Fredo MM-sprintin ja -sprinttiviestin 8. – edessä raskas kuninkuusmatka

MM-kilpailut Ruotsin Strömstadissa ovat hyvässä vauhdissa, ja kaikki kolme Paimion Rastin suunnistajaa ovat olleet tulessa vähintään kertaalleen. Kymmenen joukkoon on ylletty kolmesti.

Kisarupeaman lauantaina avanneessa sprintissä Frédéric Tranchand pystyi varsin hyvään suoritukseen, joskin ylimääräistä aikaa Strömstadin kaduilla kului erityisesti yhdellä rastivälillä. Tuloksena oli kahdeksas sija 33,6 sekuntia ruotsalaismestari Jerker Lyselliä hitaampana.

Sunnuntain sprinttiviestissä Fredo ylsi Ranskan joukkueessa toistamiseen sijaan 8. Fredo työsti toisen osuuden neljänneksi nopeimmin nostaen joukkueensa osuudella niin ikään neljänneksi. Inga avasi Latvian 16. sijaan päättyneen sprinttiviestin 13:nneksi nopeimpana.

Inga tulossa sprinttiviestin varvaukseen kannoillaan Liettuan ja Espanjan avaajat. Kuva: WOC 2016.

Tiistain vaativalla keskimatkalla Tanumissa pääsi viimein irti myös Fredric Portin. Varovainen tavoite kymppijoukkoon sijoittumisesta täyttyi juurikin sijalla 10, 2.12 Sveitsin Matthias Kyburzin takana. Erinomaisesti avannut Porren oli ensimmäisellä väliaikarastilla (11) kolmantena, 23 sekuntia kärkeä perässä. Perään tullut huonompi reitinvalinta tiputti sijaa jonkin verran, ja kolmanneksi viimeiselle rastille tuli vielä selkeä pummi. Kahdeksas sija jäi kolmen sekunnin päähän.

– Sijoitus ihan hyvä, harmittaa vain etten tehnyt työtä loppuun asti. Maasto oli tuttu, ja osaan kyllä parempaa. Onneksi on uusi tilaisuus jo pitkällä matkalla, kertoi Portin.

Keskarilla kisasi myös Inga sijoittuen 19:nneksi vajaat neljä minuuttia odotetun ruotsalaisvoittajan Tove Alexanderssonin takana.

Tänään torstaina jatketaan siis pitkän matkan kilpailulla ennakolta katsottuna huikeassa, käytännössä Norjaan rajautuvassa maastossa. Mukana ovat kaikki kolme PR-edustajaa. Viime vuonna Skotlannin kisoissa hienosti neljänneksi pitkällä matkalla punnertanut Fredo kertoo valmistautumisen sujuneen erinomaisesti.

– Kaikki on mennyt paremmin kuin viime vuonna, jolloin polvivaiva haittasi juuri MM-kilpailuja edeltäneet viikot. Myös teknisesti tunnen itseni valmiiksi kisaan. Vaativaa tulee joka tapauksessa olemaan, ja uskon erityisesti pohjoismaisten suunnistajien olevan vahvoilla, ennakoi Fredo.

Kaikki matkakohtaiset tulokset, seurannat yms. löydät WOC Live Centeristä.