Viestimiehet kahmaisivat SM-hopeaa

Miesten viestijoukkue teki minkä pystyi ja otti mitä otettavissa oli: SM-hopeaa. Selvänä ennakkosuosikkina kisaan ykkösmiehistöllään startannut Kalevan Rasti oli Hämeenkyrössä ylivoimainen ottaen kultaa yli kuuden minuutin marginaalilla.

Lauantain hopeamitalisti Jesse Laukkarinen teki avausosuudella virheen, jonka seurauksena hän tipahti loppumatkalla kärjestä parin minuutin päähän vaihtaen sijalla 10. Markus Lindeqvistillä ei ollut paras päivänsä, joskin sijoitus nousi toisella osuudella pari pykälää. Kim Fageruddin vakuuttavan kolmososuuden jälkeen sija oli jo viides, joskin Kalevan Rasti oli jo tässä vaiheessa karannut tavoittamattomiin.

Frédéric Tranhand laittoi ankkurina ison vaihteen silmään ja ohitti muut edellä kulkeneet joukkueet jo alkumatkasta. Kyyti oli railakasta loppuun asti, ja selvästi nopeimpana ankkurina Fredo sai tuuletella koko joukkueen kera SM-hopeaa.

– KR oli liian kaukana, joten tehtävänä oli vain edetä tehokkaasti ja ottaa muita kiinni – ja heti alussa muita jo näkyikin edessä. Loppuun asti keskityin täysillä ja jopa pysähdyin pari kertaa varmistaakseni. Luotin tekemiseen loppuun asti, analysoi Tranchand osuuden vaiheita.

Naisten tavoin PR-miehet ovat olleet melkoisia viestimenestyjiä: mitali oli neljäs viiden viimeisen vuoden aikana, mukana myös viimevuotinen SM-kulta. Edustusryhmän manageri Ossi Vesalainen osasi odottaa menestystä, ja tyytyväinen mies kisan jälkeen olikin.

– Tasainen, odotuksien mukainen kisa. Joukkueelta kolme varmaa suoritusta ja yksi supersuoritus, summasi Vesalainen tuoreeltaan.

Miesten kakkosjoukkue oli lopulta 21. ja kolmosjoukkue 27.

Naiset lähtivät kisaan tavoittelemaan peräti kuudetta perättäistä SM-viestimitalia, vieläpä kahdella siihen potentiaalisella joukkueella. Emma Silvennoinen koukkasi ykköstä mutta selvisi loppumatkan virheittä, ja eroa kärkeen oli vaihdossa tasan viisi minuuttia. Kakkosjoukkueen Nina Temjakova vaihtoi hieman ykköstä edellä.

Toisella osuudella PR-joukkueiden Salla Fagerudd ja Katri Lindeqvist kulkivat pitkälti yhtä matkaa ja saapuivat vaihtoon aivan peräkanaa sijoilla 7 ja 8. Ankkuriosuudella PR-kakkosen Saara Norrgrann oli ykkösen Inga Dambea vahvempi ja nosti joukkueen upeasti viidenneksi. Dambe toi ykkösjoukkueen maaliin kahdeksantena.

Naisten kolmosjoukkueen loppusija oli 31. Nuorimpien poikien 16-sarjassa PR-kolmikko Sebastian Fingerroos, Klaus Haanpää ja Topias Arola oli 20.

SM-kausi jatkuu heti ensi viikonvaihteessa yökilpailulla Heinolan Vierumäellä.


Tweet