, jotka ovat saaneet suuren suosion.

– Viikoittain pyörinyt Varsinais-Suomen seurojen omatoimikilpailusarja on tuonut hyviä kisanomaisia harjoituksia. Se on hyvä, näin pysyy kilpailuinto yllä, hehkuttaa Arola.

Väätäjä löytää myös toisen näkökulman tilanteeseen.

– Positiivista tässä on se, että nyt on enemmän aikaa huolehtia myös palautumisesta, kun ei tarvitse matkustella kisoihin. Nyt jaksaa treenata paremmin.

– Tilanne maailmalla tosiaan on mikä on, mutta me olemme siitä onnekkaita, ettei tälle lajille ole täyttä stoppia tarvinnut laittaa, kiteyttää puolestaan Arola.

Miljan ja Topiaksen voi bongata suunnistamassa viikoittain esimerkiksi Peimarin Rasteilla.

Kesäyön unelma, Jukola 1995, uudelleenjuoksu 08.06.2020 klo 21:36

47. Jukolan ja 18. Venlojen viestin 1995 uudelleenjuoksu Sipoossa vuoden 1995 Jukola kilpailukeskuksessa ja maastossa 13.-14.6.2020. Järjestäjänä toimii Oikea Reitti oy ja OK Trian.
Kyseessä on kutsukilpailu. Paimion Rasti osallistuu Jukolan viestiin yhdellä joukkueella.

Kilpailusta toteutetaan pienimuotoinen TV-tuotanto, joka on katsottavissa ISTV:ltä. Lähetykset alkavat ISTV:llä klo 12:30 ja 22:30

Paimion Rasti mukana TOK:n Seurabonuksessa 31.05.2020 klo 11:16

Paimion Rasti on solminut yhteistyösopimuksen Turun Osuuskaupan kanssa. Seura on nyt mukana TOK:n Seurabonus-järjestelmässä, joka on tarkoitettu lasten ja nuorten urheilutoiminnan tukemiseen.

Tätä Seurabonus tarkoittaa:
Jos perheessä on TOK:n vihreä bonuskortti, saatte ostoksistanne bonusta. Jos ei vielä ole, sellaisen voi tietysti hommata! Ilmoittakaa TOK:an (www.tokseurabonus.fi), että lapsenne tai nuorenne harrastaa suunnistusta Paimion Rastissa. Tällöin TOK maksaa seuralle vuosittain 5% lisäbonuksen siitä summasta, mitä itse saatte bonusta. Tämä ei siis vaikuta mitenkään perheen omiin bonuksiin. Ne saatte edelleen normaalisti. Kyseessä on vain lisätuki seuralle. Järjestelmään voivat ilmoittautua seurassa suunnistavien lasten ja nuorten perheet sekä seuran johdossa olevat henkilöt.

Jos perheessä on muita lapsia, jotka on rekisteröity seurabonukseen jossain muussa seurassa, voi suunnistajanuorenne rekisteröidä lisäksi Paimion Rastin nimissä. Yksi perhe voi siis olla tukemassa useampaa seuraa, jos perheessä on useampia harrastavia lapsia.

Mene siis osoitteeseen https://www.tokseurabonus.fi/
Ilmoittautumiskaavake löytyy kohdasta "Ilmoittaudu". Ilmoittautumista varten tarvitset 10-numeroisen jäsennumeron, jonka löydät esimerkiksi vihreästä Bonus-kortista.

Impivaaran viesti 2020 12.-13.6.2020 08.06.2020 klo 21:35

Jukolan viestin peruunnuttua ja koronarajoitusten höllentyessä haluamme tarjota Suomen parhaiden seurojen suunnistajille uuden tavoitteen ja mahdollisuuden kunnon ja taitojen mittaamiseen varsinaissuomalaisessa kesäyössä!

Historian ensimmäiset Jukolan viestit suunnistettiin pisteestä A pisteeseen B jokaisen vaihtopaikan sijainnin ollessa uusi. Viimeinen alkuperäisen muotoinen Jukola suunnistettiin Nurmijärveltä Helsinkiin 9.-10.6.1950. Nyt, 70 vuotta myöhemmin haluamme antaa suunnistajille mahdollisuuden palata Jukolan viestin alkuaikojen äärelle.

Impivaaran Viesti on 11-osuuksinen, joukkueen muodostavat seitsemän miestä ja neljä naista. Kilpailu starttaa perjantaina 12.6 klo 20.00 Sauvon Ahtelasta ja päättyy seuraavana aamuna Turun Impivaaraan. Viesti kulkee siis läpi yön kymmenen eri paikoissa sijaitsevan vaihdon kautta. Osuudet ovat pituuksiltaan ja luonteeltaan hyvin vaihtelevia. Kuudentoista kilometrin ”pitkä yö” tarjoaa 100% metsäsuunnistusta, viestin loppuolen osuuksien ollessa urbaanimpia ja juoksuvoittoisempia. Naisten osuudet ovat pituuksiltaan 6-10km ja miesten 9-16 km. Impivaaran Viestin kokonaispituus on noin 115km ja voittoajan arvioidaan olevan noin 11,5 tuntia.

Kilpailu toteutetaan kolmen vahvan varsinaissuomalaisen seuran yhteisponnistuksena: Turun Suunnistajat, Paimion Rasti ja Liedon Parma. Kukin seura vastaa noin kolmasosasta radoista ja vaihdoista. Kilpailun johtajana toimii vuodelle 2022 siirtyneen Mynämäen Lukkari-Jukolan kilpailunjohtaja Petri Paukkunen.

Mukaan kutsuttiin 30 vuoden 2019 parasta suunnistusseuraa, joista puolet vastasi kutsuun myöntävästi. Lisäksi mukana on järjestävien seurojen kakkosjoukkueita, muutama yhdistelmäjoukkue ja Rasti-Piikkiön joukkue tuomassa mukaan lisää paikallisväriä. Ennakkoon suunniteltu maksimimäärä – 20 joukkuetta – toteutuu siis kutakuinkin.

Kilpailua voi seurata läpi yön nettiTV-seurantana. Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-seurantalaite ja tunnelmaa luodaan kesäyöhön sopivalla musiikilla.

V-S Kevät Kuppi 27.04.2020 klo 13:55

V-S Kevät-Kuppi; 6 kisaa, sarjat H ja D. Kisat ovat auki joka viikko TO klo 8:00 – SU klo 18:00.

Jokainen merkkaa nimen ja ajan Google Sheetsiin. Kisoista pystytetään Rerunit, jonne jokainen voi käydä lataamassa oman GPX tiedostonsa. Voittaja saa 10 pistettä, seuraava 8, seuraava 7 jne. Kokonaispisteisiin lasketaan kaikki kisat. Rasteilla lippu. Jokaisesta kisasta tulee oma ohjeensa tänne sekä rata tulostettavaksi.

Kisat ovat OMATOIMISIA!

Tyryn Tylytys - Omatoimikisa ja Club Match 24.4.-9.5. 14.05.2020 klo 17:18

Tyryn Tylytys keräsi reilun kahden viikon aikana hienosti kaikkiaan 200 osallistujaa.
Mukana haastamassa itseään nähtiin niin maajoukkueen kovinta kalustoa kuin myös kuntosuunnistajia. Palaute oli kauttaaltaan positiivista ja tällaista tarjontaa toivottiin lisää näin poikkeustilan aikana. Rata ja maasto todettiin erittäin hienoksi, joskin vaativuudeltaan melkoisen tylyksi.

Suurimman huomion vei Olli Ojanaho, jonka suorituksen voidaan hyvällä omalla tunnolla sanoa olevan maailmanluokkaa.
Seurakilpailuun laskettiin kolmen nopeimman suunnistajan aikakeskiarvo. Miesten sarja meni Lahden Suunnistajille vain kahdeksan sekunnin erolla!

Tyryn Tylytys omatoimikisa ja Club Match 24.4.-9.5.2020 Perttelissä

Suuret kiitokset kaikille osallistujille! Onnittelut voittajille!
Haastattelussa Tyryn Tylytyksen nopeimmat suunnistajat Olli Ojanaho ja Maija Sianoja

Olli Ojanaho, Helsingin Suunnistajat

1) Olit pitkillä väleillä erittäin vakuuttava, mistä arvelet sen johtuvan?

“Ainakaan en epäröinyt tai miettinyt muita reitinvalintavaihtoehtoja, vaan keskityin oman valintani optimaaliseen toteuttamiseen. Kakkoselle tosin yritin hakea parempaa juoksualustaa ja ajauduin lopussa aika paljon vasemmalle.”

2) GPS-viivojen perusteella voitit 12/14 väleistä, mikä on vielä kovempi juttu - ottaen huomioon osanottajien tason. Mihin tämä riittää MM-tasolla?
“Vaikea spekuloida mutta varmasti parannettavaa riittää vielä sekä taito- että fysiikkapuolella, jos ihan terävintä kärkeä ajatellaan. Yritetään jatkaa kehittymistä vielä muutama vuosi ja päästä taas MM-joukkueeseen mukaan. Katsotaan sitten, mihin oma perussuoritus riittää.”

3) Kuinka tärkeinä pidät näitä omatoimikisoja tänä erikoisena aikana ja tarvitaanko näitä lisää tänä kesänä?
“Kyllähän kilpailuvauhtiset suunnistukset hyvillä radoilla ovat parhaita taitotreenejä. Omatoimikisoissa on ollut mukavasti tarjontaa ja kyllä suunnistajan kelpaa päästä juoksemaan uusissa maastoissa hyviä ratoja, joissa on liputkin maastossa. Varmaan riippuu vähän tyypistä, kuinka paljon näitä kannattaa juosta kesän aikana. Jos tilanne jatkuu tällaisena, niin ilman muuta olisi hyvä, että suomalaisille suunnistajille olisi tarjolla yhtä laadukkaita omatoimikisoja kuin nyt keväällä on ollut.”

Maija Sianoja, MS Parma

1) Teitkö tätä varten normaalin kisavalmistautumisen?

“Itse "kisaan" en tehnyt harjoituksellisesti sellaista valmistautumista kuin normaalisti kisaan. Tyryn Tylytys toimi lähinnä yhtenä treeniviikon kovana harjoituksena.
Sen sijaan itse treenissä tein kyllä verryttelyt yms. jutut aika lailla kisanomaisesti.”

2) GPS-jäljen perusteella pystyt lähestymään rasteja suoraan ja vauhdikkaasti. Kuinka se tapahtuu ja onko siinä riskejä?
“Ei se lähestyminen jokaisella rastilla tainnut kovin vauhdikasta olla, mutta niillä rasteilla, joilla se onnistui, etenin hyvien kohteiden kautta suunnitelmallisesti. Ylipäätäänkin onnistunut rastinotto vaatii suunnitelman ja oikean tilannenopeuden. Pitää osata rytmittää jo rastivälin aikana, jos sitä vaaditaan.”

3) Kuinka tärkeinä pidät näitä omatoimikisoja tänä erikoisena aikana ja tarvitaanko näitä lisää tänä kesänä? Ja minkälaisia toivoisit jatkossa olevan, esimerkiksi sprinttien tarve?
“Pidän omatoimikisoja tosi hyvinä harjoituksina ja tietysti plussana näissä on se, että pääsee vähän vertaamaan omaa tekemistä muihin. Toivon mukaan näitä olisi myös jatkossa. Sprintit myös ehdottomasti tervetulleita, vaikka sprintin MM-kisat tältä vuodelta peruttiinkin.”
Paimion Rasti järjestää yhdessä Perttelin Peikkojen kanssa kaikille avoimen harjoituskilpailun ja seuraottelun Perttelissä. Kisaradan voi suorittaa omatoimisesti, omavalintaiseen aikaan 24.4.-9.5.
Kisa on suunnattu kaikille suunnistajille. Keskimatkan rata on vaatimustasoltaan MM-kilpailun luokkaa eli suuret korkeuserot, vaativat reitinvalinnat ja haastavat rastipisteet. Ratamestarina Pasi Ikonen!

Seuraotteluun otetaan mukaan seuran kolmen nopeimman suunnistajan tulokset, joista lasketaan keskiarvoaika. Molempien sarjojen (H ja D) seuraotteluissa palkinnoksi jaetaan 10% koko harjoituksen osallistumismaksuista. Henkilökohtaiset voittajat muistetaan ikuisesti.

Tsekkaa tarkemmat kisaohjeet.
Tervetuloa mukaan!

Paimion Rasti
Perttelin PeikotKevätkokouksen siirto 04.04.2020 klo 22:13

Poikkeusoloista johtuen Paimion Rastin kevätkokous järjestetään myöhemmin päätettävänä ajankohtana.

Kokouskutsu julkaistaan sääntöjen määräämällä tavalla kaksi viikkoa ennen kokousta.

Peimarin Rastit omatoimiperiaatteella tänä keväänä 29.03.2021 klo 22:36

Haluamme tukea metsään menemistä ja liikunnan riemua myös näinä poikkeuksellisina aikoina.
Peimarin Rastit siirtyy omatoimisiksi 01.04 alkaen.

Metsä on edelleen turvallisin paikka liikkua. Toimithan kuitenkin hallituksen ohjeiden mukaisesti erityisen varovasti ja vastuullisesti! Ja luonnollisesti matkaan lähdetään vain täysin terveenä!

Yleisohjeet
- Suunnistamaan voi mennä itselle sopivana aikana. Rastit viedään metsään torstaiksi klo 17 ja haetaan pois seuraavan viikon lauantaina klo 21. Rastit ovat siis metsässä 10 päivää.
- Metsässä on pelkät rastiliput ilman koodinumeroita - kolmella ensimmäisellä kerralla myös heijastimet yösuunnistuksen mahdollistamiseksi.
- Emit-leimasimia ei ole käytössä.
- Radoilla 3A ja 6A on käynnissä oma skaba, katso erilliset ohjeet (linkki alla.
- Paikalla ei ole järjestäjiä, joten oman turvallisuutesi vuoksi ota metsään mukaan puhelin tai ilmoita perheenjäsenelle / ystävälle että olet lähdössä suunnistamaan (ja myös paluustasi kotiin).

Erityistoimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi
- Jos havaitset muita kartanjakopaikalla, odottele rauhassa ja nouda oma karttasi hetken päästä. Toimi samalla tavoin myös lähtöpaikalla ja metsässä. Jätä aina riittävä väli muihin metsässä liikkujiin!
- Rastille tullessasi älä kosketa rastilippua.
- Suunnistuksen jälkeiset turinoinnit omasta suorituksesta käydään vasta jälkikäteen. Kilauta kaverille tai suuntaa someen! Älä jää oleilemaan paikalle!
- Tule suunnistamaan vain terveenä!

Kartta
1. Tulosta itse. Saat linkin PDF-tiedostoon käyttämällä tilauslomaketta (uusi kartta lähetetään edeltävänä keskiviikkoiltana, jo käynnissä olevan saanet saman päivän aikana)
2. Nouda kartta karttalaatikosta, joka löytyy lähtöpaikalta ja Rastituvan grillikatoksen luota . Käytä käsidesiä. Tarkista Opaskartta.

Maksu
Hinta on 7e / kartta. Maksutavat (löytyvät myös kartan kääntöpuolelta):
- Maksa Paimion Rastin tilille FI87 5319 0420 0059 31 . Viikkokohtaiset viitenumerot löytyvät Peimarin Rastien nettisivuilta.
- Maksa "sähköisillä liikuntaseteleillä". Jos haluat maksaa “fyysisellä liikuntasetelillä”, niin jemmaa niitä itselläsi ja maksa myöhemmin.
SmartumPay, Edenredin mobiilimaksu, Sporttipassi, MobilePay.
- Mahdollista on ostaa myös kausikortti. Ilmoita asiasta Hannelelle: hannele_g(ät)yahoo.com / 040-7795549 (pyydä viitenumero ja kerro nimesi kausikorttilistalle). PR:n jäsenet 60€, seuran ulkopuoliset 120€..
- Lippuvihko tai käteinen ei tässä vaiheessa käy maksuvälineenä
- Paimion Rastin ulkopuoliset alle 16-v 2€ (PR:n alle 16v ilmaiseksi)

Paimion Rastin tiedote koronavirusepidemian vaikutuksista 21.03.2020 klo 15:32

Koronavirus vaikuttaa nyt laajasti jokaiseen yksilöön ja yhteisöön Suomessa. Tämä kevät on siksi monella tapaa poikkeuksellinen myös Paimion Rastille ja seuran jäsenille. Tilanne ja ohjeistukset ovat muuttuneet nopealla aikataululla, joten kaiken kaikkiaan seuraamme tilanteen kehittymistä ja ilmoitamme mahdollisista uusista linjauksista sitä mukaa, kun uutta tietoa tulee.

Viking Line -Rastit peruutettu
Suomen Suunnistusliiton päätösten mukaisesti kaikki kansalliset kilpailut perutaan huhtikuun loppuun asti. Viking Line -Rastien mahdollisesta uudesta ajankohdasta tai kokonaan peruuttamisesta ilmoitetaan myöhemmin. Tässä yhteydessä kiitämme suuresti kaikesta siitä työstä, jota kilpailun järjestämisen eteen on jo nyt tehty. Tavoitteena on, että merkittävä osa tästä työstä pystytään hyödyntämään vielä myöhemmin.

Nuorten harjoitustoimintaa perutaan
Ylimääräisten kontaktien välttämiseksi nuorten harjoitukset on peruttu maaliskuun loppuun asti.

Peimarin Rastit omatoimitapahtumiksi
Street-O -kerta 19.3. on peruutettu. Peimarin Rastit järjestetään 26.3. alkaen omatoimisesti, ilman ajanottoa ja yhteisiä kokoontumisia. Tarkemmat ohjeet karttojen noutamisesta ja lunastamisesta tulevat jonkin ajan päästä. Niinpä tässä vaiheessa pyydämme järjestelyryhmiä varautumaan normaalisti ratojen tekemiseen!

Metsä on nyt paras liikuntapaikka!
Terveelle ihmiselle ennaltaehkäisevä liikunta ja urheilu on nyt erityisen tärkeää. Paras mahdollinen paikka tähän on luonnollisesti metsä! Suunnistus siis jatkuu, kunhan muistamme jokainen oman vastuumme: sairaana ei missään nimessä saa urheilla, huolellisessa käsihygieniassa opettelemme vieläkin tarkemmiksi ja vältämme turhia kontakteja, jotta emme vahingossakaan levittäisi virusta eteenpäin.

Rastitupa on suljettu toistaiseksi
Tapahtumat ja leirit Rastituvalla on peruttu toistaiseksi.

Peimarin Rastien lisäksi kannattaa nyt muistaa seuran valmiit harjoituspaketit! Nautitaan siis edelleen vastuullisesti hienosta lajistamme!

Paimion Rastin johtokunta

Peimarin Rastit 2020 -alustava ohjelma 28.02.2020 klo 09:34

Peimarin Rastien alustava ohjelma on julkaistu.

Mikäli huomaat että kyseiset kerrat ei ryhmällesi sovi tai sinulla on kommentoivaa esim. maastosta, niin ole yhteydessä Hanneleen (yhteystiedot löydät täältä).

Ohjelma kannattaa vilkaista vielä toisenkin kerran muutaman viikon päästä:
-ohjelmaan on tullut mahdollisesti muutoksia palautteiden tai muiden syiden takia
-ryhmiä tullaan täydentämään uusilla jäsenillä, joten jos et vielä nimeäsi listalla näe, se voi siellä viikon päästä olla.
-ryhmien kokoonpanoja voidaan vielä vähän fiksata

Peimarin Rastien alustava ohjelma 2020

Taitoharjoituspäivä 14.3. (PR+PIF) 03.03.2020 klo 09:49

Pargas IF leireilee viime vuoden Finnspring-voittonsa kunniaksi Rastituvalla.
Paimion Rasti on kutsuttu osallistumaan samoihin treeneihin lauantaina Paimiossa ja sunnuntaina FSO:n Knock-out sprint -päivään Salossa.

Ilmoittaudu Napapiiri-Jukolaan ja kerro kiinnostuksesi bussikyydistä 29.03.2021 klo 13:25

Napapiiri-Jukola ei ihan vielä kolkuta ovella, mutta koska tapahtuma on tällä kertaa totuttua kauempana Rovaniemellä (pääset nauttimaan yöttömästä yöstä!), niin kysymme nyt jo alustavasti oletko lähdössä suunnistamaan / turistiksi ja oletko ajatellut tulevasi yhteisbussin kyydillä vai omin kyydein.
Suunnitelmissa tehdä bussikyydin suhteen yhteistyötä Salon seudun / lähialueen seurojen kanssa. Ja toki jos bussiin tarpeeksi kiinnostuneita ja se otetaan, niin kaikki kiinnostuneet otetaan mukaan (mitä bussiin mahtuu).

Tapahtumahan on Rovaniemellä 13.-14.6.2020. Ensimmäinen, ja halvin, ilmoittautuminen menee umpeen 30.1.2020.


Käy siis laitamassa nimesi alla olevaan google-sheettiin.
-olen lähdössä / en ole lähdössä (29.1.2020 mennessä)
-olen kiinnostunut bussikyydistä / en ole kiinnostunut bussikyydistä (mielellään 23.12.2019 mennessä!).

Tämän listauksen perusteella teemme joulukuun lopussa arvion bussin tarpeesta.
Ja tammikuun lopussa arvion montako joukkuetta ilmoitetaan ensimmäisessä ilmoittautumisessa.

Kauden päättäjäiset Rastituvalla su 8.12. klo 15 23.11.2019 klo 11:44

Kauden päättäjäisiä juhlitaan Rastituvalla palkitsemisten ja riisipuuron merkeissä.
Glögillä aloitetaan, muutamia joululauluja lauletaan palkitsemisten ja riisipuuron lomassa ja lopuksi herkutellaan joulutortuilla.

Halutessasi voit ottaa mukaan pikkupaketin, niin tontuilla on jotain jaettavaa juhlan lopuksi.

Peimarin Rastien tilastot 2019 15.11.2019 klo 17:17

Vuoden 2019 Peimarin Rastien 32 tapahtumaan osallistui 1407 eri kävijää yhteensä 6737 suorituksella, keskiarvona 210. Jukola-vuoden aiempi kävijäennätys ylitettiin yli sadalla suorituksella.

Arola suunnisti SM-kultaa, Haapala pronssia 21.10.2019 klo 23:42

Suunnistuskauden viimeiset SM-mitalit ratkottiin sunnuntaina erikoispitkällä matkalla Vantaan Hakunilasta käsin syvälle Sipoonkorpeen suunnatuilla radoilla. Paimion Rastin juniorit olivat jälleen vahvassa vedossa: tuloksena kultaa ja pronssia. Suomen-mestaruus irtosi lisäksi ikäsarjojen puolelta.

Topias Arola hallitsi H18-sarjaa täysin suvereenisti ottaen lyhyehkön uransa jo seitsemännen SM-kullan. Eroa hopeamitalistiin kertyi yhteislähtökilpailussa lopulta yli seitsemän minuuttia. Arola karkasi 17,4 kilometrin radalla kanssakilpailijoiltaan jo kakkosrastilla. Ero takana kulkeviin kasvoi virheettömällä menolla tasaiseen tahtiin, ja loppumatka olikin yksinäistä menoa.

– Otin kakkosrastin sujuvasti, enkä tiedä mitä muut siinä tekivät. Aavistelin kyllä olevani koko ajan keulilla, mikä varmistui vasta loppuradan tien ylityksessä. Alussa jo huomasin, että jaloissa on hyvä fiilis. Hyytymistä ei juurikaan tullut, mutta olihan tuo silti tiukka matka, totesi Arola lähes kahden tunnin rypistyksestä.

– Näissä kisoissa voi tapahtua melkein mitä vain. Tavoitteena oli vain taistella hyvistä sijoituksista. Nyt sitten karkumatkalle pääsin puolivahingossa, joten annoin vain mennä eteenpäin omaa työtä.

Nuorimpien tyttöjen D15-sarjassa Jaana Haapala teki lähes virheetöntä työtä ja pääsi upeasti juhlimaan ensimmäistä SM-mitaliaan. Kaksi kärkisijaa karkasivat jo 9,1 kilometrin radan alkupuolella, mutta pronssi pysyi turvallisesti Haapalan hyppysissä maaliin asti.

Naisten nuorin ”ikäsarja” D35 oli tälläkin kertaa Inga Damben heiniä. Dambe suunnisti 13 kilometrin otatuksessa SM-kultaan täysin ylivoimaisesti lähes 13 minuutin kaulalla hopeamitalistiin.

Miesten pääsarjassa Daniel Stenlund taisteli komeasti kärkiporukassa yli kaksi tuntia, kunnes kunto yksinkertaisesti loppui kesken. Lopputuloksena oli kuitenkin varsin mukava 13. sija. Samuel Heinonen jaksoi lähes 25 kilometrin taistossa 16:nneksi.

Naisten puolella Emma Silvennoinen taisteli parhaana PR-suunnistajana loppusijalle 14. Ina Westerlund oli heti perässä 15:s.

Halikko-viesti ja lasten Halikko-juoksu 23.10.2019 klo 16:10

Kauden päätösviesti, Halikko-viesti, kisataan 26.10 Salon pohjoisosissa, Nurkkilassa. Alueella on kilpailtu Isotonic-viestissä vuonna 1994 ja viime vuoden SM-erikoispitkillä.

Paimion Rasti lähtee mukaan tapahtumaan yhteensä kolmen joukkueen voimin: kaksi joukkuetta kilpasarjaan ja yksi joukkue kuntosarjaan.
Joukkueen kokoonpanorajoitukset eivät koske kuntosarjaa eikä lisenssiä tarvitse olla maksettuna.

PR-naisille Viestiliigan kolmossija 07.10.2019 klo 21:32

Paimion Rastin naiset suunnistivat tasaisen kauden ja sijoittuivat Viestiliigan kokonaiskisassa lopulta kolmanneksi. Tämä varmistui sunnuntaina finaaliosakilpailun nelossijalla Nousiaisten Valpperissa.

Joukkueen viestiä sunnuntaina veivät Ina Westerlund, Inga Dambe ja Saara Norrgrann. Dambe nousi toisella osuudella selvään johtoasemaan. Norrgrannilla taas riitti maastossa vaikeuksia, ja sijoitus tipahti lopulta neljänneksi.

