Kevätleiri 2009

Powereiden ja edustuksen yhteinen kevätleiri 2009 suuntautui Etelä-Ruotsiin, Skoonen maakuntaan. Leiri koostui harjoituksista ja kilpailuista. Aikuisilla leirin tavoitteena oli tutustua Tiomila 2009:n maastotyyppiin. Nuorten tavoitteena oli kartuttaa kokemuksia erilaisista maastotyypeistä.

Leirille lähdettiin ke iltana 18.3.
Laivamatkan jälkeen ohjelmassa oli torstaina matkustusta Skavstan lentokentän kautta kohti Hässleholmia.
Noin kuudensadan ajokilometrin jälkeen majoituttiin iltapäivällä Hässleholmin kaupungin Sösdalan kylässä sijaitsevaan Friluftsgård Lillsjödaliin. Majoittumisen jälkeen alettiin valmistautua ensimmäiseen treeniin. Nuorilla ja naisilla oli teemana tutustumisharjoitus paikalliseen maastotyyppiin ja kartoitustyyliin. Paikalliset tiet olivat pieniä ja bussille haasteellisia ja harjoitus saatiin alkuun vasta vähän ennen hämärän tuloa. Harjoitusaikaa olisi saanut jäädä enemmän. Maasto oli kuitenkin mukava, rasteina oli maahan lyödyt tolpat.
Miehet lähtivät pimeän tultua yöharjoitukseen, joka oli heille yö leirikisa.

Perjantaina aamupäivän ohjelmassa oli edari-poweri yhteisharjoitus, suuntana oli nyt Åhus ja hiekkapohjainen harju-suppa maasto Itämeren rannalla. Keli oli keväisen aurinkoinen. Edarit opastivat ja nuoret saivat hyödyllisiä vinkkejä suunnistukseensa.
Iltapäivällä edarit kävivät torstain harjoituspaikalla. Powerit kävivät iltalenkillä. Valmistautuminen ensimmäiseen leirikisaan alkoi.

Lauantaina oli vuorossa ensimmäinen leirin kilpailu Tyringerundan, jonne lähdettiin aamupalan jälkeen. Kisan teemana oli keskimatka. Arto oli hoitanut ilmoittautumiset ja maksut tutulla täsmällisyydellä ja kaikille löytyi kisaa varten SportIdent-kortti. Ensikertalaisille kerrattiin onnistuneen SI-leimauksen "valo ja ääni" periaate. Kisan maasto oli odotetun erilaista kuin kotoisat Paimion maastot. Kiviaidat ovat maakunnan yksi erityispiirre. Kisan tulokset ja iso joukko valokuvia löytyy OK Tyringen sivustolta.
Illalla miehet kävivät leirin toisessa yöharjoituksessa ja Powerit iltalenkillä ennen kisan yhteistä läpikäyntiä.
Illalla oli yhteisohjelmaa PR ja suunnistusaiheisen tietokilpailun ja pantomiimin merkeissä.

Sunnuntaina lähdettiin siivouksen jälkeen kohti leirin päättävää kisaa Örkenedträffeniä. Kisan keskus sijaitsi pienellä mäellä. Maasto oli kivikkoisempaa kuin lauantain kilpailussa. Kartoitustyyli oli myös paikallinen ja siihen mukautumisessa oli jonkin verran hankaluuksia. Tulokset ja kuvat OK Gyngen sivuilla.

Paluumatkalle lähdettiin kisan jälkeen. Matkalla alkanut räntäsade vahvisti käsitystä siitä, että olimme onnekkaita, että näin aikaisin keväällä saimme juosta lumettomissa maastoissa.
Leiriläiset kommentoivat matkan ja aikataulujen ollen pääosin onnistuneen, harjoitukset olivat hyviä ja kisat keskimatkan tyyppisinä hyvin harjoitusleiriin sopivia. Tunnelma oli leppoisan mukava.
Paluumatkan lopuksi käytiin vielä edari-poweri parein läpi sunnuntain kilpailu.

Erityiskiitokset leiriläiset antoivat leirin ruokahuollosta vastanneelle Tuoville ja bussia kuljettaneelle Juhalle.

Kotiin tultiin monia kokemuksia rikkaampina ja taidollisesti viisaampina.
Tweet