Topias pyöräsuunnisti 11:ksi EM-pitkällä

Topias Arolan debyytti kakkoslajinsa pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kisoissa Saksassa tuotti muutaman mukavan sijoituksen. Parhaiten sujui pitkällä matkalla, jossa Topias oli 11. Lisäksi viestistä tuliaisina oli kuudes tila.

Pitkä matka suunnistettiin Rabenbergin vuoristossa. Raastavalla matkalla kilometrejä kertyi yli 30 ja matkan varrella nousua 650 metriä. Tämä tuntui kuitenkin sopivan Topiakselle.

- Loppupuolisko radasta oli parempaa ja vahvempaa menoa kuin alussa. Suunnistuksellisesti ei ollut kovin vaikeaa, mutta reitinvalinnat olivat keskiössä. Kohtuu sujuvasti onnistuin menemään, mitä nyt pari ihmettelyä tuli.

20-vuotiaiden sarja kärki ja mitalistit menivät vielä 18-vuotiaan Topiaksen kannalta selvästi liian lujaa, mutta kymmenen parhaan joukkoon olisi täydellisellä suorituksella ollut mahdollisuuksia. Nyt eroa kymppipaikkaan jäi 40 sekuntia ja tuloksena oli sarjan toiseksi paras suomalaissijoitus.

EM-viesti suunnistettiin Saksan korkeimmilla seuduilla Oberwiesenthalin vuoristossa. Olosuhteet muodostuivat mudan, sateen ja kylmyyden keskellä äärimmäisen hankaliksi.

- Keli oli sellainen pahin mahdollinen, mitä lokakuussa voi kuvitella ja siitä vielä pari pykälää kauheampi. Kylmä tuli, kuvaili Topias hurjaa kisaa.

Äärimmäiset olosuhteet poikivat eri sarjoissa koko joukon hylkäyksiä, kuten kävi myös 20-poikien Suomen ykkösjoukkueelle. Niinpä virallisissa tuloksissa kakkosjoukkue Miika Nurmi, Topias Arola ja Aapo Liponkoski sijoittui kuudenneksi.

Sprinttimatkalla Topias oli pitkään mukana kärkikymmenikön vauhdissa, mutta nopeatempoinen kisa - 7 kilometrin matkalla 35 rastia - tuotti loppumatkalla vajaan parin minuutin virheen. Näin sijoitukseksi tuli lopulta 21. Keskimatkalla Topias oli 16.
Tweet