SM-kisakausi käyntiin pronssitunnelmissa

Koronakevään jälkeen pyöräsuunnistajat taisivat olla ensimmäisiä, jotka ehtivät aloittamaan SM-mitalien jakamisen. Juhannuksena Tampereen Kaupin alueella ratkottiin SM-mitalistit sprintissä ja pitkällä matkalla. Paimion Rastin saalis kisoista oli pronssimitali ja kaksi plakettisijaa. Topias Arola oli pronssilla H20-sarjan pitkällä matkalla sekä neljäs sprintissä. Elmeri Juura oli komeasti viides miesten pääsarjan pitkällä matkalla.

Sekä sprintissä että pitkällä matkalla pronssimitalin kohtalosta käytiin H20-sarjassa tiukka taistelu. Juhannuspäivän sprintissä sekunnit kääntyivät Topias Arolan tappioksi, kun Kokkolan Väinö Venetjoki oli kolme sekuntia nopeampi. Sunnuntain pitkällä matkalla Hyvinkään Wertti Autio jäi lopulta vain 12 sekuntia pronssimitalin vieneestä Topiaksesta. Kaupin vaativassa maastossa ylimääräisiä sekunteja sai kulumaan helposti.

- Oli melkoisen haastavaa. Monta kertaa oli olo, että olisi halunnut mennä paljon kovempaa, mutta suunnistus vaati hiljentämään. Polut ja ajourat muodostivat sellaisen syherikön, että piti olla tosi tarkkana, kertasi Topias kilpailun luonnetta.

Samanlaisin äänenpainoin kisaa kuvasi Elmeri Juura, joka jäi mitalista lopulta vajaan minuutin päähän. Miesten mitalitaistelu kävi kisan aikana erittäin jännittävänä. Puolivälin väliaikarastilla Juura oli kolmantena, mutta kaksi lähintä uhkaajaa olivat tuossakin kohtaa kolmen sekunnin sisällä.

- Jäi vähän hampaankoloon. Tämän päivän kisassa kaikki tekivät vuorollaan virheitä. Niinpä se mitali olisi nyt ollut ihan otettavissa, harmitteli Juura. Lauantain sprintissä Juuran sijoitus oli 13.

Kilpailut toimivat samalla katsastuskilpailuina syksyyn suunnitelluille EM- ja MM-kisoille sekä nuorissa että miehissä ja naisissa.
Tweet