Dambe suunnisti jälleen SM-kultaa

Paimion Rastin Inga Dambe otti jälleen omansa, kun suunnistuksen pitkän matkan Suomen-mestaruuksista kisattiin viime viikonloppuna Pohjois-Satakunnan Siikaisissa. D35-sarjasta irtosi SM-kulta, joskin tällä kertaa ”vain” 37 sekunnin erolla Someron Esan Tiina Väreeseen. Dambe juhli sarjansa ylivoimaista mestaruutta jo kaksi viikkoa aiemmin keskimatkalla.

Niin ikään SM-keskimatkalta kultaa ottanut Markus Lindeqvist oli nytkin loistovedossa. Takavuosien maailmanmestari Jani Lakasen vauhti ja taito olivat H40-sarjassa täysin omaa luokkaansa, mutta Lindeqvist nappasi heti vanavedessä hopeamitalin 10,8 kilometrin radalla.

PR-juniorit eivät tällä kertaa aivan mitalivauhtiin kyenneet. Kovatasoisessa D20-sarjassa Milja Väätäjä paransi keskimatkalta pykälän verran ja oli nyt viides. Kärki jäi runsaan tunnin kisassa yli viiden minuutin päähän, mutta Väätäjä ei suostunut olemaan täysin tyytymätönkään.

– Fyysisesti oli aika surkea päivä, mikä on toki ikävä sattuma yhteen kauden pääkisoista. Suoritus oli suhteellisen tasapainoinen, joskaan ei lähellekään parasta mihin pystyn. Kolmanneksi viimeisen rastin virhe tiputti lopullisesti pois mitaleilta, sanoi Väätäjä.

Vastaavassa miesten sarjassa Topias Arola ei onnistunut toivotulla tavalla, mutta ylsi siitä huolimatta kuudenneksi. Kymppivälin paha eksyminen tuotti tappiota kärkeen kuutisen minuuttia, ja saman tien haihtuvat vähäisetkin mitalihaaveet.

D16-sarjassa Jaana Haapala sijoittui niin ikään ilahduttavasti kuudenneksi. Kärki oli tässäkin sarjassa omassa luokassaan ja vauhdissaan, mutta Haapala onnistui välttämään isommat virheet ja suoriutui 6,5 kilometrin urakastaan tasapainoisesti. Vuoden takainen yhdeksäs sija sarjaa alempana sai näin samalla selvän parannuksen.

Kymmenen parhaan joukkoon suunnistivat edellä mainittujen lisäksi D40-sarjan kaksikko Salla Fagerudd (6.) ja Katri Lindeqvist (10.).
Tweet