Jonne Lehdosta Paimion Rastin päävalmentaja


Entinen maajoukkuesuunnistaja Jonne Lehto siirtyy alkavalla kaudella Paimion Rastin edustusryhmän päävalmentajaksi. Suunnistuspuuhista hetken aikaa sivussa ollut Lehto, 33, kertoo tunteen lajin pariin palaamisesta ja valmentamisesta kyteneen alitajunnassa jo jonkin aikaa. Kun Paimion Rastin puolelta otettiin yhteyttä, oli omien resurssien arvioinnin jälkeen päätös siirtyä seuran edustusryhmän ohjaksiin helppo.

– Paimion Rastin ryhmä vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Mukana on kansainvälisiä huippuja, joiden seurassa on hieno mahdollisuus kehittyä. Menestystä tavoitellaan laajalla rintamalla, yksilöinä ja viesteissä sekä kansallisesti ja kansainvälisesti, Lehto linjaa.

Koko valmennustiimin tavoite on tarjota ryhmälle mahdollisimman hyvät olosuhteet kehittyä. Näissä Lehto korostaa käytännön puitteiden ohella henkistä puolta.

– Jokaisen urheilijan tulisi tulla nähdyksi, kuulluksi ja arvostetuksi. Tätä kautta voimme mielestäni luoda ja ylläpitää sellaista yhteenkuuluvuutta ja ryhmähenkeä, joka ruokkii menestystä ja kiinnostusta.

Turun seudulla erityisluokanopettajana työskentelevä Lehto on Kymen Suunnistajien kasvatti, mutta suunnisti parhaat menestysvuotensa Vehkalahden Veikkojen väreissä. Hän on edustanut Suomea useissa kansainvälisissä arvokisoissa, parhaana MM-saavutuksenaan pitkän matkan 25. sija vuodelta 2011. Jukolan viestin voittoa hän juhli Veikkojen joukkueessa 2006.

Kuluneen kauden päävalmentajat Juuso Lindeqvist ja Teemu Väre jatkavat edelleen valmennustiimissä, samoin muut kuluneen kauden henkilöt.

Ykköstykit jatkavat Paimion Rastin paidassa

Myös urheilijapuolella Paimion Rastin edustusryhmä näyttää vahvalta jatkossakin. Vähintään kaikki kovimmat nimet ovat solmineet jatkosopimuksen tulevalle kaudelle.

Miesten ryhmässä Olav Lundanes, Frédéric Tranchand ja Fredric Portin muodostanevat edelleen kovimman kolmikon, joskin Jesse Laukkarisen, Bartosz Pawlakin ja kumppaneiden odotetaan haastavan heidät tiukasti. Naistiimi jatkaa niin ikään kovin menestysodotuksin mm. Ida Marie Næss Bjørgulin johdolla.

Kuva: WorldofO.com
Tweet