Paimion Rasti oli kaikkiaan seitsemän osakilpailua sisältävän liigan yhteispisteissä kolmantena jo ennen päätösviikonloppua. Tuon sijan pitäminen oli kuitenkin vähällä jäädä haaveeksi, kun Pargas IF oli kulkemassa kohti päätöskisan voittoa ja samalla ohittamassa PR:n kokonaistilanteessa. Pargas IF:n ankkuri Amy Nymalm kuitenkin pyöräytti aivan lopussa ison virheen ja tipahti kolmanneksi, mikä varmisti PR:lle lopulta kolmossijan. Edellä pysyivät Tampereen Pyrintö ja porilainen Rastikarhut, jotka ottivat myös Valpperissa kaksi ensimmäistä sijaa. PR-kakkonen sijoittui mukavasti kymmenenneksi.

Miesten päivä oli puolestaan surkea. Kärki karkasi kauas jo Samuel Heinosen avausosuudella, eivätkä Toni Saari ja Pasi Ikonen pystyneet hekään hyviin suorituksiin. Päätöskisan 17. sijan myötä PR-miesten kokonaissijoitus Viestiliigassa oli viides. Kakkosjoukkue oli 26:s ja kolmonen 37:s.

Aikuisten Viestiliigan yhteydessä kisattiin myös lasten ja nuorten perinteinen henkilökohtainen kilpailu Oravatonni. Kärkisijoille Paimion Rastin junnuista ylsivät H15-sarjan kakkonen Aapo Virtanen ja H16-sarjan kolmas Eelis Axelin. Kymmenen parhaan joukkoon sarjoissaan tsemppasivat lisäksi Minttu Lindevist (D9RR kuudes), Aaro Lahdenperä (H10 kuudes), Niilo Saari (H9RR seitsemäs) sekä Jaana Haapala (D16 kahdeksas).

25manna 08.10.2019 klo 10:19

25-manna juostaan tänä vuonna 12.10. Haningessa n 30 km Tukholmasta etelään.
Muistakaa ottaa oma SI-tikku ja hakaneulat mukaan!


25manna 2019, matka-info:

Matkanjohtaja: Kaija Hulkkonen
Bussi+kuljettaja: Launokorpi, Reijo Salokannel
Laiva: Viking Line
Bussimme on buukattu lähes täyteen, joten kaikki ylimääräinen matkatavara laitetaan bussin alaosaan.

OTA kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan (passi tms) mahdolliseen rajatarkastukseen.

Pe 11.10.19
Bussi lähtee klo 19:00 Paimion koulukeskuksen edestä ja ajaa Valkojantien, Syybyntien, Iso-Iivarintien ja Turun moottoritien kautta satamaan. Huom! ei perille terminaalin eteen vaan juna-aseman lähelle. Terminaalin edustalla on remontti ja tosi vähän tilaa busseille.
Kyytiin pääsee myös Turussa Caribian pysäkiltä, Verkahovista, Suomen Euromasterin edestä (Helsinginkatu 27) ja tarvittaessa myös rautatieaseman edessä olevalta pysäkiltä.
Ilmoita minulle, jos tulet matkan varrelta (=Turussa) kyytiin.

Matkalippujen jako bussimatkalla ja lopuille terminaalin ala-aulassa n klo 20. Ole ajoissa paikalla.

Laiva (Viking Grace) lähtee klo 20:55.

Tärkeää!! Joukkuepalaveri pidetään klo 21:00 – 22:00 laivan kokoustiloissa kannella 9, infon lähellä, josta seuralle on varattu oma kokoushuone.
Kaikkien juoksijoiden ja joukkuehuoltajien paikallaolo on suotavaa, sillä palaverissa käydään läpi kilpailuun liittyvät asiat. Huom! Palaveri alkaa klo 21, joten siirry kokoustiloihin mahd. pian.
Tutustu etukäteen kilpailuohjeisiin ym. tietoihin kisasivuilta (linkki alla).

La 12.10.19
Aamiainen tarjoillaan laivan buffet ravintola Aurorassa kannella 10 alkaen klo 5:30 (paikallista aikaa). Todennäköisesti jo klo 5:00 – asian voi käydä tarkistamassa illalla ravintolasta.
Laiva on Tukholmassa klo 6:30 ja lähdemme välittömästi kohti kisapaikkaa.

Bussin jättö- ja noutopysäkiltä on matkaa kisakeskukseen n. 1 – 1,5 km. Bussin purku ja lastaus – katso kisasivuilta – ohjeet tullaan käymään läpi palaverissa.

Seurateltan pystyttäminen tehdään yhdessä (ensimmäisen ja toisen osuuden juoksijat ovat vapautettu tästä tehtävästä, samoin joukkueiden huoltotehtävissä toimivat).
Seuratelttapaikka ei ole vielä tiedossa kuten ei kilpailukeskuskarttakaan. Tarkistakaa paikka kisasivuilta ennen matkaa.

Kilpailu alkaa klo 9:00 paikallista aikaa.

Paluumatkalle satamaan bussi lähtee heti kilpailun jälkeen, kun kaikki ovat valmiina nousemaan bussiin.
Matkalippujen jako tapahtuu terminaalin edustalla bussissa. Laiva (Amorella) lähtee klo 20:00.

Su 13.10.19
Laiva on Turussa klo 7:35, bussi lähtee takaisin Paimioon välittömästi. Sovitaan lähtöpaikka myöhemmin.

Bussi- ja laivamatkaan liittyvät muutokset ja kyselyt minulta/minulle puh. 040 5170 853.
Joukkueisiin liittyvät asiat Ossi Vesalainen puh. 044 5676 705.

Ilmoitathan mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian, kiitos.
Oletus on, että kaikki matkustavat meno-paluumatkan seuran bussissa ja laivalla.

Onnistunutta 25-mannamatkaa kaikille!


T: Kaija
************************************************************************

25manna juostaan tänä vuonna 12.10. Viestiin on ilmoitettu 2 joukkuetta. Jos omistat SI-tikun, käy lisäämässä tieto siitä Irma-ilmoittautumiseesi lisätietokohtaan (numeroa ei tarvitse laittaa). Jos kisa ei näy Irmassa, valitse kalenterityypiksi seurakalenteri (ei kaikki kilpailut).

Joukkueet on saatu täyteen! Kaikki ilmoittautuneet ovat mukana joukkueissa. Juoksujärjestykset julkaistaan todennäköisesti viikonloppuna tai alkuviikosta.

Kisamatka maksaa n 75/€suunnistaja tai n 100€/kisaturisti.
Sisältää bussimatkan Paimiosta satamaan ja kisapaikalle sekä takaisin, laivamatkat, buffet-aamiaisen lauantaina ja itse kisat (SI-tikkuineen).

Topias pyöräsuunnisti 11:ksi EM-pitkällä 29.03.2021 klo 13:25

Topias Arolan debyytti kakkoslajinsa pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kisoissa Saksassa tuotti muutaman mukavan sijoituksen. Parhaiten sujui pitkällä matkalla, jossa Topias oli 11. Lisäksi viestistä tuliaisina oli kuudes tila.

Pitkä matka suunnistettiin Rabenbergin vuoristossa. Raastavalla matkalla kilometrejä kertyi yli 30 ja matkan varrella nousua 650 metriä. Tämä tuntui kuitenkin sopivan Topiakselle.

- Loppupuolisko radasta oli parempaa ja vahvempaa menoa kuin alussa. Suunnistuksellisesti ei ollut kovin vaikeaa, mutta reitinvalinnat olivat keskiössä. Kohtuu sujuvasti onnistuin menemään, mitä nyt pari ihmettelyä tuli.

20-vuotiaiden sarja kärki ja mitalistit menivät vielä 18-vuotiaan Topiaksen kannalta selvästi liian lujaa, mutta kymmenen parhaan joukkoon olisi täydellisellä suorituksella ollut mahdollisuuksia. Nyt eroa kymppipaikkaan jäi 40 sekuntia ja tuloksena oli sarjan toiseksi paras suomalaissijoitus.

EM-viesti suunnistettiin Saksan korkeimmilla seuduilla Oberwiesenthalin vuoristossa. Olosuhteet muodostuivat mudan, sateen ja kylmyyden keskellä äärimmäisen hankaliksi.

- Keli oli sellainen pahin mahdollinen, mitä lokakuussa voi kuvitella ja siitä vielä pari pykälää kauheampi. Kylmä tuli, kuvaili Topias hurjaa kisaa.

Äärimmäiset olosuhteet poikivat eri sarjoissa koko joukon hylkäyksiä, kuten kävi myös 20-poikien Suomen ykkösjoukkueelle. Niinpä virallisissa tuloksissa kakkosjoukkue Miika Nurmi, Topias Arola ja Aapo Liponkoski sijoittui kuudenneksi.

Sprinttimatkalla Topias oli pitkään mukana kärkikymmenikön vauhdissa, mutta nopeatempoinen kisa - 7 kilometrin matkalla 35 rastia - tuotti loppumatkalla vajaan parin minuutin virheen. Näin sijoitukseksi tuli lopulta 21. Keskimatkalla Topias oli 16.

PR-juniorit yösuunnistivat SM-hopeille 30.09.2019 klo 10:12

Suunnistuksen SM-syksyä jatkettiin viikonloppuna yökilpailulla Jämsässä. Paimion Rastin lamppupäistä kirkkaimmin Himoksen rinteillä loistivat Leo Haanpää ja Topias Arola – molemmat SM-hopean arvoisesti.

Nuorimpien juniorien H15-sarjassa ensimmäisen SM-mitalinsa ottanut Haanpää jopa johti kisaa puolimatkassa. Tämän jälkeen radan pisimmällä rastivälillä kuitenkin kului aikaa reilusti ylimääräistä. Samalla kulta karkasi Kauniaisten OK77:n Jesper Donnerille, lopulta runsaan kahden minuutin erolla.

– Kisa meni todella hyvin, ja rastit löytyivät pääosin virheittä. Pitkälle välille tuli hätäinen lähtö ja tuherrusta reitin kanssa, mutta sain ihan hyvin korjattua. Kaikkiaan olen todella tyytyväinen, iloitsi Haanpää.

Mitalin lisäksi jo yltäminen kärkipäähän oli Haanpäälle SM-tasolla ensimmäinen. Vuoden aiemmista starteista paras sija on 15:s kesäkuun keskimatkalta.

Samalla kun Haanpää pääsi mitalin makuun ensi kertaa, otti Topias Arola H18-sarjan hopeallaan jo kaikkiaan 12:nnen SM-mitalinsa. Mestaruuskaan ei kovin kauas jäänyt, sillä raumalaisen Rasti-Lukon Aleksi Lohtander suoritti 7,1 kilometrin radan haasteet 24 sekuntia Arolaa nopeammin. Arola johti kisaa alkumatkasta varsin selvästi, mutta tipahti Haanpään tavoin kärkipaikalta ratansa pisimmällä rastivälillä.

– Pitkällä välillä huono toteutus ja vielä rastille iso virhe. Siinä se kosahti. Siihen asti meno oli kohtalaisen sujuvaa. Kisa oli aika vaikea, maastossa paikoin tyhjää, mikä etenkin yöllä lisää vaativuutta, kertasi Arola.

Kolme muutakin PR-suunnistajaa ylsi SM-yössä kymmenen parhaan joukkoon. Hopea-Haanpään H15-sarjassa Eelis Axelin suunnisti hienosti kahdeksanneksi, ja vastaavalle sijalle rutisti samanikäisten tyttöjen puolella alkumatkasta kärkipaikkaakin pitänyt Jaana Haapala. Myös H50-sarjassa Tero Heikkilän sijoitus oli samainen kahdeksas.

Pääsarjoissa kärkipää kulki paimiolaisille hieman liian kovaa. Miesten puolella Toni Saari oli parhaana 17:s, naisissa Emma Silvennoinen sijalla 21.

Dambelle sprinttikultaa, Arolalle hopeaa 24.09.2019 klo 09:28

Paimion Rastin Inga Dambe jatkoi kultaista SM-syksyään ja suunnisti sprinttimatkan Suomen-mestaruuteen sunnuntaina Forssassa. Kulta tuli sprintin mittapuulla ylivoimaisella 52 sekunnin marginaalilla hopeamitalistiin. Dambe otti mestaruuden yhtä suvereeniin tyyliin myös kaksi viikkoa aiemmin pitkällä matkalla.

Myös Topias Arolan mitaliputki sai SM-pitkän pronssille jatkoa Forssan keskustan kaduilla ja puistoissa: tuloksena H18-sarjan SM-hopeaa. Mestarista ei jäänyt epäselvyyttä, sillä Jämsän Retki-Veikkojen Samuli Peltola oli 3,5 kilometrin rypistyksessä 32 sekuntia nopeampi. Arola totesikin, että kultaan tuskin olisi ollut mahdollisuuksia.

– Pientä parannettavaa mahtui, mutta niin se on aina. Omaan sprinttitaustaan ja -rutiiniin nähden sujuva veto, ja jalatkin tuntuivat aika hyviltä, kertasi Arola.

– Rata oli aika ”perussprinttiä”. Heti alkuun oli tiukkaa kerrostaloaluetta, ja piti huomata pari aika pientäkin rakoa, joista pääsi kulkemaan. En huomannut kaikkia reitinvalintavaihtoehtoja eikä omakaan ehkä ollut aina nopein.

Muista PR-suunnistajista hyvin lähelle kymmenen parhaan plakettisijaa ylsivät Arolan sarjatoveri Klaus Haanpää sekä D17-sarjassa saksalaisvahvistus Lina Buchberger. Molemmat suunnistivat sijalle 11.

Miesten pääsarjassa Frédéric Tranchandin meno takkusi alusta alkaen ja selvää virhettäkin pukkasi. Kärkisijat jäivät näin haaveeksi, ja tuloksena oli sija 21. Parhaana PR-naisena Ina Westerlund oli 23:s.

H35-miehille viestikultaa

Sprintin tapaan jo lauantain SM-viesteissä Mynämäellä kultaiset mitalit Paimioon hoitivat 35-vuotiaat – tosin tällä kertaa miehet. H35-sarjan kova kolmikko Toni Närvä, Toni Hartvik ja Markus Lindeqvist kääräisi mestaruuden selvällä puolentoista minuutin erolla Kangasala SK:hon. Minuutin takaa-ajoasemista ankkuriosuudelle lähtenyt Lindeqvist teki varmaa jälkeä Saarnavuoren erittäin pienipiirteisessä maastossa ja nousi kärkeen jo hyvissä ajoin ennen viimeisiä rasteja.

Muita viestimitaleja ei Paimion Rastille herunut, mutta kymmenen joukkoon päästiin useammassakin sarjassa. H16-joukkue Leo Haanpää, Aapo Virtanen ja Eelis Axelin nousi takkuisen alun jälkeen lopulta hienosti viidenneksi. Sarjaa ylempänä H18-junnut Jarkko Rantoja, Klaus Haanpää ja Topias Arola jäivät niin ikään aloituksessa, mutta ylsivät lopulta hekin seitsemänneksi.

Ikämiesten puolella trio Heikki Pajunen, Kari Haanpää ja Jari Virtanen oli H60-sarjan viides. Kahdeksanneksi puolestaan ehtivät D50-naiset Eija Sipponen, Johanna Ruusunen ja Jaana Hölsö.

Pääsarjoissa jouduttiin tällä kertaa pettymään ja jäämään jopa top 10 -sijoista. Mestaruutta puolustaneet miehet jäivät terävimmästä kärjestä jo toisella osuudella, ja eroa tuli lisää myös jatkossa. Frédéric Tranchand toi miehet tasaisen kilpailun maaliin sijalla 11.

Samalle sijalle päätyivät myös naiset. Emma Silvennoisen avauksessa tökki lähes kaikki mahdollinen ja takaa-ajettavaa kertyi peräti kuutisen minuuttia. Ina Westerlund ja Saara Norrgrann suunnistivat osuutensa mallikkaasti ja nostivat sijoitusta maaliin huomattavasti.Anssi Saarisen muistorahasto nuorisosuunnistuksen hyväksi 06.10.2019 klo 20:27

Paimion Rastin puuhamies Anssi Saarinen nukkui pois noin vuosi sitten. Tämän viikon Peimarin Rastit (19.9.) torstaina Sauvon Suojalassa järjestetään hänen muistolleen – päivänä, joka on osuvasti Saarisen syntymäpäivä.

Tapahtuman yhteydessä avataan Anssi Saarisen muistorahasto, johon ohjataan kaikki torstain rastien osanottomaksut. Rahastoon voi antaa lahjoituksia myös muuten. Kertyneitä varoja tullaan jatkossa käyttämään Paimion Rastin nuorisotoimintaan.

Saarisen panos paimiolaisen suunnistuksen ja muutenkin lajin eteen oli valtava. Hän oli yksi Paimion Rastin perustajajäsenistä ja toimi myös seuran puheenjohtajana. Lukematon määrä talkootunteja tuli tehtyä nuorison, karttojen, kilpailujärjestelyjen ja miltei kaiken mahdollisen Paimion Rastiin liittyvän toiminnan parissa. Saarinen oli loppuun asti myös jäsen Jukolan viestin taustayhteisö Kaukametsäläisissä.

PR:n Dambe suunnisti SM-kultaa, Arola pronssia 11.09.2019 klo 20:57

Paimion Rastin Inga Dambe oli täysin ylivoimainen, kun suunnistuksen pitkän matkan mitaleista kisattiin sunnuntaina Raaseporin Fiskarsissa. Hän nappasi SM-kultaa D35-sarjassa sekuntia vaille viiden minuutin erolla Kangasala SK:n Mari Schutskoffiin. Damben suunnistus sujui ilman isompia virheitä, ja eroa muihin tuli tasaisesti alusta alkaen.

Toisen PR-mitalin kääräisi H18-sarjan Topias Arola, jonka vahva loppurutistus riitti SM-pronssille. Arola nousi kolmannelle tilalle vasta toiseksi viimeisellä rastivälillä. Eroa voittajaan, Turun Suunnistajien Touko Seppään, kertyi 9,1 kilometrin radalla runsaat kaksi minuuttia.

– Suoritus oli varsin hyvä yhtä rastiväliä lukuun ottamatta, jossa tuli tappiota yli kaksi minuuttia. Parasta pitkän matkan menoa vähään aikaan, pystyi tekemään varmaan työtä, kommentoi Arola.

– Vähän jäi harmittamaan, kun meno tuntui niin hyvälle. Taso on kuitenkin kova, ja edellä oli kovia kavereita.

Kaksi muutakin Paimion Rastin junioria suunnisti sarjoissaan kymmenen parhaan joukkoon, molemmat kisojen nuorimpien eli 15-vuotiaiden sarjoissa. Tytöissä Jaana Haapala sijoittui yhdeksänneksi, ja samalle sijalle ylsi poikien puolella Eelis Axelin. Samassa sarjassa Leo Haanpää oli 16:s.

Lisäksi kymmenen parhaan ns. plakettisijalle ylsi H50-sarjassa viidenneksi suunnistanut Tero Heikkilä.

Naisten pääsarjassa parhaalle paimiolaissijalle nousi Ina Westerlund ollen 20:s. Miesten puolella Vili Niemen sijoitus oli 22.

SM-kilpailut jatkuvat puolentoista viikon päästä viesteillä ja sprintillä.

Rastin naiset Lakeuden viestin voittoon 11.09.2019 klo 17:02

Rastin naiset Emma Silvennoinen, Inga Dambe ja Saara Norrgrann suunnistiva upeasti Lakeuden viestin voittoon Jurvan Pässilänvuorella kilpaillussa kisassa.

Emma Silvennoinen karkasi muilta aloitusosuudella ja tuli vaihtoon reilun puolen minuutin erolla toisena vaihtaneeseen Rastikarhujen joukkueeseen.
Toisella osuudella Inga Dambe kasvatti johdon jo yli minuuttiin varmalla suorituksellaan.
Ankkuriosuuden alussa Saara Norrgrann teki hiukan virheitä ja Rastikarhujen ankkuri sai Saaran jo näköhteyteen, mutta Saaran hyvä reitinvalinta lopun pitkällä välillä ja vauhdikkaat viimeiset rastivälit varmistivat voiton Rastin naisille.

Lakeuden viesti oli myös Viestiliigan osakilpailu, voiton myötä Rastin naiset nousivat Viestiliiga-pisteissä kolmanneksi. Viestiliigassa on vielä jäljellä kaksi osakilpailua, SM-viesti sekä Viestiliigan finaali.

Paimion Rastin miesten ykkösjoukkue Samuel Heinonen, Vili Niemi ja Pasi Ikonen sijoittuivat kovan taistelun jälkeen kuudensiksi Tampereen Pyrinnön voittamassa viestissä.

Alvar Aalto -viikolla suunnistettiin Parantolan maailmaan 01.09.2019 klo 23:18

Alvar Aalto -viikko näkyi ja kuului monilla aisteilla. Paimion Parantolaan oli mahdollista tutustua myös suunnistajan silmin rogaining-suunnistuksessa. Samuli Lahdenperän laatimat rastit tehtävineen tarjosivat hauskan mahdollisuuden kuntolenkin lomassa tutustua Paimion kuuluisimman rakennuksen ainutlaatuiseen ympäristöön.

Niinpä osa osallistujista juoksi tehokkaan suunnistuslenkin ajankäyttöä ja pisteitä maksimoiden. Osalle tärkeämpää oli käydä sopiva määrä rasteja ja nautiskella Parantolan miljööstä ja kauniista kesäillasta. Osa taas ei suostunut ottamaan aikaa lainkaan ja nautti tapahtumasta omalla tavallaan. Niinpä tulokset eivät suinkaan kerro tapahtuman kokonaiskävijämäärästä...

Tuloksia (nimi, aika, pisteet):
Tuomo Haapala, 33.21, 533
Topi Virtanen, 28.06, 510
Tommi Haapala, 31.56, 492
Tuija ja Jyrki Laine, 35.21, 453
Ulla Rahkonen, 29.28, 430
Kalervo Kokkari, 29.49, 410
Otto Seppälä, 28.07, 400
Pirjo Kivioja, 28.32, 400
Eija Sipponen, 37.04, 358
Juuso Haapala, 34.33, 348
Eija-Leena ja Kauno Mattila, 43.35, 338
Hugo Hannula, 21.39, 280
Kaarina Rahkasuo, 26.50, 270
Lumi Nolan, 42.32, -1
Anne Suonenvirta ja Raisa Koivunen, 50.29, -70

Koululaisille kolme SM-plakettisijaa 29.03.2021 klo 13:25

Koululaisten SM-suunnistuksissa Keuruulla Paimion Rastin nuoret saavuttivat yhteensä kolme palkintosijaa eli kahdeksan parhaan joukkoon sijoittumista. Lähimpänä mitalia olivat HD15-sarjan viestinviejät Jaana Haapala, Leo Haanpää ja Eelis Axelin, jotka olivat sijalla 4.

Viestiin tuo oman lisämausteensa se, että jokaisessa joukkueessa tulee olla vähintään yksi tyttö, mutta itse osuuksia ei ole mitenkään erikseen nimetty tytöille tai pojille. Tämä aiheutti osaltaan viestin tilanteessa varsin suurta eloa vaihdosta toiseen. Paimiolaisten joukkueessa Jaanalle oli osunut kova aloitusosuus. Osuus sujui kohtuullisesti: Jaana vaihtoi runsaan 40 joukkueen joukossa sijalla 17 muutaman minuutin kärjestä.

Toisella osuudella Leo Haanpää sai vauhdin päälle. Osuuden kärkiaika nosti paimiolaiset jo sijalle viisi. Tässä vaiheessa kaikki oli vielä auki, sillä koko kärkikahdeksikko vaihtoi 1,5 minuutin sisällä. Ankkurien tiukassa taistelussa Eelis Axelin hilasi itsensä kärkinelikkoon, joka lopulta ratkaisi mitalien kohtalot. Aivan mitaleille asti eivät rahkeet kuitenkaan tällä kertaa riittäneet, vaan pronssi jäi lopulta viiden sekunnin päähän.

Perjantain henkilökohtaisessa kisassa parasta paimiolaisvauhtia piti Jaana Haapala. Hän sijoittui tyttöjen 15-sarjassa komeasti kuudenneksi. Muutama sija olisi ehkä ollut täydellisellä juoksulla nostettavissa, mutta mitalistit menivät tällä kertaa parisen minuuttia kovempaa.

Kolmannen PR-plaketin toi kahdeksanneksi sijoittunut seuran tuore saksalaisvahvistus Lina Buchberger. Lina on tullut vaihto-oppilaaksi Suomeen ja opiskelee Kerttulin urheilulukiossa. Niinpä hän edusti tässä kisassa opiskelukaupunkiaan Turkua.

Kaikkiaan PR-edustajia oli mukana koulukuntiensa riveissä viiden viestijoukkueen ja 20 suunnistajan verran.

Nuori Suunta -mitalisteja ja -sankareita 29.03.2021 klo 13:24

Paimion Rastin nuoret osallistuivat mukavalla joukolla alueen Nuori Suunta -kisaan Salon Märynummella. Muiden hienojen suoritusten keskellä näyttävimmät suunnistukset tekivät Sofia Fingerroos ja Jaana Haapala, jotka selviytyivät sarjoissaan kultamitalisteiksi. Aaro Lahdenperä ja Fanny Wahlsten olivat hopealla ja Saana Tranberg vielä pronssilla.

Topias Inov-8-liigan voittoon 29.03.2021 klo 13:24

Topias Arola nappasi nimiinsä Inov-8-liigan voiton 18-vuotiaissa pojissa. Voitto ratkesi takaa-ajolähdöllä juostussa finaalissa Husqvarna-kisassa Sipoossa. Inov-8-liigaa suunnistettiin alkukauden mittaan 16-20-sarjoissa.

Liigan alkukauden kisojen perusteella Topias starttasi finaaliin kolmantena runsaan minuutin kärkeä jäljessä. Matkan varrella edelle lähteneet Aaro Ojala ja Samuli Peltola tulivat kiinniajetuiksi ja nuoret suunnistajat yrittivät matkan varrella vuorotellen ratkaisua. Irtiotot eivät kuitenkaan onnistuneet ennen kuin Topias teki lopun rastivälillä ylämäkeen ratkaisevan nykäyksen.

