Fredric Portin ja Jesse Laukkarinen mc-joukkueeseen

PR sai kaksi miestä ensi viikonlopun maailmancupin kilpailuihin: Fredric Portin ja Jesse Laukkarinen. Suomen joukkueet nimettiin lauantaina Raaseporin Åminneforsissa FinnSpringin yhteydessä käydyn näyttökilpailun jälkeen. Aiemmat näyttökisat olivat viime viikonlopun Turku Sprint sekä Silja-rastien keskimatka.

Puolan Wroclawissa vappuna kilpaillaan sprintissä, keskimatkalla ja sprinttiviestissä. Portin ja Laukkarinen ovat molemmat mukana sprintissä sekä Portin lisäksi keskimatkalla.

Suomen koko mc-joukkueen on kooltaan peräti 25 urheilijaa osin siksi, että kyseessä on yhdistetty kisa- ja leirimatka, joka palvelee muutaman viikon päässä odottavia EM-kilpailuja Tsekissä.

Naisten puolella ei aivan edustuspaikkaan ylletty, vaikka Saara Norrgrann hyvin suunnistikin sijoittuen FinnSpringin pitkällä matkalla viidenneksi häviten MM-mitalisti Merja Rantaselle runsaat kaksi minuuttia. Salla Fagerudd ylsi miltei arktisissa olosuhteissa mukavasti sijalle 16. PR-miesten paras oli 20:nneksi sijoittunut Mikko Huhtinen. Portin ja Laukkarinen eivät kilpailuun osallistuneet.

16-vuotiaiden poikien eliittisarjassa Topias Arola teki hienon vedon yltäen lähelle "palkintopallia" neljännellä sijallaan. Eroa voittajaan jäi reilut kaksi minuuttia. Tyttöjen vastaavassa sarjassa Milja Väätäjä oli 14:s.

Miesten pääsarjan rinnakkaissarjojen A3:ssa Markus Lindeqvist otti suorastaan suvereenin voiton miltei kolmen minuutin marginaalilla seuraavaan. Jere Sipponen oli saman sarjan kuudes ja Janne Nieminen kahdeksas. Sarjavoittoon ylsi D35AL-sarjassa Signe Dambe.