Power-leiri Ylöjärvellä 21-23.10.

Power-ryhmä Leiriläiset yhteiskuvassa.
Powereiden perinteiselle syysleirille starttasi perjantai-iltana koulukeskuksen edestä innokas ja äänekäs joukko määränpäänä Ylöjärvi ja Julkujärven leirikeskus. Leirikeskus löytyi toisille helpommin ja toisille enempi mutkan kautta. Leirin kokonaisuusvahvuus viimehetken poisjääntien jälkeen oli 21.

Perjantaina majoittumisen jälkeen iltalenkille, pesulle ja iltapalalle. Leirikisan joukkueiden jakaminen ja ensimmäinen osakilpailu, muistipeli, käyntiin. Tasaista oli pisteiden jakautuessa 31-28 . Hiljaisuus valtasi pikkuhiljaa leiripaikan, mitä nyt yksi talvikolostaan ryöminyt kärpänen kiusasi yöunillaan olevia leiriläisiä.

Lauantai-aamu valkeni sumuisena ja sateisena. Aamupalan jälkeen porukat autoihin ja matka kohti Kauppia ja ensimmäistä harjoitusta. Sadekin taukosi sopivasti. Jokaiselle oma rata ja kartta käteen ja metsään, rastit löytyivät hyvin ja maasto jakoi mielipiteitä, muutama tykkäsi, mutta enemmistön mielestä oli aika karseeta. Se oli kyllä tarkoituskin. Julkujärvelle pesulle ja syömään. Hetki oli aikaa hengähtää ja ratkoa pulmakuutioita, jotka vetivät puoleensa kuin magneetit.

Iltapäivällä ratkottiin laser-ammunnan mestarit. Taisi toiset lähteä hieman soitellen sotaan ja ensimmäisen pelin tulos olikin tauolle tuleville yllätys. Mestareiden kunniakirjat pokkasivat itselleen Janne, Tuomas ja Jere. Edessä oli vielä yö-suunnistus ja sauna. Saunan jälkeen oli aikaa käydä leiripaitojen kimppuun. Hannelin opastuksella saatiin kaikille laidat painettua. Illan mittaan ratkottiin vielä leirikilpailun muut osakilpailut, joihin kuului hiukan suunnistusta, erilaisten tehtävien ratkomista, palapelien kokoamista ja pulmakuutioiden kasaamista. Joukkueet olivat tasaisia ja voiton vei pisteen erolla Jaanan sitkeyden ansiosta joukkue johon kuuluivat Mikko, Jere, Niko, Teemu, Sanna, Heidi, Noora ja Jaana. Vielä makkaran paistoa ennen Diskon alkua. Aikuiset vetäytyivät suosiolla alakertaan. Diskon loputtua pötkötettiin vielä hetki lattialla ja kuunneltiin rentouttavaa musiikkia. Rennon raukeina sänkyihin. Hiljaisuus vallitsi huoneet jopa jo ennen sovittua aikaa.

Sunnuntai-aamulla totesimme, että vanha perinne jatkuu ja kevyt ensilumi oli yön aikana satanut maahan. Ei muuta kuin aamupalan jälkeen tossut jalkaan ja metsään vuorovedoilla toteutettavan parisuunnistuksen merkeissä. Eräille vaan tahtoi lähdön löytäminen tuottaa vaikeuksia.
Edessä oli vielä pakkaaminen ja huoneiden siivous. Ihmeen hyvin kaikki tavarat omistajiensa reppuihin löysivät, sillä yhtään löytötavaroita ei tietääkseni jäänyt.
Kiitos kaikille mukavasta leiristä.

Mukana olivat: Niko, Janne, Vilppu, Mikko, Tuomas, Jere, Teemu, Petteri, Jaana, Hanneli, Jonna, Sanna, Emma, Heidi, Tiia-Maria, Noora, Markku, Matti, Taisto, Tapsa, Leena
Tweet