- Juoksu ei ollut mitenkään kevyttä, enkä halunnut jättää ratkaisua loppukiriin. Niinpä päätin lopussa kalliolle noustessa yrittää väkisin kiristää vauhtia. Pahalta tuntui itsestäkin, mutta pojat kuitenkin jäivät jälkeen.

Topias sai pidettyä vauhdin hyvänä loppuun asti, joten voittomarginaaliksi kertyi lopulta 30 sekuntia. Suunnistussäätiö palkitsi kaikkien sarjojen liigavoittajat 500 euron harjoitusstipendillä.

Nuorten Jukolassa jälleen palkintovauhdissa 29.03.2021 klo 13:24

Nuorten suunnistajien loppukesän huipputapaus, Nuorten Jukola, juostiin tänä vuonna "ihan tuossa naapurissa" Turussa. Kilpailumaastona oli Jukolan perinteisiin sopivasti Impivaara. Tarjolla oli siis hienoa, vauhdikasta kalliota, polkuja paikoitellen pökerryksiin asti ja tarkkoja rastipisteitä. Paimion Rastin nuoret ottivat haasteen vastaan hienosti. Ykkösjoukkue sijoittui kolmatta vuotta peräkkäin palkinnoille, tällä kertaa sijoitus oli kahdeksas. Samalla saatiin jalkeille pitkästä, pitkästä aikaa ja hyväksytysti maaliin peräti kolme joukkuetta.

Nuorten Jukola mittaa seurojen nuorten vauhtia monipuolisesti, sillä seitsemän hengen joukkueessa on oltava vähintään kolme tyttöä ja eri osuudet on määrätty eri ikäisille suunnistajille. Paimion Rastin palkintojoukkueessa suunnistivat Eelis Axelin, Leo Haanpää, Selina Arola, Hugo Hannula, Jaana Haapala, Milja Väätäjä ja Topias Arola.

Edellisvuosien hyvät suoritukset antoivat joukkueelle hyvän lähtökohdan tavoitella kärkisijoituksia tälläkin kertaa. Toisaalta osuuksien ikärajoitukset muokkaavat joukkuetta joka vuosi jonkin verran uusiksi, joten edellisvuoden seitsikosta samalla paikalla juoksi nyt vain kolme suunnistajaa. Samalla pienet terveysmurheet toivat etukäteen kysymysmerkkejä joukkueen suorituskykyyn.

Paimiolaisten viesti lähti kuitenkin liikkeelle aika lailla käsikirjoituksen mukaisesti. Joukkueen alkupään suunnistajat tekivät varmoja suorituksia Impivaaran vauhdikkaissa maastoissa, joten aikaero kärkeen pysyi koko viestin ajan maltillisena.

Näin ollen viimeisillä osuuksilla joukkueen kaksi vanhinta suunnistajaa saivat hyvät asetelmat nostaa myös sijoitusta kohti kärkeä. Ensin Milja Väätäjä kiiruhti kuudennella osuudella 11 suunnistajan ohi vaihtaen sijalla 18. Ankkuriosuuden nopein suunnistaja Topias Arola jatkoi ohitusvaihteella nostaen joukkueen sijalle lopulta kahdeksan.

- Juoksu tuntui alussa tosi kevyeltä, joten lähdin liikkeelle aika kovalla vauhdilla. Yleisörastin jälkeen lopussa jalka alkoi jo vähän painaa, mutta pääsin kuitenkin vielä muutaman joukkueen ohi. Virheitä en oikeastaan tällä kertaa tehnyt, kertasi Arola suoritustaan, jossa ei jäänyt jossiteltavaa. Suurempi sijoitusten parantaminen ei olisi ollut oikeastaan mitenkään mahdollista.

160 joukkueen kilpailussa kakkosjoukkue oli 73. ja kolmosjoukkue sijalla 108. Erityisen hienoa oli, että näin peräti kymmenen PR-suunnistaja pääsi osallistumaan ensimmäiseen Nuorten Jukolaansa: Hugo, Pinja, Juuso, Sofia, Topi, Lina, Luka, Sampo, Mariella ja Aapeli selvittivät hienosti kaikki NuJu-debyyttinsä.

1. Jämsän Retki-Veikot 1 2:40:43
8. Paimion Rasti 1 2:55:02
Eelis Axelin, Leo Haanpää, Selina Arola, Hugo Hannula, Jaana Haapala, Milja Väätäjä ja Topias Arola

73. Paimion Rasti 2 3:41:09
Pinja Leppäaho, Juuso Haapala, Sofia Fingerroos, Topi Virtanen, Vilma Wahlsten, Lina Buchberger ja Klaus Haanpää

108. Paimion Rasti 3 4:11:54
Luka Hannula, Sampo Oksa, Mariella Saarinen, Aapeli Heikinmaa, Suvi Loukola, Jenna Lehtinen ja Tuomo Haapala

Nuorten suunnistajien viesti Sauvossa 29.03.2021 klo 13:24

Varsinais-Suomen nuoret suunnistajat kokoontuivat PR:n isännöimään Nuori Suunta -viestiin Sauvossa. Kilpailu oli jo perinteinen Rastin nuorisopuolen alkusyksyn kohokohta, sillä seura järjesti kisan jo viidettä kertaa peräkkäin.

Tällä kertaa kilpailupaikkana oli Sauvon keskustan tuntumassa Peimari-Areenan ympäristön kalliot ja polut. Näin kilpailun vanhimmat osallistujat saivat samalla hyvän kenraaliharjoituksen matkalla viikonlopun Nuorten Jukolaan. Mukana alueen mestaruuksista mittelemässä Milja Väätäjän laatimilla radoilla oli lähes 40 joukkuetta.

Kovimman saldon Sauvosta keräsi Turun Suunnistajat. Heidän joukkueensa voittivat sekä poikien että tyttöjen 11-16-vuotiaiden sarjan sekä lisäksi poikien rastireittisarjan. Tyttöjen rastireitillä puolestaan Angelniemen Ankkuri vei kaksoisvoiton.

Paimiolaisten omaksi mitalisaaliiksi kertyi yksi hopea- ja kaksi pronssimitalia. Poikien rastireitillä tuli pronssia joukkueelle Niilo Saari, Aaro Lahdenperä ja Niila Wahlsten. Kultamitalikin jäi tiukassa kisassa vain 17 sekunnin päähän. H11-16 -sarjassa pojat olivat kolmansia neliköllä Eelis Axelin, Topi Virtanen, Hugo Hannula ja Leo Haanpää. Tyttöjen pronssimitalistijoukkue oli Minttu Lindeqvist, Signe Velema ja Saana Tranberg.

Kaikkiaan paimiolaisilla oli mukana komeasti 11 joukkuetta, joten hienoa viestikokemusta saatiin laajalla rintamalla.

Rastitupa-ilta 22.08.2019 klo 22:29

Hei!

Alkuvuodesta seuran jäsenistö vastasi kiitettävällä aktiivisuudella kyselyyn Rastituvan korjaustalkoista. Tuon kyselyn jälkeen aiheen tiimoilta on ollut enemmän tai vähemmän hiljaiseloa, joten nyt on korkea aika vähän raportoida, missä mennään.

Ensinnäkin tuon kyselyn toteuttamisen jälkeen kiireellisimmäksi korjauskohteeksi Rastituvalla on osoittautunut katto. Katon uusiminen on luonnollisesti myös taloudellisesti iso satsaus, Käynnissä on nyt selvittelyt tukimahdollisuuksien saamiseksi kattoremonttiin.

Näin ollen muut, talkoomäärältään ja kustannukseltaan erityisen isot hankkeet on väistämättä siirrettävä nyt jonkin verran eteenpäin.

Moni on varmaan kuitenkin huomannut, että pientä askaretta Rastituvalla on aloitettu. Kassu ja Lauri ovat käyneet julkisivun pahimpien kohtien kimppuun. Näihin talkoisiin kaksikko on kokoontunut torstaiaamupäivisin - ja tähän porukkaan saa mieluusti liittyä mukaan. Siis torstaisin klo 8 alkaen - ja säävarauksella, luonnollisesti!

Tulevia korjaustarpeita mietittäessä on väistämättä keskusteluun noussut myös Paimion Rastin taloudelliset- ja talkoovoimavarat Rastituvan ylläpitämisen suhteen. Nuorisotiimi ja huippuryhmä ovat tahoillaan pohtineet Rastituvan merkitystä toiminnalleen ja seuran identiteetille. Tästä on syytä jatkaa koko seuraväen voimin. Niinpä johtokunta kutsuu seuraväkeä keskustelemaan Rastituvan merkityksestä ja siihen liittyvistä strategisista linjauksista! Ajankohta on tiistaina 3.9. klo 19 Rastituvalla. Ja keskustelua voimme luonnollisesti aloittaa esimerkiksi sähköpostitse, AM-kisoissa tai muualla, missä vaan tavataan!

Hyvää suunnistuskesän jatkoa toivottaen Pertti

Seuranmestaruuskisat 2019 06.12.2019 klo 15:27

KUTSU

PR:n seuranmestaruuskisat juostaan Peimarin Rastien yhteydessä 15.8.2019.

Sarjat: H/D6RR-HD90
Ratamestari: Katri ja Markus Lindeqvist
Kartta: Koskela/ AM-19
Metsään saa lähteä vapaasti klo 17-19 välillä, kuitenkin siten että samalle radalle lähtijät pitävät vähintään 1min väliä.
Mehutarjoilu.
Palkitaan H/D12 ja nuoremmat, palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä.
Osanotto-oikeus kaikilla seuran jäsenillä (ja samalla ilmainen osallistuminen).

Sarjat ja radat (alustava):
6km: H20-45
4km: D20-45, H16-18 ja H50-60
3km: D16-18 ja D50-65 ja H65-75
4Bkm: H/D 14
2km: H/D 12, D70-, H80-
RR (1.0/1.7km): H/D6-10

Tervetuloa!

--------------------------------
Tulokset ja väliajat allaolevissa linkeissä.

Kevään nuorten aluekilpailut 29.03.2021 klo 13:23

Varsinais-Suomen suunnistus järjestää alueottelun ja Kultainen kompassi cup -osakilpailuja, joista alueottelun ja Kultaisen kompassin pisteisiin lasketaan 3 parasta suoritusta. Pistetilanne päivitetään alueen sivuille jokaisen osakilpailun jälkeen.
Nuorten aluekisoissa kerätään pisteitä, joiden perusteella kootaan aluejoukkue kultainen kompassi-finaalikisaan 15.9. alle 14-vuotiaiden sarjoihin sekä nuorten alueotteluun (sarjat H/D10-14), joka kilpaillaan Oravatonnin yhteydessä 6.10.

Keväällä käytiin 4 nuorten aluekilpailua, joissa jokaisessa nähtiin upeita suorituksia Rastin nuorilta. Ja useita nuoria oli mukana myös ensimmäistä kertaa kilpailemassa!

Tämän hetken pistetilastossa sarjojensa kärkipaikoilla ovat Paimion Rastista 10-vuotiaiden poikien sarjassa Aaro Lahdenperä 1. ja 12-vuotiaissa tytöissä Sofia Fingerroos 3.


Alla tarkempaa tietoa Kultainen kompassi-finaaliviikonlopusta sekä nuorten alueottelun finaaliin:


Kultainen kompassi -cup

Kultaisen Kompassin sarja on HD14 (vuonna 2019 nuoret, jotka ovat syntyneet vuosina 2006 ja 2005). Alueen Kultaisen Kompassin joukkueeseen valitaan 4 tyttöä ja 4 poikaa. Alueelta voi finaaliin osallistua useampi joukkue.
Kultainen kompassi -cup on Suomen Suunnistusliiton ja suunnistusalueiden yhteistyössä toteuttama 14-sarjan suunnistuscup, joka käsittää neljä alueellista osakilpailua ja valtakunnallisen finaalin. Finaaliviikonlopun ohjelmassa on myös leiri 13-14-vuotiaille. Vuonna 2019 finaaliviikonlopun järjestää Tampereen Pyrintö.
Finaaliviikonloppu (14. – 15.9.2019) sisältää finaalikilpailun lisäksi leirin 13–14-vuotiaille ja heidän taustajoukoilleen. Leiri innostaa lajissa ja leiriltä saa tietoa harjoitteluun. Leirille voi osallistua, vaikka ei olisi mukana alueen finaalijoukkueessa. Leirille ovat tervetulleita myös alueen nuorisovalmentajat, seurojen nuorten valmentajat ja nuorten vanhemmat.


Nuorten alueottelu Varsinais-Suomi-Satakunta-Häme

Alueottelun sarjat ovat HD10RR, HD10, HD12, HD13 ja HD14. Alueottelun joukkueeseen valitaan jokaisesta sarjasta osakilpailuissa 5 eniten pisteitä keränneet.
Varsinais-Suomen suunnistus järjestää vuonna 2019 yhteensä neljä Alueottelun ja Kultainen kompassi cup -osakilpailua, joista alueottelun ja Kultaisen kompassin pisteisiin lasketaan 3 parasta suoritusta. Pistetilanne päivitetään alueen sivuille jokaisen osakilpailun jälkeen.
Finaalit alueottelussa suunnistetaan Oravatonnikilpailun yhteydessä, Valpperin Urheilutalolla Nousiaisissa 6.10.2019.

Ville Viking- suunnistuskoulu 29.03.2021 klo 13:23

Ville Viking- suunnistuskoulu 7-15 vuotiaille nuorille

Paimion Rasti järjestää suositun Ville Viking -suunnistuskoulun 2019 heti koulun alettua. Syksy on hyvä hetki aloittaa uusi harrastus!

Suunnistuskoulussa ohjaus ja opetus tapahtuvat ikäryhmittäin (alle ja yli 10-vuotiaat).
Tänä syksynä mukana on myös pyöräsuunnistusmahdollisuus kolmella ensimmäisellä kerralla.

Suunnistuskoulun aloitus tapahtuu neljällä yhteisellä kokoontumisella maanantaisin ja torstaisin:
MA 19.8. klo 18.00 Jokipuisto
TO 22.8. klo 18.00 Hiekkahelmi
MA 26.8. klo 18.00 Hanhijoen koulu
TO 29.8. klo 18.00 Nummensuon louhos

Aloituskertojen jälkeen suunnistuskoulu jatkuu Paimion Rastin nuorten ryhmien mukana.

Suunnistuskoulun hinta on 60 €/lapsi. Suunnistuskoulun maksu sisältää opetuksen ja osallistumisen Peimarin Rasteille loppukauden ajan. HUOM! Tämä kattaa myös mukana kulkevat lasten vanhemmat.

Mikäli harrastus jatkuu maksu kattaa myös loppuvuoden 2019 kausimaksun nuorten ryhmissä ja Paimion Rastin lainapaidan. Huomioikaa, että maksu ei sisällä vakuutusta.

Ilmoittautuminen perjantaihin 16.8. mennessä: milka@paimionrasti.fi tai 044 2782864

Nuorten kesä 29.03.2021 klo 13:22

Paimion Rastien nuorten ohjattu toiminta on tauolla juhannuksesta elokuun toiselle viikolle saakka.

Peimarin Rastit pyörivät viikoittain torstaisin ohjelman mukaan, lisäksi joka tiistai järjestetään Rasti juoksee-treenit. Molemmista tapahtumista löytyy tarkempi ohjeistus tapahtumakalenterista ja harjoituskortista.

Kesän aikana järjestetään useita suunnistustapahtumia, joista osa löytyy Paimion Rastin nettisivujen kalenterista, lisäksi tapahtumia löytyy suunnistusliiton IRMA-palvelusta sekä rastilippu-sivustolta.

Nuorten syyskausi starttaa maanantaina 12.8. klo 18.00. Ja ulkokausi jatkuu lokakuun loppuun saakka, marraskuun alusta lähtien siirrytään talvikauden harjoituksiin.
Syksyn harjoituskalenteri julkaistaan elokuun alussa.

Milja ja Topias maajoukkuetehtäviin 29.03.2021 klo 13:22

Paimion Rastin kaksi 18-sarjan lupausta on valittu edustamaan Suomea nuorten arvokisoihin. Topias Arola suuntaa juhannuksen jälkeen Valko-Venäjälle nuorten EM-kisoihin. 18- ja 16-vuotiaiden EM-kisat suunnistetaan Grodnon kaupungin ympäristössä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Aikaisemmista EM-kisoistaan 16-sarjassa Topias on saavuttanut toistaiseksi parhaat sijoituksensa oltuaan pitkällä matkalla 2. ja 5.

Milja Väätäjä puolestaan on valittu nuorten Eurooppa-cupiin. Nämä kilpailut käydään Ranskan Ardechessa syyskuun lopulla. Milja ja Topias lunastivat paikkansa maajoukkuetehtäviin kevään näyttökilpailuissa.

Paimion Rastin miehet jälleen Jukolan kymppisakkiin 18.06.2019 klo 10:32

Viikonlopun Jukolan viesti Kangasalla päättyi Paimion Rastin kannalta varsin positiivisissa tunnelmissa. Miehet ylsivät suunnistuksen jättiviestissä kahdeksanneksi, naiset joutuivat lopulta tyytymään sijaan 16. Molemmissa viesteissä tarjolla oli jälleen parempaakin, mutta etenkin miesten osalta myös selvästi huonompaa.

Kangasala-Jukolan yö käynnistyi erinomaisesti. Samuel Heinonen ja Vili Niemi hoitivat leiviskänsä suunnitelmien mukaan, ja Toni Saari pääsi viestin pisimmälle kolmososuudelle hyvästä paikasta reilut kaksi minuuttia kärjen takana.

– Jalka oli äärimmäisen hyvä. Vauhti oli jopa hiljaisempaa ja suunnistus helpompaa kuin odotin, myhäili kärkituntumalla avannut Heinonen.

Saaren meno kuitenkin takkusi hyvän alun jälkeen, ja hän teki pari selkeää pummia. Tämän seurauksena meno muuttui yksinäiseksi matkaseuran karattua. Ero venähti vaihdossa yli kuuteen minuuttiin.

– Olisi pitänyt vetää tietyissä kohdissa peesissä eikä alkaa itse suunnistamaan. Ilmeisesti vähän liikaakin oil itseluottamusta, harmitteli Saari.

Loppuosuuksilla nousu kymmenen joukkoon

Pasi Ikonen ja osuuden kakkosajallaan Bartosz Pawlak saivat kuitenkin hyvän takaa-ajomoodin päälle. Ennen kahta viimeistä osuutta sijoitus oli kahdeksas, ja kärki kulki kuuden ja puolen minuutin päässä.

Ensimmäistä kisaansa PR-paidassa juossut ranskalainen Nicolas Rio suoriutui osuudestaan ilman isoja virheitä, ja sija pysyi samana kuin lähtiessä. Frédéric Tranchandilla oli ankkurina hyvät saumat nousta ainakin kaksi sijaa. Tällä kertaa meno ei kuitenkaan ollut aivan parasta Fredoa. Virheitä pukkasi, eikä edellä meneviä enää ehditty haastamaan.

– Alku meni hyvin. Sitten ehkä hyökkäsin vähän liikaakin, eikä suunnistus pysynyt joka kohdassa mukana. Joukkueena kuitenkin meiltä oikein hyvä Jukola, sanoi Tranchand.

– Suorituksiin nähden sijoitus oli jopa vähän yläkanttiin. Tavoite seitsemästä tyytyväisestä miehestä seurateltalla ei täysin toteutunut. Tonin virhe kolmososuuden alkupuolella saattoi olla jopa ratkaiseva sen suhteen, ettemme enää päässeet kärkeä haastamaan, arvioi miesten päävalmentaja Jonne Lehto.

– Voittaja Stora Tuna teki omien sanojensa mukaan virheitä yhteensä pari–kolme minuuttia, mikä on poikkeuksellisen vähän. Viisi minuuttia olisi vielä joukkueena ookoo, meillä niitä kuitenkin tuli vielä kymmenen siihen lisää.

Viimevuotisen kolmossijan jälkeen kahdeksas ei tunnu supersaavutukselta, mutta pidemmällä aikajänteellä kärkisijat ovat PR-miehillä melko harvassa. Kangasalaa paremmin on maaliin päästy vain kolmesti, niistäkin kaksi kahdelta viime vuodelta.

Myös Paimion Rastin kakkosjoukkue teki hyvää työtä ehtien maaliin hieman viime vuodesta parantaen sijalla 57. Erityisesti ankkuri Jonas Jern sekä Ari-Pekka Joensuu ja Topias Arola osuuksilla 2 ja 4 ansaitsevat suorituksistaan kunniamaininnan.

Voittoon suunnisti siis ruotsalainen Stora Tuna OK Taalainmaan Borlängestä. Voitto oli seuralle ensimmäinen. Sen sijaan seura on voittanut mm. Venlojen viestin viime vuonna.

Naiset ajallisesti lähellä huippusijaa

Jos miehet sijoittuivat kokonaissuoritukseen nähden jopa yllättävän hyvin, kävi naisilla Venlojen viestissä enemmänkin päinvastoin. Neljällä mallikkaalla suorituksella olisi ”ansainnut” paremmankin kuin 16. sijan.

Alku lupasi suorastaan loistavaa. Ina Westerlund avasi kovassa seurassa kolmisen minuuttia kärjen takana. Inga Dambe suunnisti hienosti ja nousi toisella osuudella jo parhaimmillaan peräti kakkossijalle. Vaihtoon hän tuli viidentenä, kaksi minuuttia kärjen takana.

Kolmannella osuudella erot repesivät. Saara Norrgrann koukki paria rastia ja meno muutenkin hieman haparoi, minkä seurauksena ero kärkeen repsahti seitsemään ja puoleen minuuttiin. Sijoitus oli tässä vaiheessa silti vielä kuudes.

– Pieniä pummeja tuli, ja muutamille jäin vähän fyysisesti. Maasto oli jopa parempaa kuin etukäteen odotin, kertasi Norrgrann.

Aleksandra Hornik teki ankkuriosuudella vain pari pientä virhettä, mutta fyysinen vire ei ollut paras mahdollinen. Näiden yhteistuloksena joukkue toisensa perään vilisti ohi, ja sijoitus tipahti maaliin tullessa 16:nneksi. Hornik olikin erityisesti vauhtiinsa melko pettynyt.

– En oikein pysynyt kilpakumppanien vauhdissa. Itse suunnistukseen en voi olla kovin pettynyt, mutta se ei tänään ihan riittänyt parempaan, sanoi Hornik.

Kilpailu oli kärjen takana jopa poikkeuksellisen tasainen. Ennen PR:ää kahden minuutin aikana maaliin saapui kymmenkunta joukkuetta.

– Naiset juoksivat ihan hyvin omalla tasollaan. Ankkuriosuus toki ratkaisi sijoituksellisesti aika paljon, ja pääsy kymmenen parhaan joukkoon ei olisi paljonkaan vaatinut, pohti naisten valmentaja Teemu Väre.

Naisten kakkosjoukkue ylsi tällä kertaa sijalle 86. Voiton nappasi ensi kertaa norjalainen Fredrikstad SK tasaisen vahvalla joukkuesuorituksella sekä kivenkovalla ankkuroinnilla.

Osanottoennätyksiä rikkoneen viikonlopun Venlojen viestiin starttasi yli 1700 naisnelikkoa. Valtaosin miehistä koostuneita seitsikoita taas mukana oli Jukolan viestin yössä miltei 2000.


PR Kangasala-Jukolaan haastajina 13.06.2019 klo 18:16

Viikonloppuna on jälleen aika joulun ja juhannuksen – ainakin suunnistajalle ja suunnistuksen ystävälle. Juhlien juhla eli Jukolan viesti käydään jo 71. kertaa, nyt Tampereen kupeessa Kangasalla.

Paimion Rasti on suunnistuksen suurtapahtumassa mukana tänäkin vuonna runsaslukuisesti, tänä vuonna kuuden Jukola- ja kahdeksan Venla-joukkueen voimin. Odotukset myös kärkisijojen suhteen ovat ainakin miesten osalta nytkin korkealla, kun taas naiset starttaavat Venlojen viestiinsä selkeämmin haastajan asemasta.

Miehet tunkeutuivat viime vuonna Hollolassa viimein kärkikolmikkoon hurjalla loppukirillä vaikean alun jälkeen. Tuosta seitsikosta on nyt ykkösjoukkueessa vain kolme miestä, ja poissa ovat mm. seurasta vaihtaneet Olav Lundanes sekä Fredric Portin. Tästä huolimatta joukkueella on nytkin loistosaumat aivan kärkeen asti, mikä toki vaatii seitsemää hyvää suoritusta.

– On tavallaan hyvä asia, että joukkueen valinta on vaikeaa, sehän tarkoittaa että paikoista on kilpailua. Tällä kertaa valinnat valitettavista syistä hieman ”helpottuivat”, kun muutamilla tyrkyllä olleilla on ollut viime aikoina terveydellisiä ongelmia, sanoo päävalmentaja Jonne Lehto.

– Tavoitteena on, että osuuksiltaan palaa seurateltalle seitsemän tyytyväistä miestä. Ehjällä joukkuesuorituksella kaikki on lopputuloksen osalta mahdollista.

Tällä kertaa niukasti viestin pisin osuus on kolmas ja samalla hämärin osuus. Siitä vastaa tämän kauden uusi PR-nimi, hyvään kesäkuntoon päässyt Toni Saari. Viesti päätetään ranskalaistahdeissa: vasta kesken kevään seuraan vaihtanut maajoukkuesuunnistaja Nicolas Rio hoitelee kuudennen osuuden, ja viime viikonlopun maailmancup-kisoissa loistanut ”Fredo” Tranchand on itseoikeutettu ankkuri.

Venlojen viestissä PR lähtee haastamaan kärkipään joukkueita. Viime vuonna viesti lähti väärille raiteille jo heti alussa, eikä sieltä enää kärkitaistoon ollut nouseminen. Neljän osuuden lyhyehkössä viestissä menestys vaatiikin mukana pysymistä heti avauksen ensi metreiltä asti. Nyt joukkueeseen nousivat kahdelle alkuosuudelle Ina Westerlund ja Inga Dambe.

– Kullakin osuudella on sille sopiva nainen. Varsinaista tavoitetta ei ole asetettu. Toki top 10 -sijoitus vaatii suorituksia hieman yläkanttiin, linjaa naisten valmentaja Teemu Väre.

