"Porrenille" ylivoimainen keskimatkan SM-kulta

Fredric Portinin komea kevätkunto sai loistavaa jatkoa Kangasalan SM-keskimatkalla: voitto yli minuutin marginaalilla Helsingin Suunnistajien Einari Heinaroon 5,3 kilometrin kisassa. Pronssimies Kalevan Rastin Aaro Asikainen jäi "Porrenille" lämpimässä Ponsan maastossa jo lähes kaksi minuuttia.

SM-keskimatka oli samalla Huippuliigan neljäs ja viimeinen osakilpailu. Ykkösenä kolmen kisan jälkeen ollut "Porren" vei luonnollisesti myös Huippuliigan nimiinsä selkeällä erolla. Frédéric Tranchand sijoittui liigan kakkoseksi, vaikkei Kangasalla kilpaillutkaan.

– Oli kiva kisa. Maasto oli yllättävän peitteistä, odotin avoimempaa. Fyysinen kunto on kyllä hyvällä tolalla, vaikkei tänään ihan huipulta siltä osin tuntunutkaan. Innolla odotan ensi viikon maailmancup-kisoja,

Bartosz Pawlak oli Huippuliiga-kisan 11:nneksi nopein, joskaan ei voinut muutenkaan ei-Suomessa asuvana kilpailla SM-mitaleista. Mikko Huhtinen sijoittui 20:nneksi. PR:n ykkösmiehistä Tranchandin ohella Olav Lundanes oli kilpailusta poissa, molemmat Viron katsastuskisoissa saatujen jalkavaivojen seurauksena.

Naisten puolella Ida Marie Næss Bjørgul oli alkumatkalla jopa kultavauhdissa, mutta teki pitkällä rastivälillä ratkaisevan samaistusvirheen ja sen seurauksena hävisi välillä arviolta 1,5 minuuttia. Loppumatka tuli sitten erinomaista vauhtia, ja norjalainen nousi vielä kuudenneksi, tosin SM-kilpailun ulkopuolella. Emma Silvennoinen oli SM-tuloksissa 17:s.

Poikien 16-sarjassa päästiin myös paimiolaisittain plakettien makuun, vieläpä kahden hengen voimin. Topias Arola suunnisti kuudenneksi ja Klaus Haanpää seitsemänneksi. Arolan kohtaloksi koitui erityisesti seiskarasti, jolle tuli miltei viiden minuutin virhe. Vuotta nuoremmissa Tuomo Haapalan sija oli 22.

Kuva: Touho Häkkinen / VaajTe