Nuorten Salibandyturnaus

Nuorten Salibandyturnaus pelattiin Halikossa, Halikon liikuntahallilla 6.1.2008. Paimioon saatiin ykkös- ja kakkostila. Alla on valmentajien ja huoltajien juttu kisoista.

Tässä hieman juttua nuorempien otteluista!


PR-TuS 4-3
1-0 6.25 Matias
1-1 8.15 TuS
2-1 10.00 Lassi (Matias)
2-2 16.00 Oma maali
3-2 Lassi (Ilari)
4-2 Lassi (Aleksi)
4-3 26.10 TuS

Joukkueen pelaajat pelasivat hienon pelin. Nuori valmentaja Jonna Helin onnistui saamaan joukkueesta irti kaikki mitä saatavissa oli. Pelipaikat oli käyty ennen peliä läpi ja pelaajat pitivät paikkansa uskomattoman hyvin. Mukana oli monta, jotka eivät olleet lajia pelanneet. Toisten auttamista Jonna oli myös korostanut. Aina kun kaveri joutui pulaan toinen meni auttamaan. TuSSin kookkaan ja taitavan pelaajan, Samuli Koskisen kanssa oli vaikeuksia. Mutta mitä pidemmälle peli eteni sen vaikeampaa Samulin peli oli, kun PR:n tytötkin kävivät kimppuun kuin ampiaiset.
Viimeiset neljä minuuttia oli todella kovaa taistelua ja hyvin pelannut maalivahti Erno Korsimo pelasti monta tukalaa tilannetta. Yleisö eli hyvin mukana ja huutokuorokin laski viimeiset 10 sekunttia ääneen pari sekunttia nopeammin kuin kello kävi.

PR-MS Parma 4-5
0-1 5.00 Parma
0-2 6.00 Parma
1-2 8.00 Lassi (Elina)
1-3 10.30 Parma
1-4 15.15 Parma
2-4 19.00 Lassi
3-4 21.00 Lassi
4-4 22.30 Matias
4-5 26.00 Parma

MS Parma näytti todella kovalta joukkueelta ja 6 minuutin kuluttua peli olikin jo 0-2. Lassin kavennettua Elinan syötöstä 1-2 ja Parman tehtyä vielä maalin mentiin tauolle 1-3 numeroista. Jonna loi joukkueeseen uskoa tauolla ja rauhoitti pelaajia. Tauon jälkeen Parma teki onnekkaasti heti 15 sek. kuluessa 1-4 johtomaalin. Moni luuliottelun ratkenneen. Joukkue oli eri mieltä Lassi teki kaksi komeaa maalia ja Matias kaiken huipuksi tasoitti kun aikaa oli jäljellä 7,5 minuuttia. Parman ilmeet tulivat totisiksi ja peli ei sujunut. Kuitenkin neljä minuuttia ennen loppua Parma teki maalin. Alkoi huikea taistelu, joka lopuksi päättyi PR:n maalin tappioon. Joukkue oli kaikkensa antanut. Toinen tiukka peli peräkkäin ja vain kuusi kenttäpelaajaa oli vienyt pelaajien voimat. Parma joutui todella tiukalle ja hieman paremmalla tuurilla numerot olisivat voineet olla toisin päin.

Lopuksi Parma voitti selkeästi TuSsin ja näin otti kultaa. Hieno hopea Paimiolle ja Turkuun pronssia.