Molemmat valmentajat toteavat tämänkertaisen kilpailumaaston kaikkiaan sopivan Paimion Rastille viimevuotista ja etenkin kevään Tiomila-viestiä paremmin. Maasto tulleekin tarjoamaan ”hämäläisyydessään” monenlaista haastetta, niin hyvässä kuin pahassa.

Kangasala-Jukola murskaa jälleen aiemmat osanottoennätykset. Viivalle asettuu Venlojen viestiin yli 1700 naisnelikkoa ja yön yli käytävään Jukolan viestiin lähes 2000 pääasiassa miehistä koostuvaa seitsikkoa. 20000 suunnistajan kokonaismäärä ylitetään ensi kertaa.

Kangasala-Jukola 13.06.2019 klo 13:22

KANGASALA JUKOLA 2019

Paimion Rastin seurateltalla, tuulisuojapaikka nro S205 ja S206, pidetään lauantai-iltana, heti Venlojen viestin palkintojenjaon jälkeen (n klo 20:30- ), kaikille mukana oleville seuran juoksijoille ja kannustajille kahvitilaisuus.
Pyritään mahdollisimman vapaamuotoiseen tilaisuuteen.
Teltalla kuullaan Venlojen mietteitä juoksuistaan ja mm. valmentajilta viime hetken vinkkejä yms tulevaan Jukolan kisaan.

Olet lämpimästi tervetullut paikalle!

Huom! Muina aikoina tarjoilut ovat pääosin tarkoitettu vain kilpailijoille.

Seurateltta:
Teltan purkutalkoot ovat sunnuntaina sopivana ajankohtana (n klo 11-12 ?) ja kaikkien paikalla olevien odotetaan osallistuvan purkutalkoisiin, kiitos.

Nähdään Jukolassa!

T: Kaija ja Kristiina


JOUKKUEET JA BUSSIKULJETUS:

Kangasala-Jukolan joukkueet on nyt valittu. Venlojen viestiin Paimion Rasti osallistuu kahdeksalla tiimillä ja Jukolaan ainakin viidellä täydellä joukkueella.
Jukolan kutos-joukkueesta uupuu tällä hetkellä kaksi viestinviejää, mutta toivottavasti jostain vielä ilmaantuisi pari suunnistajaa lisää.

Sekä Venlojen, että Jukolan osalta joukkueiden muodostamisessa on huomioitu toiveita, vamma- ja terveystilanne ja myös ikä tarvittaessa.
Kunto on jokaisella huono, joten sitä ei ole huomioitu mitenkään ;)
Kummassakin viestissä joukkueet 1-2 ovat normaaliin tapaan kilpajoukkueita ja muut joukkueet eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä.
Luonnollisesti joukkueiden muodostamisessa on käytetty taktista silmää ja "kuntojoukkueiden" osalta myös pilkettä silmäkulmassa.
Jos ilmenee poisjääntejä, niin joukkueiden juoksujärjestykset saattavat muuttua enemmänkin. Kannattaa siis seurata joukkuiden tilannetta.
Poisjäänneistä pyydämme ilmoittamaan mahdollisimman pian.

Joukkueet kokosi:
Venla-joukkueet 3-8: Satu Tahvonen
Jukola-joukkueet 3-6: Jukka Oksa & Olli Axelin

Kangasala-Jukola juostaan Kangasalan keskustasta 12km kaakkoon (Heponiemi).
Luultavasti luvassa on omakustanteinen linja-autokuljetus paikan päälle ja pois. Hinta lienee muutaman kympin ja lähtö Salosta tai Paimiosta. Tästä lisätietoa myöhemmin.
Seura on varannut telttapaikat TÄ08 ja TÄ09, joten voit yöpyä alueella ilmaiseksi omassa teltassasi.
Tuulisuojapaikkojen numerot on S205 ja S206.

Kangasala-Jukolaan on bussikuljetus.
Lähtö klo 7:30 Veritas-stadionilta Turusta, klo 8:00 Paimion Neste ja klo 8:30 Salon Piihovi. Lähtöä aikaistettu tunnilla.

Siitä Someron kautta Hämeenlinnan sivuitse kisapaikalle. Autokeitaalla n puolen tunnin tauko.
Bussi on yhteisbussi AngAn kanssa ja kyydissä on lisäksi suunnistajia muista Salon seudun seuroista. Bussiin mahtuu vielä ja bussia saa mainostaa kenelle vaan. Ilmoittautua voi Irmaan / Hannelelle. Bussi ottaa kyytiin Nesteen pihalta henkilöautoparkin ja rahtaritankkipisteen välistä.
Matkan hinta 28,50€ edestakaisin, maksetaan Paimion Rastin tilille FI87 5319 0420 0059 31, viitteeksi jukolabussi ja oma nimi. Mahdollisuuksien mukaan ennen matkaa.
Bussi on perillä kisapaikalla n 11:30-12:00 ja takaisin se lähtee sunnuntaina kun kaikki kyytiläiset ovat valmiina.
Omalla autolla tullessasi pysäköinti maksaa 20/25€.

Medilaser-viesti 25.5. 20.05.2019 klo 09:05

Anttolan Urheilijat järjestää toukokuun viimeisenä viikonloppuna Suunnistuksen Viestiliigan kolmannen osakilpailun ja samassa yhteydessä 2-päiväisen kansallisen kilpailun Mikkelin Asilassa. Seitsemän osakilpailua käsittävä Viestiliiga käynnistyy huhtikuussa Varsinais-Suomessa järjestettävällä Kevätyön viestillä ja päättyy lokakuussa kisattavaan Viestiliigan finaaliin. Asilassa järjestettävä viesti on kutkuttavasti kolme viikkoa ennen Jukolan ja Venlojen viestejä, jolloin seurat hiovat vielä juoksujärjestyksiään suunnistuskesän suurtapahtumaan.

Paimion Rasti lähtee mukaan kumpaankin pääsarjaan kahden joukkueen voimin.

Nuoret SM-sprinttiviestin kuutosia 29.03.2021 klo 13:21

Paimion Rastin nuoret sijoittuivat kuudenneksi SM-sprinttiviestin HD18-sarjassa Rauman vanhan kaupungin kujilla. Joukkueessa suunnistivat Jaana Haapala, Topias Arola, Klaus Haanpää ja Milja Väätäjä.

Avausosuudella vasta 15-vuotias Jaana Haapala loi pohjat hyvälle sijoitukselle tulemalla vaihtoon maltillisella 1,5 minuutin erolla kärkeen. Seuraavilla osuuksilla ero kärkeen pysyi suunnilleen samanlaisena ja näin joukkue ylsi komeasti plakettisijoille. Eroa pronssimitaleihin jäi lopulta 26 sekuntia. Kvartetin suoritus oli kuitenkin kokonaisuudessaan sen verran hallittu, että mitalisijojen suhteen PR-nuorilla ei jäänyt juuri jossiteltavaa.

Kilpailun erikoisuuksia oli se, että seurajoukkueista Paimion Rasti oli viidenneksi paras. Alueilla oli mahdollista osallistua kilpailuun myös eri seuroista muodostetuilla yhdistelmäjoukkueilla. Kärkijoukkueista tätä mahdollisuutta käytti hyväkseen Satakunta, joka oli koonnut alueen seuroista lopulta neljänneksi yltäneen yhdistelmän.

HD55-sarjassa Paimion Rastin joukkue Eija Sipponen, Kari Haanpää ja Ilkka Aakula oli 14.

Kilpailussa käytetty emitag-leimaustekniikka vaikutti osaltaan siihen, että hylkäyksiä puuttuvien rastileimojen vuoksi kertyi poikkeuksellisen paljon. Hylkäys koitui myös PR:n pääsarja-joukkueen kohtaloksi.

Jukola-yökatsastus 23.05.2019 klo 08:27

Huipputiimi järjestää miesten Jukola-joukkueen katsastuskisan Luontopolun lähimaastoissa keskiviikko-iltana 22. toukokuuta.
Ensimmäiset lähdöt n. klo 22.20. Nopeimmat suunnistajat tulevat selvittämään radan alle tunnissa.

Tervetuloa seuraamaan kisaa Luontopolun laavulle - kilpailun VIP-rastille!
Pääset seuraamaan lähietäisyydeltä huippusuunnistajiemme toimintaa laavunuotion loimussa ja näkötornista käsin.

Tarjolla makkaraa!


Tulokset, 9,1 km:
1. Fredric Portin (PIF) 59.43
2. Pasi Ikonen 1.00.06
3. Daniel Stenlund 1.00.41
4. Ari-Pekka Joensuu 1.00.58
5. Nicolas Rio 1.02.54
6. Mats Dahlen (PIF) 1.03.51
7. Jonas Jern 1.04.16
8. Erik Haajanen (PIF) 1.04.19
9. Loic Capbern 1.04.35
10. Lari Takanen 1.07.09
11. Tero Heikkilä 1.12.12
12. Klaus Haanpää 1.19.05Kuva: Silja Viitala

Aikuisten suunnistuskoulu 13.05.2019 klo 19:18

Paimion Rasti järjestää aikuisten suunnistuskoulun kesäkuussa. Suunnistuskoulu tarjoaa perusoppia kartanluvun ja suunnassakulun perustaitoidoista sekä valmennusvinkkejä jo edistyneemmille. Suunnistamme yhdessä ja opimme tekemisen kautta käytännössä suunnistukseen liittyviä taitoja.

Suunnistuskoulu sisältää kolme 2h harjoituskertaa, joista kaksi pidetään Peimarin Rastien yhteydessä. Voit osallistua joko koko kurssille tai yksittäisille harjoituskerroille. Maksu sisältää kartan, laina-emitin, harjoituksen, valmennuksen ja karttamuovin.

Ilmoittautuminen 1.6. mennessä oheisella ilmoittautumislomakkeella.

Suunnistuskoulu toteutetaan yhteistyössä Paimion Rastin ja T:mi Liike&Suunta kanssa. Voit kysellä suunnistusvalmennusta myös tilauksesta yksityishenkilöille tai ryhmille: Katri ja Markus Lindeqvist, liikejasuunta@gmail.com, puh. 0443236657. Löydät meidät myös Facebookista @liikejasuunta

55€ / 3krt
20€ / krt
sisältää kartta- ja valmennusmaksun sekä lainaemitin.


Sade huuhtoi mukanaan PR:n menestyshaaveet Tiomilassa 29.04.2019 klo 23

Suunnistuksen 10mila-viestit eteläisessä Ruotsissa menivät Paimion Rastin osalta pääosin niin sanotusti vihkoon. Vain muutama hieno yksilösuoritus valaisi harmaan sateista viikonloppua, muuten tavoitteista jouduttiin taipumaan.

PR-naiset päätyivät lauantai-iltapäivän viestissään Skånen Glimåkrassa sijalle 26. Sijoitus saattaa olla monelle pieni pettymys, mutta osittain jälkiviisaana voidaan todeta, että kärkisijojen hätyyttely olisi joukkueen nykytilanteessa vaatinut ihmeitä. Kärki kulki nytkin kovaa, eivätkä takamatkalta nousemiseen riitä niin sanotut rutiinisuoritukset.

Joukkue toki välttyi suurilta virheiltä, mutta vauhdissa takkiin tuli aivan liikaa. Erityisesti Saara Norrgrannin viime aikojen sairastelu ja jalkavaivat näkyivät tylysti puuttuvassa vauhdissa pitkällä kolmososuudella.

Ykkösjoukkueessa suunnistivat Inga Dambe, Emma Silvennoinen, Norrgrann, Ina Westerlund ja Aleksandra Hornik. Voittoon suunnisti vakuuttavalla esityksellä Tampereen Pyrintö.

Erityisesti miesten puolella ratkaisevaksi muodostui valtava määrä virheminuutteja useilla osuuksilla läpi yön. Positiivisella puolella ehdottomasti noston arvoisia ovat juniori Topias Arolan debytointi ja hieno juoksu kolmannella osuudella sekä niin ikään keltanokka Samuel Heinosen nousu hyviin letkoihin heti perään pitkällä ”långa nattenilla”. Lisäksi tuore PR-kasvo Loïc Capbern, Lasse Suonpää ja Frédéric Tranchand kolmella viimeisellä osuudella välttivät isommat virheet ja kirivät joukkueen lopulta sijalle 17.

PR-ykkösen viestiä veivät Daniel Stenlund, Toni Saari, Arola, Heinonen, Bartosz Pawlak, Vili Niemi, Ari-Pekka Joensuu, Capbern, Suonpää ja Tranchand. Ylivoimainen voitto meni jo kolmannen kerran peräkkäin ruotsalaiselle IFK Göteborgille.

Naisten kakkosjoukkue päätyi parilla ulkopuolisella vahvistettuna runsaan 300 maaliin päässeen joukossa sijalle 147. Miehissä kakkosen kohtaloksi koitui keskeytys neljännellä osuudella jalkavamman vuoksi.

Nuorten viestissä Paimion Rasti sijoittui joukkueella Eelis Axelin, Aapo Virtanen, Leo Haanpää, Vilma Wahlsten, Selina Arola ja Jaana Haapala 73:nneksi noin 260 tuloksen saaneesta.


Salon Seudun Rastiviesti 2019 28.05.2019 klo 08:22

22. SSRV -nopea ja hauska iltaviesti Somerolla.

Joukkueet:
1. Inga Dambe
Jukka Oksa
Eelis Axelin
Elmeri Juura
Ilkka Aakula (muutos)
Sami Valkama

2. Aapo Virtanen
Signe Dambe
Markku Vesalainen (muutos)
Jari Virtanen
Sampo Oksa
Jaakko Röytiö

3. Lauri Röytiö
Markku Sipponen
Hannele Lehtinen
Olli Axelin
Topi Virtanen
Samuli Lahdenperä

Yhteislähtö viestiin Paimion Nesteeltä klo 16:30. Pyritään suosimaan kimppakyytejä.


Sarjat
A. Kilpasarja viestin rakenteessa selvitetyin osuusrajoituksin.
B. Avoin sarja ei osuusrajoituksia.

Kilpailuun osallistuva ei tarvitse suunnistuslisenssiä.
Viestisarjoihin voivat osallistua muutkin kuin SSL:n jäsenseurojen joukkueet.
Viestin rakenne Kuusi osuutta tavoiteaika voittajajoukkueelle 1.40 h
Kunkin osuuden viidenneksi parhaan tavoiteaika alle 20 min.
Kilpasarjassa osuuskohtaiset osanottajarajoitukset.
Avoimessa sarjassa ei osanottorajoituksia.

Osuudet 1 - 3 (2.5-2.6 km)
-Yhdellä osuudella D-sarjalainen
-Yhdellä osuudella H18 tai nuorempi / H40 tai vanhempi / D sarjalainen
-Yhdellä osuudella D18 tai nuorempi / D40 tai vanhempi / H16 tai nuorempi / H50 tai vanhempi järjestys vapaa
Osuus 4 (3,3-3,4 km) Avoin kaikille.
Osuus 5 (1.7 km) H14 tai nuorempi / H55 tai vanhempi / D16 tai nuorempi / D45 tai vanhempi.
Osuus 6 (3.3-3.4 km) Avoin kaikille.

ILMOITTAUTUMINEN ke 22.5 mennessä irmaan tai Hannelelle / Markulle.

10mila-kärkisijat jälleen PR:n tähtäimessä 27.04.2019 klo 07:49

Eräs viestisuunnistuksen arvostetuimmista kilpailuista, 10mila, käydään viikonloppuna eteläisessä Ruotsissa. Paimion Rasti lähtee toista kertaa Skånessa suunnistettavaan viestiin jälleen kerran korkeimmat sijat mielessä.

Viiden naisen saati kymmenen miehen pitäminen erossa vaivoista vaihtopuomille asti on osoittautunut PR:nkin kohdalla monena vuonna haastavaksi. Nyt lähtökohdat viikonloppuun ovat erinomaiset, ja tavoitteet voidaan asettaa korkealle.

Paimion Rastin naiset starttaavat lauantai-iltapäivän viestiinsä täsmälleen samalla joukkueella ja vielä samassa juoksujärjestyksessä kuin viime vuonna. Mukana on viime vuosien tapaan pitkä, hajonnaton kolmososuus. Pääsy sillä hyviin asemiin lienee jälleen ratkaisevaa loppusijoituksen kannalta, etenkin hyvin lyhyt nelososuus huomioiden. Naisten vastuuvalmentaja Teemu Väre pitää Paimion Rastia yllätysvalmiina viestiin.

– Takana ei ole samanmoista kevään viestimenestystä kuin edellisinä vuosina, mutta joukkue on rutinoitunut, ja tavoite on asetettu näihin suurviesteihin. Lähdetään hakemaan ehdottomasti hyvää sijoitusta, sanoo Väre.

Miesten puolella huipputiimissä on tapahtunut täksi kaudeksi useita muutoksia. Erityisesti Fredric Portinin ja maailman ykkösnimi Olav Lundanesin vaihdot pois seurasta tuntuvat ilman muuta joukkueessa, mutta toisaalta tilalle on tullut useita nälkäisiä nuorempia nimiä. Peräti puolet joukkueen miehistä tekee nyt joko uutena seurassa tai muuten debyyttinsä suurviestin ykkösjoukkueessa.

Miesten viestissä ennakkoon ratkaisevassa osassa ovat entiseen tapaan hyvät asemat neljännen osuuden ”långa nattenin” letkoissa sekä kärkituntuman pitäminen sen jälkeisillä lyhyillä osuuksilla. Miehet starttaavat lauantai-iltana illan hämärtyessä ja ovat kärjen osalta maalissa aikaisin sunnuntaiaamuna, joten yösuunnistusosaaminen on juuri Tiomilassa todella tärkeässä roolissa.

– Maailmasta ei varmasti löydy joukkuetta, jota erityisesti Olav Lundanesin poistuminen riveistä ei heikentäisi. Toisaalta miesten materiaali on nyt aiempaa laajempi, ja kaikki ovat paremmassa kunnossa. Tavoitteena on, että sijaluku kirjoitetaan yhdellä numerolla, linjaa päävalmentaja Jonne Lehto.

Naisten ylsivät vuosi sitten Nynäshamnissa mukavasti yhdeksänneksi, miehet osin vaikean yön jälkeen historian toiseksi parhaalle sijalle 7. Onnistuneilla suorituksilla nämä sijoitukset ovat edelleen parannettavissa.

Paimion Rastilta starttaa joukkue myös lauantaina päivällä käytävään nuorten viestiin. Kaksi vuotta sitten PR-junnut ylsivät upeasti kakkossijalle. PR:ltä lähtee sekä naisten että miesten viestiin kaksi joukkuetta. Kussakin viestissä on starttiviivalla noin 300 joukkuetta.


Naisten viesti (Damkavlen) – Paimion Rasti 1
1. Inga Dambe (7,3 km)
2. Emma Silvennoinen (6,2 km)
3. Saara Norrgrann (9,8 km)
4. Ina Westerlund (4,1 km)
5. Aleksandra Hornik (8,7 km)

Paimion Rasti 2: Salla Laitinen, Milja Väätäjä, XXX, YYY, ZZZ

Miesten viesti (Tiomilakavlen) – Paimion Rasti 1
1. Daniel Stenlund (12,0 km)
2. Toni Saari (11,6 km)
3. Topias Arola (6,1 km)
4. Samuel Heinonen (17,8 km)
5. Bartosz Pawlak (11,0 km)
6. Vili Niemi (10,1 km)
7. Ari-Pekka Joensuu (8,6 km)
8. Loïc Capbern (12,0 km)
9. Lasse Suonpää (5,2 km)
10. Frédéric Tranchand (14,0 km)

Paimion Rasti 2: Lari Takanen, Jonas Jern, Tero Heikkilä, Jere Sipponen, Klaus Haanpää, Jarkko Rantoja, Matti Tahvonen, Juuso Lindeqvist, Aleksandra Hornik, Jonathan Fröjdö

Nuorten viesti:
1. Eelis Axelin
2. Aapo Virtanen ja Leo Haanpää
3. Vilma Wahlsten ja Selina Arola
4. Jaana Haapala

FinnSpring rakennustalkooot 13.04.2019 klo 16:20

Rakennetaaan kilpailuksekus valmiiksi, jotta lauantaina ja sunnuntaina on helppo tehdä varsinaiset järjestelyt.

Aloitellaan klo 10:00 Suojalassa. Mukaan perus työkaluja, hanskat ja kova asenne!

Kuljetuksia hoidellaan jo torstaina ja aiemmin perjantaina. Ilmoitelkaa Kassulle (‭+358 44 049 0505‬), jos haluatte auttaa jo näissä hommissa.

Rastiposti, kevät 2019 10.04.2019 klo 14:28

Kevään Rastiposti on saatu valmiiksi.

Lehti kertoo seuramme kolmesta tärkeästä osa-alueesta: nuoriso-, kunto- ja huippusuunnistustoiminnasta.

Lehdestä tehtiin julkinen tiedotuslehti ja se tullaan jakamaan jokaiseen suoramainontaa vastaanottavaan talouteen Paimiossa ja Piikkiössä. Ulkopaikkakunnilla asuville jäsenille lehti on annettu Postin toimitettavaksi.

Lehtiä toimitetaan myös alueen julkisiin tiloihin, kuten Solinaan, kaupungintalolle/kirjastoon jne.

FinnSpring järjestelyt taas kevään suuri talkooponnistus 10.04.2019 klo 09:24

Järjestämme kansainvälinen FinnSpring-suunnistuskilpailum Sauvon Urheilijoiden kanssa Sauvon Suojalassa 20.-21.4.2019.

Lapset ja huiput kisaavat ja kaikki muut lähtökohtaisesti järjestelytalkoissa!

Lauantaina pitkämatka
Sunnuntaina viesti

Perjantaina aloitetaan kisakeskuksen rakentaminen heti aamusta. Materiaalien kuljetuksia ruvetaan kasaamaan Rastituvalla klo 8 alkaen. Talkooaikataluja tarkennetaan vielä lähempänä kisoja.

PR:lla vuoden viestijoukkue ja vuoden liikuntateko 28.03.2019 klo 10:57

Paimion Rasti oli näkyvästi esillä Paimion Parhaat -gaalassa vuoden 2018 saavutuksistaan. Miesten Jukolan ykkösjoukkue valittiin vuoden viestijoukkueeksi. Jukolan kivikovassa kilpailussa kolmanneksi sijoittunut yhdistelmä edusti luonnollisesti paimiolaisessa urheiluvuodessa ehdotonta huippua.

Samalla Paimion Rastin huippusuunnistus nimitettiin Vuoden liikuntateoksi. Hienon menestyksen ja näkyvyyden ohella tittelin perusteena oli erityisesti se, miten pitkäjänteisesti rakennetut harjoitusolosuhteet mahdollistavat erityisesti seuran nuorten kehittymisen suunnistajina. Samalla maailmanluokan esikuvat ovat omalta osaltaan olleet tukemassa sitä positiivista virettä, mitä seuran nuorisotyössä on laajemminkin meneillään.

Vuonna 2018 Paimiosta löytyi seitsemän urheilijaa, jotka olivat saavuttaneet vähintään Suomen mestaruuden. Kolme heistä oli suunnistajia: Inga Dambe (D35 erikoispitkä matka), Topias Arola (H17 pyöräsuunnistus keskimatka) ja seuran nuorten valmennuspäällikkö Milka Reponen (hiihtosuunnistuksen SM-viesti). Paimion 10 parhaan urheilijan listalla Milka valittiin 3., Inga 5. ja Topias 9. sijalle.

View this post on Instagram

Paimion parhaat -gaalassa tunnustusta Paimion Rastille! Jukolan viestin miesten joukkue sai vuoden 2018 viestijoukkue- palkinnon ja PR:n huippusuunnistustoiminta valittiin vuoden liikuntateoksi🏆 Päävalmentaja ja manageri ylpeänä edustamassa. #paimionrasti #printhelead #paimionparhaat #suunnistus

A post shared by Paimion Rasti (@paimionrasti) on


Sverigepremiären + 10MILA Camp 28.2. - 6.3. 28.03.2019 klo 10:57

Paimion Rastin urheilijoiden kevätleiri treenattiin helmi-maaliskuun vaihteessa Ruotsin Skånessa, Kristianstadin ympäristössä.

Syynä poikkeuksellisen aikaiseen ajankohtaan tänä vuonna oli Pan-Kristiastadin järjestämä Sverigepremiären-kisaviikonloppu. PR-urheilijat osallistuivat isolla joukolla perjantai-illan yökilpailuun, lauantain viestiin ja viestiharjoituskilpailuun sekä sunnuntain viestiin. 10MILAn mallimaastot olivat houkutelleet paikalle runsaasti huippuseuroja Ruotsista ja Norjasta, mikä teki kilpailuista jäätävän kovatasoiset. Näin laadukkaisiin kilpailuihin harvoin pääsee edes osallistumaan!

Kilpailuissa nähtiin timanttisia PR-suorituksia, mutta päätavoite kaikilla oli toki rakentaa kuntoaan eteenpäin ja tutustua tämän vuoden 10MILAn maastotyyppiin.

Leirillä ensiesiintymisensä teki Fredo Tranchandin maanmies Loic Capbern. Iloinen huuliveikko vakuutti leirillä ammattimaisella otteellaan. Näet hänen leirikommentinsa alla olevalta videolta.

PR-tiimin osalta kaikki näyttää muutenkin erittäin hyvältä tässä vaiheessa kevättä: Kaikki ovat pysyneet hyvin terveenä ja kehitystä viime vuodesta on selvästi havaittavissa. Saapa nähdä, minkälaiseen vireeseen vajaan parin kuukauden päästä siintävään tavoitteeseen mennessä urheilijat pääsevät!

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

@loiccapbern made his first representation as a @paimionrasti athlete in #10mila Camp in Östra Göinge. Please spend a moment to listen to this joyful fellow and his comments from the camp. #suunnistus #orienteering #PRfamily

Henkilön Paimion Rasti (@paimionrasti) jakama julkaisu


Peimarin Rastit 2019 -alustava ohjelma 17.02.2019 klo 20:30

Peimarin Rastien alustava ohjelma on julkaistu.

Mikäli huomaat että kyseiset kerrat ei ryhmällesi sovi tai sinulla on kommentoivaa esim. maastosta, niin ole yhteydessä Hanneleen (yhteystiedot löydät täältä).

