Koululaisille kolme SM-mitalia

Paimion Rastin suunnistajat saavuttivat kolme mitalia ja kaksi plakettisijaa koululaisten SM-suunnistuksista Porista. Kirkkaimmasta menestyksestä vastasi D-sarjan viestikolmikko Klaus Haanpää, Leo Haanpää ja Essi Hölsö, joka otti sarjastaan kultamitalit.

D-sarjan viestikokoonpanoissa yhden kilpailijan tuli olla korkeintaan 13-sarjalainen ja yhden korkeintaan 15-sarjalainen. Paimion kolmikko oli mukana kärkikahinoissa koko kisan ajan. Klaus Haanpää toi aloituksesta viestin vaihtoon neljäntenä vain 43 sekuntia kärjen jäljestä. Velipoika Leo asemoi joukkueen tukevasti kärkeen kakkososuudella. Ankkurina Essi Hölsö piti varmoin ottein paimiolaisvärit kärjessä. Lähimmäksi uhkaajaksi nousi lopulta Sotkamo, jonka ankkurina oli yksi 16-poikien kärkinimistä, Valtteri Kankainen. Lopulta voittomarginaaliksi jäi kuitenkin turvallisesti hieman yli kaksi minuuttia.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Milja Väätäjä ja Topias Arola ottivat 16-sarjoissa molemmat pronssia. Tyttöjen sarjassa mitalistit ratkottiin melko selvällä erolla, mutta poikien puolella mitalikolmikko mahtui Yyterin vauhdikkaissa maastoissa 14 sekunnin sisään. Sekä Milja että Topias edustivat kisassa lukiokaupunkiaan Turkua.

Nuorimpien poikien sarjassa H9-rastireitillä Paimion Sampo Oksa oli komeasti kahdeksas. Ei hullumpi saavutus ensimmäisissä SM-kisoissa!

14-vuotiaiden sarjassa Essi Hölsö jäi vain sekunnin päähän plakettisijasta ollen yhdeksäs. Myös sauvolainen Reetta Mulari oli ensimmäinen plakettien ulkopuolelle jäänyt. Reetta oli 9-vuotiaiden tyttöjen rastireitillä 13. Lähellä oli myös Klaus Haanpää, joka oli 16-pojissa kymmenes.

Lukioikäisten viestissä Milja ja Topias olivat mukana Turun joukkueessa, joka päätyi lopulta neljänneksi. Turkulaisten nuoren, lukion ekaluokkalaisista koostuvan joukkueen täydensi aloittajana lietolainen Oskari Lepistö. Joukkue oli koko viestin ajan mukana mitalitaistelussa, mutta ankkurina Topias joutui lopulta antautumaan pronssitaistelussa muutaman sekunnin helsinkiläiselle abiturientille Alvar Palmenille.