Nuorten MM-kisat Virossa: Pikamatka

Nuorten MM-kisat alkoivat tiistaina Viron Pölvässä. Mukana on kolmen vuoden tauon jälkeen taas paimiolaisvärejä, kun Annamaria Väli-Klemelä selviytyi Suomen katsastuksista itse kisoihin.
Keskiviikon pikamatkan finaalissa Annamaria oli ensimmäisiä lähtijöitä. Kisan alku lähti Annalla sujumaan kohtuullisesti, kun hän oli 1. väliaikarastilla 1,3 km:n kohdalla 1.57 min kärkeä perässä. Loppupuoliskolla ero karkasi kuitenkin yli 9 minuuttiin voittaneesta Suomen Laura Hokasta. Suomen etukäteen kovin luu Anni-Maija Fincke oli ennen viimeisiä rasteja jo 27 sekunnin johdossa. Kohtaloksi koitui 2,5 minuutin virhe 10-rastilla, joka pudotti tytön seitsemänneksi.
Hokan kultamitalin lisäksi Tuomas Tervo täydensi Suomen mitalitiliä. Poikien sarjassa Tervo nappasi hopean Sveitsin Mattias Merzin vanavedessä.
Torstaina kisat jatkuvat normaalimatkalla. Järjestäjien sivuilla on myös silloin mahdollista seurata kisoja reaaliajassa internetin välityksellä.

24. Simon FRÖJDÖ 27:44

Ensimmäisenä kisapäivänä tiistaina vuorossa olivat olleet pikamatkan karsinnat. Mukana karsinnoissa oli 136 tyttöä, joista 60 parasta lunasti paikan keskiviikon A-finaaliin.
Annamarialle oli käydä kylmästi karsinnassa, mutta karsintaryhmänsä viimeiseltä jatkoon pääsevien paikalta (20:s) aukeni kuitenkin tie loppukilpailuun.

D20-2, 3,2km, 20/karsintasarja A-finaaliin