Satu sprintin 4:s MM-katsastuksissa

Fin5 -rastiviikon yhteydessä käydyt MM-katsastukset olivat helteiset ja raskaat. Lippuja Japanin kisakoneeseen ei jaettu ilmaiseksi. Paimion Rastilta katsastusarjoihin pääsivät osallistumaan Katri Kerkola, Mirkka Salmelin ja Satu Vesalainen naisissa ja Markus Lindeqvist, Janne Virtanen ja Teemu Väre miehissä.

Sunnuntaina keskimatkalla Jani Lakanen miehissä ja Minna Kauppi naisissa ottivat voitot. Raasinkorven teknisestä vaikealla radalla erot kasvoivat yllättävän suuriksi. Lakasen voittomarginaali oli minuutti ja Kaupin kaksi minuuttia. Paimiolaisista parhaiten juoksi Mirkka, joka oli kisan kymmenes.

Maanantaina pitkän matkan katsastus oli oikea äärikoettelemus. Miesten kisa venyi voittajankin osalta 1.40 h pituiseksi, mikä lähes 30 asteen pätsissä oli pitkä aika. Eilispäivän voittajat olivat taas parhaita. Lakanen ja Kauppi varmistivat viimeistään nyt paikkansa kisakoneeseen. Rastille ei menestystä herunut. Mirkka oli jälleen parhaana 17:s ja Katri 19:s naisten sarjassa. Janne Virtanen oli miesten sarjan 27:s.

Keskiviikon sprintti tarjoili menestystä myös Paimioon. Naisten sarjassa Satu osoitti kuntoa, jota nähtiin alkukeväästä, ja puristi itsensä hienosti neljänneksi. Voittoon juoksi Vroni König-Salmi. Suomalaisista Satun edelle ehtivät Mari Sane ja Heli Jukkola. Katri oli 12:s ja Mirkka 20:s. Miehissä jännittävän kisan voitti vain sekunnin erolla seuraavaan Petteri Muukkonen. Häntä seurasi Haldenin kaksikko Mats Haldin ja Jarkko Huovila. Markus Lindeqvist oli 22:s, Janne 27:s ja Teemu 40:s.

Jännittävä kisa Euran Ruukinpuistosta nähdään jälkilähetyksenä keskiviikkona 13.7. klo 22 Urheilukanavalla.