Kolmårdenista Kevätyöhön

Edustusryhmä leireili viime viikonlopun ja samalla Kolmårdskavlenin ympärillä Ruotsissa. Mukana oli kaikkiaan 17 meistä Simonin katsottua parhaaksi pysyä Suomessa parantelemassa viskibassoäänen sävyttämää flunssaansa ja Juuson jäätyä viime tingassa viettämään muuten vaan tummaa viikonloppua kipeän akilleksen ja Salkkareiden parissa. Kun lauantaipäivä oli ensin avattu jumittamalla Siljan muita automatkustajia ja muutamien samalla juostua kilometrin aamuverkat autokannelta terminaaliin, päästiin lopulta itse asiaan ja kohti Finspångia. Täällä Axelssonin veljesten entisessä valtakunnassa treenattiin kahdesti. Harjoitukset tarjosivat hieman keskinkertaisesta ratasuunnittelusta huolimatta paikoin erinomaista perusmaastoa. Iltapuhteiksi väsättiin päivän tapahtumista musiikkivideopätkä, jonka julkinen ensi-ilta jäänee hamaan tulevaisuuteen.

Sunnuntaina kisakautta laitettiin toden teolla käyntiin Kolmårdskavlenissa. Tarjolla oli hienoa suunnistusta osin erinomaisen haastavassa muutaman vuoden takaisessa 10mila-maastossa sekä suhteellisen tasokas osanotto niin Ruotsista kuin Suomestakin. Naisten viestissä ykkösjoukkueemme Salla-Elisa-Inga teki tasaisen suorituksen vaihtosijoilla 8-6-6 - Sallan telottua avauksessa reitensä kohtuullisen häijysti - ja näin siis vuoden ensimmäisestä viestistä kuitattiin kuudes tila. Kakkosjoukkueen Sara, Satu ja Matleena suunnistivat sijalle 33, Hennan tultua lainatuksi MS Parman ankkuriosuudelle. Ylivoimaisen voiton raapaisi IFK Lidingö.

Miehemme esittivät kaikin puolin tiukkaa asennetta ja oivaa kevätvirettä. Ykkösen Magnar ja Matti sekä kakkosen Teemu ja Lyde tekivät nättiä jälkeä kahdella ensimmäisellä osuudella vaihtaen kukin kärkiletkoissa. Viestiä valtaosan hallinnut Malungs OK kulki näissä vaihdoissa muilta karussa. Kolmannella osuudella sunnuntaipäivän Kimeistä kovempi, Fagerudd, pelasi lähimmät vastustajat loppupään pahoilla rasteilla X-asentoon ja päästi Jannen matkaan parin minuutin keulassa. Janne jyskytti parastaan ja alussa lisäsikin etumatkaa, mutta aivan lopussa Malungin uusi kasvo, MM-mitalisti David Andersson, ajoi moninkertaisen harjoitustuntimäärän turvin väkisin kiinni ja vaihtoi kärjessä. Tuoreehkon hiihtosuunnistuksen MC-ykkösen, Erik Rostin, kannassa maastoon polkaissut Markus joutui tunnustamaan, ettei tämä ole hänen päivänsä. Pummia pukkasi, useitakin, ja TuMe ja Pyrintö sekä lopulta myös Hällen ja Tisaren pääsivät edelle. Loppusija oli täten naisten tapaan kuudes. Kakkosjoukkueessa potku jäi muutaman piirun alkuosuuksista ja sijoitukseksi muodostui 79 lähteneen joukossa kohtuullinen 27.

Viestin jälkeen suoritettiin siirtymä Tukholman toiselle puolelle Rimbohun hakien matkalla ravintoa muiden muassa Mäccärin antimista. Rimbossa päästiin viimein yötreenin kimppuun. Tihkusateen hämärrytettyä illan yllättävän nopeasti veti Ingakin suunnitelmista poiketen lampun päähän ja korkkasi harjoituksen, jolle kuusi miestä starttasi yhteislähtönä. Masa teki kaikille valmistauduttaessa selväksi että fiilis on rento ja luottavainen, ja niinpä hän kuittasikin ykkössijan Magnarin ja Markuksen nenän edestä. Kotiin jääneille muuten tiedoksi, että tämä treeni oli i-han pi-run hy-vä. Maanantaina nukuttiin rasituksia pois aamupäivään ja tehtiin pitkähkö viimeinen harjoitus muutaman päivän vanhoilla yökisan radoilla. Maasto osoittautui odotettuakin paremmaksi ja vaati päivänvalossakin monin paikoin herkeämätöntä keskittymistä. Kotimatka sujui rekkamiesten jatkeena Finnlinkin "rahtilaivalla" muun muassa saunomisen ja nippelitiedon parissa. Suomeen saapuminen ja pitkään odotetut yöunet venyivät tiistain puolelle.

Vaikka kotimainen viestiliiga onkin kuopattu ainakin täksi kaudeksi, on tulevan viikonlopun Kevätyönviestissä vastassa iso osa kotimaan parhaimmistoa, pois lukien luonnollisesti Tšekissä leirelevä maajoukkue. Naisilla on puolustettavana viimevuotinen ykkössija, ja miehiltä odotetaan tiedossa olevan hyvän yövireen myötä taistelua niinikään voitosta. Lauantaisaunan korvikkeeksi on luvattu nettiin sekä online-tuloksia että miesten sarjassa GPS-seurantaa. Sunnuntain puolella on käsissä jälleen vähän lisää infoa lähestyvän Tiomilan kertoimista.
Tweet