MM-katsastusten sprint ja normaalimatka

Paimion miehet eivät Trondheimin treenimätön jäljiltä olleet täysin huippulyönnissä katsastuksissa
Suomen MM-joukkue sai lopullisen muotonsa viikonlopun katsastuksissa, jolloin ohjelmassa olivat lauantaina sprint ja sunnuntaina normaali. Tosin varsinkin miesten puolella katsastukset olisivat voineet jättää juoksematta. Sen verran odotettu oli kisoihin valittu joukkue.

Janne sprintin 12:s
Paimiolaisille viikonloppu ei antanut sijoituksia kymmenen joukkoon. Sprintissä Jani Lakanen oli ylivoimainen, voittaen 2,9 km:n puisto-/kortteliradalla seuraavaa 25 sekuntia. Toinen oli Petteri Muukkonen ja kolmas Pasi Ikonen. Janne Virtanen oli keskimatkan tapaan paras Paimion mies 12:sta sijallaan. Eroa Lakaseen kertyi 50 sekuntia. Markus Lindeqvist oli 18:s, Juha Suominen 26:s, Mika Lyytikäinen 32:s ja Teemu Väre 34:s eli viimeinen.

Naisten puolella PR:n kasvatti Satu Vesalainen otti ilahduttavan sprinttivoiton. Huippukuntoinen Minna Kauppi jätettiin toiseksi ja Terhi Holster jatkoi siitä mihin keskimatkalla jäi, ja otti kolmannen sijan. Milla Vehkaoja oli tällä kertaa paras paimiolainen. Sija oli 15:s. Jaana Röytiö ja Katri Kerkola joutuivat alistumaan peränpitäjiksi.

Kauppi ylivoimainen normaalimatkalla
Sunnuntain normaalimatkalla Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi esitteli jo Kainuun Rastiviikolla vilauteltu hyvää juoksukuntoa. Tuloksena oli ylivoimainen vajaan kahden minuutin katsastusvoitto nuorelle suunnistajalahjakkuudelle. Terhi Holster vakuutti toisella sijallaan viimeistään nyt joukkuevalitsijat. Paula Haapakoski oli kolmas ja PM-pronssinainen Heli Jukkola osoitti vihdoin taitonsa neljännellä sijallaan. Marika Mikkolan 10. ja Satu Vesalaisen 11. sija tiesivät jäämistä maajoukkueen varapaikoille. Päivä oli PR-naisten heikoin. Jaanan sijoitus oli 18:s ja Millan 21:s.

Miehissä Jani Lakanen tuuletti jo toista voittoa viikonlopun aikana. Tällä kertaa voitosta taisteltiin aivan loppukilometreille asti. Pahin vastustaja ja kisaa pitkään johtanut Jarkko Huovila taipui lopulta vajaan puolen minuutin päähän. Simo Martomaa osoitti jälleen normaalimatkan kykyjään kolmannella sijallaan. MM-kisapaikka jäi silti KR:n mieheltä jälleen saavuttamatta. Mainittavan arvoinen suoritus oli Vehkalahden Veikkojen Tero Föhrin seitsemäs sija. Teemu Väreen vuoro oli olla paras paimiolainen. Sijoitus 21:s ja eroa kärkeen vartti. Mika Lyytikäinen oli 27:s ja Markus Lindeqvist 29:s. Janne Virtanen keskeytti.

Suomen maajoukkue Sveitsin MM-kisoihin
Miehet:
Mats Haldin SK Halden, Jarkko Huovila SK Halden, Pasi Ikonen SK Pohjantähti, Jani Lakanen Delta, Petteri Muukkonen MS Parma, Juha Peltola MS Parma, Janne Salmi Turun Suunnistajat Varalla: Simo Martomaa Kalevan Rasti ja Samuli Launiainen OK Linne

Naiset: Liisa Anttila Tampereen Pyrintö, Paula Haapakoski SK Pohjantähti, Terhi Holster Ikaalisten Nouseva-Voima, Heli Jukkola Rastikarhut, Minna Kauppi Asikkalan Raikas, Reeta-Mari Kolkkala Liedon Parma Varalla: Satu Vesalainen Tampereen Pyrintö ja Marika Mikkola Espoon Suunta


Tweet