Silja-rastit jälleen Huippuliigan avaus

Paimion Rastin Silja-rastit avaa tuttuun tapaan kotimaisen Huippuliigan myös kaudella 2006. Neljän kilpailun sarja aloitetaan keskimatkan kilpailulla pääsiäissunnuntaina 16.4. Paimion Rastin on ainoa seura, joka on säilyttänyt paikkansa kisajärjestelijänä. Muiden osakilpailujen järjestäjät ovat uusia Huippuliigassa. Lauantaina 27.5. on vuorossa Femman-Sprint, joka on osa Vaasan kaupungin 400-vuotisjuhlallisuuksia. Kuhmon Peurat järjestää Kainuun Rastiviikon yhteydessä 5.7. sprintin, joka on samalla myös MM-katsastus. Kilpasarjan finaali käydään 19.8. Puumalassa Navin järjestämänä.

Parin viime vuoden tapaan Urheilukanava televisioi kaikki Huippuliigan osakilpailut. Paimion Rastilla on kokemusta myös televisioinnin vaatimuksista ja hyödyistä.

- Televisioinnin järjestelyt vaativat suuren määrä resursseja. Viime vuosien kokemukset kuitenkin kertovat, että Huippuliiga -status ja televisointi lisäävät yhteistyökumppanien mielenkiintoa. Ja näemme myös, että suunnistuksen näkyminen televisioissa on suuri palvelus koko lajille, kertoo Mika Lyytikäinen Paimion Rastista.

Paitsi tv-katsojilta, myös urheilijoilta saatu palaute on vaikuttanut vahvasti ensi kauden kilpailuohjelmaan. Viime keväänä kokeiltu normaalimatka yhteislähtöineen sai urheilijoilta rajun tuomion, joten ensi kaudella kilpaillaan vain sprintissä ja keskimatkalla.

- Nämä toimivat televisiossa parhaiten. Keskimatkaa pidempi lähtö pitäisi toteuttaa yhteislähtönä, jota urheilijat eivät kuitenkaan halunneet, kertoo Suomen suunnistusliiton toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Vuonna 2006 Silja-rastit eivät ole ainoa suurkisajärjestely Paimion Rastille. Syksyllä seura isännöi yösuunnistuksen SM-kisoja Sauvossa.
Tweet