SM-viestistä odotetaan mitaleja

Sunnuntaina Paimion Rastilla on mitalit puolustettavinaan Hämeenkyrössä käytävissä SM-viesteissä. Viime vuonna miesten viesti päättyi paimiolaisittain Suomen-mestaruuteen Fredric Portinin ankkuroimana, ja Saara Norrgrann toi puolestaan loppukirillään naisten kilpailussa SM-pronssia. Tänä vuonna PR-värejä voidaan olettaa näkyvän kärkikahinoissa ainakin kahden joukkueen voimin molemmissa sarjoissa.

– Naisissa on erittäin hyvä tilanne, vain Eveliina Hirvonen on jalkavaivaisena poissa. Meillä on kaksi erittäin potentiaalista mitalijoukkuetta, mutta sen enempää etukäteissijoituksia emme mieti. Jokainen tekee virheettömät, omannäköiset suoritukset, ja se riittää meille, toteaa naisten valmentaja ja manageri Ossi Vesalainen.

Miehissä Lasse Suonpää ja Janne Nieminen ovat olleet sivussa jo pidempään, mutta muuten kalusto on kunnossa, ja valmentaja Jukka Oksa uskoo menestykseen.

– Ykkösjoukkueella lähdetään uusimaan mestaruutta ja kakkonen taistelee mitaleista tai vähintään plaketista, Jukka paaluttaa.

Viesteihin lähdetään seuraavilla kokoonpanoilla:

Naiset:
OsuusPR 1PR 2PR3
1.EmmaNina TMilka
2.SallaKatriMilla
3.IngaSaaraHilla

Miehet:
OsuusPR 1PR 2PR3
1.JesseDanielJuuso
2.MarkusSamiToni H
3.KimHenriToni N
4.FredoJereHerra X


Pääsarjojen lisäksi PR asettaa lähtöviivalle H16-sarjan joukkueen, jonka edesottamuksia seurataan niin ikään mielenkiinnolla.

PR-menestystä saatetaan nähdä jo lauantaina, jolloin käydään SM-sprintti Tampereen Epilässä. Paimion suurimmat mitalitoivot lienevät Fredo Tranchand ja Jesse Laukkarinen. Jessehän on sprintin hallitseva Suomen-mestari ja Fredo oli tuon kilpailun nopein, mutta osallistumisoikeutta SM-mitalien jakoon ei vielä ollut. Nyt myös hänellä osallistumisoikeus on kunnossa.

Naisissa Emma Silvennoinen asetti jo kauden alussa tavoitteeksi sijoittua SM-sprintissä kymmenen parhaan joukkoon, eikä halua tinkiä tuosta tavoitteesta juuri ennen H-hetkeäkään.

– Viimeistelytreenit ovat sujuneet hyvin, vaikka olinkin SM-pitkän jälkeen hieman kipeänä. Nappisuorituksella tavoite on mahdollista saavuttaa, naurahtaa Emma luottavaisena.

Kakkosryhmä käy oman SM-sprinttinsä myös Epilässä, kun taas sunnuntain viestikilpailua varten siirrytään tarkkaan ottaen Paimion naapuriin eli Saloon, jossa Kiskon Orijärven huippumaasto aivan Varsinais-Suomen reunamilla odottaa ikämiehiä ja -naisia.
Tweet