PR:n viestikausi päättyi yllätyksittä

Suunnistuksen Viestiliiga päättyi toissa lauantai-iltana Ikaalisten Kylpylän maastoissa Paimion Rastin osalta etenkin sijoituksellisesti ilman yllätyksiä. Naiset suunnistivat Aleksis Kiven viestissä kymmenenneksi ja miehet 11:nneksi.

Miehet uusivat sijansa edellisviikonlopun Lukkari-viestistä. Pasi Ikosen avattua pienin virhein oli hämärtyvän kakkososuuden Topias Arolalla huono päivä sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti, johon varmasti vaikutti myös nuorukaisen viime aikojen sairastelut. Vasta sijalla 22 ankkuriosuudelle päässyt Toni Saari oli syysillan valopilkku ohittaessaan matkan aikana peräti 11 kilpakumppania.

Saarenkaan veto ei riittänyt Viestiliigan kokonaiskilpailun tilanteen ylläpitämiseen. PR tipahti pari sijaa ollen lopulta miesten kokonaispisteissä yhdeksäs.

Naistiimiltä loisto jäi Ikaalisten yössä uupumaan. Jo avauksessa Ina Westerlund taipui lähes viisi minuuttia, ja sama vaisuhko meno jatkui myös Milja Väätäjän ja Eveliina Hirvosen osuuksilla. Kymppisijasta huolimatta PR nousi Viestiliigan hyvin tasaisessa kokonaiskilpailussa pykälällä kuudenneksi.

Ennakko-odotuksiin nähden kokonaissijoitukset ovat melko odotetut. Yksittäisten suunnistajien erinomaisia onnistumisia nähtiin, mutta kokonaisuutena huipputulokset jäivät saavuttamatta.

– Ei tullut viestikisaa, jossa olisi onnistuttu kaikin puolin hyvin. Se harmittaa eniten, summasi kulunutta lyhyttä kautta naisten valmentaja Sami Valkama.

– Olen kuitenkin tyytyväinen tiimin erinomaiseen henkeen ja siihen, että lähdettiin rohkeasti haastamaan ”isompia” joka kisassa.

Miesten valmentaja Ossi Vesalainen komppasi miesten osalta pitkälti Valkaman ajatuksia mutta suuntasi samalla katsetta myös tulevaan.

– Suomen kärkisuunnistaja meiltä puuttuu, mikä toki vaikuttaa merkittävästi huipputulosten uupumiseen. Mutta muutenkin edessä on itsetutkiskelua – pystymmekö kehittymään nykyryhmällä ja nykymetodein? pohti Vesalainen.
Tweet