Ohjelma kannattaa vilkaista vielä toisenkin kerran muutaman viikon päästä:
-ohjelmaan on tullut mahdollisesti muutoksia palautteiden tai muiden syiden takia
-ryhmiä tullaan täydentämään uudehkoilla jäsenillä, joten jos et vielä nimeäsi listalla näe, se voi siellä viikon päästä olla.

Peimarin Rastien alustava ohjelma 2019

Saapunut posti: Olav Lundanes kiittää Paimion Rastia tuesta kausilla 2017 ja 2018 04.02.2019 klo 15:42

Paimion Rastin postilaatikkoon kilahti tammikuussa mieluisa kortti itseltään Olav Lundanesilta.
Olav edusti Paimion Rastia kausilla 2017 ja 2018 saavuttaen tuona aikana mm. maailman-, euroopan-, suomen- ja norjanmestaruudet sekä Jukolan viestin kolmossijan!

Kortissa Olav kiittää paimionrastilaisia "kaikesta" kahden Suomessa vietetyn vuoden aikana saamastaan tuesta.
"Ne olivat kaksi merkittävää vuotta urallani", sanoo Olav.

Paimion Rasti toivoo samankaltaisen tahdin jatkuvan myös kaudella 2019 Halden SK:n riveissä!

View this post on Instagram

Such a great feeling to receive this postcard! Thanks, @olavlundanes! Those were definitely two fantastic years for the whole @paimionrasti family. #suunnistus #orienteering #respect #PRFamily #PRinthelead

A post shared by Paimion Rasti (@paimionrasti) on


Nauvo Camp 26. - 27.1.2019 29.01.2019 klo 12:26

Perinteinen Nauvon leiri oli jälleen kerran menestys!

Mukana oli kaikkiaan parikymmentä urheilijaa - kaikilla valtava polte harjoittaa suunnistustaitoa. Tämän leirin kantava teema olikin selittelyn sijaan keskittyä itse tekemiseen ja itsensä kehittämiseen.

Mukana leirillä oli muista alueen seuroista TuS ja PIF, jotka tarjosivat kaivattua sparrausta etenkin lauantai-iltapäivän yhteislähtötreenissä. Kiitos!
Leirin treenijärjestelyistä vastasi PIF - etenkin Nauvon oma poika Mats Dahlen, joka oli jälleen kerran taikonut huippuradat treeneihin. Viimeistään sunnuntaiaamun keskimatka Vinappan kartanon omilla tiluksilla imi viimeisestäkin PR-huipusta mehut - niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kiitos, Mats!

Olosuhteet olivat varsin talviset, mutta ketään se ei tuntunut häiritsevän. Pakkaslunta saatiin vielä leiriviikolla joka päivä parin sentin kerros lisää, joten treeneissä otettiin kaikki hyöty irti viuhka- ja perhoslenkeistä. Se teki kuitenkin harjoituksista entistäkin monipuolisempia, eikä n. 30 cm:n puuterilumikerros juuri aiheuttanut lisäkuormitusta.

PR-huipputiimin uudet nimet olivat selvästi juuri tällä leirillä päättäneet laittaa jauhot suuhun seurakavereille Heinosen Sampan ottaessa valtavaa reisivoimaa uhkuvalla loppukirillä koko yhteislähtötreenin voiton sekä Takasen Larin viedessä leirin päättänyt keskimatka nimiinsä suvereenisti 11 sekunnin erolla.
Tsekkaa miesten leiritunnelmat alta löytyvältä videolta!

Lumikenkiä ei lopulta tarvittu, mutta kenelle kyyti oli silti kylmää? Tsekkaa videolta seuran uusimpien urheilijoiden kommentit leiristä! @ThouniS @SamuelHeinonen @TakanenL #NaguCamp #PRFamily #suunnistus pic.twitter.com/Zcwb66gpKa

— Paimion Rasti (@PaimionRasti) 27. tammikuuta 2019
Leiriohjelma:

pe 25.1.
PR Circuit
la 26.1.
Harjoitus 1: Viuhkasuunnistus multitekniikka-teemalla n. 60 min, Våno
Harjoitus 2: Päivä- / yöyhteislähtö 5,0 km / 7,0 km, Samslax
su 27.1.
Harjoitus 3: Keskimatka 4,3 km / 5,7 km, Vinappa

Jäsenkysely: Rastituvan kunnostustoimenpiteet 11.01.2019 klo 08:23

Rastituvan säilyminen seuran yhteisenä tukikohtana ja toimivana seuramajana vaatii huoltotoimenpiteitä. Rastituvan kunnosta tehtyjen havaintojen mukaan rakennuksen ulkopinnat vaativat remonttia seuraavien vuosien aikana. Edessä on Rastivan ulkoseinien lahovaurioiden korjaus ja seinien maalaus sekä ikkunoiden ja ovien kunnostaminen.

Kyse on seuralle merkittävästä investoinnista. Kustannusten ja toimenpiteiden arvioimiseksi haluamme nyt kysellä jäsenistön halua ja valmiuksia talkoisiin. Tällöin säästö on luonnollisesti merkittävä, mutta esim. rakennustelineiden tai -nostimien vuokraus aiheuttaa sen, että aktiivisin työvaihe on tehtävä varsin tiiviissä tahdissa. Pienet talkoot silloin, toiset tällöin -periaate ei siis voi tulla kyseeseen.

Tässä kohtaa kyselemme ajatuksiasi ensi kesän suhteen. Kysely ei tietenkään ole sitova, mutta toivomme realistista arviointia mahdollisuuksistasi osallistua talkoisiin.

Johtokunta käsittelee asiaa kokouksessaan 10.2. Vastaa siis kyselyyn 27.1. mennessä!

Kiitos paljon vastauksestasi!

Paimion Rastin johtokunta

Varustetilaus 10.01.2019 klo 18:14

Paimion Rastin varusteita voi nyt tilata nettikaupan kautta ja kauppa on auki 24.1.2019 asti. Lisätietoja Jenniltä.

Toni Saari ja Samuel Heinonen Paimion Rastin väreihin 21.12.2018 klo 13

Paimion Rastin edustusryhmä vahvistuu alkavalle kaudelle erityisesti miesten osalta entisestään. Toni Saari ja Samuel Heinonen pukeutuvat viherpunaisiin vähintään seuraavat kaksi kautta.

Saari, 26, on edustanut viime kaudet Vaajakosken Terää. Hän on edustanut useaan otteeseen Suomea maajoukkuetasolla, parhaana yksittäisenä aikuisten sarjan saavutuksenaan 23:s sija Norjan maailmancup-osakilpailusta neljä vuotta sitten. Pitkältä matkalta irtosi SM-kultaa vuonna 2015. Nuorten MM-kisoissa hän on yltänyt parhaimmillaan keskimatkan yhdeksänneksi Puolassa vuonna 2011. Suunnistusoppinsa Jyväskylässä asuva Saari on ammentanut Pohjankyrön Rastista sekä Lapuan Virkiästä.

– Syksyllä aloin pohtia uralle uusia ympyröitä ja samalla uutta henkilökohtaista valmentajaa. Paimion Rastissa toiminta vaikutti hyvältä ja innokkaalta, ja lopulta seurasta löytyi myös valmentajaksi nuorten maajoukkueajoilta tuttu Markus Lindeqvist, sanoo Saari.

Viime kaudet Saari on kärsinyt jalkavaivoista eikä ole päässyt kunnolla näyttämään kykyjään. Nyt hän tähtää alkaneeseen kauteen kovat piipussa: päätavoitteena on mahtua elokuussa MM-joukkueeseen. Motivaatio on huipussaan, ja Norjan MM-maastotkin sopivat miehelle mainiosti.

– Vahvuuksiani ovat hyvä tekninen taito sekä fysiikka maastossa. Puhdas tiejuoksu taas on selvä heikkous.

Heinonen, 29, vaihtaa Paimion Rastiin niin ikään Vaajakosken Terästä. Parhaimmillaan miesten sarjan SM-plaketille yltänyt Rasti E4:n kasvatti on hänkin kärsinyt menneinä vuosina sitkeistä jalkavammoista.

Eniten kehittämistä Heinonen sanoo olevan taitopuolella yleisesti. Sen sijaan hapenottoa ja muuta fysiikkaa löytyy, osin lapsuuden maastohiihtotaustan vuoksi.

– Tavoitteenani tuleville kausille on uran parhaat juoksut. Paimion Rasti oli jo jossain määrin tuttu seura, ja toimintakin vaikutti oikein hyvältä, joten helppo oli vaihtaa, kertoo Heinonen.

Toivotamme tämän "siviilissäkin" metsäalalla toimivan kaksikon seuraan lämpimästi tervetulleiksi!Kuvat: Touho Häkkinen & Tuomo Puskala

Huippuvuoden palkintosatoa 22.12.2018 klo 13:02

PR:n ennätyksellisen menestyksekästä vuotta juhlittiin seuran pikkujouluissa ja kauden päättäjäisissä sunnuntaina Rastituvalla. Seuran parhaaksi suunnistajaksi valittiin Olav Lundanes, mikä ei yllättänyt ketään. Yksi MM-kulta, kaksi EM-kultaa ja kolme SM-kultaa sekä nopeimmat ajat 10milan, Jukolan ja SM-viestin ankkuriosuuksilla kertovat Olavin vuodesta kaiken mahdollisen.

Parhaiden alle 16-vuotiaiden nimeäminen useiden ehdokkaiden joukosta ei ollut sen sijaan yhtä yksinkertaista. Parhaat SM-näytöt löytyivät kuitenkin Essi Hölsöltä, joka oli SM-keskimatkan hopealla sekä Leo Haanpäältä, joka oli koululaisten SM-suunnistuksissa neljäs.

Kaikkiaan PR:n vuosi piti sisällään ennätykselliset 17 SM-mitalia. Tämän lisäksi seura saavutti historiansa parhaan tuloksen Jukolan viestistä, jossa kolmanneksi suunnisti vuoden joukkueeksi valittu kokoonpano Daniel Stenlund, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin, Vili Niemi, Bartosz Pawlak, Frédéric Tranchand ja Olav Lundanes.

Menestyneiden suunnistajien taustajoukoista vuoden valmentajaksi valittiin Jonne Lehto ja vuoden juniorivalmentajaksi Satu Tahvonen. Seuran päävalmentaja Jonne Lehto oli tyytyväinen ensimmäiseen vuoteensa Paimion Rastissa, mutta suuntasi katseensa jo eteenpäin.

- Jatkossa tärkeintä on kehittää urheilijan polkua seuran omille nuorille, jotta he pystyvät mahdollisuuksien mukaan ottamaan paikkaansa seuran huippuryhmässä. Haluamme panostaa tähän suunnistajan polkuun, jotta nuorilla on mahdollisuus kasvaa suunnistajina, urheilijoina ja ihmisinä, linjasi Lehto.

Seuran suunnistajan polkua kulkevista nuorista palkittiin ahkerina kilpailijoina ja harjoittelijoina Vilma Wahlsten, Eelis Axelin, Leo Haanpää, Aapo Virtanen, Jaana Haapala, Selina Arola, Jenna Lehtinen, Suvi Loukola, Mariella Saarinen, Helmi Virta, Juuso Haapala, Hugo Hannula, Topi Virtanen, Aatos Axelin ja Mico Saarinen.

Seuran mestaruuskilpailuissa menestyneet alle 12-vuotiaat palkittiin: Daniel Linden, Hugo Hannula, Aapeli Heikinmaa, Alexander Linden, Eeli Pihlaja, Andreas Linden, Sebastian Hannula, Sofia Fingerroos, Minttu Lindeqvist, Roosa Lindeqvist, Silva Pihlaja, Elise Suominen, Fanni Lindeqvist ja Ellen Suominen.

Nuorten kannustuspalkinnot saivat Jenna Lehtinen ja Suvi Loukola, jotka olivat ensimmäisessä Nuorten Jukolassaan saavuttamassa seuran kakkosjoukkueelle tämän vuosituhannen toiseksi parasta sijoitusta.

Menestyksen taustatekijöistä huomioitiin erityisesti Jyrki Laine, joka päätti kautensa seuran pitkäaikaisimpana puheenjohtajana, sekä Liisa Ahonen ja Germo Kenner, jotka siirtyivät johtokuntatyöskentelystä muihin tehtäviin seuran parissa.

Nuori Suunta -ohjaajakoulutus 29.03.2021 klo 13:20

Paimion Rasti järjestää yhdessä Suomen suunnistusliiton kanssa Nuori Suunta-ohjaajakoulutuksen sekä taso 1-valmentajakoulutuksen. Ensimmäinen osa(Nuori Suunta-ohjaajakoulutus) on Rastituvalla 26.-27.1.2019. Seuraava osa, taso 1 järjestetään Rastituvalla 9.-10.3.2019. Ja viimeinen osio syksyllä 2019.
Koulutus on suunnattu kaikille nuorten toiminnassa oleville ohjaajille, valmentajille sekä vanhemmille, jotka ovat kiinnostuneita ohjaamisesta.
Koulutuskokonaisuus on avoin muidenkin seurojen ohjaajille ja valmentajille.

Alla olevasta linkistä lisätietoa koulutuksesta sekä ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen ensimmäiseen osioon 13.1 mennessä.

Kauden päättäjäiset 9.12.2018 klo 15 05.12.2018 klo 13:14

Kauden päättäjäisiä juhlitaan Rastituvalla palkitsemisten ja riisipuuron merkeissä.
Aluksi on tarjolla glögiä ja lopuksi kakkukahvit. Muutama joululaulukin lauletaan.

Halutessasi voit ottaa mukaan pikkupaketin, niin tontuilla on jotain jaettavaa juhlan lopuksi.

Pertti Arola Paimion Rastin puheenjohtajaksi 22.11.2018 klo 09:56

Paimion Rastin syyskokous valitsi Pertti Arolan seuran puheenjohtajaksi vuodeksi 2019. Johtokuntaan valittiin vuosiksi 2019 - 20 uudelleen Hannele Lehtinen ja Ossi Vesalainen sekä uusina Henriikka Pensas ja Sami Valkama. Johtokuntaan kuuluvat vuonna 2019 myös Olli Axelin, Jenni Haapala, Matti Tahvonen ja Saska Tuomasjukka.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin. Toiminnantarkastajiksi valittiin Jaana Hölsö ja Minna Oksa sekä varalle Lasse Suonpää ja Antti Veijalainen.

Paimion Rastin puheenjohtajat:
1985-1989 Simo Mannervesi
1990-1994 Arto Poikkimäki
1995-1997 Arto Aakula
1998 Anssi Saarinen
1999-2001 Kassu Grönlund
2002-2003 Ulla Rahkonen
2004-2007 Juhani Harittu
2008-2010 Tapani Salo
2011-2012 Anssi Saarinen
2013-2018 Jyrki Laine
2019- Pertti Arola

Rio, Capbern ja Takanen uudet PR-nimet 15.11.2018 klo 13:38

Paimion Rastin huippuryhmä vahvistuu miesten osalta kolmella lupaavan kovalla nimellä.

Ranskalainen Nicolas Rio, 23, on sekä MM- että EM-pronssimitalisti viestistä kuluneelta kaudelta. Teknisesti taitava Rio ylsi kansainvälisellä läpimurtokaudellaan myös MM-keskimatkalla 16:nneksi sekä EM-kisoissa niin ikään keskimatkalla 13:nneksi. Hän saapuu Paimion Rastiin ruotsalaisesta OK Pan-Kristianstadista, jonka riveissä hän suunnistaa vielä kevään Tiomila-viestin. Rio asustaa ainakin toistaiseksi kotiseudullaan Ranskan Lyonissa.Rion maanmies Loïc Capbern, 25, on hänkin esiintynyt useaan otteeseen Ranskan maajoukkuepaidassa. Paras henkilökohtainen arvokisasijoitus on 30:s viime kevään EM-kisoista. Toulousessa syntynyt ja edelleen asuva Capbern on edustanut viime kaudet ruotsalaista OK Hälleniä.Lari Takanen, 23, liittyy seuraan Vehkalahden Veikoista. Päävalmentaja Lehdon valmentama Takanen asuu ja opiskelee Turussa. Suunnistuksessa hän on viime vuosien loukkaantumisista huolimatta raivannut tietään lähemmäksi kotimaista kärkeä.Ranskalaiskaksikon sopimukset ovat toistaiseksi yhden vuoden mittaisia, Takasella kaksivuotinen.

Toivotamme herrat lämpimästi tervetulleiksi! We wish these gentlemen warmly welcome!

Muusta miesten ryhmästä jatkavat kovin tavoittein mm. Frédéric Tranchand, Bartosz Pawlak ja Vili Niemi. Naisten puolella menestystä jahdataan edelleen Saara Norrgrannin, Aleksandra Hornikin ja Emma Silvennoisen johdolla. Nuorista huippuryhmään mukaan nousevat alkavaksi kaudeksi Milja Väätäjä, Topias Arola ja Klaus Haanpää.

Jo aiemmin uutisoitujen lähtijöiden lisäksi Eveliina Hirvonen ja Jesse Laukkarinen pukeutuvat ensi kaudella Halden SK:n paitaan, Mikko Huhtinen puolestaan palaa kasvattiseuraansa Turun Suunnistajiin. Paimion Rasti kiittää edellä mainittuja kaikesta tähänastisesta ja toivottaa lämpimästi tervetulleiksi myös takaisin!


Kuvat: WorldofO.com / Nicolas Rio, Loïc Capbern

Peimarin Rastien tilastot 2018 10.11.2018 klo 09:42

Vuoden 2018 Peimarin Rastien 32 tapahtumaan osallistui 1223 eri kävijää yhteensä 6441 suorituksella, keskiarvona 201. Jukola-vuoden kävijäennätyksestä jäätiin 135 suoritusta, mutta kuitenkin saavutettiin kaikkien aikojen toiseksi suurin kävijämäärä.

Suurin kävijämäärä kirjattiin syyskuussa Hiekkahelmen Jukola-maastossa, jossa mukana oli yhteensä 310 päiva-, yö- ja pyöräsuunnistajaa. Kesäkuun juhlarastit 1000. Peimarin Rastien kunniaksi keräsi 289 suoritusta.

Yösuunnistuksissa saavutettiin ennätysmäärä 553 suoritusta, keskiarvona 79.

30. Clubmatch Paimiossa 05.11.2018 klo 12:13

Perinteinen kansainvälinen seuraottelu "30. Anniversary Clubmatch" kisattiin viikonloppuna Hiekkahelmen ja Rastituvan maastoissa. Paimion Rasti vastasi suunnistusosuuksien järjestelyistä.

Halikko-viestistä neljäs voitto! 13.10.2018 klo 21:52

Paimion Rasti hoiti hommansa Halikon Salakalliolla hienosti ja palasi Halikko-viestin voittokantaan parin "himmeämmän" vuoden jälkeen! Ykköstila tuli varsin vakuuttavalla suorituksella, joskaan voittoa edesauttavaa draamaakaan ei viestistä puuttunut: MS Parma hylättiin neljännellä osuudella ylivoimaisesta johtoasemasta, jolloin PR:stä tulikin yllättäen kärkijoukkue.

Ja kärjessä pysyttiin tästä eteenpäin. PR:n oli viestissä toisesta vaihdosta eteenpäin vähintään kakkossijalla. Tiukimmat hetket voitto-odotusten suhteen koettiin neljännellä osuudella, jolla Juha Suominen kulutti pummien parissa useita minuutteja ylimääräistä. Juuri tuolla osuudella PR siis kuitenkin nousi "onnekkaasti" ja lopullisesti kärkitilalle.

Emma Silvennoinen päästi Fredric Portinin ankkuriosuudelle vajaat neljä minuuttia ennen Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahoa. Etumatka piti turvallisesti loppuun asti vaikka puolittuikin lopulta alle kahteen minuuttiin.

– Hieno päätös kauteen. Rastit eivät mitenkään hyökänneet päälle vaan todella tarkasti piti ne ottaa. Tiesin että neljän minuutin etumatkan pitäisi riittää jos en tee mitään tyhmää, sanoi Portin kuulutuksen haastattelussa heti maaliin tultuaan.

PR:n kakkosjoukkue suunnisti myös hienon viestin ja kampesi lopulta mahtavasti sijalle 14. Kolmosjoukkue oli 51:s.

Voitto oli Paimion Rastille Halikko-historian neljäs. Aiemmat ykkössijat ovat vuosilta 2012, 2014 ja 2015.

Voittajajoukkueessa viestiä veivät Ari-Pekka Joensuu, Tero Heikkilä, Mats Dahlén, Topias Arola, Jaana Haapala, Leo Haanpää, Milja Väätäjä, Inga Dambe, Klaus Haanpää, Juha Suominen, Mikko Huhtinen, Pasi Ikonen, Vili Niemi, Emma Silvennoinen ja Fredric Portin. Näistä Heikkilä, Dambe ja Suominen ovat olleet joukkueessa kaikkina neljänä voittovuonna.

Sunnuntaina kotimainen suunnistuskausi vetelee muutamaa maratonkisaa lukuun ottamatta viimeisiään, kun samasta Halikon kilpailukeskuksesta käsin ratkotaan erikoispitkän matkan Suomen-mestaruudet. Eräs seuran menestystoivoista on miesten pääsarjassa viimeisen kisansa PR-paidassa suunnistava Portin.

Tranchand jatkaa PR:n väreissä seuraavat kaudet 04.10.2018 klo 21:05

Frédéric Tranchand vahvistaa Paimion Rastia myös tulevina kausina. Ranskalainen on tehnyt seuran kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. "Fredolla" on tähän asti takanaan jo viisi vuotta Paimion Rastissa.

– Motivaatio jatkaa huipputasolla on edelleen korkealla, ja Paimion Rastissa olen viihtynyt loistavasti. Mitä noiden vuosien jälkeen sitten on vuorossa, sen elämä näyttää, sanoo Tranchand.

Fredon tuleva talvi tulee olemaan poikkeuksellinen, sillä hän viettää sen elämänkumppaninsa Saara Norrgrannin kanssa Australiassa Canberran seudulla. Ohjelmassa on vapaaehtoistyötä suunnistusvalmennuksen ja kouluopetuksen parissa. Tarkoituksena on luonnollisesti myös hyödyntää alueen hienoja maastoja harjoittelumielessä.

– Keväällä Suomeen palattuamme keskityn täysillä suunnistukseen ja harjoittelen paljon Norjassa MM-kisoja silmällä pitäen. Aikomus on myös tehdä taitovalmennuksellista yhteistyötä tekniikkaguru Pasi Ikosen kanssa.

Ensi kaudesta alkava MM-kisojen jako vuorovuosin maasto- ja sprinttimatkoihin ei ole koskaan saanut Fredolta kannatusta. Toisaalta se yksinkertaistaa harjoittelua kisojen lähestyessä.

– Harjoittelu tulee olemaan enemmän sellaista kuin ensimmäisinä aikuisvuosina, kun juoksin MM-kisoissa vain yhtä matkaa [sprinttiä]. Mitään totaalista muutosta ei harjoitteluun toki tule, sillä olen tähänkin asti tähdännyt sekä maasto- että sprinttimatkoille.

– Yleisesti ottaen kehitettävää riittää vieläkin pohjoismaisissa maastoissa. Viiden Suomen-vuoden jälkeenkin suunnistustunne on turvallisempi ns. mannermaisissa maastoissa. Pohjoismaissa suoritustasoni edelleen vaihtelee ja saatan välillä pummata isosti, päättää Tranchand.

Tällä viikolla Fredo päättelee kauttaan maailmancupin päätöskiertueella Tšekissä – mukana PR:stä myös Olav, Bartosz, Inga ja Aleksandra!

PR Oravatonnin seitsemäs 29.03.2021 klo 13:20

Paimion Rastin nuoret keräsivät komeasti useamman kärkisijan nuorten suunnistajien syyshuipentumasta, Oravatonnista. Parhaiten urakastaan selviytyi Eelis Axelin, joka voitti H14-sarjan. Helpolla Eelis ei voittoaan saanut. Neljän kilometrin radalla Lynxin Tatu Aaltonen käytti reitinvalintoihinsa vain kaksi sekuntia enemmän aikaa.

Sampo Oksa jätti kisassa jäähyväisiä 10-vuotiaiden sarjalle, ja osallistui näin ollen rastireitin sijaan ikäistensä normaalille radalle. Tuloksena oli Oravatonnin hopeasija. Saman ikäisissä tytöissä Sofia Fingerroos oli rastireitti-sarjan kolmas. 14-vuotiaissa tytöissä Jaana Haapala oli 5. ja Jenna Lehtinen 11. 9-vuotiaiden tyttöjen rastireitillä Minttu Lindeqvist oli kahdeksas.

Alle 16-vuotiaiden suunnistajien sarjoista laskettiin yhteen seurojen saavuttamat pisteet. Tässä kokonaiskilpailussa Paimion Rasti oli parhaana varsinais-suomalaisena seurana seitsemäs.

25manna 02.10.2018 klo 14:23

25manna juostaan tänä vuonna 6.10. Hägerstalundissa xx km Tukholman keskustasta. Paimion Rasti jahtaa kisa- ja bankettimenestystä tällaisin joukkuein.
Muistakaa ottaa oma SI-tikku ja hakaneulat mukaan!

25manna 2018 matkainfo:

Matkanjohtaja: Kaija Hulkkonen
Bussi + kuljettaja: Launokorpi, Reijo Salokannel
Laiva: Viking Line
Bussimme on buukattu täyteen, joten kaikki ylimääräinen matkatavara laitetaan bussin alaosaan.

OTA kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan (passi tms) mahdolliseen rajatarkastukseen.

Pe 5.10.
Bussi lähtee klo 19.00 Paimion koulukeskuksen edestä ja ajaa Valkojantien, Syybyntien, Iso-Iivarintien ja Turun moottoritien kautta satamaan.
Kyytiin pääsee myös Turussa Caribian pysäkiltä, Verkahovista, Suomen Euromasterin edestä (Helsinginkatu 27) ja tarvittaessa myös rautatieaseman edessä olevalta pysäkiltä.
Ilmoita minulle jos tulet matkan varrelta (= Turussa) kyytiin.

Matkalippujen jako n. klo 20.00 bussissa/sen luona. Ole ajoissa paikalla.

