Koululaisten SM-suunnistuksista kultaa, hopeaa ja plaketteja

Paimion Rastin nuoret suunnistajat ottivat komean palkintosaaliin koululaisten SM-suunnistuksesta Kajaanin Vimpelinvaaralla. Essi Hölsö suunnisti hienosti hopeaa D13-sarjassa ja lisäksi kotiintuomisina oli neljä plakettisijaa.

Essi Hölsö oli kilpakumppaninsa Fanny Kukonlehdon kanssa sarjassaan aivan omaa luokkaansa. Essin ero kultamitalisti-Fannyyn oli minuutin ja viisi sekuntia. Pronssille tullut Suvi Heikkilä jäi puolestaan Essistä runsaat kaksi ja puoli minuuttia.

- Muutamia 15 sekunnin - puolen minuutin virheitä tuli. Juoksu kulki tosi hyvin, kertasi Essi kisaansa vauhdikkaassa kainuulaismaastossa.

Todella lähelle mitalisijaa pääsi H15-sarjan Topias Arola, joka jäi pronssista kolme sekuntia. Saman ikäisissä tytöissä Kaarinaa edustanut Milja Väätäjä oli niinikään neljäs. H12-pojissa Leo Haanpää oli viides ja velipoika Klaus otti neljännen PR-plaketin H15-sarjan seitsemännellä sijallaan. Kokonaispanos oli siis huikea noin 1100 osallistujan rastikarnevaalissa!

Kultaa lauantain viestistä

Lauantain viestissä Paimion nuoret Essi Hölsö, Klaus Haanpää ja Topias Arola suunnistivat mahtavasti Suomen mestaruuteen B-sarjassa. Kyseinen sarja tarkoittaa H/D15-vuotiaita ja joukkueessa tulee olla vähintään yksi tyttö ja poika. Viesti muodostui kolmesta reilun 4 kilometrin osuudesta.

Essi aloitti viestin hienosti, pääasiassa pari vuotta vanhempien poikien seassa, antaen kartan Klausille sijalla 15 neljä minuuttia kärjen perään. Klaus kiitti hyvästä aloituksesta, kiitäen lähes koko osuuden ohituskaistalla, sillä suurin osa muista joukkueista oli asettanut tytön juuri toiselle osuudelle. Klaus päästi Topiaksen ankkuriosuudelle toisena, edessä oli vain Tampereen kolmosjoukkue, joka oli juoksuttanut poikia kahdella ensimmäisellä osuudella. Topias kuroi eron kärkeen kuitenkin nopeasti kiinni ja teki osuuden toiseksi nopeimpana takuuvarmaa työtä tuoden joukkueensa voittajana maaliin vajaat kaksi minuuttia ennen Tampereen ykkösjoukkueen Leo Matinheikkiä.