FinnSpring-kisat Pernajassa

Jannet Nieminen (ylempi) ja Virtanen olivat Pernajassa vauhdissa. Kuvat Kevätyön viestistä ja Kolmårdskavlenista.

Kevään perinteiset suunnistuskarnevaalit FinnSpring -kisat suunnistettiin viikonloppuna Pernajassa. Paimion Rastilta lauantain henkilökohtaiseen kilpailuun osallistui 35 suunnistajaa. Sunnuntain viesteissä mukana oli joukkueet H17A- D17A-, H17B ja H/D40 -sarjoissa. Pääsarjoissa (H17 ja D17) viestikisa oli kotimaisen viestiliigakauden avaus.

Janne Virtanen 9:s miesten eliitissä

Henkilökohtaisessa kisassa päivän kovinta tuloskuntoa esitteli Janne Virtanen, joka sijoittui miesten 13 km:n kisassa yhdeksänneksi. Kisan voittoon juoksi nuori Simo-Pekka Fincke. Janne jäi Finckelle vajaat 4 minuuttia. Myös Markus Lindeqvist löysi tutun suunnistusjyvän ja sijoittui hyvin sijalle 17. Mika Lyytikäinen oli 50:s.

Naisten puolella Inga Dambe oli paras PR-edustaja sijalla 12. Päivän voittaja oli Marika Mikkola, joka toiseksi tulleen Heli Jukkolan kanssa oli päivän kisassa aivan omaa luokkaansa. Katri Kerkola oli jo tunkea tiensä kymppisakkiin, mutta loppumatkan virheet pudottivat naisen sijalle 16, joka sekin on lupaava sijoitus naisvalioiden joukossa. Jaana Röytiö oli myös hyvin 18:s.

Poikien 12-sarjassa Janne Nieminen piti hyvää vauhtia ja nappasi kolmannen tilan. Tommi Reponen oli myös samassa sarjassa hienosti kuudes. H12TR -sarjassa Jere Sipponen oli niin ikään sijalla kuusi. Jeren äiti Eija oli taas naisten D40A -sarjassa toinen. Henna Reponen otti D14 -sarjasta hopeasijan.

Viestissä dramatiikkaa ja hyviä suorituksia

Miesten viesti lähti ykkösjoukkueen osalta hyvin käyntiin, kun Mika Lyytikäinen lasketteli maalialueelle kolmantena. Kakkosjoukkueen osalta ensimmäinen osuus oli dramaattisempi, kun Aki Rauhansalo löi jalkansa kiveen ja samalla viilsi itseään viiden tikin arvoisesti. Ykkösjoukkueen osalta toinen osuus lähti myös kulkemaan Antti Ryynäsen toimesta hyvin, mutta puolenvälin jälkeen sijoitus putosi virheen myötä 15:sta ja ero kärkeenkin kasvoi yli viiteen minuuttiin. Markus Lindeqvist ei kolmannella osuudella antanut tilanteen haitata, vaan tinttasi taululle osuuden toiseksi nopeimman ajan ja nosti joukkueen kahdeksanneksi. Myös ankkuri Janne Virtanen teki työnsä loistavasti ja nosti sijoitusta vielä kaksi pykälää kuudenneksi. Viestin voitti Delta. TuMe oli toinen ja SK Pohjantähti kolmas.

Naisten puolella Katri aloitti hyvin tuoden joukkueen vaihtoon sijalla kuusi. Mirkka Salmelin ei täysin onnistunut toisella osuudella, kuten ei ankkuri Jaana Röytiökään, joten loppusijoituksi kirjattiin sija 15. Viestin voitti Turun Suunnistajat. PIF oli toinen ja Asikkalan Raikas kolmas. PR2 oli 28:s. Aloittaja Inga Dambe vaihtoi osuudeltaan toisena.

Junioreiden H/D14 -sarjassa PR:n nuori tiimi jatkoi lauantain hyviä otteita ja sijoittui kisassa viidenneksi. Joukkueessa juoksivat Janne Nieminen, Henna Reponen ja Tommi Reponen. Kakkosjoukkuekin selviytyi urakastaan mainiosti ja nappasi sijan 38.