Latusuunnistuksen Varsinais-Suomen mest.kilpailut

Kaikki seitsemän lähtöviivalle uskaltautunutta PR-latusuunnistajaa saalistivat mitalin latusuunnistuksen am-kilpailuista Somerolta 22.2.2004. Kilpailut käytiin hyvillä laduilla Somerniemen Äyräsnummen kankailla. Keskuspaikka oli kartalle nimensäkin lainanneen Ämyrin tanssilavan alueella.

Latusuunnistustehtävä - hiihtää maastoon tehtyä latu-uraa mahdollisimman nopeasti ja merkitä uralle sijoitettujen rastien sijainti oikein omaan karttaan - oli Äyräsnummen tasaisilla kankailla hieman erilaista kuin yleensä. Moniaalla muualla latusuunnistus on edellyttänyt tarkkaa käyräkuvioiden tulkintaa. Tällä kertaa korostuivat kuitenkin kartan suunnastaminen koko ajan mutkittelevalla ladulla ja suppa- ja kuviorajakohteiden ymmärrys.

Latusuunnistus on erinomainen harjoittelumuoto kevään sulia maita odotellessa ja samalla, kun reiteen viritetään numerolappu ja ulkopuoliset huolehtivat ajanotosta, on mahdollisuus herätellä myös kilpailutuntemuksiaan talviunesta. Tämä - tai jokin muu - motiivinaan oli kilpailussa mukana seitsemän PR-suunnistajaa, jotka siis kaikki saalistivat mitalin.

Mestaruuksia tuli Paimioon viisi: Helena Mannervesi (D55), Eija Sipponen (D40), Päivi Laitinen (D35), Mika Mannervesi (H35) ja Niko-Petteri Salo (H14). Hellun 57. PR-väreissä voitettu piirin/alueen mestaruus ratkesi karttojen tarkistuksen jälkeen niukalla neljän sekunnin erolla SuSin Raili Laaksoseen. Muut mestaruudet ratkesivat selvemmin. Maik Mannervesi tökki neulalla reikiä ainoana miespuolisena latusuunnistajana ilman sakkominuutteja ja oli pisimmän radan hiihtäneiden (H21-40) nopein.

Aki Rauhansalo (H21) jäi hopealle vain vaivaisen sekunnin TuSsin Jani Tammiselle jääneenä. Hiihtoajassa Aki oli Tammista nopeampi, mutta paikoittelusta tulleet 8,5 sakkominuuttia pudottivat sijoitusta. PR-mitalisteista eniten kilpakumppaneitaan (4) jätti taakseen Lauri Röytiö (H50), joka otti pronssia nopeimman ajan hiihtäneen TuMen Rauli Helkkulan ja sarjassaan vähimmillä sakoilla selvinneen Mauri Sinnelän (SuSi) jälkeen.