Teemu Väre Euromeetingiin

Teemu Väre kokeilee Suomi-paitaa

Paimion Rasti on viime vuosina saanut nostettua tasaisesti urheilijoita maajoukkuekuvioihin. Vuonna 1998 Mika Mannervesi juoksi maaottelussa Saksassa, 1999 nuorten MM-joukkueessa oli yksi ja nuorten PM-joukkueessa kolme paimiolaista sekä vuonna 2000 Janne Virtanen otti paikan EM-joukkueesta ja Markus Lindeqvist nuorten maajoukkueesta. Yhden välivuoden jälkeen luettelo saa jatkoa, kun Teemu Väre kutsuttiin mukaan Euromeetingiin matkaavaan kisajoukkueeseen. B-maajoukkueiden kohtaaminen käydään Tsekissä, Jihlavassa 11.-13.10.

Menestystä jo juniorisarjoissa

Teemu Väre, 22, opiskelee kolmatta vuotta sähkötekniikkaa Tampereen Teknillisessä Korkeakoulussa. Asuinpaikka löytyy Hervannasta, jossa asuinkumppanina on tyttöystävä Pia-Maria. Suunnistusura sai alkunsa 9-vuotiaana Someron Esan riveissä. Lajirepertuaariin tosin kuului pitkään suunnistuksen ohella hiihto ja yleisurheilu. Siirtyminen Paimion Rastiin tuli ajankohtaiseksi vuonna 1998 H18-sarjan kynnyksellä.
Isä-Jounin valmentamana Teemu teki pahaa jälkeä jo juniorisarjoissa. Kahden henkilökohtaisen SM-hopeamitalin lisäksi kaappiin on kertynyt kaksi SM-viestikultaa ja vino pino plaketteja, joita jaetaan kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneille.
Maajoukkueeseen olisi auennut paikka jo vuoden 1999 nuorten PM-kisoihin, mutta tuolloin omat ylioppilasjuhlat menivät tärkeysjärjestyksessä edelle.

Euromeetingiin kokemusta hakemaan

Siirtyminen miesteen sarjaan ei ole muodostunut suureksi kynnykseksi. Jo ensimmäisenä pääsarjavuotena vuonna 2001 SM-pikamatkan karsinnoissa irtosi karsintaryhmän voitto. Itse finaalissa sijoitus oli 23:s. Tänä vuonna kehitys on edelleen jatkunut nousujohteisena. Kevään 2002 MC-katsastusten pikamatkalta heltisi sija 13 kotimaan huippujen puristuksessa.
- Suorituksena tuo katsastusten juoksu ei kuitenkaan ole kauden paras, vaan edelle menee Forssan kännykkäkisat, Teemu korjaa. Perinteisesti kesäkuun alussa juostavissa ja maailman huippuja kokoavissa kännykkäkisoissa Teemu oli peräti 9:s.
Tulevaan Euromeetingiin Suomi lähettää joukkueen, joka koostuu seitsemästä mies- ja viidestä naisurheilijasta. Urheilijat ovat kaikki iältään nuoria. Euromeeting onkin ollut B-maajoukkueiden oma katselmus, joka on yleensä pidetty tulevassa MM-kisamaassa. Kuitenkin taso tulee olemaan kova, koska Keski- ja Itä-Euroopasta saapuu paikalla maajoukkuetason suunnistajia. Samoin Norja ja Ruotsi lähettävät matkaan suurikokoiset joukkueet. Kisaohjelmaan kuuluu spritti, normaalimatka ja viesti. Suomen viestijoukkueet kootaan sprintin ja normaalimatkan näyttöjen perusteella.
Teemu lähtee matkaan hakemaan hyviä suorituksia ja erityisesti arvokisakokemusta.
- Kyllähän valinta toi paljon lisämotivaatiota ja erityisesti tsemppiä loppukauteen. Tsekin maastotkaan eivät ole ihan vieraita. Kaksi vuotta sitten leireilimme maassa aluevalmennusryhmän kanssa.
Tweet