Laiva (Viking Grace) lähtee klo 20.55.

Tärkeää!! Joukkuepalaveri pidetään klo 21.00 – 22.00 laivan kokoustiloissa kannella 9, infon lähellä, josta seuralle on varattu oma kokoushuone.
Kaikkien juoksijoiden ja joukkuehuoltajien paikallaolo on suotavaa, sillä palaverissa käydään läpi kilpailuun liittyvät asiat. Huom! Palaveri alkaa klo 21, joten siirry kokoustiloihin mahd.pian.
Tutustu etukäteen kilpailuohjeisiin ym. tietoihin kisasivuilta.

La 6.10.
Aamiainen tarjoillaan laivan buffet-ravintola Aurorassa kannella 10 alkaen klo 5.30 (paikallista aikaa). Mahdollisesti jo klo 5.00 – asian voi käydä tarkistamassa illalla ravintolasta.
Laiva on Tukholmassa klo 6.30 ja lähdemme välittömästi kohti kisapaikkaa.

Bussin pysäköintipaikalta (vanha kiitorata)on matkaa kisakeskukseen max.1.700 metriä (jättö- ja nouto samassa).

Seurateltan pystyttäminen tehdään yhdessä (ensimmäisen ja toisen osuuden juoksijat ovat vapautettu tästä tehtävästä, samoin joukkueiden huoltotehtävissä toimivat).
Seuratelttapaikkanumerot ovat 3 ja 4. Katso kisasivuilta kilpailukeskuskartta.

Kilpailu alkaa klo 9.00 paikallista aikaa.

Paluumatkalle satamaan bussi lähtee heti kilpailun jälkeen, kun kaikki ovat valmiina nousemaan bussiin.
Matkalippujen jako tapahtuu bussissa. Laiva (Amorella) lähtee klo 20:00.

Su 7.10.
Laiva on Turussa klo 7.35, bussi lähtee takaisin Paimioon välittömästi.

Bussi- ja laivamatkaan liittyvät muutokset ja kyselyt minulta/minulle puh. 040 5170 853.
Joukkueisiin liittyvät asiat Ossi Vesalainen puh. 044 5676 705.

Ilmoitathan mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian, kiitos.
Oletus on, että kaikki matkustavat meno-paluumatkan seuran bussissa ja laivalla.

Onnistunutta 25manna-matkaa kaikille! T: Kaija
--------------------------------------------------------

Hauska koko seuran syksyinen viesti tekee taas tuloaan!
EI enää ilmoittautumisia IRMAn kautta. Ilmoitettu 2 joukkuetta.
--------------------------------------------------------
Joukkueen koostumus ja osuudet:
Tänä vuonna naiset juoksevat ensimmäisen osuuden ja viimeinen osuus on avoin kaikille.
Joukkueessa on oltava max yhdeksän H21-39 ja vähintään seitsemän naispuolista juoksijaa joista vähintään yhden on oltava -D14 tai D45- tai vanhempi ja vähintään yhden on oltava -D18 tai D35-tai vanhempi. Lisäksi joukkeessa täytyy olla vähintään yksi HD16 tai nuorempi.
Ylläoleviin pituuksiin sisältyy noin 600 m viitoitusta.
Matkat 2,9-8,9km
-----------------------------------------------------------

Omakustannusosuus tulee olemaan (jos osallistut viestiin PR:n joukkueessa)75€ / hlö ja turistimaksut (jos lähdet vain seuraamaan viestiä) 100€ / hlö.
Sisältää bussimatkan Paimiosta satamaan ja kisapaikalle sekä takaisin, laivamatkat, aamiainen lauantaina ja itse kisat (SI-tikkuineen).

Paimion Rastilla kolmen kullan SM-viikonloppu 17.09.2018 klo 12:26

PR-suunnistajat kolasivat miesten johdolla aimo kasan jalometallia viikonlopun SM-kilpailuista. Viestistä tuli kaksi kultaa, sprintistä kullan lisäksi kolme muuta mitalia.

PR-nelikko Frédéric Tranchand, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin ja Olav Lundanes puolusti viimevuotista miesten viestikultaa menestyksellä lauantaina Rovaniemellä. Nyt mestaruus ei ollut mitenkään yllätys, sillä joukkue voitiin ennen kisaa laskea jopa hienoiseksi ennakkosuosikiksi.

Viestin alku tosin ei ollut mitenkään loistava, kun Tranchand parin ison virheen seurauksena jäi vaihtoon tultaessa puolitoista minuuttia. Laukkarinen ja Portin eivät saaneet missään vaiheessa kärkeä kiinni, ja Lundanesilla takamatkaa ankkuriosuudelle lähdettäessä oli vajaa kaksi minuuttia. Norjalainen laittoi kuitenkin heti alusta ison vaihteen päälle ja näytti, millaista kyytiä maailman tämän hetken ykkösmies pystyy latomaan. Muut jäivät taakse hyvissä ajoin ennen maalia, ja hopeajoukkue Turun Metsänkävijöihin eroa kertyi noin minuutti.

– Yritin alussa hyökätä, jotta saisin samaan aikaan lähteneiden ryhmän hajalle. Juoksu oli erinomainen ja lähes virheetön. En nähnyt kaikkia muita matkalla enkä tiennyt onko joku vielä edellä, kertasi Lundanes.

PR:n kakkosjoukkue keuli pitkään ykkösen edellä. Vili Niemen avattua kärkiletkassa Daniel Stenlund jopa vaihtoi toiselta osuudelta ykkösenä. Maalissa joukkue oli 15:s.

Miesten menestysputki viime vuosien SM-viesteistä on vakuuttava: kultaa tuli viime vuoden lisäksi vuonna 2014, jonka jälkeen oltiin kahdesti hopealla.

Päivän toisesta mestaruudesta vastasivat ikämiehet. H45-sarjan kolmikko Juha Suominen, Jaakko Röytiö ja Tero Heikkilä vei kullat kotiin Anttolan Urheilijoiden nenän edestä runsaan kahden minuutin erolla. Heikkilä ankkurina oli selvästi vahvempi kuin lähimmät uhkaajat.

Naisten puolella ei kyetty vuoden takaisen mestaruuden uusimiseen. Eveliina Hirvonen tosin pääsi ankkurien taistoon kolmantena, mutta valitteli alun virheitään ja huonoja jalkojaan ja tipahti yhdeksänneksi. Muita osuuksia veivät Milja Väätäjä ja Inga Dambe.

H18-sarjassa Jarkko Rantoja ja Topias Arola toivat Paimion Rastin viimeiseen vaihtoon ykkösenä noin minuutin etumatkalla. Klaus Haanpää ei pystynyt ankkurina pitämään lähimpiä uhkaajia takanaan, mutta lopputuloksena oli kuitenkin mukava viides sija.

Oulun keskusta-alueella sunnuntaina käydyssä sprintissä Olav Lundanes ikään kuin jatkoi siitä mihin homma lauantaina jäi. Hän ratkaisi miesten kisan lopun pitkän rastivälin nopeimmalla reitinvalinnalla ja pääsi juhlimaan SM-kultaa yhdeksän sekunnin erolla Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläiseen. Frédéric Tranchand täydensi loistokkaan PR-päivän taistellen pronssille 12 sekuntia Lundanesia hitaampana.

Vaikka Lundanes tunnetaan täysin maastomatkojen erikoismiehenä, on hänen suorituskykynsä huippuluokkaa myös sprintissä – jopa ilman erillistä harjoittelua. Omien sanojensa mukaan mies on viimeksi suunnistanut sprinttikartalla yli vuosi sitten maailmancupin kilpailussa.

– Olen toki takavuosina juossut enemmänkin sprinttejä, joten kun siitä kokemuksesta niin sanotusti pyyhkii pölyt päältä, sujuu homma hienosti. Nyt etuna oli minulle vielä se, että rata vaati niin intensiivistä suunnistusta. Mutta silti en ihan uskonut että yltäisin voittoon asti, myhäili Lundanes.

Päivän kaksi muuta PR-mitalia tulivat sekä ikäsarjoista että junioripuolelta. Tero Heikkilä sprinttasi H45-sarjassa toiseksi nopeimmin ja nappasi näin SM-hopeaa 12 sekuntia kultamitalistin takana, joskin hän piti pitkään kärkipaikkaa ennen viimeisiä rasteja.

Milja Väätäjä puolestaan kävi äärimmäisen tiukan taiston D17-sarjan mestaruudesta. Hän kuitenkin joutui kovasta loppuvedostaan huolimatta taipumaan pronssille vain kolme sekuntia kullasta jääneenä.

Naisten pääsarjassa Paimion Rastin edustajista parhaiten sprinttasi Ina Westerlund, joka sijoittui 12:nneksi.

Anssi Saarinen, 1945-2018 09.09.2018 klo 21:26

PR-aktiivi Anssi Saarinen kuoli 8.9.2018 sairauden uuvuttamana.

Seuramme koko historian ajan Anssi oli talkootunteja laskematta mukana lähes kaikessa seuratoiminnassa: mm. perustajana, puheenjohtajana, kilpailujen ja kuntoriastien järjestelyissä, sekä kartoitustehtävissä.

Kiittäen ja kaivaten,
Paimion Rastin suunnistajat

Omaiset toivovat rauhaa tapahtuneen tiimoilta.

Topias pyöräsuunnisti SM-kultaa 02.09.2018 klo 00:31

Topias Arola teki väkevän syrjähypyn pyöräsuunnistuksen puolelle voittaen ylivoimaisesti SM-kultaa keskimatkalla Kankaanpäässä H17-sarjassa. Toisen paimiolaismitalin nappasi Matti Tahvonen, joka oli pronssilla H35-sarjassa.

Topias on viettänyt ison osan kesästään polkupyörän selässä. Jalan rasitusmurtuma on estänyt juoksuharjoittelun ja kilpailemisen toukokuusta asti. Kun tavallinen suunnistus ei ole onnistunut, oli kilpailunälkää hyvä käydä tyydyttämässä pyörän kanssa.

Kisa osoitti, että kunto ja suunnistustaito on pysynyt hyvällä tasolla korvaavillakin harjoitteilla. Muut mitalit matkaansa haalinut Hyvinkään Rastin kaksikko Wertti Autio ja Antti-Jussi Oksa jäi noin kolmen minuutin päähän. Reilusta voittomarginaalista huolimatta Topias ei ollut kisaansa täysin tyytyväinen.

- Maasto oli melko tasaista ja polkuja oli todella paljon. Niinpä polkuverkostossa tuli tehtyä muutamia pieniä virheitä. Vaikean radan kanssa piti olla tarkkana, joten monin paikoin tuntui, että olisin halunnut pyöräillä paljon kovempaa, kertasi Topias kilpailun luonnetta.

Topiaksen valmentaja - ja kesällä myös suuressa määrin pyöränkorjaaja - Matti Tahvonen teki myös onnistuneen kokeilun pyöräsuunnistuksen maailmaan. Tuloksena oli kolmas sija Kankaanpään kankailta.

Koululaisille neljä plakettia 29.03.2021 klo 13:19

Paimion Rastin nuoret suunnistajat nappasivat neljä palkintosijaa koululaisten SM-suunnistuksista Sipoon Söderkullassa. Parhaiten suoriutui H14-sarjan Leo Haanpää, joka oli sarjassaan neljäs. KLL:n SM-kisoissa menestyminen on tuttua Leolle ennestäänkin, sillä kolme vuotta sitten hän saalisti kisoista SM-kultaa.

H14-sarjassa paimiolaisjuoksijat olivat muutenkin hyvässä vauhdissa. Eelis Axelin oli sarjassa viimeisellä palkintosijalla kahdeksas. Eelis jäi Leksalle vajaat kaksi minuuttia.

Toinen menestyssarja PR-suunnistajille oli H17. Leon isoveli Klaus sijoittui sarjassa kuudenneksi. Jarkko Rantoja oli heti hänen perässään seitsemäs. Jarkko edusti kilpailussa koulunkäyntikuntaansa Alavusta.

Aivan palkintojen tuntumaan pääsi myös D14-sarjan Jaana Haapala. Hän oli sarjansa 11. vain 12 sekuntia palkinnoille oikeuttaneesta 8-tilasta jääneenä. Noin minuutin päähän palkintosijoista jäivät Sampo Oksa (16. H10RR-sarjassa), Aaro Lahdenperä (23. H9RR-sarjassa) ja Sofia Fingerroos (24. D10RR-sarjassa).

Lauantain viestikilpailussa paimiolaisista parhaan sijoituksen saavutti HD15-sarjan Jaana Haapala, Leo Haanpää ja Eelis Axelin, joka oli yhdeksäs. Lukioikäisten sarjassa Klaus Haanpää, Tuomo Haapala ja Vilma Wahlsten olivat sijalla 15. Nuorimpien RR- ja TR-sarjaan starttasi yli sata joukkuetta. Tässä porukassa kolmikot Oliver Koponen, Minttu Lindeqvist ja Hugo Hannula (25.), Aaro Lahdenperä, Sofia Fingerroos ja Sampo Oksa (26.) sekä Niila Wahlsten, Reetta Mulari ja Topi virtanen (42.) sijoittuivat komeasti.

Tranchand suunnisti SM-pitkän pronssille 27.08.2018 klo 20:14

Paimion Rastin Frédéric Tranchand jaksoi pitkän matkan haasteet hienosti ja suunnisti SM-pronssia sunnuntaina Mikkelin Anttolassa. Ranskalaisen kilpailu sujui pitkälti ilman virheitä, mutta kahdella erittäin pitkällä rastivälillä hän hävisi hieman reitinvalinnoillaan.

Kamppailu miesten kärkisijoista oli kuitenkin varsin tiukka, sillä Tranchand jäi 15 kilometrin ja runsaan puolentoista tunnin kisassa hopeasta vain 34 sekuntia ja kullasta 1.42. Suomen-mestariksi suunnisti Kalevan Rastin Miika Kirmula, joka vielä viime kauteen asti edusti halikkolaisseura Angelniemen Ankkuria.

– Fokus ja asenne pysyivät kohdillaan koko kisan ajan, etenkin kuin näin MM-kisojen jälkeen motivaatio ei ole aina tapissa. Pitkillä väleillä tuli liikaa takkiin, mutta kokonaisuuteen olen todella tyytyväinen, hehkutti Tranchand.

SM-kilpailujen näyttämönä toimi Neitvuoren huippumaasto, joka on monien mielestä eräs koko Suomen hienoimmista suunnistusmaastoista. Raskaalla ja vaativalla alueella on jo aikanaan kisattu niin Pohjoismaiden kuin Suomenkin mestaruuksista.

Tranchandin mitali ei sentään jäänyt Paimion Rastin osalta viikonlopun ainoaksi. Ikämiesten puolella Mats Dahlén nappasi H40-sarjan pronssia takavuosien maailmanmestari Jani Lakasen takana. Sarjaa ylempänä Tero Heikkilä suunnisti H45-sarjassa viidenneksi.

Nuorten puolella selvästi parhaiten pärjäsi Milja Väätäjä, joka ylsi D18-sarjan viidenneksi. Hän oli pitkään mukana mitalitaistossa mutta joutui siitä taipumaan viimeisillä väleillä.

Miesten pääsarjassa Jesse Laukkarinen suunnisti Tranchandin takana hallitusti ja oli vaativassa kisassa hienosti kahdeksas. Naisten pääsarjassa parhaaksi paimiolaiseksi ylsi 14. sijallaan Saara Norrgrann.

Nuorten Jukolassa kärkikahinoissa 29.03.2021 klo 13:19

Paimion Rastin nuoret tekivät Nuorten Jukolassa Saarijärvellä kahden joukkueellisen verran huippusuorituksia. Niinpä ykkösjoukkue jatkoi viime vuodesta palkintotahtia ollen 11. Kakkosjoukkueen osalta saadaan taas mennä vuosikymmen tai useampikin taaksepäin ennen kuin löytyy edellinen yhtä hyvä sijoitus, 57.

Ykkösjoukkueen suoritus toteutti täsmälleen käsikirjoitusta, joka tuntui alunperin realistiselta: alkupään osuuksilla pidetään tuntuma kärkeen maltillisena ja loppuosuuksilla aletaan napsia sijoitusta paremmaksi.

Kolmen ensimmäisen osuuden ruuhkissa Casper Fingerroos, Voima Tuomasjukka ja Selina Arola tekivät hallitut suoritukset, joiden jälkeen oltiin sijalla 30. Seuraavalla osuudella Eelis Axelin aloitti nousun kohti kärkisijoja vaihtamalla sijalla 24, mistä Jaana Haapala (22.), Milja Väätäjä (13.) ja ankkurina Jarkko Rantoja jatkoivat tasaista nousu-uraa.

Paljon jossiteltavaa paimiolaisille ei jäänyt. Parantaminen kärkikymmenikköön olisi vaatinut yli viisi minuuttia kovempaa vauhtia. Taaksepäin oli paljon tiukempaa. Jarkko varmisti 11. sijan komealla loppukirivoitolla Pyrinnön kakkosjoukkueesta ja 1,5 minuuttia heikommalla ajalla sijoitus olisi valahtanut 18:ksi.

Viime vuoden upean vitossijan puolustaminen onnistui siis palkintosijan arvoisesti. Erityisen komeaksi PR-nuorten tasonmittauksen tekee se, että viime vuodesta joukkue uusiutui peräti neljän suunnistajan verran.

Kakkosjoukkueessa kaksi tyttöä, Suvi Loukola ja Jenna Lehtinen, juoksivat elämänsä ensimmäiset Nuorten Jukolan. Tytöt eivät paljoa hätkähtäneet ison kilpailun paineita, vaan suoriutuivat osuuksistaan mainiosti. Joukkueen kovimmat sijoituksen nostajat olivat kakkososuuden Tuomo Haapala ja ankkuri Klaus Haanpää, jotka kävivät molemmat kolkuttelemassa 50. sijan tuntumassa. Vähintään odotusten mukaan - tai ylikin - juoksivat myös aloituksen nuori Leo Haanpää ja väliosuuksien Aapo Virtanen ja Vilma Wahlsten. Loppusijoitus oli siis 57, joka vielä muutama vuosi sitten olisi ollut ykkösjoukkueellekin utopistinen haave.

Nuoret hakivat oikeaa suuntaa Varasvuorella 29.03.2021 klo 13:19

Varsinais-Suomen Nuori Suunta -aluemestaruuviestit juostiin Paimion Varasvuorella. Varasvuoren rinteet tarjosivat osallistujille hyvän Nuorten Jukola -kenraalin tulevaa lauantaita ajatellen.

Paimion Rasti on isännöinyt kisaa jo useana vuonna peräkkäin. Seuran omat joukkueet olivat jälleen kisassa hyvässä vauhdissa ja saavuttivat voitot kolmessa eri sarjassa. Rastireittiläiset olivat nopeimpia sekä tytöissä että pojissa. Tyttöjen voittajajoukkueessa juoksivat Minttu Lindeqvist, Reetta Mulari ja Sofia Fingerroos. Pojissa voittotahtia pitivät Aaro Lahdenperä, Aapeli Heikinmaa ja Oliver Koponen.

Poikien H11-16 -sarjassa ratamestari Topias Arolan tehtävät ratkaisi nopeimmin Paimion nelikko Eelis Axelin, Sampo Oksa, Leo Haanpää ja Voima Tuomasjukka.

Tyttöjen D11-16 -sarjassa voitto meni Turun Suunnistajille. Paimiolaistytöille joukkueen neljän suunnistajan maksimiyhteisikä 54 vuotta osoittautui tällä kertaa liian hankalaksi haasteeksi. Niinpä sarjaan ei saatu PR:n joukkuetta ollenkaan ja tytöt juoksivat omat viestinsä sekajoukkueissa yhdessä poikien kanssa.

Olav jälleen MM-pitkän kultaan 14.08.2018 klo 09:14

Seuratasolla Paimion Rastin paidassa toista kautta suunnistava norjalainen Olav Lundanes otti jälleen omansa, kun suunnistuksen MM-kisat Latvian Siguldassa päättyivät lauantaina pitkän matkan kilpailuun. Matkan peräti viides maailmanmestaruus tuli lopulta vakuuttavalla tavalla, vaikka kovimmat uhkaajat pysyivätkin pitkään varsin lähellä. Yllätyshopeamitalisti Ukrainan Ruslan Glibov taipui Lundanesille runsaan 1,5 tunnin ja 16 kilometrin kisassa lähes kolme minuuttia.

Norjalaisen kisaviikko oli pitkän matkan kisaan asti kaikkea muuta kuin täydellinen. Tiistain keskimatkalla hän teki johtoasemasta vähintään kahden minuutin virheen ja jäi kuudenneksi. Seuraavan päivän äkillisen mahataudin johdosta puolestaan väliin jäi perjantainen viesti, jonka Norja tosin voitti ilman Lundanesiakin. Kaikki voitonnälkä kohdistui täten pitkään matkaan, joka olikin miehelle tunteiden vuoristorataa. Maaliintulon jälkeisiin kyyneliin purkautui hienolla tavalla kaikki aiempi epäonni ja senjälkeinen nousu jälleen pitkän matkan kuninkaaksi.

Lundanes siirtyi MM-kullan myötä historian lehdille, sillä hänestä tuli ensimmäinen viiteen – ja samalla myös kolmeen peräkkäiseen – pitkän matkan mestaruuteen yltänyt miessuunnistaja. Kaikki matkat huomioiden MM-kulta oli norjalaiselle kahdeksas.

– Kaikilla viidellä mestaruudella on erilainen tarinansa. Tämä kulta on niistä kaikkein tunteikkain. Olo on alkuviikon jäljiltä aika epätodellinen. Tiesin että olen ehkä urani parhaassa kunnossa. Tänään suoritus oli hallussa käytännössä joka metrillä, kertoi Lundanes lauantain kilpailun jälkeen.

Lundanesin ja hänen elämänkumppaninsa Ida Marie Næss Bjørgulin aika Paimion Rastissa ja muutenkin Turun seudulla lähestyy loppuaan, sillä perheenlisäystä odottava pariskunta muuttaa tällä viikolla takaisin Norjan Haldeniin. Lundanes toki edustaa PR:ää kauden loppuun muun muassa syksyn SM-kilpailuissa.

Myös PR:n paidassa viihtyvä Frédéric Tranchand pääsi juhlimaan MM-mitalia ankkuroituaan Ranskan miehet viestipronssille. Kahdeksan maan – mukana myös Suomi – rajussa lopputaistossa Tranchand laittoi viimeisessä kovassa nousussa kaikkensa peliin ja piti maaliin asti takanaan kaikki saman ryhmän miehet Sveitsin ankkuria lukuun ottamatta.

Muuten ranskalaisen kisat eivät menneet suunnitelmien mukaan. Sprintin tiukassa karsintakisassa viimevuotinen hopeamitalisti tipahti finaalin ulkopuolelle. Pitkällä matkalla hän puolestaan oli pitkään hopeamitalisti Glibovin kyydissä, mutta suunnistus hajosi lopussa täysin ja meno muutenkin hieman hyytyi.

Muista PR-suunnistajista Fredric Portin loisti viestissä nostaen Suomen toisella osuudella kolmoseksi. Joukkueen loppusijoitus oli edellä mainitun ankkurien taiston päätteeksi seitsemäs. Henkilökohtaisilla matkoilla Portin ei päässyt samanlaiseen lentoon. Parhaimmillaan hän sijoittui keskimatkalla 20:nneksi.

Latvian Inga Dambe suunnisti kotikisoissaan tasaisen hyvät suoritukset. Keskimatkalla hän oli hienosti 12:s ja pitkällä matkalla 18:s. Naisten viestin hän avasi vaihtosijalla seitsemän, joka oli myös joukkueen lopullinen sijoitus.

Puolan Aleksandra Hornik sprinttasi varsin hyvin päätyen Riian vanhan kaupungin kaduilla käydyssä kisassa sijalle 16. Hänen maanmiehensä Bartosz Pawlak ei yltänyt aivan samoille sijoille ja joutui lopulta jättämään jalkavamman vuoksi pitkän matkan väliin. Molemmat suunnistivat maansa joukkueessa yhdeksänneksi sprinttiviestissä.

(Kuva: Janis Ligats / WOC 2018 Latvia)

Kuusi PR-suunnistajaa jahtaa menestystä MM-rasteilla 03.08.2018 klo 13:16

Huomenna lauantaina alkavissa suunnistuksen MM-kilpailuissa nähdään kaikkiaan peräti kuusi pohjoismaisella seuratasolla Paimion Rastia edustavaa urheilijaa. Mitaleista taistellaan keskisessä Latviassa Siguldan toimiessa keskuspaikkana.

Ennakkoon kovimmat odotukset kuusikosta kohdistuvat Olav Lundanesiin, joka on kahminut maailmanmestaruuksia jo melkoisen nipun. Erityisesti pitkällä matkalla hän on hallitsevana maailmanmestarina yksi ehdottomia ennakkosuosikkeja. Alkukauden näytöt ovat norjalaiselta sitä luokkaa, että viides MM-kulta pitkältä matkalta ei yllättäisi ketään. Lisäksi viestissä Norjan miehet ovat vahva ehdokas kolmanteen perättäiseen mestaruuteen.

Myös Frédéric Tranchandilla on täydet saumat mitalisijoille ja etenkin uusia viimevuotinen sprinttihopea. Sprintissä aikanaan myös pronssille yltänyt ranskalainen on parhaimmillaan sijoittunut pitkällä matkalla MM-neloseksi, ja kevään EM-kisoissa oli juuri tuolla matkalla lähellä yllättää kaikki ja ottaa kultaa. ”Fredo” urakoi kisoissa sprinttiviestiä lukuun ottamatta kaikki matkat.

PR-suunnistajista ainoa suomalainen, Fredric Portin, on ollut alkukauden jälleen vahvassa iskussa. Suomen MM-katsastuksien keskimatkan voittanut Portin suunnistaa kisoissa kaikki maastomatkat. Henkilökohtaisesti Portinin paras MM-sijoitus on kymmenes kahden vuoden takaa keskimatkalta.

Puolan värejä kantava Bartosz Pawlak on kehittynyt suunnistajana tasaisesti, ja hän ylsi jo pari vuotta sitten EM-pitkällä matkalla 12:nneksi. Pawlak osallistuu Latviassa maastomatkojen ohella sprinttiviestiin.

