Karsinta armoton SM-pikassa

Lyde puristi A-finaaliinRyhmä 1:n SM-pikamatka juostiin lauantaina 14.9. Askolassa. Järjestelyistä vastasi pääosin Keravan Urheilijat ja erityisesti äänentoistosta Tapiolan Kehonrakentajat ry. Maasto oli ita-uusimaalaista pusikkoista ja risukkoista metsää. Varsinkin mäkien välit olivat huonoja edetä. Paikoin päästiin suunnistamaan hyväkulkuisille avokalliolle. R1:n SM-viesti vuonna 1996 juostiin viereisessä maastossa.

Paimion Rastin suurimmat menestystoivot kapsahtivat aamupäivän karsintaan. Koko miesten viestin ykkösjoukkue Francois, Markus, Janne ja Teemu tekivät maastossa virheitä ja jäivät lehdelle soittelemaan. Iskuryhmän takaa nousivat kuitenkin Lyde (6.) ja Jaakko (6.) hienosti A-finaaliin. Naisissa paikan karsinnoista saalistivat Jaana ja Milla. Jaana juoksi SM-normaalien tapaan karsintaryhmänsä neljänneksi. Naisissa aamupäivän juoksu karsi finaalista ulos maajoukkueen Satu Vesalaisen ja Yvonne Gunellin. Nuorten puolella paimiolaisista A-finaaliin tiensä selvittivät D20:ssa Annamaria ja Heli sekä D16:ssa Matleena. Poikien puolella oli tyytyminen B-finaalipaikkoihin.

Miesten finaalin avasi numerolla yksi Paimion Mika Lyytikäinen. Finaalin juoksuun Mika oli tyytyväinen, vaikka yleisörastin jälkeen tulikin virhe, mutta erityisesti tyydytti pääseminen A-finaaliin. Sijoitus oli 36:s eli neljä sijaa parempi kuin Jaakolla. Miesten SM-kullan vei tällä kertaa Lakasista nuorempi, Jonne, jolle kulta oli ensimmäinen miesten sarjassa. Voittaja oli ylivoimainen, mutta muut mitalit ja plaketit jaettiin äärimmäisen pienin eroin. Yllätyshopean otti Pyrinnön Ilkka Leppävuori ja seurakaveri Jouni Mähönen vei pronssin.
PR-naisille jäivät loppupäänsijat: Jaana 31. ja Milla 34. Voitto meni TP:n Maria Rantalalle, joka sai seuraa mitalipallille Heli Jukkolasta ja Paula Haapakoskesta.

Paras paimiolaissijoitus kirjattiin Annamarialle, joka otti sijan 13 D20-sarjan finaalissa. AVK:n kausi on mennyt jalkavaivoista toipuessa ja vauhti alkaa vihdoin löytymään syksyn edetessä.
Ryhmä 2:n SM-pika juostiin Kajaanissa. Paimiolaisista parhaan tuloksen nappasi Helena Mannervesi ollen sarjassaan D55 6:s.
Sunnuntaina ovat vuorossa SM-viestit. R1 juoksee Rajamäen Rykmentin holhouksessa ja R2 jatkaa Hyrynsalmella.