Helena Mannervesi suunnisti yökultaa

PR ei jäänyt ilman kultaista SM-mitalia myöskään yösuunnistuksessa: Helena Mannervesi otti D65-sarjassa omansa lauantai-iltana Vierumäellä. Muita mitalisijoja ei aivan tullut, mutta kisassa nähtiin tukku lupaavan kovia suorituksia.

Helena jatkoi kultaputkeaan viikon takaisesta sprinttikilpailusta. Tällä kertaa vastus oli tiukempi ja voittomarginaalikin sprinttiä pienempi, sillä Rasti-Jussien Eeva-Liisa Korkeakangas jäi taakse vain 30 sekunnin erolla.

Mitali oli äärimmäisen lähellä myös naisten pääsarjassa. Inga Dambe kiristi lopussa vauhtiaan, mutta joutui taipumaan neljänneksi vaivaisten kahden sekunnin erolla pronssiin. Viime vuoden SM-yö toisti ikävästi itseään, siellä myös tuolloin Inga oli neljäs kolmen sekunnin tappiolla mitaliin. SM-kultaa vei ylivoimaiseen tyyliin Jämsän Retki-Veikkojen MM-mitalisti Merja Rantanen.

Ingan plakettisija ei kuitenkaan jäänyt naisten ainoaksi. Emma Silvennoinen sijoittui hienosti kymmenenneksi ottaen samalla uransa ensimmäisen top 10 -SM-sijan pääsarjassa.

Miesten pääsarjassa nähtiin kaksi kovaa PR-vetoa, joista toinen palkittiin vieläpä plaketilla. Daniel Stenlundin vauhti riitti virheistä huolimatta loppuun asti, mistä palkintona oli Silvennoisen tavoin kymmenes sija. Sami Valkama teki myös todella hyvää työtä ja ylsi upeasti sijalle 13.

Kymmenen parhaan joukkoon Heinolan yössä ylsivät myös kahdeksansiksi sijoittuneet Eija Sipponen D50- ja Janne Virtanen H40-sarjassa. Camilla Fingerroos oli D18-sarjan 12:s, ja muista junioreista Niina Reponen D20-sarjan 19:s ja Matias Arola H18-sarjan 20. Ikämiesten puolella H45-kaksikko Tero Heikkilä ja Mika Mannervesi päätyivät sijoille 14 ja 17. D40-sarjassa Signe Dambe oli 18:s.

SM-kausi päätetään kolmen viikon kuluttua erikoispitkän matkan kilpailulla Haminassa.
Tweet