SM-pika & viesti 2000

Teemu Väre
Teemu Väre, SM-pika kakkonen sarjassa H20

Jyväskyläläinen Suunta-101 järjesti pikamatkan SM-kisat Jyväskylän maalaiskunnan ja Laukaan rajamaastoissa. H20-sarjassa Paimion Rastin Teemu Väre otti hienosti hopeaa. Kisa oli tiukka, voittaja Hyvinkään Rastin Elmeri Vähänen oli 25 sekuntia edellä Teemua. Pronssin vei Hyvinkään Pekka Itävuo, vain 6 sekuntia Teemusta. Paimion Rastin Matti Tahvonen oli neljäs puoli minuuttia Itävuosta. Markus Lindeqvist täydensi loistavaa paimiolaismenestystä 7. sijallaan.

Teemu oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa; kausi on ollut tähän asti melkoinen pettymys. Teemu oli ensimmäisillä rastiväleillä kilpailun johdossa. Viides rasti aiheutti hieman ongelmia ja Vähänen siirtyi kärkeen. Loppumatkan molemmat suunnistivat virheettömästi ja mestaruus meni Hyvinkäälle. Teemun suunnistus sujui ilman suuria virheitä, mutta pikamatkalla on kuitenkin vaikea onnistua täydellisesti, koska vauhti on maksimaalista ja rastipisteet olivat todella tarkkoja. Tahvonen ja Lindeqvist aloittivat molemmat kisan pienin kaarroksin, mutta loppu sujui paremmin.

Miesten kovatasoiseen loppukilpailuun selvisi peräti neljä PR:n edustajaa, Juuso Lindeqvist, Mika Lyytikäinen, Juha Suominen ja Janne Virtanen. Virtanen oli loppukilpailussa parhaana 23. Naisten loppukilpailussa suunnistivat Jaana Röytiö (sijoitus 23.), Eija Sipponen ja Mirkka Salmelin. D18-sarjassa oli Anna Väli-Klemelä 13. ja Anna Hellsten 17. , H18-sarjassa Olli Vesalainen 17. sekä H16-sarjassa Ville Saarinen 19.

Viestisuunnistuksen SM-kisat juostiin Äänekosken Konginkankaalla Rasti E4-seuran isännyydessä. Maastossa oli runsaasti korkeuseroja ja tiheikköjä, mikä teki suunnistuksesta vaativaa. H20-sarjassa Paimion Rasti puolusti viimevuotista Suomen mestaruutta joukkueella Matti Tahvonen, Teemu Väre ja Markus Lindeqvist. Tahvonen tuli toisena vaihtoon, vain 21 sek kärjestä. Kärjessä oli Rasti-Pielinen. Joukko oli vielä hyvin kasassa. -Muutamat virheet pistivät homman vähän turhankin jännäksi. Kivi putosi sydämeltä, kun pojat hoitivat homman kotiin . Teemu Väre pystyi toisella osuudella varmaan suoritukseen. Kärkikolmikko oli vaihdossa näkötuntumassa. Ankkurina Markus Lindeqvist otti Jari Sillmanin kiinni heti alkumatkasta ja loppu tuli varmasti. Mestaruus oli selviö. -Onnistuin pitämään suunnistuksen hyvin hallinnassa ja selvisin reitistä todella pienillä virheillä.

Miesten viestissä Paimion Rasti jatkoi kauden hyviä suorituksia; tuloksena PR-historian paras SM-viestisijoitus. Nelikko Jaakko Röytiö, Juuso Lindeqvist, Juha Suominen ja Janne Virtanen suunnisti 7. sijalle. Juha Suominen ja Janne Virtanen vastasivat parhaista osuussuorituksista.

Naisten viestissä Jaana Röytiö ja Mirkka Salmelin aloittivat hienosti viestin: 2. sija 2. vaihdossa. Loppuosuuksilla vauhti hieman hiipui ja tuloksena 16. tila.

Muissa juniorisarjoissa Paimion Rastin joukkueet pääsivät lähelle plakettisijoja: D17-20 12. (Anna Väli-Klemelä, Anna Hellsten ja Heli Lyytikäinen), H18 13. (Pasi Nurmi, Markku Salmi ja Olli Vesalainen) sekä H16 14. (Mikael Hellström, Ville Saarinen ja Oskari Heiskanen).