Pawlakin maannainen Aleksandra Hornik on todellinen urakoija, sillä hän starttaa kisaviikon kaikille viidelle matkalle. Ensimmäisen kauden paimionrastilainen on väläytellyt muutamia huippujuoksuja, ja onkin mielenkiintoista nähdeä, mihin nuori puolalainen tällä kertaa MM-tasolla pystyy.

Latvian värejä Inga Dambe on puolestaan todellinen MM-konkari, sillä hänellä on edessä jo huikeat 14:nnet MM-kilpailut. Etuna hänellä on ainakin täydelliset kotimaastot. Parhaimmillaan Dambe on ollut MM-kisoissa henkilökohtaisella tasolla yhdeksäs.

Kaikki kuusi on nimetty myös maidensa viestijoukkueisiin ja Pawlak, Hornik ja Dambe lisäksi sprinttiviestijoukkueisiin.

MM-kilpailut alkavat viikonloppuna Riiassa käytävillä sprintillä ja sprinttiviestillä. Loppuviikko menee Siguldassa maastomatkojen parissa, ja kisat päättyvät ensi lauantaina hieman totutusta poiketen pitkän matkan kilpailuun.

Maastomatkoilla korkeuserot tulevat olemaan muuten tasaisen Baltian mittakaavassa huomattavia, sillä Gauja-joen rantatörmät nousevat parhaimmillaan lähes 100 metriä joen pinnasta. Sprintissä puolestaan oman hienon haasteensa tuo monille suomalaisillekin tutun Riian vanhankaupungin sokkeloiset kujat.

Alkavat kisat tulevat jäämään historiaan ainakin toistaiseksi viimeisinä, joissa kilpaillaan sekä sprintti- että maastomatkoilla. Ensi vuodesta lähtien nämä eriytetään vuorovuosin käytäviksi, alkaen Norjasta "maasto-MM-kisoilla".

***

Kisaviikon ohjelma

4.8. Sprintti (Hornik, Tranchand)
5.8. Sprinttiviesti (Dambe, Hornik, Pawlak)
7.8. Keskimatka (Dambe, Hornik, Lundanes, Pawlak, Portin, Tranchand)
9.8. Viesti (Dambe, Hornik, Lundanes, Pawlak, Portin, Tranchand)
11.8. Pitkä matka (Dambe, Hornik, Lundanes, Pawlak, Portin, Tranchand)


V-S:n AM Nuori Suunta-viesti 14.8.2018 29.03.2021 klo 13:18

KilpailukutsuV-S:n AM Nuori Suunta-viesti tiistaina 14.8.2018

Järjestäjä:
Paimion Rasti Ry

Sarjat ja maksut:
D11-16 ja H11-16 Osallistumismaksu 30 € / joukkue 4 hlöä
D10RR ja H10RR Osallistumismaksu 20 € / joukkue 3 hlöä

Matkat, osuudet:
H/D 11-16 sarjoissa neljä osuutta. Osuudet 1 ja 4 noin 3 km (taitotaso 13-16v). Osuudet 2 ja 3 noin 2km (taitotaso 11 -
12v). Kaikilla osuuksilla on hajonta. Joukkueen yhteisikä max. 54 v.
H/D10RR sarjoissa kolme osuutta n. 2 km. Osuuksilla EI OLE hajontaa.
H-sarjoihin voi osallistua myös sekajoukkueella. HUOM! Ratapituudet tarkentuvat lopulliseen kilpailuohjeeseen.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautumiset IRMA:n ilmoittautumispalveluun su 12.8.2018 mennessä.
Sitova juoksujärjestys on oltava kirjattuna su 12.8.2018 mennessä.

Maasto:
Maasto toimii Nuorten Jukola harjoituksena. Alueella on jyrkkä rinne, jossa on myös hyppyrimäki. Mäen päällä on selkeä
pururata ja muuta polkuverkostoa.

Kartta:
Tulostekartta 1:7500, käyräväli 5 m.

Lähdöt:
klo 18.00 H 11-16 ja H10RR
klo 18.05 D 11-16 ja D10RR

Kilpailukeskus:
Pysäköinti tapahtuu Varasvuoren mäkikeskuksessa. Kilpailukeskus sijaitsee mäen päällä isoimman hyppyrimäen
tuntumassa.
Kilpailukeskuksen osoite on Loppistentie 135.

Opastus:
Opastus Kaaritien ja Alvar Aallon tien risteyksestä.

Kilpailuohjeet ja tulokset:
www.paimionrasti.fi/kilpailut/

Tiedustelut:
Kilpailunjohtaja Olli Axelin olli.axelin@hotmail.com
Tervetuloa Paimioon vauhdikkaaseen nuorten viestiin!

Paimion Rastin mestaruuskilpailut 29.03.2021 klo 13:18

Seuranmestaruuskilpailut Peimarin Rastien yhteydessä to 2.8 Kemiön Ekniemessä (Ekniemen lomakylä).
Normaalien peimariratojen lisäksi 1,2km rata (ei tarjolla rastireittiä vaan tämä rata, joka pääosin polkuja ja teitä).

Sarjat: H/D6-HD85
Metsään saa lähteä vapaasti klo 17-19 välillä, kuitenkin siten että samalle radalle lähtijät pitävät vähintään 1min väliä. Ilmoittautuminen paikan päällä.
Vesi-/mehutarjoilu.
Palkitaan H/D12 ja nuoremmat, palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä.
Osanotto-oikeus kaikilla seuran jäsenillä (ja samalla ilmainen osallistuminen).

Sarjat ja radat (alustava):
6km: H20-45
4km: D20-45, H16-18 ja H50-60
3km: D16-18 ja D50-65 ja H65-75
4Bkm: H/D 14
2km: H/D 12, D70-, H80-
1,2km: H/D 6-10 (saa ottaa saattajan)

Yhteyshenkilöt PR:n puolesta Markku Sipponen ja KSF puolesta Rolf ja Anders Nordell.

Hieno maasto, uintimahdollisuus, kylätoimikunnan kahvila!

----------------------------------------------------
Tällä kertaa osallistujia oli 49kpl, nuorin 3v ja vanhin lähes yhdeksänkymmentä.
Allaolevissa linkeissä tulokset ja väliajat.

Ville Viking - suunnistuskoulu 29.03.2021 klo 13:18

Paimion Rasti järjestää

Ville Viikingin
SUUNNISTUSKOULUNyli 7-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.


Suunnistuskoulussa opitaan Paimion Rastin ohjaajien
kanssa kartan ja kompassin salaisuudet sekä se, miten
niitä käytetään maailman parhaassa luontoharrastuksessa.

Suunnistuskoulu aloitetaan 20.8. Paimion Rastin
tukikohdassa Kevolassa (Ilttulantie 101).Koulu alkaa
neljällä alkeiskerralla:

ma 20.8. klo 18 – 20 Rastituvalla (Ilttulantie 101)
to 23.8. klo 18 – 20 Peimarin Rasteilla
ma 27.8. klo 18 – 20 Rastituvalla
to 30.8. klo 18 – 20 Paimarin Rasteilla


Suunnistuskoulun hinta on 60 euroa / lapsi. Hintaan
sisältyvät koulun opetus ja harjoitukset. HUOM! Myös lasten
vanhemmille! Lisäksi maksu kattaa osallistumiset
Peimarin Rasteille (joka torstai) koko loppukauden ajan.
Hintaan ei sisälly vakuutuksia.

Alkeiskertojen jälkeen suunnistuskoulua voi jatkaa Paimion
Rastin nuorten ryhmissä (7-10 -vuotiaat / 11-13 -vuotiaat /
14-16 -vuotiaat).


Lisätietoa Jaana Hölsö 050 357 8050 tai jaana.holso@gmail.com

TERVETULOA LIIKKUMAAN LUONTOON!

Paimion Rastilla pronssijuhlat Jukolassa 18.06.2018 klo 18:53

Paimion Rastin miehet tekivät sunnuntaiaamuna Hollolassa sen mitä moni odotti ja toivoi ja suunnistivat vihdoin suurviestin kärkikolmikkoon. Jukolan viestin kolmossija irtosi monenlaisia tunteita herättäneen yön päätteeksi.

Pronssijoukkueessa viestiä veivät Daniel Stenlund, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin, Vili Niemi, Bartosz Pawlak, Frédéric Tranchand ja Olav Lundanes. Kolmas sija on myös seuran historian paras sijoitus Jukolan viestissä. Edellinen ennätys oli viides sija kahdeksan vuoden takaa.

Taistelu huippusijoituksista vaikutti jo vähintään epätoivoiselta kakkososuuden aikana, kun Laukkarisen lamppu päätti sammua heti alkumetreillä. Heikkotehoisemmalla varavalolla suunnistus yön hämärissä vaikeutui, ja stressaavan tilanteen myötävaikutuksella virheitä pukkasi minuuttitolkulla. Takamatka kärkeen kasvoi ensimmäisen vaihdon 2,5 minuutista yli 11 minuuttiin ja sijoitus painui 70:n huonommalle puolelle.

– Taistelin aikani lamppua päälle mutta turhaan. Varavalolla oli vaikea nähdä samanaikaisesti karttaa ja jalkoihin. Tosin kaikkia virheitä ei voine välineiden piikkiinkään laittaa, sanaili Laukkarinen.

Viiden osuuden mittainen kiri

Huima kiri alkoi kuitenkin kolmannella osuudella. Portin koukki reippaasti ykkösrastia, mutta eteni muuten kärjen kyytiä ja nosti sijoituksen jo 20:nneksi. Myös Niemi ja Pawlak pitivät hyvillä vedoillaan eron ajallisesti samoissa noin 13 minuutissa, mutta sijoitus oli noussut jo seitsemänneksi.

Tranchand äityi sitten jo hurjaan menoon ja polki maastossa kuin viitapiru. Ranskalainen pystyi vielä lopussa tiputtamaan lähimmät kilpakumppanit ja saatteli näin Lundanesin ankkuriosuudelle yksin kolmannella sijalla.

– Homma sujui loistavasti ja pystyin pitämään hyvää vauhtia. Yksi virhe tuli ja piti ottaa vauhtia rastin takaa. Vaihtosijoitus oli kyllä yllätys, kuulin sen vasta juuri vaihtoon tullessa, kertoi Tranchand.

Lundanes aloitti ankkuriosuuden huimaa kyytiä ja oli lopulta myös osuuden nopein, mutta edellä kulkeneen kaksikon lähes kymmenen minuutin etumatka ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Näin joukkue sai juhlia kolmostilaa rauhassa.

– Aloitin tosi kovaa, jotta perään lähteneet eivät pääsisi missään kohdassa näköetäisyydelle. Jokunen reitinvalinta taisi olla minulta hieman hidas. Edellä olevia en odottanutkaan saavuttavani missään vaiheessa, sanoi Lundanes.

Voiton vei tamperelainen Koovee. Viime vuoden Jukolan viestin ja kahden edellisen Tiomila-viestin voittaja IFK Göteborg jätettiin tällä kertaa kakkoseksi.

Tunkeutuminen viimein Jukolan kärkikolmikkoon ilahdutti suuresti joukkuetta ja koko seuraväkeä. Samalla valmentaja Jonne Lehto totesi, että itse suoritukseen kokonaisuutena ei voi missään nimessä olla tyytyväinen.

– Jos kolmatta sijaa olisi ennen kisaa tarjottu, olisimme sen ottaneet vastaan hymyssä suin. Nyt matkaan sattui kuitenkin huonoa tuuria ja aivan liikaa virheitä. Toki loukkaantumisia ja muuta huonoa onnea oli monilla muillakin kärkitiimeillä, sanoi Lehto.

– Taktisessa mielessä viimeisistä suurviesteistä jää tulevaisuutta varten parannettavaa. Otamme opit talteen ja palaamme entistä valmiimpina ja vahvempina.

Kakkosjoukkue veti tasaisia suorituksia läpi yön päätyen loppusijalle 61. Ikämiespainotteinen kolmosjoukkue suunnisti sekin hyvin sijoittuen lopulta 88:nneksi lähes 1900 joukkueen joukossa.

Venloissa kärki karkasi PR:ltä

Venlojen viesti oli Paimion Rastin osalta malliesimerkki siitä, että huippusijoista taistellakseen pitää olla lähellä kärkeä heti alusta asti. Nyt Eveliina Hirvosen meno takkusi sen verran pahasti, että ensimmäisessä vaihdossa ero kärkeen oli jo miltei 10 minuuttia.

Saara Norrgrann, Emma Silvennoinen ja ankkurina Aleksandra Hornik tekivät tasaisen hyvät suoritukset, mutta tavoite kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisesta saati vuoden takaisen viitossijan uusimista jäi varsin kauas. 24. sija oli odotuksiin nähden hieman alakanttiin, mutta avausta lukuun ottamatta joukkue oli suorituksiinsa tyytyväinen.

PR:n kakkosjoukkue avasi erinomaisesti ja pysyi ykkösen edellä vielä kolmannen osuuden alkurasteille asti. Inga Dambe suunnisti ankkurina mainiosti ja nosti joukkueen loppusijalle 35. Kolmosjoukkue oli 95:s.

Kilpailumaasto oli odotetun haastavaa, ja jättipummeja ja sitä kautta sijoitusheilahteluja nähtiin melkoinen määrä. Olosuhteet olivat kaikin puolin täydelliset, joskin kuivan kevään aikaansaama hienojakoinen pöly tunkeutui kaikkialle ja jopa vaikeutti yöllä suunnistusta sumentamalla lamppujen valoa huomattavasti.

Paimion Rasti lähtee Jukola-viikonloppuun vahvoin odotuksin 15.06.2018 klo 07:49

Lahti-Hollola Jukola on aivan ovella! Paimion Rasti säntää viikonloppuna Hälvälänkankaalle seuraavin joukkuein.

Venlojen viesti


Paimion Rasti 1


1. osuus / 6,2 km
Eveliina Hirvonen
SM-keskimatkan yhdeksäs sija näytti, että jalkavaivat on jätetty taakse ja vauhti alkaa olla taas timangia. Joukkueen ylivoimaisesti paras uimari kroolaa itselleen takuuvarmasti myös tilaa avauksessa tasoittaen näin kärkiletkassa etenemistä. Tärkeä osuus ja tärkeä mimmi!


2. osuus / 6,2 km
Saara Norrgrann
Hetkittäin kateissa ollut vauhti on taas tänä keväänä löytynyt. On juossut niin ankkurina kuin muitakin osuuksia. Parhaimmillaan pienissä porukoissa eli juuri kakkososuuden naisia. Tarvittaessa etuna myös koodinumerohuutelun hallitseminen suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi sekä närpiöksi.


3. osuus / 5,4 km
Emma Silvennoinen
On nostanut tasoaan jatkuvasti myös henkilökohtaisella puolella. Kertakaikkisen loistava viestijuoksija, jolla on jo puoli tusinaa suurviestijuoksua kärkisijoilla. Osuuspohjat viime vuoden kakkospätkältä. Pieni nilkkavamma SM-keskimatkalta on jo takana. Lupa odottaa loistopetausta Olalle.


4. osuus / 7,9 km
Aleksandra Hornik
Puolan ykkösnainen on osoittanut hyviä otteita ja selkeää kehitystä alkukauden aikana. Kovimpien kyytiin on vielä pieni askel matkaa, mutta merkit eron supistumiseen ovat erittäin lupaavat. Ensimmäisen kauden paimionrastilainen on selkeästi ankkurityyppiä, ja saattaa olla myös Hälvälän supissa yllättävän kova.


Jukolan viesti


Paimion Rasti 1


1. osuus / 11,0 km / hämärä–pimeä
Daniel Stenlund
Suurviestiä ei voi voittaa avausosuudella, sanotaan. Todennäköisesti totta, mutta hävitä voi. Siinä syy sille, että tämä perheenisä seisoo lauantain myöhäisillassa Hälvälän entisen lentokentän auki raivatulla kiitoradalla 1892 kilpatoverin kera konekiväärisarjaa odottaen. Tulee osuusvoitto tai ei, niin kärkiletkan lähtöasemat Jesselle joka tapauksessa. Iso D – luottomiehemme viesteissä jo vuodesta 2011.


2. osuus / 11,9 km / pimeä
Jesse Laukkarinen
Jesse, joka kolme vuotta sitten tuli seuraan, oli ihan ookoo viestimies. Jesse, joka lauantain juuri vaihduttua sunnuntaiksi tuuppaa päijäthämäläiseen yöhön, on VIESTIMIES. Tiomilan tuloillaan ollut huippuyöveto jäi yhtä koukkua vaille vajaaksi. Nyt on lupa odottaa nakkipojalta vielä enemmän. Grilli kuumaksi!


3. osuus / 12,7 km / pimeä–hämärä
Fredric Portin
Ahdistellut maailman huippua arvokisoissa jo useana vuonna. Joensuu-Jukola jäi viime hetken flunssan vuoksi katkerankitkerästi väliin, mistä ei jäänyt muuta kuin jättinälkä näyttää juuri Jukolassa. Pitkällä kolmososuudella voi tapahtua tänä(kin) vuonna todella kummia. Näemmekö jopa uusinnan Louna-Jukolan Porren-show’sta? Sitä odotellessa.


4. osuus / 8,8 km / hämärä–valoisa
Vili Niemi
Tiomila tarjosi PR-keltanokalta hyvää vauhtia yksinäisessä aamuyössä, joka ei ole kovin kaukana tulevan viikonlopun tunnelmasta. Kovista paikoista löytyy kokemusta jo ennestään, ja suppataitoa ja rivakoita jalkoja tarvitaan vähintään yhtä paljon kuin kolmella ensimmäisellä osuudella. Niitä löytyy tästä osoitteesta. Nelososuuden taatusti kovin oululainen!


5. osuus / 8,7 km / valoisa
Bartosz Pawlak
Viitospätkällä tarvitaan jo todella ripeitä jalkoja sekä kovan tason kokemusta. Bartosz voisi yhtä hyvin juosta jo alun hämäräosuuksilla, mutta koska ei sinne enää mahtunut niin loppupään osuuskin sopii ihan kivasti. Puolan maajoukkuemiehen kuntokäyrä on taipuvainen ylöspäin. No worries!


6. osuus / 10,8 km / valoisa
Frédéric Tranchand
Viimeistään kuutososuudelta on nössöt syytä pitää poissa eikä mammanpoikia viivalle edes päästetä. Fredo ei kuulu kumpaakaan kategoriaan ja siitä syystä juokseekin juuri tässä. Johti viimekuista EM-pitkää vielä loppumatkasta ja päätyi lopulta neloseksi. Fysiikaltaan ehdotonta Jukola-eliittiä. Kaiken muun ohella erinomainen viesteissä ja parhaimmillaan juuri kovissa paikoissa.


7. osuus / 15,1 km / valoisa
Olav Lundanes
Voiko maailman parasta pitkän matkan suunnistajaa juoksuttaa muulla kuin pisimmällä osuudella? Tuoreet Euroopan-mestaruudet sekä Tiomilan kolmen minuutin ankkuriosuuspohjat kertovat aika tarkkaan kaiken tarvittavan lähtökohdista. Hälvälän paikoin kivinen maastopohja yhdistettynä tekniseen vaativuuteen tarkoittaa sitä, että harva matkaan ehtivä kilpakumppani pysyy kyydissä loppusuoralle asti. Pannut tulille!


Venlojen viesti
PR 2
1. Nina Temjakova
2. Milka Reponen
3. Milja Väätäjä
4. Inga Dambe

PR 3
1. Salla Laitinen
2. Ida Marie Næss Bjørgul
3. Essi Hölsö
4. Salla Fagerudd

Jukolan viesti
PR 2
1. Lasse Suonpää
2. Mikko Huhtinen
3. Mats Dahlén
4. Pasi Ikonen
5. Markus Lindeqvist
6. Jere Sipponen
7. Ari-Pekka Joensuu

PR 3
1. Juuso Lindeqvist
2. Toni Hartvik
3. Tero Heikkilä
4. Kim Fagerudd
5. Jonas Jern
6. Elmeri Juura
7. Teemu Väre

Kaikki PR-joukkueet

Kilpailun näyttämö rakentuu Hälvälän kylään jo käytöstä poistetulle Hollolan lentokentälle ja sitä ympäröivään kangasmaastoon. Paimion Rasti on jälleen runsaslukuisesti mukana, nyt kuuden Jukola- ja kahdeksan Venla-joukkueen voimin. Odotukset myös kärkisijojen suhteen ovat erittäin korkealla, ja kaiken onnistuessa voittokaan ei ole mahdottomuus. Erityisesti miesten seitsikko lienee seuran kovatasoisin Jukola-historiassa, ja lisäksi Jukola vähempine osuuksineen sopii joukkueille Ruotsin keväistä Tiomila-viestiä paremmin.

Naisten ykkösnelikko näyttää melko odotetulta, joskin valmentaja Teemu Väre toteaa, että juoksujärjestyksen voisi tehdä melkein miten päin tahansa. Ainoa pieni puute on joukkueeseen tyrkyllä olleen loukkaantuneen Ina Westerlundin poisjäänti. Viime vuodelta on ”puolustettavana” viides sija.

– Tyytyväinen voi olla top 10 sijaan, ja viiden joukkoon on jo erinomainen suoritus. Ratkaisevaa on oman suunnistuksen pysyminen hallussa ja sitä kautta oma nöyrä työ. Kärjen mukana tulee pysyä alusta asti, ennakoi Väre.

Miehet ylsivät viime vuonna Joensuu-Jukolan yössä seitsemänneksi, vaikka joukkueesta puuttui muiden muassa viime hetkellä sairastunut Fredric Portin. Nyt joukkueella on loistosaumat aivan kärkisijoille asti, mikä toki vaatii seitsemää hyvää suoritusta peräkkäin. Myös miesten valmentaja Jonne Lehto painottaa hyvän alun merkitystä, sillä kauempaa takaa on aina vaikeampi nousta takaisin kärkitaistoon.

– Valmistautuminen on ollut hyvää ja perusteellista. Uskon ja toivon, että tämän vuoden Jukolassa jännitys säilyy aina viimeisille osuuksille asti. Kahdella viimeisellä osuudella meidän tasoista duoa on vaikea löytää. Tavoitteenamme on rohkea ja huolellinen tekeminen ja sitä kautta eteneminen viestissä niin, että ratkaisun avaimet päätyvät lopulta maailman ykkössuunnistajan, Olav Lundanesin, käsiin, linjaa Lehto.

PR-miehet ovat parhaimmillaan yltäneet viidenneksi vuonna 2010. Venloissa paras saavutus on kakkossija kaksi vuotta myöhemmin.

Jo 70. kertaa järjestettävä suurtapahtuma murskaa kolme vuotta sitten Paimion Louna-Jukolassa tehdyt osanottoennätykset. Viivalle asettuu Venlojen viestiin yli 1600 naisnelikkoa ja yön yli käytävään Jukolan viestiin 1900 pääasiassa miehistä koostuvaa seitsikkoa. Yhteismäärä lähentelee 20000 suunnistajaa, joka
ylittää Louna-Jukolan ennätyksen noin 1500 hengellä.

Maaston osalta odotetaan vaativinta Jukolaa vuosikausiin. Hälvälänkankaan satojen suppien ”viidakko” tulee taatusti tarjoamaan lukuisia isoja virheitä ja samalla viihdettä kilpailun seuraajille. Lisähaastetta tuo monin paikoin kivikkoinen ja yllättävänkin hidas maastopohja. Tosin jotkut huiput ovat jo todenneet, ettei Jukolan tyyppimaasto ole sittenkään aivan niin vaativaa kuin ennakkoon monet ovat puhuneet.

Ensimmäistä kertaa Jukolan viestin historiassa suunnistetaan kolmatta kertaa samassa maastossa ja vieläpä samasta kilpailukeskuksesta. Ensimmäinen kerta oli järjestyksessään kolmas viesti vuonna 1951 ja toinen vuonna 1987.

Kuvat: Mats Dahlén

Lahti-Hollola Jukola 15.06.2018 klo 19:53

LAHTI-HOLLOLA JUKOLA 2018

Paimion Rastin seurateltalla, tuulisuojapaikka nro 46 ja 50, pidetään lauantai-iltana, heti Venlojen viestin palkintojenjaon jälkeen, kaikille mukana oleville seuran juoksijoille ja kannustajille kahvitilaisuus.
Venla-joukkueiden juoksijoiden toivotaan tulevan paikalle juttelemaan omista suorituksistaan. Pyritään mahdollisimman vapaamuotoiseen tilaisuuteen.
Olet lämpimästi tervetullut paikalle!
Huom! Muina aikoina tarjoilut ovat tarkoitettu kilpailijoille.

Seurateltta:
Teltan purkutalkoot ovat sunnuntaina sopivana ajankohtana (n klo 11-12 ?) ja kaikkien paikalla olevien odotetaan osallistuvan purkutalkoisiin, kiitos.

Nähdään Jukolassa!

T: Kaija ja Kristiina

Joukkueet ym infot:
Venloihin on ilmoitettu 8 joukkuetta ja Jukolaan 6 joukkuetta. Miehiä on viimeksi ollut näin monta joukkuetta vuonna 2000 Liperissä, naisia on ollut useasti 8-9 joukkuetta, ennätyksenä 10 joukkuetta Salossa 2006.

Juoksujärjestykset on nyt julkaistu Venlojen ja Jukolan "kuntojoukkueiden" osalta. Edustusjoukkueet julkaistaan, kun valmennustiimit ovat tehneet valinnat ja hetki on oikea.

VENLOJEN JOUKKUEET 4-8 on pyritty kokoamaan kunkin juoksijan toivomuksen mukaan. Varahenkilöiksi jäi 3 kuntovenlaa. Joukkueiden valinnoista vastaa Satu, puh. 040-5817787. Muutokset hänelle.

JUKOLAN JOUKKUEET 4-6 on tänä vuonna rakennettu ennakkoon ajatellen mahdollisimman tasavahvoiksi, jotta syntyisi mukavaa seuran sisäistä kamppailua. Eli joukkuenumerot ovat todellakin vain numeroita. Näiden joukkueiden sisällä saa vaihtaa osuuksia, mutta muutoksista on ilmoitettava Jukka Oksalle, tai Olli Axelinille mahdollisimman pian, viimeistään 13.6. mennessä. Joukkueille on myös nimetty KAPTEENIT, joiden tehtävänä on kohottaa joukkueensa taistelutahto äärimmilleen. Jos tarvitaan varamiehiä, useampaa joukkuetta voidaan joutua muuttamaan.

