Tranchand neljäs MM-pitkällä matkalla

Skotlannin MM-kisojen päätöspäivänä taisteltiin pitkän matkan herruuksista Glen Affricin laaksossa. Miesten 15,5 kilometrin vaativa rata tarjosi reitinvalintoja, nousua ja raastavaa pohjaa. Paimion Rastin ja Ranskan Frédéric Tranchand taisteli upeasti neljänneksi jääden pronssista vaivaiset 43 sekuntia. Kultaa nappasi Thierry Gueorgiou, hopeaa Sveitsin Daniel Hubmann ja pronssia Norjan Olav Lundanes.

Fredo iloitsi maaliin päästyään suoritustaan. Muutamia pienempiä virheitä oli tullut alkupätkällä, mutta fyysinen vire oli ollut hyvä. Oli hienoa saapua maalisuoralle tuhatpäisen yleisön hurratessa!

Naisten kilpailussa Latvian Inga Dambe sijoittui 21:nneksi. Kilpailun jälkeen Inga kuvaili maastoa raskaaksi ja vaativaksi. Alkuun oli tullut muutamia virheitä, mutta lopussa pääsi juoksemaan kunnolla maastopohjan muuttuessa paremmaksi. Naisten kärkikolmikko oli Ida Bobach, Mari Fasting ja Svetlana Mironova.