10mila-kärkisijat jälleen PR:n tähtäimessä

Eräs viestisuunnistuksen arvostetuimmista kilpailuista, 10mila, käydään viikonloppuna eteläisessä Ruotsissa. Paimion Rasti lähtee toista kertaa Skånessa suunnistettavaan viestiin jälleen kerran korkeimmat sijat mielessä.

Viiden naisen saati kymmenen miehen pitäminen erossa vaivoista vaihtopuomille asti on osoittautunut PR:nkin kohdalla monena vuonna haastavaksi. Nyt lähtökohdat viikonloppuun ovat erinomaiset, ja tavoitteet voidaan asettaa korkealle.

Paimion Rastin naiset starttaavat lauantai-iltapäivän viestiinsä täsmälleen samalla joukkueella ja vielä samassa juoksujärjestyksessä kuin viime vuonna. Mukana on viime vuosien tapaan pitkä, hajonnaton kolmososuus. Pääsy sillä hyviin asemiin lienee jälleen ratkaisevaa loppusijoituksen kannalta, etenkin hyvin lyhyt nelososuus huomioiden. Naisten vastuuvalmentaja Teemu Väre pitää Paimion Rastia yllätysvalmiina viestiin.

– Takana ei ole samanmoista kevään viestimenestystä kuin edellisinä vuosina, mutta joukkue on rutinoitunut, ja tavoite on asetettu näihin suurviesteihin. Lähdetään hakemaan ehdottomasti hyvää sijoitusta, sanoo Väre.

Miesten puolella huipputiimissä on tapahtunut täksi kaudeksi useita muutoksia. Erityisesti Fredric Portinin ja maailman ykkösnimi Olav Lundanesin vaihdot pois seurasta tuntuvat ilman muuta joukkueessa, mutta toisaalta tilalle on tullut useita nälkäisiä nuorempia nimiä. Peräti puolet joukkueen miehistä tekee nyt joko uutena seurassa tai muuten debyyttinsä suurviestin ykkösjoukkueessa.

Miesten viestissä ennakkoon ratkaisevassa osassa ovat entiseen tapaan hyvät asemat neljännen osuuden ”långa nattenin” letkoissa sekä kärkituntuman pitäminen sen jälkeisillä lyhyillä osuuksilla. Miehet starttaavat lauantai-iltana illan hämärtyessä ja ovat kärjen osalta maalissa aikaisin sunnuntaiaamuna, joten yösuunnistusosaaminen on juuri Tiomilassa todella tärkeässä roolissa.

– Maailmasta ei varmasti löydy joukkuetta, jota erityisesti Olav Lundanesin poistuminen riveistä ei heikentäisi. Toisaalta miesten materiaali on nyt aiempaa laajempi, ja kaikki ovat paremmassa kunnossa. Tavoitteena on, että sijaluku kirjoitetaan yhdellä numerolla, linjaa päävalmentaja Jonne Lehto.

Naisten ylsivät vuosi sitten Nynäshamnissa mukavasti yhdeksänneksi, miehet osin vaikean yön jälkeen historian toiseksi parhaalle sijalle 7. Onnistuneilla suorituksilla nämä sijoitukset ovat edelleen parannettavissa.

Paimion Rastilta starttaa joukkue myös lauantaina päivällä käytävään nuorten viestiin. Kaksi vuotta sitten PR-junnut ylsivät upeasti kakkossijalle. PR:ltä lähtee sekä naisten että miesten viestiin kaksi joukkuetta. Kussakin viestissä on starttiviivalla noin 300 joukkuetta.


Naisten viesti (Damkavlen) – Paimion Rasti 1
1. Inga Dambe (7,3 km)
2. Emma Silvennoinen (6,2 km)
3. Saara Norrgrann (9,8 km)
4. Ina Westerlund (4,1 km)
5. Aleksandra Hornik (8,7 km)

Paimion Rasti 2: Salla Laitinen, Milja Väätäjä, XXX, YYY, ZZZ

Miesten viesti (Tiomilakavlen) – Paimion Rasti 1
1. Daniel Stenlund (12,0 km)
2. Toni Saari (11,6 km)
3. Topias Arola (6,1 km)
4. Samuel Heinonen (17,8 km)
5. Bartosz Pawlak (11,0 km)
6. Vili Niemi (10,1 km)
7. Ari-Pekka Joensuu (8,6 km)
8. Loïc Capbern (12,0 km)
9. Lasse Suonpää (5,2 km)
10. Frédéric Tranchand (14,0 km)

Paimion Rasti 2: Lari Takanen, Jonas Jern, Tero Heikkilä, Jere Sipponen, Klaus Haanpää, Jarkko Rantoja, Matti Tahvonen, Juuso Lindeqvist, Aleksandra Hornik, Jonathan Fröjdö

Nuorten viesti:
1. Eelis Axelin
2. Aapo Virtanen ja Leo Haanpää
3. Vilma Wahlsten ja Selina Arola
4. Jaana Haapala
Tweet