PR-naiset kolmoseksi Viestiliiga-osakilpailussa

Monen muun lajin tapaan suunnistuksen kisakausi on viimein loppukesästä päässyt kunnolla vauhtiin, toki tietyin rajoituksin ja toimenpitein. Myös Viestiliiga käydään syksyn aikana kutakuinkin täydessä mitassaan kuuden osakilpailun sarjana.

Paimion Rastin osalta liigan alku on ollut kaukana täydellisestä, mutta erittäin lupaavia yksilösuorituksia on nähty. Eveliina Hirvonen, Ina Westerlund ja Milja Väätäjä suoriutuivatkin sunnuntain kakkososakilpailussa Mikkelissä varsin mukavasti ja ottivat kolmossijan.

Erityisesti Westerlund ja Väätäjä loistivat osuuksillaan sekä taidollisesti että fyysisesti erittäin haastavissa Anttolan maastoissa. Kakkosena ankkuriosuudelle päässyt Väätäjä piti hopeatilaa pitkään itsellään, kunnes kaukaa takaa noussut Kalevan Rasti oli loppurutistuksessa hieman vahvempi. Voiton otti lähes näytöstyyliin oululaisen SK Pohjantähden maajoukkuenaisista koostuva kolmikko. Väätäjä vältti maastossa isommat virheet, mutta myönsi että ihan helppoa ei ollut

– Oli aika kova paikka, kun tiesin monen joukkueen lähtevän lähellä perään. Muistin kuitenkin heti, etten voi vaikuttaa kuin omaan suoritukseeni. Ja sillä ajatuksella suunnistin osuuteni läpi ja kohtuu hyvin, sanoi Väätäjä.

Paimion Rastin naiset sijoittuivat samalla triolla neljänneksi viikkoa aiemmin liigan avauskisassa Lappeenrannassa. Valmentaja Sami Valkama näkeekin naisten tilanteen positiivisessa valossa.

– Tavoitteeksi asetettiin top 3 -taso, ja siihen ollaankin hyvien suoritusten myötä päästy. Erityisen iloinen olen positiivisesta asenteesta, pohti Valkama.

– Syksyn isoin tavoite on SM-viesti ensi kuussa. Tavoitteita sinne on vähän vaikea maalailla, sillä Viestiliigaan eivät kaikki seurat ole vielä saaneet jalkeille kaikkia parhaita nimiään.

Miesten saldona kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta on sijat 5 ja 6. Molemmilla kerroilla muutama isohko virhe on ollut kohtalokas aivan kärkisijojen suhteen.

– Edellisestä viikonlopusta mentiin nyt ehkä hieman eteenpäin. Mutta edelleen sekä miesten että naisten puolella ongelmat jatkuivat juuri avausosuudella. Sille pitäisi pystyä tekemään jotain, linjasi pää- ja miesten valmentaja Ossi Vesalainen.
Tweet