PR tähtää Jukolan kärkisijoille

Tänä viikonloppuna koittaa samalla kertaa suunnistajan joulu ja juhannus, kun Jukolan viesti kokoaa suunnistusväen urheilemaan ja nautiskelemaan – tällä kertaa Lappeenrantaan. Viime vuonna Paimion Louna-Jukolassa tehtyjä osanottoennätyksiä ei rikota, mutta Lappee-Jukolan luvut ovat silti komeita: Venlojen viestissä lähes 1400 ja Jukolan viestissä yli 1700 joukkuetta, suunnistajia yhteensä noin 17500. Vain viikonlopun ajan elävään, kuhisevaan Jukolan kylään saapuu lisäksi kymmeniä tuhansia muita kisavieraita.

Paimion Rastilla on onnistuessaan sekä Venloissa että Jukolassa erinomaiset mahdollisuudet aivan kärkisijoille asti. Naisten ykkösnelikko on odotetun kaltainen: alkuosuuksilla niihin erikoistuneet naiset ja lopussa kovimmat tykit. Muiden muassa Katri Lindeqvist ja Emma Silvennoinen jäivät ulkopuolelle ja kakkosjoukkueeseen, jossa siinäkin siten tasoa riittää.

Miesten ykkösjoukkueen ehkä selvimmät osuudet olivat kaksi pisintä, kolmas ja ankkuriosuus, joilla viestiä vievät ykköstykit Fredric Portin ja Frédéric Tranchand. Louna-Jukolan voittoa Kristiansand OK:n kanssa juhlinut Mats Dahlén puolestaan pääsee viimevuotiseen tapaan lyhyehkölle neljännelle osuudelle. Muille osuuksille löytyi niille sopivat kovakuntoiset miehet.

– Vaikeita valintoja jouduimme taas tekemään. Liian moni joutui pettymään ja juoksemaan ykkösen ulkopuolella, mikä toisaalta ilahduttavasti kertoo seuramme edustusjoukkueen kovasta tasosta, kommentoi manageri ja naisten valmentaja Ossi Vesalainen.

Venloissa Paimion Rastin historian paras saavutus on kakkostila neljä vuotta sitten. Miehet ylsivät viidennelle sijalle vuonna 2010. Viime vuonna PR oli toinen Louna-Jukolan isännistä eikä näin ollen lähtöviivoille asettunut.

Kilpailumaasto Lappeenrannan Raipon kylässä on matalahkoine korkeuseroineen ja rapakivineen tyypillistä kaakkoissuomalaista suunnistusmaastoa, jossa peitteiset ja näkyvyyttä rajoittavat alueet tuovat kisaajille omat haasteensa. Viimeisimmät sääennusteet lupaavat varsin sateista viikonloppua, joten hidastuvan maastopohjan lisäksi vaativuutta tuo pilvinen ja siten pimeämpi yö.

Kaikkiaan Paimion Rasti osallistuu Lappee-Jukolaan kuudella Venla- ja neljällä Jukola-joukkueella.
Tweet