Nuoret SM-sprinttiviestin kuutosia

Paimion Rastin nuoret sijoittuivat kuudenneksi SM-sprinttiviestin HD18-sarjassa Rauman vanhan kaupungin kujilla. Joukkueessa suunnistivat Jaana Haapala, Topias Arola, Klaus Haanpää ja Milja Väätäjä.

Avausosuudella vasta 15-vuotias Jaana Haapala loi pohjat hyvälle sijoitukselle tulemalla vaihtoon maltillisella 1,5 minuutin erolla kärkeen. Seuraavilla osuuksilla ero kärkeen pysyi suunnilleen samanlaisena ja näin joukkue ylsi komeasti plakettisijoille. Eroa pronssimitaleihin jäi lopulta 26 sekuntia. Kvartetin suoritus oli kuitenkin kokonaisuudessaan sen verran hallittu, että mitalisijojen suhteen PR-nuorilla ei jäänyt juuri jossiteltavaa.

Kilpailun erikoisuuksia oli se, että seurajoukkueista Paimion Rasti oli viidenneksi paras. Alueilla oli mahdollista osallistua kilpailuun myös eri seuroista muodostetuilla yhdistelmäjoukkueilla. Kärkijoukkueista tätä mahdollisuutta käytti hyväkseen Satakunta, joka oli koonnut alueen seuroista lopulta neljänneksi yltäneen yhdistelmän.

HD55-sarjassa Paimion Rastin joukkue Eija Sipponen, Kari Haanpää ja Ilkka Aakula oli 14.

Kilpailussa käytetty emitag-leimaustekniikka vaikutti osaltaan siihen, että hylkäyksiä puuttuvien rastileimojen vuoksi kertyi poikkeuksellisen paljon. Hylkäys koitui myös PR:n pääsarja-joukkueen kohtaloksi.
Tweet