ISOM 2017 - uusi kansainvälinen suunnistuskartan kuvausohje

Suomen Suunnistusliiton alaisissa kilpailuissa käytetään tästä keväästä alkaen uutta kansainvälistä suunnistuskartan kuvausohjetta – nimeltään ISOM 2017. Pieniä muutoksia karttamerkkeihin on tullut, ja niihin on syytä tutustua ennen kilpailukauden alkua, jottei sitten Silja-rasteillakaan mene sormi suuhun.

Suurin osa muutoksista ovat lähinnä kosmeettisia. Jotkin, kuten ohuemmat apukäyrät, huomaavat amatööritkin, mutta useimpien muutosten huomaamiseen vaaditaan jo vähän karttanörtin vikaa. PR:n taitotiimi ja kartoittajat ovat testailleet uutta kuvaustapaa jo viime syksystä alkaen, ja useimmat muutokset onkin todettu hyviksi parannuksiksi. Toisaalta osa muutoksista, kuten lähtökohtaisesti sallitut pistepellot, vaatii hereillä oloa sekä ratamestareilta että kilpailijoilta, ja joissakin symbolimuutoksissa, kuten suuremmat louhikon merkit ja pakolliset tontin reunukset, luettavuus on ottanut hieman takapakkia.

Alla olevassa karttapalassa on esitelty näkyvimmät uutuudet. Suosittelemme tutustumaan myös SSL:n kokoamaan muutosten tiivistelmään kartoittajille, ratamestareille ja suunnistajille.

Huom: Kaikki PR:n tämän vuoden harjoituspaketit tulevat uusilla ISOM 2017 -symboleilla!


Tweet