Impivaaran viesti 2020 12.-13.6.2020

Jukolan viestin peruunnuttua ja koronarajoitusten höllentyessä haluamme tarjota Suomen parhaiden seurojen suunnistajille uuden tavoitteen ja mahdollisuuden kunnon ja taitojen mittaamiseen varsinaissuomalaisessa kesäyössä!

Historian ensimmäiset Jukolan viestit suunnistettiin pisteestä A pisteeseen B jokaisen vaihtopaikan sijainnin ollessa uusi. Viimeinen alkuperäisen muotoinen Jukola suunnistettiin Nurmijärveltä Helsinkiin 9.-10.6.1950. Nyt, 70 vuotta myöhemmin haluamme antaa suunnistajille mahdollisuuden palata Jukolan viestin alkuaikojen äärelle.

Impivaaran Viesti on 11-osuuksinen, joukkueen muodostavat seitsemän miestä ja neljä naista. Kilpailu starttaa perjantaina 12.6 klo 20.00 Sauvon Ahtelasta ja päättyy seuraavana aamuna Turun Impivaaraan. Viesti kulkee siis läpi yön kymmenen eri paikoissa sijaitsevan vaihdon kautta. Osuudet ovat pituuksiltaan ja luonteeltaan hyvin vaihtelevia. Kuudentoista kilometrin ”pitkä yö” tarjoaa 100% metsäsuunnistusta, viestin loppuolen osuuksien ollessa urbaanimpia ja juoksuvoittoisempia. Naisten osuudet ovat pituuksiltaan 6-10km ja miesten 9-16 km. Impivaaran Viestin kokonaispituus on noin 115km ja voittoajan arvioidaan olevan noin 11,5 tuntia.

Kilpailu toteutetaan kolmen vahvan varsinaissuomalaisen seuran yhteisponnistuksena: Turun Suunnistajat, Paimion Rasti ja Liedon Parma. Kukin seura vastaa noin kolmasosasta radoista ja vaihdoista. Kilpailun johtajana toimii vuodelle 2022 siirtyneen Mynämäen Lukkari-Jukolan kilpailunjohtaja Petri Paukkunen.

Mukaan kutsuttiin 30 vuoden 2019 parasta suunnistusseuraa, joista puolet vastasi kutsuun myöntävästi. Lisäksi mukana on järjestävien seurojen kakkosjoukkueita, muutama yhdistelmäjoukkue ja Rasti-Piikkiön joukkue tuomassa mukaan lisää paikallisväriä. Ennakkoon suunniteltu maksimimäärä – 20 joukkuetta – toteutuu siis kutakuinkin.

Kilpailua voi seurata läpi yön nettiTV-seurantana. Jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-seurantalaite ja tunnelmaa luodaan kesäyöhön sopivalla musiikilla.
Tweet