Fredric ylivoimaiseen SM-yökultaan

Fredric Portin oli täysin lyömätön SM-yössä Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopiston maastoissa. Jo ensimmäisen väliaikarastin selkeä johto kasvoi koko ajan, ja voittomarginaaliksi kirjattiin Angelniemen Ankkurin Mikko Siréniin lopulta suvereenit 2.54. Kilpailun toiseksi nopeimman ajan teki ulkomaalaisena SM-kisan ulkopuolisena Hiidenkiertäjien Viron-vahvistus Timo Sild. Pimeällä väistämättömiä pikkukoukkuja lukuun ottamatta Porrenin veto oli kutakuinkin virheetön.

– Suoritus oli yökisaksi tosi hyvä. Kummempia virheitä ei tullut, joskin paikoin piti hieman varmistella. Kisa oli vaihteleva ja rata hyvä, alussa oli enemmän pidempiä välejä ja melko pusikkoista maastoa. Samaan matkaan osuneet kilpakumppanit jäivät melkein heti, ilmeisesti vauhtini oli sen verran vahvaa, sanaili Fredric kisahaastattelussa.

Osan matkaa Sirénin kanssa edennyt Lasse Suonpää jäi lopussa kyydistä, mutta suunnisti hyvin loppuun asti - palkintona kymmenes eli viimeinen plakettisija! Myös Daniel Stenlund teki hienoa yötyötä ja kuittasi SM-sijoituksen 15. Janne Nieminen suunnisti 27:nneksi ja Henri Kalve 30:nneksi.

Naisten kisassa Inga Dambe oli menossa kohti mitalia, mutta lopulta kolme naista oli kisassa nopeampia, ja Inga joutui tyytymään neljänteen sijaan vaivaiset kolme sekuntia pronssista. Suurempia virheitä ei Ingan matkalle sattunut, mutta myös kärkikolmikko juoksi varsin puhtaasti. Eveliina Hirvonen oli 23. ja Emma Silvennoinen 25. Naisten kisan voitto meni "naapuriin" Angelniemen Ankkurin Sanni Kivelälle.

Päivän – tai siis myöhäisillan – toinen PR-mitali kuitattiin ikämiesten H45-sarjasta: kaiken kokenut yökettu Tero Heikkilä raapaisi SM-hopeaa ainoastaan neljä sekuntia korkeimmasta pallista. Eija Sipponen oli D50-sarjassa neljäs, Helena Mannervesi D65-sarjassa seitsemäs ja Pirjo Lähteenmäki D55-sarjassa yhdeksäs. Myös junnuista saalistettiin PR-plaketti, kun Niina Reponen otti yhdeksännen sijan D18-sarjassa. Matias Arola suunnisti H17-sarjan sijalle 20.