Pelaajat:
-Erno Korsimo: maalivahti. Uskomattoman hyviä torjuntoja ja hienoja avausheittoja. Ei yhtään helppoa maalia.
- Aleksi Parttimaa: puolustuksen todellinen lukko. Aleksin ohittaminen oli vastustajille lähes mahdoton tehtävä. Pieni hymy naamalle ja pallon riisto, lisäksi usein vielä perään hieno avaussyöttö.
- Ilari Korsimo: tuurasi välillä Aleksia puolustuksessa hyvin ottein. Muutoin eri puolilla kenttää kova taistelu päällä. Antoi todella kaikkensa ja lopussa jalat eivät enää meinanneet pitää. Todellinen raataja.
- Lassi Malin: Joukkueen todellinen maalitykki. Kuusi maalia ja paljon erinomaisia syöttöjä ja suorituksia. Osaa loistavasti myös pallottoman pelin, eli hakee itsensä pelattavaksi ja saa siksi paljon syöttöjä. Huikea suoritus nuorelta mieheltä.
- Matias Arola: Muodosti Lassin kanssa todellisen "tutkaparin" ja aina pallon saadessaan aiheutti vastustajalle vaikeuksia. Aina vaihtoon tullessa oli jotain positiivista kerrottavaa. Kyllä olisi valmentajilla helppoa jos kaikilla olisi asenne peliin kuten Matiaksella. Toivottavasti jo ensi vuonna saadaan taitava pikku-veli mukaan.
- Noora Sipponen: Ei ole ennen pelannut yhtään ottelua, mutta lähtimukaan auttamaan joukkuetta. Oli todellinen taistelija ja kävi aktiivisesti alusta alkaen vastustajan kimppuun.Mitä pidemmälle ottelut etenivät alkoi tulla myös upeita syöttöjä ja hyviä laukauksia. Pari kertaa oli maalintekokin todella lähellä.Tärkeä pelaaja joukkueelle.
- Elina Helin: Harkitsi mukaan lähtöä turhaan, sillä suoritus oli aivan uskomaton. Pallollinen peli loistavaa. Ei kertaakaan lähettänyt palloa eteenpäin ilman ajatusta. Loistavia syöttöjä tuli paljon ja erittäin tärkeä maalisyöttö Lassin avausmaaliin Parmaa vastaan. Kävi myös rohkesti, joskus päätäkin pidemmän vastustajan kimppuun ja nappasi usein pallon pois.
-Valmentaja Jonna Helin: Oli viime vuonna Veikon opissa apuvalmentajana ja nyt vastuuvalmentajana. Hoiti homman rauhallisesti ja tyylikkäästi. Joukkue ei hermoillut, kun valmentaja ei hermoillut. Peluutti kaikkia tasaisesti ja näin sai joukkueesta maksimaalisen tehon irti. Turnauksen voittokin oli niin lähellä, mutta sitä ei murehdittu vaan päinvastoin kaikki olivat tyytyväisiä joukkueen saavutukseen.

Kiitos joukkueelle ja mukana olleille kannustajille. "OLI JÄNNÄÄ"!!!!


Ja tässä juttua vanhempien nuorten otteluista!


PR-TuS 8 - 0
1-0 8.10 Janne H (Sanna)
2-0 10.50 Emma (Jere)
3-0 11.50 Teemu (Emma)
4-0 12.20 Janne N (Teemu)
5-0 18.20 Lassi (Sanna)
6-0 21.00 Janne N (Jere)
7-0 26.15 Jere (Janne N)
8-0 27.00 Janne N

Pelin alku oli tasainen ja maalipaikkoja oli molemmilla. Kun Janne H teki Sannan syötöstä maalin, niin Paimion peli vapautui. Syöttöihin tuli tarkkutta ja liike lisääntyi. Maaleja alkoi tulla hienojen kuvioiden kautta. Jos olisi mahdollista, näitä maaleja olisi kiva katsella uudelleen ja näyttää ei paikalla olleille. Erno teki paljon hyviä pelastuksia ja piti joukkuetta pystyssä varsinkin alussa kun peli ei vielä kulkenut. Numerot eivät kyllä kerro koko totuutta, sillä TuS ei pelannut huonosti ja paikkoja oli, mutta tuuri puuttui. Turun kannustajat toimivat, kuten suunnistuskisoissakin. Kannustus ei lopu, oli tilanne sitten hyvä tai huono.

