Peimarin Rasteilla 130 000. kävijä täyteen

Peimarin Rasteilla Husossa kirjattiin 20.8 kaikkien aikojen 130 000:s kävijä. Kyseisen kunnian itselleen saanut Lassi Korsimo oli aivan voittajafiiliksissä, kun omien sanojensa mukaan pääsi edes jotain kautta suunnistuksessa historiankirjoihin. Palkinnoksi Lassi sai kausikortin ensi vuoden Peimarin Rasteille sekä kukkakimpun. Samoilla Peimarin Rasteilla käytiin myös Paimion Rastin seuranmestaruuskisat, jonka vaativista radoista saamme kiittää Katri ja Markus Lindeqvistiä.

Reilu parikymppinen Lassi on suunnistanut vuodesta 2004. Silloin Silja-rastit olivat hänen mamman ja pappan naapurissa Maljamäen puun pihassa ja Lassi seurasi kisoja katsojana. Noissa kisoissa Saarisen Anssi oli mennyt juttelemaan Lassin äidin ja enon kanssa ja houkutellut osallistumaan seuraavan viikon Peimarin Rasteille. Anssi oli opastanut heidät alkuun ja sillä tiellä Lassi on edelleen (vanhempiensa ja veljiensä kanssa). Ensi vuoden tavoitteeksi Lassi kertoo Jukolassa juoksemisen.

Lassi käy suunnistamassa ihan kuntomielessä aina kun töiltänsä ehtii, autokuskin päivät kun tuppaavat vähän aina venymään. Kysyttäessä mielimaastoa Lassi vastaa, ettei hänellä ole mitään tiettyä mielimaastoa, vaan että kaikki muu menee paitsi Parmaharju. Suunnistaessa Lassi ehtii yleensä tarkistamaan metsän sienitilanteen, uudelleenkartoituksen ohessa. Kertaakaan hän ei ole eksynyt suppilovahveroiden hakureissuillaan, mutta hän itse arvelee sen johtuvan paljolti siitä että on pyörinyt samoissa sienimetsissä koko ikänsä.

Lassin suunnistajanuran kohokohdat ovat olleet Latvian ja Ruotsin leirit. Suunnistus on tuonut mukanaan myös kavereita. Kohokohtiin täytyy myös mainita tulevan rouvan tapaaminen, jonka kanssa Lassi sanoi tahdon Piikkiön kirkossa tämän vuoden kesäkuun 27. päivänä.


Tweet