SM-pika

Hiidenkiertäjien järjestämä pikamatkan kilpailu sai epätoivotun vieraan koko viikon jatkuneesta sadeputkesta, joka ei hellittänyt edes kisapäivänä. Yleisöystävällisyys oli kuravellissä kaukainen käsite ja samalla petti järjestäjien tulospalvelu pahemman kerran. Tulokset kuitenkin saatiin taululle, vaikka kovaa kädenvääntöä käytiinkin oliko finaaleissa kaikki sinne kuuluneet. PR:stä oli mukana mahtavasti nelisenkymmentä kisaajaa, ja lähes kotoisessa selkeässä, paikoin pienipiirteisessä maastossa ei suunnistuksen kanssa esiintynyt suurempia ongelmia.

Aamun karsinnasta A-finaaliin selvisi seitsemän sankaria. Miehiä finaaliin selvisi viimevuotiseen tapaan peräti neljä: lähes minuutilla eränsä voittanut Teemu, kolmanneksi taituroinut Markus, ja tiukimmasta karsintalohkosta Janne ja Antti. Juha jäi finaalista lopun virheidensä takia niukasti (8), Juuso pummaili yhdellä rastilla "varman" paikkansa ja putosi kärkipaikalta 15:nneksi, samalle sijalle päätyi myös virheitä tehnyt Matti. Naisissa finaalipaikan otti normaalimatkan tapaan Mirkka. Nuorissa paikkoja riitti vahvaa virettä pitkään esittäneelle Miksulle(H16) ja varmaan tapaan Anna-Marille(D18).

Iltapäivän finaalissa parhaiten aamupäivästä palautuneet olivat vahvoilla. Tosin myös henkisen palautumisen piti onnistua, sillä finaaliradat olivat odotetun pienipiirteistä maastoa ja tiukkaa rastinottoa. Miehistä parhaimmaksi ylsi taas Janne, joka sai lopulta Teemuun eroa 16 sekuntia, sijojen ollessa 21 ja 23. Plakettisijaan jäi eroa rapiat puoli minuuttia, joten tiukkaa oli taas. - Melko puhdas suoritus, kovempaa olisi pitänyt päästä, kommentoi Janne onnistunutta suoritustaan. - Pari lähes minuutin virhettä, harmitteli puolestaan Teemu, jolla vauhti oli päivän kisoissa erittäin kovaa luokkaa. Kuitenkin Teemu komeasti ensimmäisenä aikuisvuonna heti kahdenkympin tuntumaan. Markus säesti vielä sijalla 29 ja Antti vielä pienehköllä erolla otti sijan 41.

Mirkka otti normaalimatkan tapaan sijan 31, plakettipallin jäädessä kahden ja puolen minuutin päähän. Myös Miksu ja AVK jatkoivat tasaisten sijoitusten linjaa. Miksu otti mukavan 21. sijan ja AVK samoin 17. Molemmilla parin minuutin ero jäi metallisijoihin.

Lopuksi kisayleisö seurasi Pasi Ikosen ylivoimaiset voittotuuletukset ja lähti palautumaan sunnuntain viesteihin.

SM-viesti

Miesten joukkueemme (Antti, Markus, Janne ja Juuso) esitti jälleen vahvoja ja tyylipuhtaita viestisuorituksia ja otti hienon seitsemännen tilan tiukan ja tasaisen kilpailun jälkeen. Jokaisessa vaihdossa oltiin mukana kärkiporukassa, ja vielä pari kilometriä ennen maalia Juuson seurana oli koko kärkiporukka. - Ykkösellä koukattiin puolisen minuuttia ja Rostrup ja Haldin pääsivät kantaan, sitten mentiinkin mukavaa kyytiä ilman ainuttakaan virhettä. Haldin ja Rostrup pääsivät pari kilometriä ennen maalia karkuun lyhyemmän hajonnan turvin. Lopussa kyyti oli sen verran kylmää, että ei pystynyt vastaamaan, kuvasi Juuso ankkuripätkäänsä. Kaiken kaikkiaan koko joukkueelta varsin kypsää ja hallittua viestisuoritusta. Miesten kakkonen (Jaska, Maza, Juha, Teemu) mukavasti 24. Teemun vauhti oli edelleen kovaa luokkaa.

H18-pojat ylittivät todistettavasti maaliviivan. Matias tuli eka osuudelta vaihtoon hienosti yhdeksäntenä. H16-pojat jäivät niukasti metallitta. Tyytyminen oli tällä kertaa 12:een sijaan. Ville ja Miksu juoksivat kovat ajat, mutta maali tuli liian aikaisin... Tällä porukalla kalistellaan palkintosijoja vielä tulevina vuosina.

Naiset(Jaana, Mari, Mirkka, Milla) tasaisten suoritusten jälkeen 15. D17-20 tytöiltä (Heli, Anna, Annamaria) plaketinmetsästys jatkuu ensi vuoden viestissä. Tänä vuonna jäätiin niukasti "ulos", sijoitus 14. D16-TYTTÖMME OTTIVAT HIENOSTI KYMMENENNEN SIJAN ja Rastipostin kansipaikan. Joukkueessa juoksivat Matleena Lindeqvist, Hanna-Maaret Ahlqvist ja Jaana Grönholm. Tytöiltä todella positiivinen esitys ja hyviä suorituksia vaativassa maastossa. Hyvä tytöt!