PR-AngA 7-5
1-0 2.00 Jere
1-1 4.30 AngA
2-1 5.25 Janne N (Teemu)
2-2 8.10 AngA
2-3 9.00 AngA
3-3 10.00 Teemu (Emma)
4-3 13.30 Jere (Janne N)
5-3 16.30 Emma (Janne N)
6-3 18.00 Janne H (Jere)
7-3 19.00 Janne H (Sanna)
7-4 25.00 AngA
7-5 25.45 AngA

Tyypillinen naapurusten tiukka kohtaaminen. Alku todella tasainen. AngA meni 9 minuutin kohdalla johtoon, jonka Teemu Emman syötöstä kuitenkin nopeasti tasoitti. Jere vei Janne N:n syötöstä Paimion vielä maalin johtoon ennen puoliaikaa. Tauon jälkeen Paimio teki kolme maalia 2,5 minuutin aikana. Janne H niistä kaksi minuutin sisällä. Ottelun luultiin jo ratkenneen kun tilanne oli jo 7-3. Peliä oli jäljellä 5 minuuttia kun AngA teki 2 maalia 45 sekunnin aikana ja taas alkoi uusi jännääminen. Tilanteita oli vielä molemmissa päissä ja Erno otti lopussa jälleen monta hyvää torjuntaa. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Toisella puoliajalla pyrittiin ottamaan erityisen tiukasti AngA:n "iso mies" Tomi Koskela. Valmentajan ohjeiden jälkeen Noora Salo hyppäsi kentälle ja teki sellaisen kontaktin kentän päädyssä, että hyvä kun Tomi ei lentänyt yli laidan. Muut ottivat mallia ja Tomin tehot hävisivät. Hienoa taktiikan toteutusta joukkueelta.


PR-MS Parma 7-5
1-0 2.35 Sanna
2-0 5.10 Jere
3-0 7.20 Jere
4-0 8.00 Janne H (Sanna)
5-0 9.50 Sanna
6-0 12.00 Emma (Jere)
6-1 15.40 MS Parma
6-2 18.00 MS Parma
6-3 21.30 MS Parma
6-4 24.00 MS Parma
6-5 24.30 MS Parma
7-5 25.30 Jere (Janne N)

Henkka otti joukkueen ennen peliä palaveriin, jossa käytiin taktiikka läpi ja luotiin yhteishenkeä. Lisäksi joukkue otti ala-aulassa poikkeavan kovan alkulämmittelyn. Pelipaikkoja muutettiin ja Janne N sai käskyn siirtyä puolustukseen ja eliminoida MS Parman taitavan Sami Hämäläisen pelin. Samoin Jere Sipponen sai saman tehtävän, silloin kun pelasi pakkina. Tässä oli Henkan lääkkeet hyvään alkuun ja näin myös kävi. Sanna aloitti maalien teon, sitten Jere teki kaksi ja Janne H, Sanna ja Emma. Paimion peli sujui todella loistavasti ja puolustus eliminoi Parman hyökkäjät ja erityisesti Sami H pidettiin tiukasti aisoissa. Parma sai 5-0 tilanteessa sääntöjen mukaisesti yhden lisämiehen kentälle. Tämä aiheutti Paimion puolustajille suuria vaikeuksia pitää maali puhtaana. Silti Paimio tekaisi vielä maalin ennen taukoa,

Tauon jälkeen alkoi kuin uusi peli. Paimion peli ei sujunut ja Parma alkoi onnistua maalien teossa. Sami H jäi nyt pelaamaan kauemmas Paimion maalista ja tehoja alkoi löytyä. Hän teki kolme maalia putkeen ja muitakin onnistujia löytyi. 6-4 tilanteessa Henkka otti ratkaisevan aikalisän. Hän pyysi pelaajien rauhoittuvan ja lopettavan hätäilyn. Henkka myös muistutti, miten eka erä pelattiin kurinalaista peliä ja homma meni hyvin. Aikalisän jälkeen Parma sai vielä maalin. Kuitenkin joukkue alkoi pelaamaan ohjeiden mukaan ja peli rauhoittui. Syötöt alkoivat taas löytää kaverin ja ajassa 25.30 Jere teki ratkaisevan maalin Janne N:n syötöstä. Loppu 4,5 minuuttia oli tiukkaa vääntöä, mutta ilmeistä näki, että nyt ei johtoa enää luovuteta. Joukkue oli päättänyt viedä kiertopalkinnon Rastituvalle ja näin kävi. Huikea peli koko joukkueelta. PR:n uusi puheenjohtaja Tapani Salokin myhäili katsomossa ja oli tyytyväinen voitosta.

Joukkue kiittää kannustajia, jotka auttoivat nuoria tavoitteen saavuttamisessa!!

