Peimarin Rasteilla 100 000 kävijää täyteen

Peimarin Rasteilla saavutettiin suuri rajapyykki torstaina 6.5.2010, kun historian 100 000. kävijä nollasi emittinsä Paimion sairaalan alueella ja lähti metsään. Kari Haanpää sai tietää kunniastaan onnistuneen suorituksen jälkeen maaliin tullessaan. Positiivisesti yllättynyt Kari oli lähtenyt matkaan poikansa Klausin saattajana 2 km radalle. Tapahtuman kunniaksi saadulle kausikortille tulee varmasti käyttöä. Kari suunnisti aktiivisesti 10–15 vuotiaana Rasti-Kurikassa ja on nyt muutaman kymmenen vuoden tauon jälkeen aloittanut uudelleen suunnistamaan poikansa kanssa. Muistoksi Kari sai myös kartan, johon oli merkitty kaikki rastit sekä kukkakimpun ja pyyheliinan.

Keväinen sää näytti parhaat puolensa ja houkutteli paikalle suuren joukon suunnistajia. Paimion yläkoululaisilla oli osansa suureen osanottajamäärään. Jokavuotisena perinteenä noin 140 oppilasta pääsi näkemään millaista suunnistus on opettajiensa Kati Kukkosen ja Marko Yli-Kauppilan johdolla. Opettajat totesivat iltarasteille osallistumisen olevan hyvä tapa tutustua suunnistukseen, ja iloisin mielin oppilaat metsästä tulivatkin, jotkut jopa toinen lenkkari kädessään. Maasto sai myös koululaisilta kehuja, varsinkin todettiin metsän olleen mukavan kuivan, vaikka tähän aikaan vuodesta voisi luulla olevan erittäin märkää. Myös Peimarin Polun ja Ladun Latuleidit olivat tutustumassa suunnistukseen.

Ensi torstaina 13.05 vietetään Peimarin Rasteilla Suomen Suunnistusliiton 75-juhlaviikkoa. Paikalla on liiton edustaja ja osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Tarjolla myös opastusta klo 17 sekä klo 18, ilmoittaudu kartanmyyntiin.

Tervetuloa!
Tweet