PR-miestrio hallitsi FinnSpring-viikonloppua

Paimion Rastin kolme kovinta miessuunnistajaa – Fredric Portin, Olav Lundanes ja Frédéric Tranchand – ottivat viikonlopun FinnSpring-suunnistuksissa Nousiaisissa kotiin kaiken mitä otettavissa oli. Lauantaina viestistä tuli vakuuttava voitto edellä mainitussa juoksujärjestyksessä, ja sunnuntain henkilökohtaisessa Huippuliigan osakilpailussa tuloksena oli kolme ensimmäistä sijaa Lundanesin johdolla. Lisäksi kovaa jälkeä teki juniori Topias Arola suunnistaen sarjassaan ylivoimaiseen voittoon.

Suorastaan suvereeni hallinta tuskin oli monellekaan yllätys, vaikka erityisesti sunnuntaina paikalla olikin käytännössä koko kotimaan kerma muutamalla ulkomaisella huipulla lisättynä. Viestissä Portin ei vielä avauksessa päässyt muilta karkuun, joskin vaihtoi piikkipaikalla. Lundanes karkasi takaa-ajajilta jo alkumetreillä, ja Tranchand pääsi alkumatkan koukusta huolimatta suunnistamaan rauhassa ykkösenä maaliin.

Sunnuntain pitkän matkan 17,2 kilometrin väliaikalähtökilpailussa lähtölistan viimeisinä startannut kolmikko saapui maaliin peräkanaa, sillä Portin nappasi Tranchandin kahdella minuutilla kiinni jo alkumatkasta. Perässä lähtenyt Lundanes puolestaan sai nämä näköpiiriinsä ja lopulta kiinni aivan viime rasteilla voittaen siis kilpailun noin kahden minuutin erolla. Kisan nelonen hävisi Lundanesille jo kuusi ja puoli minuuttia.

– Ei ollut muutamaa sekuntia isompia ongelmia. Maasto oli upeaa, ja suunnistus kulki miltei täydellisesti. Sain kaverit vielä näkyviin ihan lopussa ja pystyin puristamaan heidän mukaansa, kommentoi Lundanes.

Huippuliigan neljäs PR-mies, Mikko Huhtinen, suunnisti sijalle 22. Naisten eliitissä Saara Norrgrann teki muutamia virheitä ja sijoittui 24:nneksi. Emma Silvennoinen oli 27:s ja Eveliina Hirvonen 37:s.

Topias Arola otti H16E-sarjassa kunnon revanssin pääsiäisen Silja-rastien jälkeen kovimmasta kilpakumppanistaan Tampereen Pyrinnön Leo Matinheikistä: Silja-rasteilla Matinheikki oli vielä hieman edellä, mutta nyt Topias otti täysin suvereenin ykkössijan lähes viiden minuutin erolla. Sama kaksikko ratkoi viime kaudellakin keskenään kaikkien sarjansa SM-kultamitalien kohtalon Arolan vietyä kolme henkilökohtaista SM-kultaa, kun taas Matinheikin saaliiksi kertyi kaksi kultaa. Topiaksen sarja- ja seuratoveri Jarkko Rantoja suunnisti myös hyvin päätyen seitsemänneksi. Topi Virtanen suunnisti 10-vuotiaiden rastireitillä kolmanneksi. H13-sarjassa PR:n Leo Haanpää ja Eelis Axelin ”miehittivät” sijat 4 ja 6, ja H16-sarjassa Tuomo Haapala suunnisti seitsemänneksi.

Tyttöjen puolella parasta PR-vauhtia piti D14-sarjan komealla kakkossijallaan Essi Hölsö. Jaana Haapala oli D13-sarjassa neljäs. Lisäksi ikäsarjoissa voittoon ylsi Markku Sipponen sarjassa H65AL.

Lauantain viesteissä miesten pääsarjassa voiton lisäksi PR:n kakkosjoukkue Jesse Laukkarinen, Mikko Huhtinen ja Sami Valkama suunnisti mainiosti kuudenneksi. Nuorten poikien H15–18-sarjassa Jarkko Rantoja, Klaus Haanpää ja Topias Arola kävivät kovan taiston voitosta taipuen lopulta kakkoseksi vain viiden sekunnin erolla. HD14-sekasarjassa PR oli viides joukkueella Essi Hölsö, Eelis Axelin ja Leo Haanpää.