Topias pyöräsuunnisti SM-kultaa

Topias Arola teki väkevän syrjähypyn pyöräsuunnistuksen puolelle voittaen ylivoimaisesti SM-kultaa keskimatkalla Kankaanpäässä H17-sarjassa. Toisen paimiolaismitalin nappasi Matti Tahvonen, joka oli pronssilla H35-sarjassa.

Topias on viettänyt ison osan kesästään polkupyörän selässä. Jalan rasitusmurtuma on estänyt juoksuharjoittelun ja kilpailemisen toukokuusta asti. Kun tavallinen suunnistus ei ole onnistunut, oli kilpailunälkää hyvä käydä tyydyttämässä pyörän kanssa.

Kisa osoitti, että kunto ja suunnistustaito on pysynyt hyvällä tasolla korvaavillakin harjoitteilla. Muut mitalit matkaansa haalinut Hyvinkään Rastin kaksikko Wertti Autio ja Antti-Jussi Oksa jäi noin kolmen minuutin päähän. Reilusta voittomarginaalista huolimatta Topias ei ollut kisaansa täysin tyytyväinen.

- Maasto oli melko tasaista ja polkuja oli todella paljon. Niinpä polkuverkostossa tuli tehtyä muutamia pieniä virheitä. Vaikean radan kanssa piti olla tarkkana, joten monin paikoin tuntui, että olisin halunnut pyöräillä paljon kovempaa, kertasi Topias kilpailun luonnetta.

Topiaksen valmentaja - ja kesällä myös suuressa määrin pyöränkorjaaja - Matti Tahvonen teki myös onnistuneen kokeilun pyöräsuunnistuksen maailmaan. Tuloksena oli kolmas sija Kankaanpään kankailta.
Tweet