Pelaajat:
-Tiia-Maria Helminen: Pelasi kaksi ekaa matsia pakkina. Erittäin varmaa peliä ja virheitä ei juurikaan tullut. Syötöissä oli tarkkuutta ja ideaa.
- Noora Salo: Pelasi kaikki pelit pakkina. Otti pallon pois hyökkääjän koosta riippumatta. Ei luovuttanut missään tilanteessa. Jalkapallosta hankittu "pelisilmä" näkyi.
- Sanna Helin: Sanna paransi peliään joka matsissa. Ensimmäisissä otteluissa antoi hienoja syöttöjä, joista pojat teki maaleja. Sitten alkoi saada itsekin syöttöjä ja huippuna Parma pelin kaksi tärkeää maalia ja syöttö Janne H:n maaliin.
- Emma Silvennoinen: Kovan kunnon ansiosta pelasi kahdessa kentässä. Tehoja löytyi joka matsissa. Jaksoi raataa ja karvata. Hyökkäyksen jälkeen aina juosten puolustamaan ja taas juosten hyökkäämään. Huikea taistelija.
- Janne Holmijoki: Teki 4 maalia . Kehittynyt vuoden aikana uskomattomasti. Alussa paljon laukauksia ja loppua kohden myös upeita syöttöjä. Tulee olemaan ensi vuonna tärkeässä roolissa
- Lassi Korsimo: Lassin ranneveto on todella kova. Teki kovalla laukauksella hienon maalin ja vain lievästi ohi meneviä vetoja oli paljon. Laukausten lisäksi myös kunto on parantunut. Jaksoi tehdä joka matsissa tiukasti töitä.
- Teemu Salo: Pelasi kipeällä nilkalla ja tehot 2 + 2!!! Teemu osaa hakea itsensä pelattavaksi ja saa siksi paljon syöttöjä. Osaa myös pallollisen pelin ja jaella hyviä syöttöjä. On myös loistava maalivahti,mutta sai tänä vuonna pelata kentällä.
- Jere Sipponen: Joukkueen tehokkain pelaaja tehoilla 7 + 4 !! Pelasi kahdessa kentässä, välillä pakkina ja välillä hyökkääjänä. Rauhallinen ja taitava pelaaja ja kaikessa näki, että mailapelejä on tullut pelattua. Parmaa vastaan näytti hallitsevansa myös "kontaktipelin" puolustuksessa.
- Janne Nieminen: Joukkueen kapteeni ja pelasi myös kovilla tehoilla. Keskittyi Parmaa vastaan puolustukseen ja miesvartiointiin maalin lähellä. TPS opit eivät ole vielä unohtuneet ja pallo pysyy hyvin lavassa. Juonikkaat harhautukset ja hyvät syötöt ovat Jannen pelin "tavaramerkki".Osallistui Henkan apuna joukkueen taktiikan tekoon ja suunnittelivat ketjuita yms.
- Erno Korsimo: . Kaikki eivät ehkä uskoneet Ernon kunnon kestävän 5 ottelua. Henkka uskoi ja hänellä oli päätösvalta! Erno on lisännyt harjoittelua ja nähty salilla sekä lenkillä enemmin kuin ennen. Näistä oli varmasti apua nyt. Ei yhtään "helppoa" maalia. Oli tuki ja turva joukkueen vaikeina hetkinä. Hienoja torjuntoja. Hyviä avauksia.... Uskomaton maalivahti!
-Valmentaja Henri Kalve: Sai joukkueen pelaamaan haluamaansa peliä. Kolmen ketjun systeemi oli hienosti laadittu. Se takasi jokaiselle vähintään 33% peliaikaa. Siitä pitivät pelaajat ja varmasti myös kannustajat. Vaihdot oli myös sopivan mittaiset ja yhtään maalia ei syntynyt epäonnistuneesta vaihdosta!! Parma-pelin vaikealla hetkellä otti aikalisän. Piti joukkueelle rauhallisen puheen, joka sisälsi kritiikkiä ja ohjeita. Joukkue oli kuin uudesti syntynyt aikalisän jälkeen.

Kiitos kannustajille!!!
Tweet