Jukka: 050-3561661
Olli: 040-8310730

Bussikuljetus järjestetään yhdessä AngAn ja muiden salolaisten seurojen kanssa. Lähtöaika lauantaiaamulla klo 8.00, kokoontuminen klo 7.45. Lähtöpaikka muuttunut pariin otteeseen, lähtö Halikon Prisman vieressä olevan ABC-tankkauspaikan vierestä. Tämän hetkisen osallistujamäärän perusteella hinta 25e/hlö (tai 15€/suunta), ilmoittautumiset irmaan tai Hannelelle. Bussissa on vielä tilaa. PR:n yhteyshenkilö on Saska Tuomasjukka.

Paimion Rastille on varattu omille teltoille majoitustelttapaikat KE01 ja KE02.
Tuulisuojapaikat 46 ja 50.

Olav Lundanesille keskimatkan SM-kulta 28.05.2018 klo 11:55

Olav Lundanes näytti lauantaina maailmanluokan vauhtia ja suunnisti Paimion Rastille miesten keskimatkan Suomen-mestaruuden. Norjalainen oli Kouvolan Valkealan suppamaastossa melkeinpä ylivoimainen, sillä hopeamitalisti Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho jäi 5,8 kilometrin kilpailussa taakse 44 sekunnin marginaalilla.

Avoimessa kilpailussa miesten väliin tosin ehti virolainen Timo Sild, joka ei Virossa asuvana voi kisata SM-mitaleista. Turussa asuvalla Lundanesilla tuo oikeus norjalaisuudestaan huolimatta on.

– Rata oli melko fyysinen, ja alussa ehkä hävisin joitakin sekunteja vauhdissa ennen kuin jalat alkoivat toimia. Selvisin puhtaasti teknisesti vaativimmat alueet, joilla monille tuli virheitä. Suomen-mestaruus on kyllä hieno juttu, sanoi Lundanes.

Frédéric Tranchand piti myös kovaa vauhtia ja hetken jopa johti kilpailua. Lopun pienet virheet kuitenkin jättivät miehen viidenneksi 1.32 Lundanesia hitaampana. Kolmas A-finaaliin selviytynyt PR-mies Vili Niemi pummaili raskaasti ja jäi toiseksi viimeiseksi. Tiukkaan karsintaan jäi virheineen muiden muassa Fredric Portin.

Naisten puolella ilahdutti erityisesti pitkään vaivoista kärsineen Eveliina Hirvosen vauhti, joka riitti Anna Närhen voittamassa kisassa yhdeksänteen sijaan. Saara Norrgrann ylsi sijalle 16, kun taas Inga Dambe teki heti alkuun jättivirheen ja jäi kauas kärkisijoista.

Essi Hölsölle D15-hopeaa

Nuorimpien, 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa saatiin myös komeasti mitali Paimioon. Essi Hölsö teki ensimmäisessä SM-kisassaan erittäin hallitun ja tasaisen suorituksen, josta palkintona oli hopeinen mitali. Voittaja Salla Isoherraseen kertyi 2,9 kilometrillä eroa 31 sekuntia.

Muista junioreista parhaiten taituroi Milja Väätäjä, joka oli D18-sarjan yhdeksäs. Klaus Haanpää H18-sarjassa ja Voima Tuomasjukka H16-sarjassa sijoittuivat kumpikin 17:nneksi.
Ikäsarjojen puolella H40-sarjaan tänä vuonna siirtyneellä Mats Dahlénilla vauhti olisi riittänyt kultaan mutta päivän taidollinen suoritus ei – palkintona kuitenkin SM-hopeaa. Naisten vastaavassa sarjassa Satu Tahvonen jäi niukasti mitalilta sijoittuen neljänneksi, ja samalle sijalle tykitti H35-sarjassa Markus Lindeqvist. Lisäksi kymppijoukkoon ylsi D35-sarjan seitsemännellä sijallaan Salla Fagerudd.

Ensimmäisestä SM-sprinttiviestistä hopeaa

Sunnuntaina tehtiin Keravalla suunnistushistoriaa uudessa kilpailumuodossa, kun SM-tasolla kisattiin ensi kertaa sprinttiviestissä. Jo useita vuosia mm. MM-kilpailujen ohjelmaan kuulunut sprinttiviesti käydään niin sanotuin sekajoukkuein, eli vauhdikasta viestiä vievät kaksi naista ja kaksi miestä. Erikoisuutena kisa käytiin aluejoukkuein, jotka tosin voivat koostua yhden seuran suunnistajista. Täten PR:n joukkueetkin edustivat virallisesti aluetta eli Varsinais-Suomea mutta käytännössä kuitenkin omaa seuraansa.

Paimion Rastin HD21-sarjan joukkue Saara Norrgrann, Jesse Laukkarinen, Frédéric Tranchand ja Aleksandra Hornik taisteli SM-kullasta loppuun asti. Tranchand tykitti kahdella ensimmäisellä osuudella tulleen pienen eron kiinni ja vaihtoi kärjessä. Puolalaisella Hornikilla oli ankkuriosuudella vastassaan MS Parman kovakuntoinen Maija Sianoja sekä jo ”eläköitynyt” supertähti Minna Kauppi. Kaupin jalka ei Keravan kaduilla riittänyt, joten voittotaistosta muotoutui kahden kauppa. Siinä maajoukkuenainen Sianoja oli piirun vahvempi ja jätti Hornikin lopussa taakseen. PR:lle sai siis kuitenkin mukavana palkintona SM-hopeat.

– Hajontaa radalla riitti, joten piti tehdä tarkasti omaa työtä. Toiseksi viimeiselle rastille otin ehkä hieman hitaamman reitin enkä enää pystynyt MS Parmaa lopussa kunnolla haastamaan, kertoi Hornik.

Nuorten HD18-sarjassa PR ylsi joukkueella Jaana Haapala, Jarkko Rantoja, Klaus Haanpää ja Essi Hölsö sijalle 12.

Salon Seudun Rastiviesti 20.05.2018 klo 19:29

21. SSRV -nopea ja hauska iltaviesti Jukola2006-maastossa

Viestin rakenne
Kuusi osuutta tavoiteaika voittajajoukkueelle 1.40 h
Kunkin osuuden viidenneksi parhaan tavoiteaika alle 20 min.
Kilpasarjassa osuuskohtaiset osanottajarajoitukset.
Avoimessa sarjassa ei osanottorajoituksia.

Osuudet 1 -3(2.4-2.6 km)
Yhdellä osuudella D-sarjalainen
Yhdellä osuudella H18 tai nuorempi / H40 tai vanhempi / D sarjalainen
Yhdellä osuudella D18 tai nuorempi / D40 tai vanhempi / H16 tai nuorempi / H50 tai vanhempi
järjestys vapaa

Osuus 4(2.7-2.8 km)
Avoin kaikille.

Osuus 5(1.5 km)
H14 tai nuorempi / H55 tai vanhempi / D16 tai nuorempi / D45 tai vanhempi.

Osuus 6(2.7-2.8 km)
Avoin kaikille.

Kilpailuun osallistuva ei tarvitse lisenssiä.

----------------------------------------
1. Joukkue
Inga Dambe
Jukka Oksa
Essi Hölsö
Klaus Haanpää
Eelis Axelin
Elmeri Juura

2. joukkue
Satu Tahvonen
Voima Tuomasjukka
Ilkka Aakula
Saska Tuomasjukka
Lauri Röytiö
Matti Tahvonen

3. joukkue
Milla Vehkaoja
Eija Sipponen
Vilma Wahlsten
Heikki Pajunen
Aapo Virtanen
Olli Axelin

4. joukkue
Signe Dambe
Timo Lindi
Pirjo Lähteenmäki
Jari Virtanen
Topi Virtanen
Samuli Lahdenperä

Varalla
Jouko Havia
Jyrki Laine
Airi Sipponen
Markku Sipponen

Lundanesille kaksi EM-kultaa 14.05.2018 klo 10:36

Seuratasolla Paimion Rastia edustava norjalainen Olav Lundanes oli kuningas viime viikolla käydyissä suunnistuksen EM-kilpailuissa. Mies juhli Sveitsin Ticinossa Euroopan-mestaruutta sekä pitkällä matkalla että viestissä Norjan joukkueen ankkurina ja otti lisäksi keskimatkalta pronssia.

Hallitsevana maailmanmestarina Lundanes oli pitkän matkan hienoinen ennakkosuosikki, ja kulta tuli vajaan minuutin erolla isäntämaan Matthias Kyburziin. Lundanes ratkaisi äärimmäisen jyrkkäpiirteisessä vuoristomaastossa käydyn kisan käytännössä lopun pitkällä rastivälillä, jolla hän löysi optimaalisen reitinvalinnan nousten näin kärkipaikalle.

Viestissä Lundanes pääsi ankkurina matkaan ykkösenä ja tiputti lähimmät uhkaajat matkasta jo hyvissä ajoin. Keskimatkalla kultakin oli miltei hyppysissä, mutta virheetön meno ei aivan kantanut maaliin asti.

– Olen näihin kisoihin erittäin tyytyväinen. Keskimatkallakin tavoitteena oli voitto, mutta siihen en ihan yltänyt. Myös loppukesän MM-kisojen näkökulmasta kaikki on oikealla radallaan, joskin Latviassa haasteet tulevat olemaan hyvin erilaisia kuin nyt, summasi Lundanes tuntonsa.

Niin ikään Paimion Rastin mies Frédéric Tranchand pääsi EM-mitalin makuun ankkuroituaan Ranskan viestikolmoseksi. Muutaman suunnistajan ryhmässä matkaan päässyt Tranchand pystyi jättämään muut kovalla matkavauhdillaan. Myös pitkällä matkalla mitali oli erittäin lähellä: eroa pronssiin jäi yli 1,5 tunnin kisassa ainoastaan 15 sekuntia ja tuloksena oli kitkerä neljäs sija. Ranskalainen johti kilpailua ennen viimeisiä kilometrejä, mutta edellä mainitulla pitkällä rastivälillä otettu hidas reitinvalinta tiputti hänet kärkipaikalta.

Kaikkiaan seitsemän Paimion Rastin suunnistajaa esiintyi EM-kisoissa eri matkoilla. Suomen Fredric Portin suunnisti varsin hyvän pitkän matkan sijoittuen 16:nneksi. Keskimatkalla hän oli 24:s. Puolan Bartosz Pawlak ylsi keskimatkalla sijalle 29 ja viestissä joukkueensa toista osuutta vieden kahdeksanneksi. Jesse Laukkarisen kisat jäivät sprintin karsintaan, josta hän ei selviytynyt finaaliin.

Naisten puolella Inga Dambe avasi Latvian sijalle 10 yltäneen joukkueen viestin. Keskimatkalla hän ehti 31:nneksi. Puolan Aleksandra Hornik ylsi parhaimmillaan sijalle 30 pitkällä matkalla.

PR:n naiset ja miehet Tiomilan kymppijoukkoon 14.05.2018 klo 10:36

Viime viikonlopun Tiomila-viestit Ruotsin Nynäshamnissa sujuivat Paimion Rastilta sijoituksellisesti varsin hyvin, kun naiset paransivat viime vuodesta pykälällä yhdeksänneksi ja miehet taistelivat seitsemänneksi. Miesten tulos on jopa seuran historian toiseksi paras Tiomila-sijoitus, mutta vielä jäi kaihertamaan se, että loistosaumat paljon parempaan jäivät käyttämättä.

Naiset avasivat viestin odotetun vakuuttavasti, sillä Inga Dambe ja Emma Silvennoinen päästivät Saara Norrgrannin pitkälle kolmososuudelle sijalla 4. Hajonnaton osuus kasasi joukon, ja Norrgrann polki vaihtoon 20 joukkueen kärkiletkassa.

Seuran ja joukkueen uusi nimi Ina Westerlund teki hienoa jälkeä ja piti sijoituksen neljäntenä alle puolitoista minuuttia johtopaikasta. Kovaan paikkaan päässyt ensikertalainen nuori Aleksandra Hornik teki pitkälti omaa työtään joutuen kuitenkin muutamalle maailmantähdelle taipumaan. Varovainen tavoite kymmenen parhaan joukkoon kuitenkin toteutui. Voiton nappasi ensimmäistä kertaa PR:n kanssa rinta rinnan ankkuriosuudelle lähtenyt ruotsalainen Järla Orientering.

Vaikka miehillä alkuosuuksilla tuli muutama minuutti ylimääräistä, pääsi Bartosz Pawlak neljännen osuuden pitkälle yöosuudelle hyvistä asemista. Kovimmat yötykit tulivat heti takaa ja kasasivat hieman odotetusti lähes 30 joukkueen letkan, josta ainoastaan ruotsalainen OK Linné pysyi unelmajuoksulla 10 minuutin päässä edellä.

Vielä Lasse Suonpää piti joukkueen 13. sijallaan iskuasemissa, mutta kärsimysten tieksi muodostui Toni Hartvikin kuudes osuus, jolla takamatkaa kertyi tuhottoman paljon. Epäonnisesti rinnan päälle kiinnitetyssä varalampussa oleva latausta helpottava magneettipää häiritsi pahasti kompassin käyttöä. Mies ei tohinassa tätä tajunnut, vaan vahvasti kompassiin tukeutuvana suunnistajana pyöritteli useamman jättivirheen.

Kuudennen vaihdon sijalta 26 alkoi takaa-ajo, joka loppuosuuksien aikaerojen pidetessä johti vielä yllättävänkin korkealle. Erityisesti Frédéric Tranchand ja Olav Lundanes kahdella viimeisellä osuudella tekivät kovaa jälkeä – Tranchand tekaisi ysiosuuden kolmanneksi parhaan ajan, Lundanes taas sai silmään todellisen ”tappovaihteen” ja voitti ankkuriosuuden peräti kolmella minuutilla. Vain loppukirissä kuutossijasta tuli tappio norjalaiselle Fredrikstad SK:lle.

– Homma oli kontrollissa alusta asti. Puolen välin jälkeen aloin saada kiinni edellä menneitä, ja suunnistin todella hyökkäävästi yrittäen päästä heistä eroon mahdollisimman nopeasti, kertoi Lundanes superjuoksustaan.

Paimion Rastin joukkueessa suunnistivat Daniel Stenlund, Jesse Laukkarinen, Mikko Huhtinen, Bartosz Pawlak, Lasse Suonpää, Toni Hartvik, Vili Niemi, Fredric Portin, Frédéric Tranchand ja Olav Lundanes.

Suunnistusviestissä aiemmilla osuuksilla tehtyjä virheitä ei yleensä voi laskea suoraan loppuaikaan. Jotain suuntaa PR-miesten vauhdista ja mahdollisuuksista antaa kuitenkin se, että kovan onnen soturi Hartvik jäi osuudellaan nopeimmille 20 minuuttia, kun maalissa Paimion Rasti hävisi voittaja IFK Göteborgille noin 23 minuuttia.

Nuorten viestissä Paimion Rastin joukkue Essi Hölsö, Tuomo Haapala, Leo Haanpää, Jaana Haapala, Vilma Wahlsten ja Voima Tuomasjukka suunnisti nousujohteisen kisan sijoittuen lopulta mukavasti 43:nneksi.

Naisissa Paimion Rastin kakkosjoukkue suunnisti sijalle 57 ja miehissä sijalle 68.

Paimion Rasti valmis 10MILAan 27.04.2018 klo 10:43

PR tavoittelee terävimpiä kärkisijoja tulevan viikonlopun 10MILA-viesteissä Ruotsissa. Suunnistuksen arvostettu suurviesti tekee parin vuoden tauon jälkeen paluun ”juurilleen” suur-Tukholman liepeille, sillä tänä vuonna kisataan maineesta ja kunniasta Nynäshamnissa, 50 kilometriä Tukholmasta etelään.

Naiset ylsivät vuosi sitten Göteborgissa mukavasti kymmenenneksi, miehet osin vaikean yön jälkeen sijalle 14. Onnistuneilla suorituksilla näistä sijoituksista voidaan parantaa reippaastikin. Lisäksi PR:llä starttaa joukkue lauantaina päivällä käytävään nuorten viestiin.

UNGDOMSKAVLEN
Paimion Rasti 1
1. 3,7 km Essi Hölsö
2. 3,9 km Tuomo Haapala
2. 3,9 km Leo Haanpää
3. 2,8 km Jaana Haapala
3. 2,8 km Vilma Wahlsten
4. 3,5 km Voima Tuomasjukka


DAMKAVLEN


1. Osuus / 5,5 km
Inga Dambe
Inga on nähty viime vuosina pariin otteeseen arvokisaviestin aloitusosuudella, PR:n paidassa viimeksi vuoden 2006 10Milassa. Avausosuudella kokemus puhuu.


2. Osuus / 6,9 km
Emma Silvennoinen
Emma teki viime vuoden juoksuillaan itsestään kakkososuudelle pelotteen. Uhkunut rohkaisevaa kevätkuntoa lumisen talven jälkeen. Tiukan paikan tullen kova tsemppari!


3. Osuus / 10,9 km / putki
Saara Norrgrann
Saara pääsee viime vuoden tapaan tykittämään putkiosuutta. Aivan joka kisassa ei natsaa, mutta osoittanut potentiaalinsa jälleen tämän kevään kilpailuissa. Tämä osuus tullaan myös närpiöläisellä sisulla!


4. Osuus / 7,7 km
Ina Westerlund
Ina halusi mukaan Paimion Rastiin ottaakseen askeleen eteenpäin suunnistajana sekä päästäkseen juoksemaan suurviesteissä voitosta. Häikäissyt leireillä myös positiivisella asenteellaan. Pääsee heti petaamaan paikan joukkueen ankkurille!


5. Osuus / 8,8 km
Aleksandra Hornik
”Ola” on nuoresta iästään huolimatta päässyt kiertämään kansainvälisiä tantereita jo paljon. Erittäin lahjakas tulevaisuuden suunnistaja. Pistäkää nimi mieleen ja nainen seurantaan Damkavlenin ankkuriosuudella!

Paimion Rasti 2
1. Nina Temyakova
2. Ida Marie Næss Bjørgul
3. Salla Laitinen
4. Milja Väätäjä
5. Milka Reponen

TIOMILAKAVLEN


1. osuus / 12,1 km / Dag/Skymning/Natt
Daniel Stenlund
Kun Iso-Dee on kunnossa, on avaus hänen osuutensa. Ja tällä kertaa näin on. Lähes pomminvarma kärkiletkan menijä.


2. osuus / 11,5 km / Natt
Jesse Laukkarinen
Vakioaloittajaan luotetaan nyt kovalla kakkososuudella. Sprintterin päkiäaskel vie kovaa myös maaston puolella. Kehittynyt viestivarmuudessa tasaisesti.


3. osuus / 8,1 km / Natt
Mikko Huhtinen
Jos maalissa odottaa iso pussi irtokarkkeja, vetelee Mikko osuuden pohjat. Todellinen taitomies, jolle pimeä on yleensä plussaa, samoin tiimin tyylikkäin skegge!


4. osuus / 15,3 km / Natt / putki
Bartosz Pawlak
Puolan ykkösmies pääsee toista kertaa långalle. Vahva ja taidokas yleissuunnistaja, useimmissa letkoissa lähinnä vetohommissa.


5. osuus / 7,5 km / Natt
Lasse Suonpää
Ehkä joukkueen kovin VIESTIMIES, jota jalkavaivat ovat pirun lailla riivanneet. Ei pääse tällä kertaa kuromaan långalle, mutta viitonenkin on tärkeä osuus ja sitä juoksee tärkeä mies.


6. osuus / 7,6 km / Natt
Toni Hartvik
Joukkueen nestori on taas hyvässä kevättikissä, minkä kunniaksi on kasvattanut myös Tio-parran. Yössä taitava kuin mikä. Loppusuoran erittäin todennäköisesti nopein mies.


7. osuus / 9,8 km / Natt/Gryning / putki
Vili Niemi
Seuran ja joukkueen ensikertalainen vaan ei mikä tahansa märkäkorva. Juoksuvoimaiselle sprintti- ja viestisatsarille putkiosuus sopii kuin mämmi kouraan.


8. osuus / 10,9 km / Gryning/Dag
Fredric Portin
FinnSpringin nilkkaepisodi on takana eikä viestissäkään turhaan tullut kroppaa rasitettua. Löytyykö joltain tiimiltä kovempi ukko tälle osuudelle?


9. osuus / 9,0 km / Dag
Frédéric Tranchand
Tämän miehen päästessä irti sattuu ja tapahtuu, yleensä vastustajien näkökulmasta häijyjä asioita. Ainakin tämän joukkueen matalin ja nopein maastoaskel - nak, nak, nak!


10. osuus / 15,4 km / Dag
Olav Lundanes
Kaipaa ehkä vähiten esittelyjä. Loppukiriä lukuun ottamatta ei heikkoa kohtaa löydy. Kaiken muun ohella mm. ankkurien pohjat viime vuonna Tiomilassa ja Jukolassa.

Paimion Rasti 2
1. Mats Dahlen
2. Topias Arola
3. Tero Heikkilä
4. Ari-Pekka Joensuu
5. Jarkko Rantoja
6. Jonas Jern
7. Klaus Haanpää
8. Elmeri Juura
9. Jonathan Fröjdö
10. Teemu Väre


Kuvat: Heikki Silvennoinen (Aleksandra Hornik: Jarmo Jerkku)

PR-viestimiehille jälleen FinnSpring-voitto 23.04.2018 klo 10:35Paimion Rastin miesten joukkue Frédéric Tranchand, Jesse Laukkarinen ja Olav Lundanes oli melko odotetustikin väkevin FinnSpring-viikonlopun viestissä sunnuntaina. Kolmikko vei Espoon Vesipuisto Serenan maastoissa voiton vajaan minuutin erolla Tampereen Pyrintöön.

PR johti ensimmäisessä ja toisessa vaihdossa, ja ankkuri Lundanes pääsi eroon Pyrinnöstä jo ykkösrastin hajonnan jälkeen. Voitto ei kuitenkaan ollut tässä vaiheessa läpihuutojuttu.

– Muutamia pieniä virheitä tuli. Arvelin olevani kärjessä, mutta erosta en matkan varrella tiennyt, kertasi norjalainen.

Paimion Rastin kolmosjoukkue sijoittui mukavasti 17:nneksi ja kakkosjoukkue sijalle 32. PR-miehet voittivat viestin myös viime vuonna. Tänä vuonna joukkuemäärä oli erityisesti pääsarjoissa huomattavasti viime vuosia suurempi, sillä viesti oli samalla tähän kauteen uudistuneen Viestiliigan osakilpailu.

Naiset eivät aivan kärkeen yltäneet. Ina Westerlund ja Emma Silvennoinen hoitivat homman mallikkaasti, ja Saara Norrgrann pääsi ankkuritaistoon iskuasemista runsaan minuutin kärjen takana.

Norrgrannin päivä oli kuitenkin kaikkea muuta kuin paras. Kärki karkasi jo alkumatkasta, ja loppuradan isohkojen virheiden johdosta takaa-ajava letka tuli kiinni. Tuosta joukosta naapuriseura Angelniemen Ankkurin Sanni Kivelä pystyi lopulta Norrgrannin ohittamaan, joten tuloksena naisille oli neljäs sija SK Pohjantähden vietyä voiton. PR:n kakkosjoukkue sijoittui 16:nneksi.

Palkintopallivauhtia esitti myös poikien H15–18-sarjassa odotetun vahva kolmikko Jarkko Rantoja, Klaus Haanpää ja Topias Arola, joka nappasi hopeasijan. Aloituksessa tuli hieman liikaa takkiin, joten edes Arolan ankkuriosuuden hurjastelu ei riittänyt nostamaan voittokamppailuun.

Jos viestipäivästä tulikin PR-miesten juhla, oli lauantain henkilökohtainen kilpailu kaikkea muuta. Vuosi sitten vastaavassa kisassa kolmoisvoittoa juhlineesta triosta Lundanesilta loppui täysin energia ja mies joutui keskeyttämään, Fredric Portin puolestaan päätyi pitkälti varmuuden vuoksi samaan pyöräytettyään hieman nilkkansa. Tranchandilta löytyi vauhtia mutta myös monia virheitä, ja ranskalainen joutui tyytymään viidenteen sijaan selvästi kärjen takana.

Kilpailu toimi samalla viimeisenä EM-näyttökisana. Maanantaiaamuna julkistettuun Suomen joukkueeseen valittiin jo aiemmin paikan saaneen Portinin lisäksi Jesse Laukkarinen, joka pääsee Sveitsin Ticinossa viivalle sprinttimatkalla. Lisäksi muiden muassa Lundanes on itseoikeutetusti mukana Norjan ja Tranchand Ranskan EM-joukkueessa.

Naisten puolella ilahdutti Emma Silvennoisen meno: hyvää kevätvauhtia esittänyt nainen suunnisti tasaisesti selviten muutamalla pikkuvirheellä, ja tuloksena oli yhdeksäs tila eliittisarjan kilpailussa. Kolme muutakin naista pinnisti 20:n parhaan joukkoon, kun Saara Norrgrann oli 15:s, Ina Westerlund 16:s ja Inga Dambe 18:s.

Kärkisijoja hätyytteli 18-vuotiaiden poikien eliittisarjassa Topias Arola neljännellä sijallaan. Milja Väätäjä oli vastaavassa tyttöjen sarjassa 15:s. Essi Hölsö ylsi sarjaa nuorempien eli 16-vuotiaiden eliitissä mukavasti viidenneksi.

12-vuotiaiden poikien tukireittisarjassa Aatos Axelin ylsi yhdeksänneksi ja 10-vuotiaiden tyttöjen rastireitillä Sofia Fingerroos 15:nneksi. H14-sarjassa PR-kaksikko Eelis Axelin ja Leo Haanpää suunnisti sijoille 11 ja 12. Juniori-ikäisten ulkopuolella sarjavoittoon ylsi Toni Hartvik H21A-sarjassa ja kakkoseksi Salla Laitinen D21EB-sarjassa.

FinnSpring-sivutViikonlopun tulokset
Arkistoidut