Paimion Rasti jatkaa entistä yhtenäisempänä

Rasti jumppaa, Rasti juoksee, Rasti suunnistaa. Siinä luja perusta Paimion Rastin ryhmien aiempaa tiiviimmälle yhteistoiminnalle.

Uuteen kauteen suunnataan yhtenäisemmällä harjoituskalenterilla. Mukana ovat niin lapset ja nuoret, kuntoilijat kuin huipputiimikin.

– Halusimme päivittää valmennusryhmäkokonaisuuden nimenomaan valmentajien näkökulmasta. Erityisesti juniorien ja huipputiimin välillä tiivistetään yhteistyötä, ja satsaamme yhä yhtenäisempään valmennuslinjaan eri ikäryhmien valmennustoiminnan välillä, linjaa valmennusvaliokunnan tuore vetäjä Markus Lindeqvist.

Nuorten toiminnassa tapahtuu merkittävimmät muutokset, kun valmennuspäällikkönä kaksi vuotta toiminut Milka Reponen jättää tehtävänsä. 14–18-vuotiaiden Power-ryhmän vetäjäksi palaa tauon jälkeen mm. Suomen nuorten maajoukkuetta valmentanut Satu Tahvonen. Taustaltaan ammattivalmentaja Katri Lindeqvist jatkaa 10–14-vuotiaiden MiniPower-ryhmän puikoissa. Alle 10-vuotiaiden ryhmistä vastaa Sari Pihlaja.

Talvikaudella yli 10-vuotiaiden nuorten ryhmät harjoittelevat kolme kertaa viikossa. Uuden linjauksen mukaisesti harjoituksia yhdistetään eri ryhmien välillä aiempaa enemmän.

– Milkan johdolla tehdystä nuorisotoiminnan tasonnostosta on hyvä jatkaa. Nuoria on aiempaa enemmän ja toiminnan laatu on ottanut harppauksia eteenpäin, kiittelee Lindeqvist.

– Jatkossa haluan kannustaa nuorten ryhmiä asettamaan vahvemmin kilpailullisia tavoitteita. Iso tavoite onkin lisätä kilpailevien nuorten määrää.

Aikuisten huipputiimissä valmennuksen kokonaisvastuu siirtyi aiemmin naisia luotsanneelle Sami Valkamalle. Jatkossa avainteemana on satsata aiempaa enemmän urheilijoiden henkilökohtaiseen kehitykseen, tärkeitä viestejä toki unohtamatta. Ryhmä on mahdollisesti myös saamassa vahvistuksia ensi kaudeksi.

Seuran yhtenäisemmän harjoitustarjonnan taustalla on vahvasti myös seuran harrastesuunnistajat. Erityisesti naisten harrasteryhmä Kuntovenlat on järjestänyt toimintaa viime vuodet erittäin aktiivisesti, ja nyt toimintaan on tullut mukaan myös miehiä. Nyt myös tämä kokonaisuus on siirretty valmennusvaliokunnan alle. Samalla kuntoilijat ovat tulleet tiiviimmin mukaan koko seuran yhteisiin harjoituksiin.

– Tavoittelemme tällä ennen kaikkea yhteisöllisyyttä ja me-henkeä, mutta tottakai myös synergiaetuja harjoitusten järjestelyissä, linjaa Lindeqvist.

Seuran uuden, yhtenäisemmän harjoituskalenterin ohella tausta harjoittelulle on todella laadukas.

– Meillä on seurassa erinomaisia valmentajia kaikissa valmennusryhmissä. Löytyy MM- ja SM-mitalisteja niin urheilijoina kuin valmentajina. Vastaavaa kokoonpanoa ei taida suunnistusmaailmasta helpolla löytyä, arvelee Lindeqvist.
Tweet